Kornea

Kornea

Son dakika kornea haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kornea ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kornea haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kornea

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kornea gelişmeleri de dahil olmak üzere 289 kornea haberi bulunmuştur. Tüm kornea haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir Genellikle sinsi seyreden glokomun görme kaybına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Glokom için risk faktörleri arasında ileri yaş, yüksek göz içi basıncı, pozitif aile öyküsü, ince merkezi kornea kalınlığı, diyabet ve hipertansiyon gibi damar hastalıkları ve kortizonlu ilaçların uzun süreli kullanımı yer alır. Çocuklarda görülen glokomların ise 2 büyük nedeni vardır. Birincisi ilk yaş içinde ortaya çıkan doğumsal glokom diğeri travmaya bağlı glokomdur. Glokomun tedavisinde ve görme kaybının önlenmesinde erken teşhis çok önemlidir” dedi.
11.03.2024 Sağlık
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği Yanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023 Sağlık
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!"
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!" Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Ufuk Özkan’ın uygulanan yanlış diyet sonrası karaciğer yetmezliği yaşaması ve organ nakli için başvuruda bulunması gözleri yanlış diyet uygulamalarına ve organ nakliyle arasındaki bağlantıya çevirdi. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı elde etmek için uygulanan diyetlerin bağışıklık sistemini çökertip, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi organ hasarlarına sebebiyet verebileceğini vurgularken diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
15.07.2023 Sağlık
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor!
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor! Aşılamayla başarılı bir şekilde kontrol altına alınan eski ve oldukça bulaşıcı bir hastalık olan kızamık, çocuklar arasında yeniden ortaya çıktı. Virüs 5 yaşından küçük çocuklar arasında yayılıyor. 1980’de yaygın aşılama başlamadan önce, dünya çapında her yıl tahmini 2.6 milyon ölüme neden olan kızamıkta ölüm oranları hızlandırılmış küresel aşılama programlarıyla yılda 100-150 bine kadar gerilese de artan vakalar salgın endişesi yaratıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. C. Elif Öztürk, vakalardaki artışı pandemide 23 milyon çocuğa temel çocukluk çağı aşılarının yapılmamasına bağlarken, bağışık olmayan herkesin enfekte olabileceğinin altını çiziyor.
18.06.2023 Sağlık
Gözün doğal görünümünü bozan hastalık: Pterjium
Gözün doğal görünümünü bozan hastalık: Pterjium Gözde şiddetli kızarıklık ve batma hissine yol açan bir hastalık olan pterjium, dikkate alınmadığı ya da önemsenmediği durumlarda kornea tabakasında ciddi zararlara yol açabiliyor. Kalıcı görme bozuklukları ile sonuçlanabilecek hastalık hakkında açıklamada bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Açık havada güneşin ultraviyole ışınlarına ve tozlu-kuru ortamlara maruz kalan kişilerde pterjium hastalığı daha sık görülmektedir. Pterjium, gözün doğal görünümünü de bozabilir” şeklinde konuştu.
26.05.2023 Sağlık
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’ Gözlerde ani gelişen ve gözün iç dokularının iltihaplanması şeklinde kendini gösteren üveit hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, hastalığın oluşma nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Üveit hastalığı vücudu etkileyen farklı bir hastalık sonucu da oluşabildiğini söyleyen Prof. Dr. Göçgil, “Görmenin oluştuğu makula bölgesinde ve göz siniri bölgesinde meydana gelen üveit durumlarında tedavide geç kalınması durumunda dokularda meydana gelecek hasar oluşumu nedeniyle kalıcı görme kayıpları ile karşılaşılabilmektedir” uyarısında bulundu.
1.04.2023 Sağlık
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü 21 yaşındaki ABD'li gencin kısacık bir uykuya dalması hayatını kâbusa çevirdi. Mike Krumholz adlı genç adam, kontak lenslerinin azizliğine uğradı.
21.02.2023 Gündem
Tansiyon ve kolesterol ile savaşıyor! Tam bir şifa deposu, kan tahlilinde direkt çıkıyor
Tansiyon ve kolesterol ile savaşıyor! Tam bir şifa deposu, kan tahlilinde direkt çıkıyor A vitamini, beta-karoten, lutein, likopen ve kriptoksantin içeriyor, cilt lekelerinin gecikmesine yardımcı oluyor. C vitamini deposu, beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırarak bağışıklığı güçlendiriyor. Kornea ve gözlerin beyin ile bağlantılarını koruyor, içerisinde bulunan B6 vitamini proteinlerin, yağların ve karbonhidratların parçalanmasına yardımcı olur ve enerji seviyelerini artırır. Gaz, şişkinlik ve kabızlık şikâyetlerine iyi geliyor. Yüksek tansiyon, inflamasyon ve yüksek kolesterole karşı koyuyor, akciğer ve beynin gerekli bölgelerine kan akışını sağlamaya yardımcı oluyor. İşte hastalıklara şifa besinin faydaları...
10.01.2023 Sağlık
Kontakt lens, göz kapağını düşürebilir
Kontakt lens, göz kapağını düşürebilir Kontakt lensin doğru kullanılsa bile kalıcı görme kaybına sebep olabileceğini belirten Doç. Dr. Aylin Kılıç “Lazerin riskli olduğunu düşünen birçok kişi lazer olmaktan çekiniyor. Aslında kontakt lens lazerden daha riskli. Kontakt lenslerin yapabileceği bakteriyel enfeksiyon çok ciddi kalıcı görme kaybına sebep olabiliyor. Uzun süre lens kullanımında göz kapağınızda düşüklük meydana gelebilir” dedi.
22.11.2022 Sağlık
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor!
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor! Türkiye’de 31 bin 295 kişi organ ve doku bekliyor. Sadece böbrek nakli alanında yılda yaklaşık 4 bin 500 civarında operasyon gerçekleştiriliyor. Dünyada ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye’de organ naklinin yüzde 75’i canlı, yüzde 25’i kadavradan yapılıyor ancak uzmanlara göre bu oran kadavra açısından yeterli değil. 3-9 Kasım Organ Bağışı haftasında bu duruma dikkat çeken uzmanlar özellikle aile onamında önyargıların olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, organ bağışçılarının ailelerine bildirmeleri ve bunun vasiyet olarak değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çekiyor. Türkiye Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Uluğ Eldeğez, organ nakli süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Organ Nakli ve Ulusal Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu Seher Taş ise organ bağışı sürecini anlattı.
7.11.2022 Sağlık
MasterChef Atike'nin gözüne ne oldu? MasterChef Atike'nin gözünde görme kaybı var mı?
MasterChef Atike'nin gözüne ne oldu? MasterChef Atike'nin gözünde görme kaybı var mı? Masterchef Türkiye’de eleme gecesiyle ekranlara geldi. Eleme poasında olan Masterchef Atike’nin stüdyoya bir gözü kapalı olarak gelmesi izleyenleri korkuttu. Eleme potasında mücadele veren Atike’nin gözündeki problemin ne olduğu ise merak ediliyor. Peki, MasterChef Atike'nin gözüne ne oldu? MasterChef Atike'nin gözünde görme kaybı var mı? Masterchef Atike kimdir? İşte detaylar…
17.10.2022 Televizyon
Hayatını kaybeden kişi organlarıyla 80 hastaya umut oldu!
Hayatını kaybeden kişi organlarıyla 80 hastaya umut oldu! Meksika’da hayatını kaybeden 31 yaşındaki kişi, yaptığı organ bağışıyla 80 kişiye umut oldu.
5.09.2022 Dünya
Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği rehberi! Nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, kuluçka süresi kaç gün?
Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği rehberi! Nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, kuluçka süresi kaç gün? Sağlık Bakanlığı, 'Maymun Çiçeği' için bir rehber hazırladı. Rehberde bu virüsle temas halinde ne yapılması gerektiğinden, karantina şartlarına kadar bilgilere yer verildi. DSÖ, geçtiğimiz günlerde bu hastalık için 'küresel acil durum' ilan etmişti. Peki, Maymun Çiçeği belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, maymun çiçeği hastalığının kuluçka süresi kaç gün?
27.07.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı 'Maymun Çiçeği' için rehber yayınladı! Tek tek açıklandı, hastalık bu belirtilerle başlıyor, çiğ etteki risk...
Sağlık Bakanlığı 'Maymun Çiçeği' için rehber yayınladı! Tek tek açıklandı, hastalık bu belirtilerle başlıyor, çiğ etteki risk... DSÖ’nün maymun çiçeğini ‘küresel acil durum’ ilan etmesinin ardından Sağlık Bakanlığı da bir rehber hazırladı. Rehberde virüslülerle temas halinde ne yapılması gerektiğinden karantina şartlarına kadar detaylı bilgiler yer aldı...
27.07.2022 Gündem
Güneş gözlüğü seçimi yaparken dikkat
Güneş gözlüğü seçimi yaparken dikkat Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sibel Malazgirt, “Güneş gözlüğü seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, camların UV-A ve UV-B ışınlarını yüzde 100 bloke ediyor olmasıdır” dedi.
27.06.2022 Sağlık
Havuz ve deniz göz enfeksiyonu riskini artırıyor
Havuz ve deniz göz enfeksiyonu riskini artırıyor Yaz aylarının gelmesiyle havuz ve denizle direkt temasın gözlerde enfeksiyon riskini artırdığını belirten Op. Dr. Aylin Koç Akbay, özellikle çocuklarda enfeksiyon riski daha yüksek. Havuza ya da denize girerken lens kullanıyorsanız mutlaka çıkartın. Deniz gözlüğü takın. Yaz aylarında eğer lens kullanıyorsanız kimyasallardan korunmak için günlük lense geçiş yapın” uyarısında bulundu.
10.06.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu?
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Maymun çiçeği virüsü ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Maymun çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı. DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Maymun çiçeği virüsü ile ilgili araştırmalar devam ederken ülkeler de önlemler almaya başladı. Peki, Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver yanıtladı.
24.05.2022 Sağlık
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği...
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği... Maymun çiçeği hastalığının çocuklarda daha ciddi seyredebileceği uyarısında bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, Hastalık belirtileri 2-4 hafta sürer ve genellikle tedavi gerektirmeden kendi kendine iyileşir. Ancak hastalık şiddetli de seyredebilir ve akciğer enfeksiyonu, sepsis, beyin enfeksiyonu, kornea enfeksiyonu (körlüğe neden olabilir) gibi komplikasyonlara yol açabilir. Çocuklarda daha ciddi seyredebilir. Hastalık yüzde 3-6 arasında ölüme neden olabilmektedir dedi. 
24.05.2022 Yaşam
Göz tedavisinde yeni yöntem
Göz tedavisinde yeni yöntem Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Altan Göktaş, femtosaniye lazer sistemi ile gözdeki kırma kusurlarının etkin bir şekilde tedavi edildiğini ve iyileşme döneminin daha hızlı ve konforlu olduğunu ifade etti.
26.04.2022 Sağlık
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Ceylan, göz tansiyonu (glokom) rahatsızlığının bilinen nedenlerinin başında kravat veya fular gibi sıkı boyun bağları ile üflemeli çalgıların geldiğini söyledi.
8.04.2022 Sağlık
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Ceylan, göz tansiyonu (glokom) rahatsızlığının bilinen nedenlerinin başında kravat veya fular gibi sıkı boyun bağları ile üflemeli çalgıların geldiğini söyledi.
8.04.2022 Sağlık
Göz lazer ameliyatı hangi göz problemlerinde uygulanabilir?
Göz lazer ameliyatı hangi göz problemlerinde uygulanabilir? Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Prof. Dr. Orkun Müftüoğlu, göz lazer ameliyatı nedir, hangi durumlarda uygulanır, türleri nelerdir sizler için anlattı.
29.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kornea ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kornea haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.