Göz Sağlığı

Göz Sağlığı

Son dakika göz sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göz sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göz sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göz Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göz sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.552 göz sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm göz sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024 Gündem
Görme kaybına neden oluyor! Tedavi edilmezse geri dönüşü yok
Görme kaybına neden oluyor! Tedavi edilmezse geri dönüşü yok Tehlikeli bir göz hastalığı olan glokomun tehlikesinden anlatan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tayfur, Erken teşhis ve tedavi ilerlemesini önleyebileceğini vurguladı. Tayfur," Basınç artışı tedavi edilmezse, zamanla görme kaybına neden olabilir” dedi.
12.03.2024 Yaşam
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Kristal Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kristal Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Kristal Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kristal Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Kristal kuvars taşı, katı ve sert halde bulunan bir mineral grubudur. Yer kabuğunun ortalama %10'luk bir bölümünden fazlası da kristal kuvarstan oluşmaktadır.
7.02.2024 Yaşam
Kar körlüğüne dikkat! ‘Göz sorunları kış aylarında artıyor’
Kar körlüğüne dikkat! ‘Göz sorunları kış aylarında artıyor’ Kış aylarında göz sağlığına dikkat! Soğuk hava, düşük nem seviyeleri, UV ışınları ve kar, göz sağlığını tehdit ediyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay kış aylarının göz kuruluğundan kar körlüğüne kadar birçok göz sağlığı problemini beraberinde getirdiğine dikkat çekerken güneş gözlüğü kullanımı, nemlendirici damlalar ve düzenli göz muayeneleri konusunda vatandaşı uyarıyor.
28.01.2024 Sağlık
Beyaz Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Beyaz Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Beyaz Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Beyaz Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Beyaz kuvars taşı kristal kuvars ya da kuvars kristali olarak da bilinir. Bütün şifalı taşların efendisi olarak görülen beyaz kuvars renksiz bir taştır. 
27.01.2024 Yaşam
Yumurtanın sarısı gitti sağlığın yarısı:  Aşırı yumurta tüketimi nelere mal oluyor?
Yumurtanın sarısı gitti sağlığın yarısı: Aşırı yumurta tüketimi nelere mal oluyor? Yumurta göz sağlığı dahil olmak üzere ihtiyacımız olan protein ve yağ asitlerini sağlar. Rafadan yahut haşlama olarak tükettiğimiz ve kahvaltı sofralarında sıkça yer verdiğimiz yumurtayı aşırı tükettiğimizde ne olur? İşte istenmeyen durumlara neden olabilecek fazla yumurta tüketimi ve zararları...
16.01.2024 Yaşam
Fazla ekran maruziyeti depresyona neden olabiliyor
Fazla ekran maruziyeti depresyona neden olabiliyor Artık herkesin günlük hayatta kullandığı dijital ekranlar sonucu fazla ekran maruziyetinin birçok probleme neden olabileceğini söyleyen Doç. Dr. Cafer Tanrıverdi, “Özellikle göz sağlığı açısından birçok soruna neden olabilen fazla ekran maruziyetinin hastaları depresyona kadar sürükleyebilir” dedi.
21.12.2023 Gündem
Soğuk havalar geliyor, viral enfeksiyonlar artıyor! Bir etkisi daha ortaya çıktı
Soğuk havalar geliyor, viral enfeksiyonlar artıyor! Bir etkisi daha ortaya çıktı Sğuk havalarla birlikte artan viral enfeksiyonların göz sağlığını da etkilediğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gamze Öztürk Karabulut, “Havaların soğumaya başladığı son günlerde salgın hastalıkların görülme sıklığı da arttı. Özellikle boğaz ağrısı, ateş, öksürük ve burun akıntısı ile kendini gösteren Adenovirüsler gözlerde ise akıntıya ve kırmızı göz olarak bilinen konjonktivit’e sebep olabiliyor. Bu belirtileri taşıyanların göz hekimine muayene olmaları göz sağlığı açısından önem arz ediyor” dedi.
5.10.2023 Sağlık
Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori? Haşlanmış Yumurta Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori? Haşlanmış Yumurta Besin Değerleri Ve Kalorisi... Başta protein olmak üzere pek çok önemli vitamin ve mineral sağlamak için yumurta değerli sayılacak güçlü kaynaklar arasında gelir. Çünkü gün içerisinde çok daha kolay şekilde tüketilebilir ve maddi açıdan da ete göre yükü bulunmaz. Bu sebepten dolayı günde bir veya iki tane tüketmek pek çok açıdan oldukça önemlidir.
14.07.2023 Sağlık
Sahte güneş gözlükleri tehlike saçıyor! Pterjium hastalığını tetikliyor
Sahte güneş gözlükleri tehlike saçıyor! Pterjium hastalığını tetikliyor Güneş gözlükleri yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarlarından olarak öne çıkarken uzmanlar, sahte gözlüklerin göz sağlığı için büyük tehdit oluşturduğuna dikkat çekiyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Arslan, “Güneşe bakmayı hiç tavsiye etmiyoruz, zararlı etkilerini direkt göz alıyor, etkileri uzun vadede görülüyor. Katarakt oluşumunu hızlandırıyor, gözün kojektiva dediğimiz beyaz kısmında göz eti diye tabir edilen pterjium hastalığı, göz önüne sarı kabarcıklar oluşturabiliyor. Koyu renkli her cam koruyucu değil, damgaları var, ultraviyole ışınlardan koruma düzeyine bakmak lazım. Güneş gözlüğü muhakkak takalım, işportadan alınmasını tavsiye etmiyoruz” dedi.
1.06.2023 Sağlık
Bayram temizliğinde göz sağlığına dikkat! 'Uzak durulmalı'
Bayram temizliğinde göz sağlığına dikkat! 'Uzak durulmalı' Ev temizliğinde kullanılan deterjan, lavabo açıcı gibi maddeler göze büyük zararlar veriyor. Özellikle bayram öncesi yapılan temizliklerde yoğun olarak kullanılan bu kimyasal ürünlerin dozuna dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Anıl Kubaloğlu, “Çamaşır suyu, lavabo açıcıları gibi kimyasal maddeler bazen patlayıp direkt gözümüze gelebiliyor. Temizlik maddeleri yerinde ve kararınca kullanılmalı. Özellikle buhar çıkaran maddelerden mümkün mertebe uzak durulmalı ve ilaçların gözdeki yakıcı etkileri ortadan kalkana kadar ortam havalandırarak temizlik yapılmalı” dedi.
20.04.2023 Sağlık
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor Düzenli tüketildiğinde kanser riskini sıfıra indiriyor, antioksidan özelliği bulunuyor. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor, kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri koruyor. Kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini en aza indiriyor; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içeriyor. Tansiyon düşürüyor, kan damarlarını koruyor, hücre yıkımını azaltıyor. İşte insan sağlığı için mucize olan yeşil besinler...
21.03.2023 Sağlık
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin!
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin! Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça önemlidir. Özellikle de B12 vitamini, vücut sağlığında önemli bir yere sahiptir. Bu besin hem hastalıklara karşı sizi koruyor hem de B12 vitamini deposunu dolduruyor.
18.03.2023 Sağlık
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu!
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu! Göz çevresindeki morlukların hem kadınlar hem de erkeklerde sık görülen bir kozmetik problem olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, "Susuz kalma, göz altı morluğunun en sık görülen nedenidir. Vücutta yeterince sıvı bulunmaması veya vücudumuzun uygun miktarda su alamadığının işaretidir. Bunun sonucunda gözler çöker ve cilt kemiğe daha yakın bir pozisyon aldığından daha mat veya donuk bir görünüm sergiler" dedi.
22.12.2022 Sağlık
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir Dünya çapında en yaygın görme bozukluğu olan miyopi çocuklarda da görme bozukluğunun en önde gelen nedeni olarak karşımıza çıkıyor. 2010 yılında dünya nüfusunun yüzde 27’sinde miyopik kırma bozukluğu mevcuttu. Bu oranın 2050 yılında yüzde 52’ye kadar çıkacağı ve yüksek miyopi oranının da yüzde 10’lara ulaşacağı tahmin ediliyor. Yüksek miyopinin sadece basit bir kırma kusuru olmadığını ve beraberinde diğer göz bozukluklarına da neden olabildiğini belirten Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, "Yüksek miyopi değerlerine sahip olan bir kişi ilerleyen yaşantısında katarakt, glokom, retina yırtığı/dekolmanı ve sarı nokta hastalığına çok daha sık yakalanıyor. Erken teşhis için ailelere bu konuda büyük görev düşüyor" dedi.
1.12.2022 Sağlık
Güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması neyle, hangi gözlükle izlenir?
Güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması neyle, hangi gözlükle izlenir? Güneş tutulmasına neyle bakılır, güneş tutulması hangi gözlükle izlenir? Yılın ikinci Güneş Tutulması merakla bekleniyor. Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesiyle Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen güneş tutulması Türkiye'den de izlenebilecek. Peki, Güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması neyle, hangi gözlükle izlenir?
24.10.2022 Gündem
Sperm kalitesini artırıyor, cinsel sağlığı koruyor! Kan şekerini düzenliyor, kolesterol, diyabet, kanser...
Sperm kalitesini artırıyor, cinsel sağlığı koruyor! Kan şekerini düzenliyor, kolesterol, diyabet, kanser... Yüksek kolesterol, kan şekeri seviyeleri gibi diyabetik komplikasyonların önlenmesinde çok etkili, şeker hastalarının kan şekeri seviyelerini daha iyi yönetmelerine yardımcı oluyor. İyi bir magnezyum kaynağı, kalp sağlığını güçlendiriyor. Bağışıklığı güçlendiriyor; mide, göğüs, akciğer, prostat ve kolon kanseri riskini düşürüyor, idrar rahatsızlıklarını tedavi etme potansiyeline sahip. Sperm kalitesinde artış sağladığı kanıtlanan bu besin, cilt ve göz sağlığı için çok yararlı. Cinsel sağlığınıza olumlu katkıları bulunuyor, saç dökülmelerini durduruyor.
6.08.2022 Sağlık
Kolesterol ve hipertansiyon ile savaşıyor, göz sağlığı için şifa! Potasyum ve A, B, C, D, E vitaminleri...
Kolesterol ve hipertansiyon ile savaşıyor, göz sağlığı için şifa! Potasyum ve A, B, C, D, E vitaminleri... İçerdiği E vitamini ile kanser oluşumunu engelliyor, cildi canlandırıp, güzelleştiriyor. Karaciğer fonksiyonlarının korunmasında, sindirim sistemi üzerinde oldukça etkili oluyor, safra kesesi ve karaciğer enzimlerini düzenlenmesi üzerinde çok etkili. Potasyum ve posa içeriği ile kolesterole, hipertansiyona karşı savaşıyor, doğal A vitamini kaynağı olduğu için göz sağlığını, görme gücünü artırıyor. İşte kemik bozuklukları ve osteoporoza karşı da etkili olan bu besinin saymakla bitmeyen faydaları...
23.07.2022 Sağlık
Kanserin her türlüsü ile savaşıyor, diyabet ve kolesterolün bir numaralı düşmanı! Yaşlanmayı geciktiriyor, hücre hasarını engelliyor! 2000 yıl önce Romalıların şifa kaynağıydı...
Kanserin her türlüsü ile savaşıyor, diyabet ve kolesterolün bir numaralı düşmanı! Yaşlanmayı geciktiriyor, hücre hasarını engelliyor! 2000 yıl önce Romalıların şifa kaynağıydı... Kanserin her türlüsü ile savaşıyor, kansersavar olarak biliniyor. Romalılar tarafından 2000 yıl önce tüketiliyordu, kanserli hücrelerin de ölmesini sağlıyor. Göz sağlığı için gerekli olan bileşenleri içeriyor, görme ve katarakt gibi yaşa bağlı göz hastalıkları riskini azaltıyor. Önemli bir C vitamini kaynağı, tam bir kolajen deposu. Cilt kızarıklığı ve iltihabı azaltmaya yardımcı oluyor, güçlü bir antioksidanlar kaynağı, içerisinde hücre hasarını engelleyen veya nötralize eden moleküller bulunuyor. Diyabet hastalarında kan şekeri kontrolünü sağlıyor, antioksidan açısından zengin olduğu için kan şekerini koruyor. Kalp sağlığını destekliyor, Yüksek "kötü" LDL kolesterolü düşürüyor. Bağırsak fonksiyonunu ve sindirim sağlığını destekleyerek kabızlığa son veriyor, yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Ağız ve diş sağlığı için de etkili olan bu besinin faydaları saymakla bitmiyor....
8.06.2022 Yaşam
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor Oruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
2.05.2022 Sağlık
Tansiyonu düzenliyor, kansere iyi geliyor! Antioksidan bakımından çok zengin, kolesterol, kalp krizi...
Tansiyonu düzenliyor, kansere iyi geliyor! Antioksidan bakımından çok zengin, kolesterol, kalp krizi... Damar sertliğine karşı çok etkili, romatiazmal hastalıklarda yardımcı, göz sağlığı için kullanılıyor. Hiper tansiyon ile savaşıyor, varis tedavisine yardımcı oluyor. Kalp krizi riskini azaltıyor, iyi kolesterolün yükselmesine kötü kolesterolün azalmasına katkıda bulunuyor. Antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucu oluyor, kanser tedavisinde meydana gelen olumsuzlukların daha az yaşanmasına katkıda bulunuyor. Gözlerdeki kılcal damarlarda kan dolaşımını kuvvetlendiriyor. Yaşlanmaya bağlı görme gücünde bozulma meydana gelmesi gibi sorunları engelliyor, kollajeni güçlendiriyor, bağ dokusunu kuvvetlendirerek cildin sarkmasını önlüyor. Basur ve varis gibi toplardamar yetersizliklerinde etkili, sedef ve egzama gibi deri rahatsızlıklarına da şifa oluyor. C vitamininin etkisini artırıyor, saç hücrelerini artırıyor.
17.03.2022 Sağlık
Libidoyu yükseltiyor, Alzheimer riskini azaltıyor! Sabahları aç karnına tüketen...
Libidoyu yükseltiyor, Alzheimer riskini azaltıyor! Sabahları aç karnına tüketen... Çayı libidoyu yükseltiyor, vücut ağrıları ve kramplara karşı koruyor. Regl dönemleri çok ağrılı geçen kadınlara iyi geliyor, hazımsızlık ve kolon kanserine çok faydalı olduğu biliniyor. Zayıflamak isteyenlere öneriliyor, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekliyor. Diş ve diş eti hastalıklarını önlüyor. Çayı kadar kendisi de etkili olan bu besin ateş düşürücü özelliğe sahip, saç kaybı olan deride, saçların yeniden çıkmasını sağlıyor. Kırmızı kan hücreleri hasarını tamir etmede etkili oluyor, göz sağlığı bakımından oldukça faydalı... Akciğer kanserine yakalanma riskini azaltıyor, kalbe giden kan akışını hızlandırıyor. İçeriğindeki zengin demir oranı sayesinde kansızlığı gideriyor, gaz sancılarını, şişkinliği ve kabızlığı gideriyor. Stresle mücadele eder ve yatıştırıcı etkiye sahip olan bu bitki, hafızaya olan olumlu etkileri sayesinde Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltıyor.
12.03.2022 Sağlık
Bulanık görenlere kritik uyarı!
Bulanık görenlere kritik uyarı! Şeker hastalığı kontrol edilmediği takdirde ciddi görme kayıplarına sebebiyet verebiliyor. Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşler, gözün görmeyi sağlayan sinir tabakası olan retinadaki damarların etkilenmesiyle diyabetik retinopati hastalığına sebep olabiliyor.
22.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Göz Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göz sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.