Organ Bağışı

Organ Bağışı

Son dakika organ bağışı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan organ bağışı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını organ bağışı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Organ Bağışı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan organ bağışı gelişmeleri de dahil olmak üzere 476 organ bağışı haberi bulunmuştur. Tüm organ bağışı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu!
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu! Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), 17 yıllık eşi Alperen Şengün'ün (43) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Eşine can olan Alperen Şengün, "Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek" dedi.
27.03.2024 Gündem
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti Antalya'da böbrek yetmezliği nedeniyle 9 yıl diyaliz tedavisi gören Hasan Alpar (44), beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki gencin böbreğiyle sağlığına kavuştu. Alpar, “9 yıldır suya hasret kaldım. Organ nakli sayesinde çok güzel su içebiliyorum" dedi.
13.01.2024 Gündem
Ağabeyini aynı hastalıktan kaybetti, nakil ile hayata tutundu: Başkalarının kahramanı olabilirsiniz
Ağabeyini aynı hastalıktan kaybetti, nakil ile hayata tutundu: Başkalarının kahramanı olabilirsiniz  İzmir'de yaşayan ve 14 yıl önce akciğer nakli olan Kamil Hamidullah (50), organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği'ni kurdu. Pulmoner hipertansiyon hastalığı nedeniyle ağabeyini kaybettikten 2 yıl sonra 22 yaşında kendisinin de aynı hastalığa yakalandığını belirten Hamidullah, vatandaşlara ölümcül hastalıklarla mücadele eden hastalar için organ bağışı çağrısında bulunarak, "Sevdiklerimiz hayattayken hiç düşünmeden organlarımızı, canımızı vermeyi düşünüyoruz. Öldükten sonra da organlarımızı mezara götürmeyelim. Hiç tanımadığınız insanların kahramanı olabilirsiniz" dedi.
22.12.2023 Gündem
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği Yanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023 Sağlık
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi İzmir’de, 35 haftalık hamileyken beyninde tümör olduğu öğrenilen ve tanı konulduktan 1 hafta sonra vefat eden 28 yaşındaki Özlem Serbes, organlarıyla 6 kişiye umut oldu. 35 haftalık bebek, operasyonla anne karnından alınırken, genç kadından geriye ise kuvözde evladına son kez dokunduğu fotoğrafı kaldı.
11.10.2023 Yaşam
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!"
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!" Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Ufuk Özkan’ın uygulanan yanlış diyet sonrası karaciğer yetmezliği yaşaması ve organ nakli için başvuruda bulunması gözleri yanlış diyet uygulamalarına ve organ nakliyle arasındaki bağlantıya çevirdi. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı elde etmek için uygulanan diyetlerin bağışıklık sistemini çökertip, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi organ hasarlarına sebebiyet verebileceğini vurgularken diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
15.07.2023 Sağlık
8 yaşındaki çocuk organları ile 5 çocuğa umut oldu
8 yaşındaki çocuk organları ile 5 çocuğa umut oldu Bursa’da hayatını kaybeden 8 yaşındaki çocuk, organları ile 3 çocuğun hayata tutunmasına, 2 çocuğun da görmesine vesile oldu.
21.06.2023 Sağlık
560 ölünün naaşını parçalayıp sattılar! Kan donduran olay
560 ölünün naaşını parçalayıp sattılar! Kan donduran olay ABD’de sahip oldukları cenaze evi aracılığıyla kendilerine teslim edilen 560 merhumun naaşlarını parçalara ayırıp satan anne-kız iki kadın, hapis cezasına çarptırıldı. İki kadın, ABD federal kanununda ceset parçalarını satma suçu açık olmadığından merhumların ailelerini ‘dolandırmaktan’ hüküm giydi.
4.01.2023 Dünya
Göz ameliyatında devrim! Sadece Türkiye'de kullanılıyor, hastalar her şeyi önceden görüyor
Göz ameliyatında devrim! Sadece Türkiye'de kullanılıyor, hastalar her şeyi önceden görüyor Teknoloji her alanda olduğu gibi tıp alanında da hızla ilerlerken Türk mühendisler, eşi benzeri olmayan bir işe imza attı. Göz ameliyatı olmak isteyen hastalar artık girecekleri operasyonları VR gözlüklerle deneyimleyebilecek. Dr. Sultan Kaya Ünsal, konuyla ilgili detayları anlattı.
20.11.2022 Sağlık
Şarkılarını akciğer nakillerine atfettiler!
Şarkılarını akciğer nakillerine atfettiler! 5 üyesinin sağlık personeli olduğu Ayda1Detoks grubu, 40’ıncı konserini dün organ bağışına dikkat çekmek için verdi. Jolly Joker Vadi İstanbul’da sahne alan grup konserin tüm geliri organ bağışı konusunda çalışmalar yürüten Hayata Bağış Derneği’ne bağışlandı.
9.11.2022 Sağlık
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor!
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor! Türkiye’de 31 bin 295 kişi organ ve doku bekliyor. Sadece böbrek nakli alanında yılda yaklaşık 4 bin 500 civarında operasyon gerçekleştiriliyor. Dünyada ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye’de organ naklinin yüzde 75’i canlı, yüzde 25’i kadavradan yapılıyor ancak uzmanlara göre bu oran kadavra açısından yeterli değil. 3-9 Kasım Organ Bağışı haftasında bu duruma dikkat çeken uzmanlar özellikle aile onamında önyargıların olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, organ bağışçılarının ailelerine bildirmeleri ve bunun vasiyet olarak değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çekiyor. Türkiye Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Uluğ Eldeğez, organ nakli süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Organ Nakli ve Ulusal Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu Seher Taş ise organ bağışı sürecini anlattı.
7.11.2022 Sağlık
Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman?
Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman? Avrupa'nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Almanya'da 3 Kasım'da yayımlanacak sayısına kapak oldu. Peki, Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman?
22.10.2022 Gündem
Organ satışına 12 bin dolara aracılık eden çeteye operasyon, 10 şüpheli tutuklandı
Organ satışına 12 bin dolara aracılık eden çeteye operasyon, 10 şüpheli tutuklandı İstanbul 'da organ nakli bekleyen yabancı uyruklu hastalarla, organlarını 12 bin ila 60 bin dolar arasında değişen rakamlara satan kişiler arasında aracılık yapan çeteye operasyon düzenlendi.
4.10.2022 Yaşam
1 yıl önce evlendiği eşine böbreğini verdi
1 yıl önce evlendiği eşine böbreğini verdi Bolu'da, 23 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan ve COVİD-19 geçirdikten sonra böbrekleri işlevini tamamen kaybeden Burakhan Erbay (30), eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştu. Burakhan Erbay, "O benim kahramanım. 18 Eylül'de evliliğimizin 1'inci yılı dolacak. Süreç başladığında 9 aylık evliydik. Bundan sonra da inşallah sağlıklı günlerde ömür boyu devam edeceğiz" dedi.
16.09.2022 Yaşam
Pandemi tembelliğe itti
Pandemi tembelliğe itti Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, organ ve kan bağışı çağrısı yaptı. Türkiye'de şu an 27 bine yakın organ nakli bekleyen olduğunu belirten Yiyit, "Pandemi bazı konularda bizi tembelliğe itti. Kan bağışı anlamında bir unutkanlığımız başladı. Kızılay stoklarımız erimeye başladı. Hastanelerde ameliyat anlamında kan ihtiyacı doğmaya başladı. Biz de kan verme konusunda tekrar eski günlere dönme ve o bizim kan verme konusundaki arzulu vatandaşlarımızın arzusunu alevlendirmek istiyoruz" dedi.
9.09.2022 Yaşam
Hayatını kaybeden kişi organlarıyla 80 hastaya umut oldu!
Hayatını kaybeden kişi organlarıyla 80 hastaya umut oldu! Meksika’da hayatını kaybeden 31 yaşındaki kişi, yaptığı organ bağışıyla 80 kişiye umut oldu.
5.09.2022 Dünya
Kahreden ölüm! Yüzlerce hayat kurtardı, kendisi böyle vefat etti
Kahreden ölüm! Yüzlerce hayat kurtardı, kendisi böyle vefat etti Türkiye genelinde 2014 yılında kadavradan organ bağışı sıralamasında Türkiye Şampiyonu olan Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Operatör Doktor Timur Didinen, 3 yıldır böbrek yetmezliği sebebiyle nakil beklerken hayata gözlerini yumdu. 64 yaşında hayata veda eden, görev yaptığı hastaneden gözyaşları ile uğurlanan Timur Didinen'in mesai arkadaşlarına "Ben asla organ nakli için öncelik talep etmiyorum. Diğer hastalar gibi sıramı bekleyeceğim" dediği ortaya çıktı.
12.08.2022 Yaşam
Ölümünden 5 saat sonra dirildi! Odadaki profesörler dahil herkes dondu kaldı
Ölümünden 5 saat sonra dirildi! Odadaki profesörler dahil herkes dondu kaldı ABD'nin Utah eyaletindeki üniversitenin göz merkezine organ bağışı için getirilen ve beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın vefatının üzerinden 5 saat geçmesine rağmen gözleri yeniden diriltildi. Tıp tarihinde bir ilk olan bu araştırmayla yeniden dirilmenin var olup olmadığı sorusuna yanıt aranacak.
14.05.2022 Dünya
En güzel hediyeyi annesine o verdi! Kızının ciğeri ile hayata tutundu
En güzel hediyeyi annesine o verdi! Kızının ciğeri ile hayata tutundu 10 yaşındayken annesinin kadavradan karaciğer nakli olduğu günlerde hastanenin koridorlarında koşturan Gülşen, 20 yaşına geldiğinde annesine karaciğerini bağışlayarak ona en güzel anneler günü hediyesini verdi. İkinci kez karaciğer nakli için bıçak altına yatan anne Gülden Acar, "Kızım bana sağlığımı hediye etti. Bundan güzel anneler günü hediyesi olmaz" diye konuştu.
7.05.2022 Yaşam
Türkiye'nin ilk yüz naklinin üzerinden 10 yıl geçti
Türkiye'nin ilk yüz naklinin üzerinden 10 yıl geçti Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk yüz naklinin üzerinden 10 yıl geçti. Yıl dönümünü pasta keserek yüz nakilli Uğur Acar ve Turan Çolak ile kutlayan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Uğur, beni nakilden 6 ay önce ziyaret etti. Bazı sorular sorup, biraz sinirlendirdi. Naklini biraz öteledik ama sonrasında düşündük bu kadar önemli nakil için bu türden soruların sorulması çok normaldi" dedi.
21.01.2022 Yaşam
Refiye Yılmaz son durumu! İlik nakli bekleyen Refiye yaşıyor mu?
Refiye Yılmaz son durumu! İlik nakli bekleyen Refiye yaşıyor mu? ABD'de gerçekleşen çoklu organ nakli ile 5 organı birden değiştirilerek yeniden doğan Refiye Yılmaz’dan acı haber geldi. Tedavi gördüğü Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi hayatını kaybeden Yılmaz, Elmalı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Milyonda bir görülen Gardner Sendromu'na yakalanan Refiye, Sağlık Bakanlığınca 14 Nisan 2013'te tedavi için ABD'ye gönderilmişti. 
6.12.2021 Yaşam
12 yaşındaki Emirhan çok acil nakil bekliyor
12 yaşındaki Emirhan çok acil nakil bekliyor Emirhan Taçyıldız (12), doğduğundan beri kalp hastası. Hayatında hiç top oynamamış çünkü hastalığı, yaşıtları gibi istediği her şeyi yapmasına fırsat tanımıyor. Şu an nakil bekleme listesinde Türkiye'de birinci sırada. Çünkü çok acil nakil olması gerekiyor. "İğne ve serumlardan ellerimde güç kalmadı, elimde olsa tüm organlarımı bağışlardım" diyen küçük çocuk iki gün sonra hastane odasına doğum gününü kutlayacak. Tek dileği var, yeni yaşının ona yeni kalbini getirmesi. Lunaparkta gondola binebilmek ise en büyük hayali.
14.11.2021 Sağlık
Günde 8 kişi organ nakli beklerken hayatını kaybediyor
Günde 8 kişi organ nakli beklerken hayatını kaybediyor Türkiye’de resmi verilere göre 30 bine yakın insan organ nakli bekliyor. Buna karşın her 3 saatte 1, günde ise 8 kişi nakil beklerken yaşamını yitirirken 2021’in ilk altı ayında toplamda 3 bin 703 organ nakli gerçekleşti. Yapılan organ nakillerinin sadece 143’ünün vefaten bağış olduğunu söyleyen Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Bakan, “canlıdan organ bağışında oldukça iyi durumda olmamıza rağmen vefaten bağışlarda istenilen düzeyde değiliz” dedi.
8.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Organ Bağışı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki organ bağışı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.