Kuranı Kerim

Kuranı Kerim

Son dakika kuranı kerim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuranı kerim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuranı kerim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuranı Kerim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuranı kerim gelişmeleri de dahil olmak üzere 130 kuranı kerim haberi bulunmuştur. Tüm kuranı kerim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kuranı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 saat kaçta, jürileri değişti mi?
Kuranı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 saat kaçta, jürileri değişti mi? RT 1 ekranlarında yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 yılında da izleyici karşısına çıkıyor. Bu yıl da izleyicilere Kur-an ziyafeti yaşatacak. Peki, Kuranı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 saat kaçta, hangi kanalda, jüri üyeleri kimler?
10.03.2024 Gündem
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı. Fikir özgürlüğü bahanesi ile İslam düşmanı eylemleri meşrulaştırdılar.' dedi. Öte yandan BM'nin reforme edilmesinin şart olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu BM ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. Adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil.' dedi. Erdoğan, başıboş köpek sorununa ilişkin de net mesajlar verdi. "Başıboş köpek sorununu çözeceğiz" diyen Erdoğan, " Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.
9.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
15 Temmuz Şehitler Makamı'na ziyaretçi akını
15 Temmuz Şehitler Makamı'na ziyaretçi akını 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yıldönümünde 15 Temmuz Şehitler Anıtı sabah saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. 34 vatandaşın şehit olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu yakasında bulunan anıtta şehitler için dualar edildi, selalar okundu. Anıtı ziyaret eden vatandaşlardan Gülay Orhan "Onlarla gurur duyuyorum. O gece ben de şehit olmak isterdim" dedi.
15.07.2023 Gündem
Çevirgel duası nasıl okunur? Çevirgel duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Çevirgel duası yararları ve faziletleri...
Çevirgel duası nasıl okunur? Çevirgel duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Çevirgel duası yararları ve faziletleri... Çevirgel duası sıklıkla başvurulan dualardan biridir. Duanın amacı terk eden kadın ya da erkeği geriye döndürmektir. Özellikle Ramazan ayında bu duayı okuyanların duasının karşılık bulma ve ettiği duanın yerine gelme olasılığı daha yüksektir. Çevirgel Duası nedir? Çevirgel duası nasıl yapılır? Çevirgel duası okunuşu?
11.05.2023 Ramazan
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Araf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Araf Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Araf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Araf Suresi okumanın yararları ve faziletleri Araf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. 163-170. âyetlerin Medine döneminde indiğini söyleyen âlimler de vardır. 206 âyettir. Sûre, adını 46. ve 48. âyetlerde geçen“el-A’râf ” kelimesinden almıştır. “el-A’râf ”, yüksek yerler, yüksek mevkiler demektir. Sûrede temel konu olarak, ilâhî vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenmektedir. Peki, Araf Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Araf suresi neye iyi gelir? Araf süresi ne anlamı var? İşte Araf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri…
4.05.2023 Sureler
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri Bakara Suresi Medine döneminde inmiş, Kur’an-ı Kerim’in en uzun sûresidir. Bakara suresi 286 âyettir. Adını, 67-73. âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içerir. İşte Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Dışişleri'nden İsveç'e sert tepki: Hiçbir şekilde kabul etmiyoruz
Dışişleri'nden İsveç'e sert tepki: Hiçbir şekilde kabul etmiyoruz ışişleri Bakanlığınca İsveç’te Kuran-ı Kerime yapılan saldırıya ilişkin, “Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz” denildi.
21.01.2023 Gündem
İsveç Kuranı Kerim olayı nedir 2023? Türkiye İsveç Büyükelçiliği önünde Kuranı Kerim yakılmasına izin verildi, Türkiye’den ser tepki!
İsveç Kuranı Kerim olayı nedir 2023? Türkiye İsveç Büyükelçiliği önünde Kuranı Kerim yakılmasına izin verildi, Türkiye’den ser tepki! NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'ten bu kararı etkileyecek yeni protesto gösterilerine izin çıktı. Bakan Akar, İsveç polisinin Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılacağı iddia edilen eyleme onay vermesine sert tepki gösterdi. Akar, İsveç Savunma Bakanı'nın Türkiye'ye ziyaretini iptal ettiklerini açıkladı. Peki, İsveç Kuranı Kerim olayı nedir 2023?
21.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ile Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın ABD'den yardım istemesiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Şimdi çıkmış Yunanistan’ın başbakanı Amerika’dan yardım istiyor. Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız, yapmaya hazırız." dedi.
4.10.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan 2 kişi gözaltına alındı
Bakan Soylu: Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan 2 kişi gözaltına alındı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe veren 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
3.10.2022 Gündem
Hz. Yakup kimdir? Hz. Yakup'un mucizeleri ve hayatı
Hz. Yakup kimdir? Hz. Yakup'un mucizeleri ve hayatı Allah tarafından bir dini ve ilgili dinin bilgilerini öğretmek ve yaymakla görevli olduğuna inanılan kişilere peygamber denmektedir. Peygamberler tarihine baktığımızda dünyaya gelen çok sayıda peygamber olduğunu görmekteyiz. Hz. Yakup da işte bu peygamberlerden sadece bir tanesidir. Literatürde bütün peygamberlerin kendilerine özgü bazı mucizeleri de bulunmaktadır. Bu mucizeler normal insanların yapamayacağı hal, hareket, tavır ve davranışlar bütünüdür diyebiliriz. Hz. Yakup'un da yaşamını incelediğimizde mucizelerine rastlamaktayız. Peki, Hz. Yakup kimdir? Hz. Yakup ile ilgili ayetler var mı? İşte Hz. Yakup'un mucizeleri ve hayatı…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Cebrail kimdir? Hz. Cebrail'in görevleri nelerdir?
Hz. Cebrail kimdir? Hz. Cebrail'in görevleri nelerdir? İslami alanda dört büyük meleklere yer verilmektedir. Bu dört büyük melek Mikail, Azrail, İsrafil ve Cebrail'dir. Görüldüğü gibi Cebrail dört büyük melekten bir tanesidir. Bu dört büyük meleğin her birinin farklı farklı görevleri vardır. Örneğin Azrail meleğinin görevi canlıların canını almaktır. İsrafil meleğinin görevi kıyamet günü Süru üflemektir. Mikail meleğinin görevi ise doğa olaylarını idare etmek ve canlıların rızıklarını kontrol etmektir. Azrail meleğine canlıların canını aldığı için ölüm meleği de denmektedir.
12.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler?
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Âdem’in yaratılışı Tevrat ve Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılmaktadır. Kur’an, sahih hadisler ve bunlara dayanan diğer güvenilir İslâmî kaynakların Hz. Âdem hakkında verdiği bilgilerden çıkan sonuca göre Âdem topraktan yaratılmıştır. Kur’ân-ı Kerîm’de Havvâ’nın yaratılışından bahsedilmemekte, kocası Âdem ile birlikte cennete yerleştirilmeleri ve sonra oradan çıkarılışları anlatılmaktadır. Peki, Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Kuran-ı Kerim’de Hz. Adem ve Hz. Havva nasıl anlatılır? İşte detaylar…
2.09.2022 Dini Bilgiler
Sirius ne demek? Sirius yıldızı nedir, anlamı ne, Kuran’da hangi ayette ve nasıl geçiyor?
Sirius ne demek? Sirius yıldızı nedir, anlamı ne, Kuran’da hangi ayette ve nasıl geçiyor? 6 Temmuz'da gerçekleşecek Sirius Güneş Kavuşumu nedeniyle Sirius yıldızı hakkında merak edilenler arttı. Bir yıllık kaderin baştan yazıldığı, kadersel etkilerin ortaya çıktığı gün olan bugünde dualar edilir, meditasyon yapılır, dilekler dilenir. Peki, Sirius ne demek? Sirius yıldızı nedir, anlamı ne, Kuran’da hangi ayette ve nasıl geçiyor?
5.07.2022 Astroloji
Sirius kavuşumu nedir? Sirius Güneş kavuşumu 2022 saat kaçta, ne zaman, Sirius Güneş kavuşumunda ne yapılır?
Sirius kavuşumu nedir? Sirius Güneş kavuşumu 2022 saat kaçta, ne zaman, Sirius Güneş kavuşumunda ne yapılır? Sirius kavuşumu ne zaman 2022, Sirius kavuşumu ne yapmalı? Sorularına yanıt aranırken Güneş Sirius kavuşumunun burçlara etkisi, sirius güneş kavuşumunda nelerin yapılacağı da araştırılıyor. Bir yıllık kaderin baştan yazıldığı gün olarak bilinen Sirius Güneş kavuşumu Necm Suresinin 49. ayetinde de geçer. Ve Şi'ranın Rabbi de O'dur." denilerek, evrenin bir parçası olarak kabul edilen sirius güneş kavuşumu ne zaman, sirius güneş kavuşumunda ne yapmalıyım?
5.07.2022 Astroloji
AK Parti'li Kurtulmuş: Yakılan sadece Kur'an-ı Kerimler değil, insanlığın vicdanıdır
AK Parti'li Kurtulmuş: Yakılan sadece Kur'an-ı Kerimler değil, insanlığın vicdanıdır AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Orada yakılan sadece Kur'an-ı Kerimler değildir, insanlığın vicdanıdır, 8,5 milyar insanın iradesine karşı yapılan suikasttır. Dünya barışına karşı yapılan bir suikasttır" dedi.
19.04.2022 Gündem
İsveç’te Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemlerine Türkiye'den sert tepki!
İsveç’te Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemlerine Türkiye'den sert tepki! Dışişleri Bakanlığı, İsveç’te İslam düşmanlarının Kur'an-ı Kerim’i yakma eylemlerini kınadı.
18.04.2022 Gündem
Kur'an-I Kerim okumadan önce okunacak dualar! İşte Kur'an'a Başlama Duası Okunuşu...
Kur'an-I Kerim okumadan önce okunacak dualar! İşte Kur'an'a Başlama Duası Okunuşu... Kuran okumaya başlamadan önce okunması tavsiye edilen dua, hatim indirmenin fazileti üzerine kuruludur. Kuran-ı Kerimi okurken feyzi arttırmak ve daha çok sevap kazanmak için Kuran okumadan önce bazı hazırlıklar yapılır. Fıkıh kitaplarında 'Kurana başlama duası' olarak geçen bu dua, ezberlenmesi gayet basit kısa dualardan biridir. Peki, Kur'an-I Kerim okumadan önce okunacak dualar neler? İşte Kur'an'a Başlama Duası Okunuşu...
12.04.2022 Ramazan
85 yaşında Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi
85 yaşında Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi Denizli’de okuma yazması olmayan 85 yaşındaki kadın üç ayda Kur'an ı Kerim okumayı öğrendi. Kur'an Kursu’nun en yaşlı öğrencisinin Kur'an ı Kerim öğrenmesi nedeniyle ilçe müftüsünün katılımıyla pasta kesildi.
24.01.2022 Yaşam
Kadir gecesi ne zaman, kadir gecesi orucun kaçıncı günü? Kadir gecesi 2021 hangi gün?
Kadir gecesi ne zaman, kadir gecesi orucun kaçıncı günü? Kadir gecesi 2021 hangi gün? Kadir gecesi hangi gün, orucun kaçıncı gününe denk geliyor? Ramazan ayının 27. gecesine denk gelen Kadir Gecesi, Kuranı Kerim’in indirildiği gece olarak eda edilir. Bin aydan daha hayırlı olarak buyurulan Kadir gecesi araştırmaları hızlandı.
4.05.2021 Gündem
Diyanet'ten uzaktan Kuran-ı Kerim programı! Başvuru nasıl yapılır?
Diyanet'ten uzaktan Kuran-ı Kerim programı! Başvuru nasıl yapılır? Diyanet Kuran-ı Kerim kursu! Diyanet Kuran-ı Kerim öğrenme programı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet Kuran-ı Kerim programı detayları...
23.12.2020 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten son dakika EYT açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten son dakika EYT açıklaması! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası konuştu. Milyonlarca emeklilikte yaşa takılan bekliyordu. EYT'liler ile ilgili soruya Çelik, "Netice itibarıyla bahsedilen tedbirleri almanın ya da bahsedilen politikaları uygulamanın ülkeye bir maliyeti vardır ve bu maliyet ülkenin altından kalkabileceği bir maliyet değildir.Cumhurbaşkanımız bunun altını çizmiştir ve son sözü söylemiştir" dedi. Doğu Akdeniz ile ilgili de konuşan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarından ve KKTC'nin hak ve menfaatlerinden zerre kadar taviz verilmeyeceğini açıkladı.
18.11.2019 Siyaset
Yerli Düşünce Derneği 31 Mart seçimlerini değerlendirdi
Yerli Düşünce Derneği 31 Mart seçimlerini değerlendirdi 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’na desteklerini açıklayan Yerli Düşünce Derneği geride bırakılan seçimler ve sonrasında oluşan ortamla ilgili bir toplantı düzenledi.Toplantıya YDD Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, YDD Genel Başkanı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, dernek yönetimi ve gazeteciler katıldı.
4.04.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kuranı Kerim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuranı kerim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.