Gazete Vatan Logo

Beyaz Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Beyaz Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...

Beyaz kuvars taşı kristal kuvars ya da kuvars kristali olarak da bilinir. Bütün şifalı taşların efendisi olarak görülen beyaz kuvars renksiz bir taştır. 

Beyaz Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Beyaz Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...

Beyaz kuvars şifalı olan tüm taşların efendisi olarak kabul edilmektedir. Adını quartz kelimesinden alan beyaz kuvars taşı oksijen ve silikon içerir. Sertlik derecesi 7 olan beyaz kuvars taşının beyaz ve renksiz bir görünümü vardır. Gizli gücü temsil eder ve doğanın sınırsız, saf enerjisi ile ilişkilendirilir. 

Beyaz Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...

Cep telefonlarından ya da diğer elektrikli aletlerden gelen radyasyonu toplar ve kişileri radyasyonun olumsuz etkilerinden korur.

Kan dolaşımına faydalıdır ve baş ağrısını hafifletir.

Göz sağlığı üzerinde iyileştirici etkileri vardır.Sindirim sistemi rahatsızlıklarının iyileşmesine yardım eder.

Yanık ve yara izlerinin daha hızlı iyileşmesini sağlar.

Saç ve tırnakların sağlıklı uzamasına yardım ederken kırılmaları da engeller.

Vücudun birçok bölgesindeki ağrının azalmasına yardımcı olur.

Beyaz Kuvars Taşının Ruhsal Faydaları...

Beyin fonksiyonlarını uyarır ve çevredeki insanların olumlu enerjisini toplayarak kullanan kişilere aktarır.

Stres ve kaygı gibi olumsuz durumlardan çıkmayı sağlar.

Haberin Devamı

Aurayı temizler ve duyguları dengeleyerek kişilerin daha sağlıklı bir ruh haline sahip olmasını kolaylaştırır.

Konsantrasyonu artırır ve manevi olarak daha iyi hissetmeyi sağlar.

Psikolojik olarak kullanan kişiyi korur ve iletişim kurma yeteneklerini de güçlendirir.

Beyaz Kuvars Taşı Nasıl Temizlenir?

Beyaz kuvars taşını olumsuz ve negatif enerjisinden arındırarak sorunsuz şekilde kullanmak için temizlemek gerekir. Akan suyun altında ovalayarak beyaz kuvars taşını temizlemen en çok tercih edilen yöntemlerdendir.

Bu yöntemi kullanırken herhangi bir temizlik malzemesi kullanmaya gerek yoktur. Farklı bir doğal taş ile yan yana getirip bir süre yan yana kalmalarını sağlarsanız bu da iki doğal taşın da temizlenmesini sağlar. Tütsü yakmak da beyaz kuvars taşının temizlenmesini sağlar. Tütsüyü beyaz kuvars taşına yakın bir yerde yakarsanız tütsü dumanı taşın negatif enerjisinden kurtulmasını sağlar.

Toprak da doğal taşların üzerindeki kötü enerjiyi alan bir yöntemdir. Beyaz kuvars taşını toprağa ya da saksı toprağına gömüp bir gün boyunca bekletirseniz taşı çıkardıktan sonra güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Beyaz Kuvars Fiyatları

Beyaz kuvars taşının boyutuna göre fiyatında farklılıklar meydana gelebilir. Piyasada doğal taşları ucuz fiyata da pahalı fiyata da bulmak mümkündür. Bu tamamen taşın hem bulunabilirliğine hem de gerçek ya da sahte olmasına bağlıdır.

Bir doğal taş almak isterseniz ortalama bir fiyat tespit etmeli ve bunun araştırmasını gerçekleştirmelisiniz. Beyaz kuvars taşını birçok kişi genellikle aksesuar olarak tercih ettiğinden birçok yerden satın alınabilir.