Göz Hastalıkları

Göz Hastalıkları

Son dakika göz hastalıkları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göz hastalıkları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göz hastalıkları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göz Hastalıkları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göz hastalıkları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.784 göz hastalıkları haberi bulunmuştur. Tüm göz hastalıkları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir Genellikle sinsi seyreden glokomun görme kaybına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Glokom için risk faktörleri arasında ileri yaş, yüksek göz içi basıncı, pozitif aile öyküsü, ince merkezi kornea kalınlığı, diyabet ve hipertansiyon gibi damar hastalıkları ve kortizonlu ilaçların uzun süreli kullanımı yer alır. Çocuklarda görülen glokomların ise 2 büyük nedeni vardır. Birincisi ilk yaş içinde ortaya çıkan doğumsal glokom diğeri travmaya bağlı glokomdur. Glokomun tedavisinde ve görme kaybının önlenmesinde erken teşhis çok önemlidir” dedi.
11.03.2024 Sağlık
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Kar körlüğüne dikkat! ‘Göz sorunları kış aylarında artıyor’
Kar körlüğüne dikkat! ‘Göz sorunları kış aylarında artıyor’ Kış aylarında göz sağlığına dikkat! Soğuk hava, düşük nem seviyeleri, UV ışınları ve kar, göz sağlığını tehdit ediyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay kış aylarının göz kuruluğundan kar körlüğüne kadar birçok göz sağlığı problemini beraberinde getirdiğine dikkat çekerken güneş gözlüğü kullanımı, nemlendirici damlalar ve düzenli göz muayeneleri konusunda vatandaşı uyarıyor.
28.01.2024 Sağlık
"Bazı göz hastalıkları çocukların hareketlerinden anlaşılabilir"
"Bazı göz hastalıkları çocukların hareketlerinden anlaşılabilir" Okul dönemindeki çocukların rutin göz muayenesinin ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Altınsoy, "Öğrenmenin yüzde 80'den fazlası görme duyusuyla gerçekleşir. Aileler çocukların hal ve hareketlerini izleyerek bazı göz rahatsızlıklarının farkına varabilir" dedi.
17.01.2024 Sağlık
Fazla ekran maruziyeti depresyona neden olabiliyor
Fazla ekran maruziyeti depresyona neden olabiliyor Artık herkesin günlük hayatta kullandığı dijital ekranlar sonucu fazla ekran maruziyetinin birçok probleme neden olabileceğini söyleyen Doç. Dr. Cafer Tanrıverdi, “Özellikle göz sağlığı açısından birçok soruna neden olabilen fazla ekran maruziyetinin hastaları depresyona kadar sürükleyebilir” dedi.
21.12.2023 Gündem
4 yıl sonra ameliyatla gözleri açılan kadın buruk sevinç yaşadı! "Şimdi gözüm açıldı, ama enkazları görüyorum"
4 yıl sonra ameliyatla gözleri açılan kadın buruk sevinç yaşadı! "Şimdi gözüm açıldı, ama enkazları görüyorum" Malatya'da yıllar önce sol gözü görme yetisini kaybeden, 4 yıl önce de sağ gözünde yüzde 90 oranında görme kaybı oluşan Meryem Hakalmaz (83), ameliyat ile sağlığına kavuştu. Yeniden görmeye başlayıp, taburcu olan Hakalmaz, "Şimdi gözüm açıldı, dünyayı görüyorum çok şükür ama enkazları görüyorum. İçim parçalanıyor. Allah'ım, Rabb’im bir daha göstermesin" dedi.
20.10.2023 Yaşam
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi İzmir’de, 35 haftalık hamileyken beyninde tümör olduğu öğrenilen ve tanı konulduktan 1 hafta sonra vefat eden 28 yaşındaki Özlem Serbes, organlarıyla 6 kişiye umut oldu. 35 haftalık bebek, operasyonla anne karnından alınırken, genç kadından geriye ise kuvözde evladına son kez dokunduğu fotoğrafı kaldı.
11.10.2023 Yaşam
Soğuk havalar geliyor, viral enfeksiyonlar artıyor! Bir etkisi daha ortaya çıktı
Soğuk havalar geliyor, viral enfeksiyonlar artıyor! Bir etkisi daha ortaya çıktı Sğuk havalarla birlikte artan viral enfeksiyonların göz sağlığını da etkilediğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gamze Öztürk Karabulut, “Havaların soğumaya başladığı son günlerde salgın hastalıkların görülme sıklığı da arttı. Özellikle boğaz ağrısı, ateş, öksürük ve burun akıntısı ile kendini gösteren Adenovirüsler gözlerde ise akıntıya ve kırmızı göz olarak bilinen konjonktivit’e sebep olabiliyor. Bu belirtileri taşıyanların göz hekimine muayene olmaları göz sağlığı açısından önem arz ediyor” dedi.
5.10.2023 Sağlık
Fark edilmeyen görme problemleri çocukların okul başarısı etkileyebilir!
Fark edilmeyen görme problemleri çocukların okul başarısı etkileyebilir! Baş ağrısı, göz yorgunluğu gibi belirtilerin çocuklarda görme sorunlarına işaret edebildiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özge Yabaş “Çocuklar görme sorunu yaşadıklarının farkında olmayabilirler. Bu nedenle hem ebeveynlerin hem de öğretmenlerin bu konuda uyanık olması önemli. Çocukların okula dönüş döneminde göz hekimi kontrolleri de ihmal edilmemeli" dedi.
30.09.2023 Sağlık
Çocuklarda göz muayenesi doğuştan başlanmalı dedi ve uyardı!
Çocuklarda göz muayenesi doğuştan başlanmalı dedi ve uyardı! Çocukların ekranları yakın mesafeden uzun süre kullanılmasının gözlerde miyop gelişmesine ve mevcut numaranın büyümesine neden olabileceğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, “Süre kısaltılması ve aralıklı kullanım, zaman zaman uzağa bakarak gözlerin dinlendirilmesi çok faydalıdır” dedi.
16.09.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklar geldi! Bilinçsiz kullanılan klima göz hastalıklarına neden olabilir
Aşırı sıcaklar geldi! Bilinçsiz kullanılan klima göz hastalıklarına neden olabilir Özellikle yaz aylarında, kullanılan soğutucu klima nedeniyle göz hastalıklarında artış olduğunu vurgulayan Op. Dr. Aylin Akbay, “Olumsuz etkilerinden kurtulmak isteyenler klimaya karşı oturmamalıdır. Klimanın filtre ve kanalları çok düzgün temizlenmelidir. Klima olan ortamda muhakkak nem cihazı da kullanılmalı. Ayrıca göz kuruluğu olanlar kesinlikle doktora başvurmadan göz damlası kullanmamalıdır” uyarısında bulundu.
13.07.2023 Sağlık
Kızarıklık şikayetiyle hastaneye gitti! Gözünden sinek larvaları çıktı
Kızarıklık şikayetiyle hastaneye gitti! Gözünden sinek larvaları çıktı Bitlis’in Tatvan ilçesinde gözde kızarıklık, yanma ve batma şikayetiyle hastaneye başvuran erkek hastanın gözünden sinek larvaları çıktı.
6.07.2023 Yaşam
Uzmanından göz ile ilgili önemli uyarı: Karıştırmayın, ayırt etmek muayeneyle mümkündür
Uzmanından göz ile ilgili önemli uyarı: Karıştırmayın, ayırt etmek muayeneyle mümkündür Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Yüksel, göz alerjisi (alerjik konjonktivit) ile göz enfeksiyonunun (konjotktivit) benzer belirtiler gösteren rahatsızlıklar olduğunu söyledi ve iki rahatsızlığın ayırt edilmesi gerektiği yönünde uyarılarda bulundu. Dr. Yüksel; "Hastalığın hangisi olduğunu anlamak ve enfeksiyon ile alerji arasındaki farkı ayırt etmek göz doktorunun mikroskopla muayenesiyle mümkündür" dedi.
25.06.2023 Sağlık
Uzmanı yaza özel uyardı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç gözlük takmayın
Uzmanı yaza özel uyardı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç gözlük takmayın Yaz aylarının gelmesiyle kullanımı artan güneş gözlükleri ile ilgili uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kholzoda Saidali, ‘sahte’ güneş gözlüklerine dikkat çekerek, “Orijinal güneş gözlüklerinde ultraviyole ışınlarını engelleyen film tabakası kullanılırken sahte güneş gözlüklerinde boya kullanılıyor. Bu yüzden sahte güneş gözlüğü, gözü koruyamadığı gibi ışınlardan gelecek zararı daha fazlalaştırıyor. Eğer sahte güneş gözlüğü takmayı düşünüyorsanız, hiç gözlük takmamanın daha sağlıklı olduğunu bilmelisiniz” dedi.
17.06.2023 Yaşam
Sahte güneş gözlükleri tehlike saçıyor! Pterjium hastalığını tetikliyor
Sahte güneş gözlükleri tehlike saçıyor! Pterjium hastalığını tetikliyor Güneş gözlükleri yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarlarından olarak öne çıkarken uzmanlar, sahte gözlüklerin göz sağlığı için büyük tehdit oluşturduğuna dikkat çekiyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Arslan, “Güneşe bakmayı hiç tavsiye etmiyoruz, zararlı etkilerini direkt göz alıyor, etkileri uzun vadede görülüyor. Katarakt oluşumunu hızlandırıyor, gözün kojektiva dediğimiz beyaz kısmında göz eti diye tabir edilen pterjium hastalığı, göz önüne sarı kabarcıklar oluşturabiliyor. Koyu renkli her cam koruyucu değil, damgaları var, ultraviyole ışınlardan koruma düzeyine bakmak lazım. Güneş gözlüğü muhakkak takalım, işportadan alınmasını tavsiye etmiyoruz” dedi.
1.06.2023 Sağlık
Gözün doğal görünümünü bozan hastalık: Pterjium
Gözün doğal görünümünü bozan hastalık: Pterjium Gözde şiddetli kızarıklık ve batma hissine yol açan bir hastalık olan pterjium, dikkate alınmadığı ya da önemsenmediği durumlarda kornea tabakasında ciddi zararlara yol açabiliyor. Kalıcı görme bozuklukları ile sonuçlanabilecek hastalık hakkında açıklamada bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Açık havada güneşin ultraviyole ışınlarına ve tozlu-kuru ortamlara maruz kalan kişilerde pterjium hastalığı daha sık görülmektedir. Pterjium, gözün doğal görünümünü de bozabilir” şeklinde konuştu.
26.05.2023 Sağlık
Sahte güneş gözlüğü uyarısı! 'Katarakt gelişimini hızlandırıyor'
Sahte güneş gözlüğü uyarısı! 'Katarakt gelişimini hızlandırıyor' Havaların ısınması ve baharın gelmesiyle güneşin kendisini gösterdiğini belirten göz hastalıkları uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Genç, gözü güneşten gelen ışınlarından korunmak için kullanılan gözlükleri seçerken dikkat edilmesi gereken hususları bir bir anlattı. Yrd. Doç. Dr. Genç, sahte gözlüklerin katarakt gelişimini hızlandırabileceğini söyledi.
24.05.2023 Sağlık
Bayram temizliğinde göz sağlığına dikkat! 'Uzak durulmalı'
Bayram temizliğinde göz sağlığına dikkat! 'Uzak durulmalı' Ev temizliğinde kullanılan deterjan, lavabo açıcı gibi maddeler göze büyük zararlar veriyor. Özellikle bayram öncesi yapılan temizliklerde yoğun olarak kullanılan bu kimyasal ürünlerin dozuna dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Anıl Kubaloğlu, “Çamaşır suyu, lavabo açıcıları gibi kimyasal maddeler bazen patlayıp direkt gözümüze gelebiliyor. Temizlik maddeleri yerinde ve kararınca kullanılmalı. Özellikle buhar çıkaran maddelerden mümkün mertebe uzak durulmalı ve ilaçların gözdeki yakıcı etkileri ortadan kalkana kadar ortam havalandırarak temizlik yapılmalı” dedi.
20.04.2023 Sağlık
Kan şekerini düzenliyor, diyabet ve kansere karşı savaşçı! Kilo fiyatı altınla yarışıyor
Kan şekerini düzenliyor, diyabet ve kansere karşı savaşçı! Kilo fiyatı altınla yarışıyor Kilo fiyatı altında yarışıyor, kan şekerini dengede tutuyor. Diyabet riskini azaltıyor, diyet yapmak isteyenler için bir numaralı besin! Prostat kanserine karşı koruyor, göz hastalıkları tedavisinde kullanılıyor. B2 vitamini eksikliği tedavisinde kullanılıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Güçlü bir protein kaynağı, vücut direncini arttırıyor. İşte tatil cennetinde yetişen besinin bilinmeyen faydaları...
14.03.2023 Sağlık
Emine doktordan acı haber geldi! Pandemide gündem olmuştu
Emine doktordan acı haber geldi! Pandemide gündem olmuştu İstanbul'da görev yapan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Emine Kütük Uzunoğlu (38), geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Pandemi döneminde fedakarca çalışmasıyla gündeme gelen Uzunoğlu, memleketi Nevşehir'de son yolculuğuna uğurlandı.
10.01.2023 Yaşam
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk Göz hastalıkları ile ilgili son dakika uyarısı! Tamamen görme kaybına neden oluyor, 55 yaş üstü kişilerde daha sık görülüyor. Göz Hastalıkları ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Retinamızın merkezi olan makula yani sarı nokta, gözün arkasında bulunur ve retinanın en keskin görüş merkezidir. Makula dejenerasyonu yaşa bağlı olarak ortaya çıkan, genellikle 55 yaş üstü kişilerde görülen ve ilerleyen yaşla sıklığı artan, sık görülen bir göz hastalığıdır” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir Dünya çapında en yaygın görme bozukluğu olan miyopi çocuklarda da görme bozukluğunun en önde gelen nedeni olarak karşımıza çıkıyor. 2010 yılında dünya nüfusunun yüzde 27’sinde miyopik kırma bozukluğu mevcuttu. Bu oranın 2050 yılında yüzde 52’ye kadar çıkacağı ve yüksek miyopi oranının da yüzde 10’lara ulaşacağı tahmin ediliyor. Yüksek miyopinin sadece basit bir kırma kusuru olmadığını ve beraberinde diğer göz bozukluklarına da neden olabildiğini belirten Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, "Yüksek miyopi değerlerine sahip olan bir kişi ilerleyen yaşantısında katarakt, glokom, retina yırtığı/dekolmanı ve sarı nokta hastalığına çok daha sık yakalanıyor. Erken teşhis için ailelere bu konuda büyük görev düşüyor" dedi.
1.12.2022 Sağlık
Kontakt lens, göz kapağını düşürebilir
Kontakt lens, göz kapağını düşürebilir Kontakt lensin doğru kullanılsa bile kalıcı görme kaybına sebep olabileceğini belirten Doç. Dr. Aylin Kılıç “Lazerin riskli olduğunu düşünen birçok kişi lazer olmaktan çekiniyor. Aslında kontakt lens lazerden daha riskli. Kontakt lenslerin yapabileceği bakteriyel enfeksiyon çok ciddi kalıcı görme kaybına sebep olabiliyor. Uzun süre lens kullanımında göz kapağınızda düşüklük meydana gelebilir” dedi.
22.11.2022 Sağlık
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat! Günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve her yaşta görülebilen diyabet hastalığı nedeniyle her yıl bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Hastalığın risklerine rağmen ne yazık ki çoğu hasta diyabet olduğundan haberdar bile değil. Diyabetle mücadele için en önemli faktör ise yaşam tarzını değiştirmek. Bu farkındalığı artırmak için 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor.
14.11.2022 Sağlık
Çocuklar için 'miyop' uyarısı: 'Teması olabildiğince kısıtlamak gerekiyor'
Çocuklar için 'miyop' uyarısı: 'Teması olabildiğince kısıtlamak gerekiyor' Pandemi döneminde ve sonrasında teknolojik cihazların daha sık kullanılmaya başlanması üzerine çocuklardaki birçok göz hastalığında artış olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tülay Arıcı, ara tatile girecek çocukların ailelerine tavsiyelerde bulundu. Çocukların gözlerinde bir sıkıntı olduğunu anlayamayabileceğinin altını çizen Dr. Arıcı, “Dijital cihazlarla çocuğun temasını olabildiğince kısıtlamak gerekiyor. Çocuklar teknolojik cihazlarla gün içinde en fazla 1-1,5 saat vakit geçirmeli” dedi.
9.11.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Göz Hastalıkları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göz hastalıkları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.