Köy Muhtarı

Köy Muhtarı

Son dakika köy muhtarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan köy muhtarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını köy muhtarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Köy Muhtarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan köy muhtarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.024 köy muhtarı haberi bulunmuştur. Tüm köy muhtarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Muhtar azaları maaş (para) alıyor mu 2024, muhtar azaları ne iş yapar, silah taşıma ruhsatı alabilir mi?
Muhtar azaları maaş (para) alıyor mu 2024, muhtar azaları ne iş yapar, silah taşıma ruhsatı alabilir mi? Yerel seçimler sona ererken, Muhtarların yardımcısı olarak görev alan muhtar azalarının ne iş yaptıkları ve maaş alıp almadıkları sorgulanamaya başlandı. Peki, muhtar azaları aylık alıyor mu, muhtar azaları ne demek, ne iş yapar? Muhtar azaları ne kadar maaş alıyor?
1.04.2024 Gündem
AK Parti İzmir adayı kim, AK Parti İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı belli oldu mu? Hamza Dağ İzmir adayı mı?
AK Parti İzmir adayı kim, AK Parti İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı belli oldu mu? Hamza Dağ İzmir adayı mı? AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayları için araştırmalar hızlandı. 26 ilin AK Parti belediye başkan adayları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve diğer illerin belediye başkan adaylarının açıklanacağı tarih de belli oldu. 31 Mart'ta gerçekleştirilecek seçimlerle büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanı, köy muhtarı, ihtiyar heyeti, belediye meclis üyeleri belirlenecek. Peki, AK Parti İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı kim? AK Parti İzmir adayı belli oldu mu?
18.01.2024 Gündem
Köyde doğum yapan zihinsel engelli kızın bebeğinin babası DNA testiyle ortaya çıktı!
Köyde doğum yapan zihinsel engelli kızın bebeğinin babası DNA testiyle ortaya çıktı! Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı bir köyde, cinsel istismar sonucu hamile kalıp doğum yapan zihinsel engelli M.A.'nın (17) bebeğinin babasının, DNA testi sonucuna göre köy muhtarı O.A. (42) olduğu ortaya çıktı. Muhtar O.A., tutuklandı.
12.10.2023 Gündem
Aşkları Türkiye'yi yasa boğdu! Bir tokat yüzünden 2 can toprağa düştü, Dilan ve Yakup sonsuza kadar yan yana...
Aşkları Türkiye'yi yasa boğdu! Bir tokat yüzünden 2 can toprağa düştü, Dilan ve Yakup sonsuza kadar yan yana... Muş'un Korkut ilçesine bağlı Tan köyünde karşılıklı sevgi besleyen Dilan Tuna (21) ve Yakup Sönmez (26), 3 gün arayla hayatına son verdi. Yıllarca kavuşma hayaliyle yaşayan Dilan ve Yakup, genç kızın babasının attığı tokatın ardından peşpeşe ölüme gitti. Şimdi hem Dilan’ın, hem Yakup’un babası üzgün. Ama giden gitti. Yan yana toprağa verilen Tuna ve Sönmez’in mezar taşlarına tülbent bağlandı.
20.08.2023 Yaşam
Türkiye'nin en zehirli yılanı yakaladığı kargayı böyle yedi!
Türkiye'nin en zehirli yılanı yakaladığı kargayı böyle yedi! Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde kaydedilen görüntülerde Türkiye'nin en zehirli yılanı olarak bilinen engerek yılanının, kargayı yediği anlar kameralara yansıdı.
26.07.2023 Yaşam
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar...
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar... Bolu'nun Yuva köyünde, geçen yıl Kurban Bayramında sudan kaynaklı bir kişinin öldüğü, 148 kişinin de zehirlendiği olayla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü M.A.A. (48), İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ü.B. (60) ve köy muhtarı M.E. (60) hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 15 yıl hapis istenirken, 2 hemşire hakkında ise 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açıldı.
14.07.2023 Gündem
Namaza gelmedikleri için soğuk suya atılmışlardı: Güzel bir ders aldık
Namaza gelmedikleri için soğuk suya atılmışlardı: Güzel bir ders aldık Bolu'nun Mudurnu ilçesinde köy muhtarının bayram namazına gelmeyenlere yaptığı sulu şaka sosyal medyada büyük ilgi gördü. Namaza gitmediği için soğuk suya atılan vatandaşlardan Mehmet Baylan, "Muhtar çok iyi düşünmüş, yapılan etkinlik çok güzeldi. Güzel bir ders almış olduk. Sıcak yataktan soğuk suya atılmak da güzel" dedi.
2.07.2023 Yaşam
Bayram namazına gelmeyenleri köyün çeşmesine attılar
Bayram namazına gelmeyenleri köyün çeşmesine attılar Bolu'nun Mudurnu ilçesi Munduşlar köyü muhtarının, bayram namazına gelemeyenlere yaptığı “sulu şaka” görenleri kahkahaya boğdu. Buz gibi suya girmek istemeyip kaçanların yakalanma anları renkli görüntüler oluşturdu.
29.06.2023 Yaşam
Bu köyde herkesin soyadı 'S' ile başlıyor! Duyan herkes merak ediyor, işte sebebi
Bu köyde herkesin soyadı 'S' ile başlıyor! Duyan herkes merak ediyor, işte sebebi Kars'ın Cumhuriyet köyünde yaşayan köy imamı ve öğretmenlerin dışındakilerin tamamının soyadı 'S' harfi ile başlıyor. Köy Muhtarı Akın Salik, 'Soyadı' kanunu döneminde nüfus memurunun sözü üzerine bu şekilde bir uygulama yapıldığını söyledi.
31.05.2023 Yaşam
Sivas'ın Zara ilçesinde 15 metre çaplı obruk oluştu
Sivas'ın Zara ilçesinde 15 metre çaplı obruk oluştu Sivas'ın Zara ilçesi kırsalında bir tarlada yaklaşık 15 metre çapında obruk oluştu.
13.03.2023 Gündem
Depremzedeler için verdiği düve yerine yenisi hediye edildi, onu da bağışladı
Depremzedeler için verdiği düve yerine yenisi hediye edildi, onu da bağışladı Düvesini satarak 13 bin liralık gelirini depremzedelere gönderen Kars’ın Akyaka ilçesi Karahan köyünde yaşayan Sarıgül Kaçan’a (70) Aras EDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yeni düve hediye edildi. Kaçan ise, "Ben çok bir şey vermedim, Allah ölenlere rahmet, kalanlara sabır versin. Cumhurbaşkanımızı, askerimizi, milletimizi, tüm devlet büyüklerimizi üzerimizden eksik etmesin. Getirdiğiniz düveyi de depremzedelere bağışlıyorum. Onlara gönderin. Allah ölenlere rahmet, kalanlara sabır versin” dedi
12.02.2023 Gündem
Hacca gitmek isteyen kadına dolandırıcı şoku! 'Adınız cinayete karıştı'
Hacca gitmek isteyen kadına dolandırıcı şoku! 'Adınız cinayete karıştı' Dolandırıcıların ağına bu kez de hacca gitmek isteyen yaşlı bir kadın düştü. Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kendilerini polis ve jandarma olarak tanıtan şahıslar, 'adınız cinayete karıştı' diyerek mağdura kabusu yaşattı. Kadın, hacca gitmek için biriktirdiği tüm parasını kaptırırken, köyde yaşanan ilginç bir benzerlik dikkatlerden kaçmadı.
16.12.2022 Yaşam
Tokat'ta, biri köy muhtarı, 3 kişinin silahla vurulmuş cesetleri bulundu
Tokat'ta, biri köy muhtarı, 3 kişinin silahla vurulmuş cesetleri bulundu Tokat'ta köy muhtarı Bahattin Karnak (47) ile Halil Kargın (52) ve Aydın Karnakın (45) tabancayla vurulmuş cesetleri bulundu. Aydın Karnak'ın, kuzeni Bahattin Karnak ile Halil Kargın'ı öldürdükten sonra intihar ettiği üzerinde duruluyor.
17.11.2022 Gündem
Türkiye’de kaç muhtar var? İşte Türkiye genelinde muhtar sayısı!
Türkiye’de kaç muhtar var? İşte Türkiye genelinde muhtar sayısı! Muhtarlar Günü kutlanırken köy ve mahallelerin idari işlerinde yetkili olan muhtarlar ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Pek çok kişi Türkiye’de muthar sayısını merak ediyor. Peki, Türkiye’de kaç muhtar var? İşte Türkiye genelinde muhtar sayısı!
19.10.2022 Gündem
Sezonun son hasadı yapıldı! Kilosu 7 lira
Sezonun son hasadı yapıldı! Kilosu 7 lira Bilecik'te bu yıl 36 bin ton şeftali ihraç edilirken, sezonun son hasadı kilosu 7 liraya İstanbul, Ankara, İzmir ve Şanlıurfa'daki hallere gönderildi.
8.09.2022 Ekonomi
Bulgaristan’daki yangın Edirne'nin sınır köylerine dayandı: Alevler ürkütücü boyuta ulaşıyor
Bulgaristan’daki yangın Edirne'nin sınır köylerine dayandı: Alevler ürkütücü boyuta ulaşıyor Bulgaristan’da çıkan orman yangını Edirne'nin bazı sınır köylerine kadar dayandı. Yangın rüzgârın da etkisiyle zaman zaman büyüyor.
16.08.2022 Gündem
Süryaniler, Midyat'ta Meryem Ana'yı anıp dua etti
Süryaniler, Midyat'ta Meryem Ana'yı anıp dua etti Mardin'in Midyat ilçesindeki Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenen ayinde, Süryaniler Meryem Ana'yı andı. Tur Abdin Metropoliti Yardımcısı Hori Gabriel Aktaş'ın yönettiği ayinde İncil ile ilahiler okundu, dualar edildi, tütsüler yakıldı.
15.08.2022 Yaşam
Koronavirüsün uğramadığı köyde ilk vaka muhtar oldu
Koronavirüsün uğramadığı köyde ilk vaka muhtar oldu Türkiye’de korona virüs (Kovid-19) salgınının başlamasından bu yana uygulanan tedbirler sayesinde hiç vaka görülmediği için ‘mavi köy’ olarak bilinen Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gökpınar köyünde virüse ilk yakalanan köy muhtarı oldu. Aldığı sıkı önlemler ve koruyucu uygulamalarla köy halkını salgından korumayı başaran 60 yaşındaki muhtar Metin Şahin, yaklaşık 2,5 yılın ardından yakalandığı hastalığı olduğu aşılar sayesinde hafif belirtilerle atlatıyor.
28.07.2022 Yaşam
Yıllardır bir aile diken üstünde yaşıyor! Evin her yerinden çıkıyor, kabusları oldu! 'Şu ana kadar 100'ün üzerinde çıkarttık'
Yıllardır bir aile diken üstünde yaşıyor! Evin her yerinden çıkıyor, kabusları oldu! 'Şu ana kadar 100'ün üzerinde çıkarttık' Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Çukurca köyünde oturan 5 kişilik aile, tek katlı toprak evlerine giren yılanlar nedeniyle büyük korku yaşıyor. 5 yıldır aynı sıkıntıyı çektiklerini belirten Ayşe Oyman, "Komşularımın yardımıyla şu ana kadar evde 100'ün üzerinde yılan çıkarttık" dedi.
20.07.2022 Yaşam
Van'da 5.0 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde de hissedildi
Van'da 5.0 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde de hissedildi Van’da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Van'ın Tuşpa ilçesinde saat 21.35'te meydana gelen deprem 18.89 derinlikte kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu. Deprem çevre illerden de hissedildi. Bakan Koca, "Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır." dedi. Bakan Soylu: "Bugün 21.35'te, Van'da yaşanan depremle ilgili, Valimiz Sn. Ozan Balcı ile tekrar görüştüm. Tüm taramalarını gerçekleştirmişler, birkaç binada tespit edilen çatlağın dışında hiçbir problem olmadığını son bilgi olarak teyit etti. Van'ımıza ve Vanlı hemşehrilerimize geçmiş olsun" açıklamasında bulundu. İşte son dakika Van depreminin detayları...
12.06.2022 Gündem
Kütahya'da şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi!
Kütahya'da şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi! Kütahya'nın merkeze bağlı Lütfiye Köyü yakınlarında etkili olan fırtınada yüzlerce çam ağacı devrildi, iletişim hatları zarar gördü. Köy muhtarı Rasim Altıntaş, "Eğer köyümüze gelseydi komple kaldırırdı. Çocukluğumuzdan beri hiç böyle bir şey görmedik. İlk defa böyle oluyor. Dolu ve rüzgarla karışık büyük bir ses geldi. Evden dışarı çıkamadık. Felaket oldu" dedi.
12.06.2022 Yaşam
Kütahya'da fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, köylüler şok oldu! 'Hiç böyle bir şey görmedik'
Kütahya'da fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, köylüler şok oldu! 'Hiç böyle bir şey görmedik' Kütahya'nın merkeze bağlı Lütfiye Köyü yakınlarında etkili olan fırtınada yüzlerce çam ağacı devrildi, iletişim hatları zarar gördü. Köy muhtarı Rasim Altıntaş, "Eğer köyümüze gelseydi komple kaldırırdı. Çocukluğumuzdan beri hiç böyle bir şey görmedik. İlk defa böyle oluyor. Dolu ve rüzgarla karışık büyük bir ses geldi. Evden dışarı çıkamadık. Felaket oldu" dedi.
12.06.2022 Yaşam
Maganda kurşununa kurban gitmişti! Gamze Boynuince davasında flaş karar
Maganda kurşununa kurban gitmişti! Gamze Boynuince davasında flaş karar Kırşehir’deki sünnet düğününde halay çekerken başına kurşun isabet eden Gamze Boynuince'nin (21) ölümüyle ilgili davada tutuksuz yargılanan sanıklardan köy muhtarı Bayram Zengin'e verilen 18 yıl 9 ay hapis cezası, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından 27 yıl 1 aya çıkarıldı. Muhtar Zengin tutuklandı, daha önce 3 yıl 4 ay hapse çarptırılan Taner Zengin ile 1 yıl 3 ay hapis cezası verilen Murat Zengin’in cezaları ise değişmedi.
30.04.2022 Gündem
Muhtara silahlı saldırı! Arazi kavgası kanlı bitti
Muhtara silahlı saldırı! Arazi kavgası kanlı bitti Tokat’ın Niksar ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeni ile silahlı saldırıya uğrayan köy muhtarı hayatını kaybetti.
14.04.2022 Yaşam
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve...
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve... Maaşlara zam geliyor. Binlerce kişiye müjde. Muhtar maaşlarını asgari ücretin altında olmayacak şekilde düzenlemeyi de içeren, Vergi ve Ekonomi Paketine ilişkin yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklifle, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılacak. Bu düzenlemenin müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısında vermişti. Kanun teklifinde ayrıca kurumlar vergisinin, finans sektörü için yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılması teklif edildi. "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar'da değişiklik öngörüyor. Teklifle; hakkında, reklam yasağı bulunanlara verilen reklamlar için yapılan harcamaların gider olarak kabul edilmemesi öngörülüyor. Özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimlerin kazançlarının serbest meslek kazancı olarak vergilendirilmesi sağlanıyor. Vergi dairesince yapılan işlemlerde elektronik imza, mühür veya onay kullanılmasına ilişkin yetki getiriliyor. Evim mağdurları için de süreç başladı. İşte son dakika haberinin detayları...
7.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Köy Muhtarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki köy muhtarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.