Böbrek Nakli

Böbrek Nakli

Son dakika böbrek nakli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan böbrek nakli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını böbrek nakli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Böbrek Nakli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan böbrek nakli gelişmeleri de dahil olmak üzere 780 böbrek nakli haberi bulunmuştur. Tüm böbrek nakli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hakan Taşıyan'dan yeni haber var! Organ nakilleriyle ölümden dönmüştü
Hakan Taşıyan'dan yeni haber var! Organ nakilleriyle ölümden dönmüştü .Arabesk sanatçısı Hakan Taşıyan, Mart 2021'de karaciğer ve böbrek nakli olmuş, hastanede yedi ay süren tedavinin ardından taburcu edilmişti. Uzun süredir ortalarda görünmeyen şarkıcı, film galasında kameraların karşısına geçti. Hakan Taşıyan, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
6.04.2024 Magazin
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu!
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu! Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), 17 yıllık eşi Alperen Şengün'ün (43) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Eşine can olan Alperen Şengün, "Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek" dedi.
27.03.2024 Gündem
Adana Şehir Hastanesi'nde 6 yılda 10 milyondan fazla hastaya hizmet verildi, 250 bin ameliyat yapıldı
Adana Şehir Hastanesi'nde 6 yılda 10 milyondan fazla hastaya hizmet verildi, 250 bin ameliyat yapıldı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, son 6 yılda 10 milyondan fazla kişiye hizmet verdiklerini, 250 binden fazla da ameliyat gerçekleştirdiklerini açıkladı.
13.02.2024 Adana
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti Antalya'da böbrek yetmezliği nedeniyle 9 yıl diyaliz tedavisi gören Hasan Alpar (44), beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki gencin böbreğiyle sağlığına kavuştu. Alpar, “9 yıldır suya hasret kaldım. Organ nakli sayesinde çok güzel su içebiliyorum" dedi.
13.01.2024 Gündem
MasterChef All Star 2023'te duygusal anlar! Yarışmacı Hamza Mercimek yaşadığı zorlu süreci anlattı...
MasterChef All Star 2023'te duygusal anlar! Yarışmacı Hamza Mercimek yaşadığı zorlu süreci anlattı... 'MasterChef All Star 2023' TV8 ekranlarında tüm hızıyla sürüyor. Programın yeni bölümünde, 2021 sezonundan ana kadroya giren isim belli olurken, Hamza Mercimek yaptığı konuşma ile hem stüdyodaki hem de ekran başındakileri duygulandırdı. Yarıştığı sezonun ardından böbrek nakli olan Hamza Mercimek, son sağlık durumuyla ilgili de açıklama yaptı.
25.06.2023 Magazin
İstanbul merkezli 4 ilde organ ticareti operasyonu: 9 gözaltı
İstanbul merkezli 4 ilde organ ticareti operasyonu: 9 gözaltı İstanbul merkezli 4 ilde sahte belge düzenleyerek organ ticareti yaptıkları belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 6’sı tutuklandı.
18.05.2023 Gündem
İstanbul'da yasadışı organ nakli operasyonu! 10 bin dolara anlaşıp akrabası gibi göstermişler
İstanbul'da yasadışı organ nakli operasyonu! 10 bin dolara anlaşıp akrabası gibi göstermişler İstanbul'da organ nakli prosedürlerine takılmak istemeyen bazı kişilerin, sahte evraklarla organlarını verecek kişileri akrabaları gibi gösterdiği ortaya çıktı. Yapılan 2 farklı operasyonla yakalanan şüphelilerden 5'i mahkemede serbest bırakılırken 1 kişi tutuklandı.
18.04.2023 Yaşam
6 yıllık karısı kız kardeşi çıktı! Gerçek DNA testiyle ortaya çıktı
6 yıllık karısı kız kardeşi çıktı! Gerçek DNA testiyle ortaya çıktı Ülke gündemi bu olayı konuşuyor. Karısının hayatını kurtarmak için böbreğini bağışlamak isteyen bir adamın hayatı öğrendiği gerçekle alt üst oldu. DNA testiyle gerçek ortaya çıktı. İşte şaşkınlık yaratan haberin detayları...
16.03.2023 Dünya
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor!
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor! Türkiye’de 31 bin 295 kişi organ ve doku bekliyor. Sadece böbrek nakli alanında yılda yaklaşık 4 bin 500 civarında operasyon gerçekleştiriliyor. Dünyada ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye’de organ naklinin yüzde 75’i canlı, yüzde 25’i kadavradan yapılıyor ancak uzmanlara göre bu oran kadavra açısından yeterli değil. 3-9 Kasım Organ Bağışı haftasında bu duruma dikkat çeken uzmanlar özellikle aile onamında önyargıların olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, organ bağışçılarının ailelerine bildirmeleri ve bunun vasiyet olarak değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çekiyor. Türkiye Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Uluğ Eldeğez, organ nakli süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Organ Nakli ve Ulusal Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu Seher Taş ise organ bağışı sürecini anlattı.
7.11.2022 Sağlık
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Ferdi Tayfur'un son halini menajeri paylaştı!
Ferdi Tayfur'un son halini menajeri paylaştı! 2011 yılında geçirdiği yüz felcinin ardından Marmaris’te gözlerden uzak bir hayat süren Ferdi Tayfur, zaman zaman sosyal medyadan yapılan paylaşımlarıyla gündeme geliyor. Geçtiğimiz haftalarda kızı Tuğçe Tayfur'u nişanlayan ancak törene katılmayan usta ismin son hali, menajerinin yayınladığı kare ile ortaya çıktı.
18.10.2022 Magazin
1 yıl önce evlendiği eşine böbreğini verdi
1 yıl önce evlendiği eşine böbreğini verdi Bolu'da, 23 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan ve COVİD-19 geçirdikten sonra böbrekleri işlevini tamamen kaybeden Burakhan Erbay (30), eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştu. Burakhan Erbay, "O benim kahramanım. 18 Eylül'de evliliğimizin 1'inci yılı dolacak. Süreç başladığında 9 aylık evliydik. Bundan sonra da inşallah sağlıklı günlerde ömür boyu devam edeceğiz" dedi.
16.09.2022 Yaşam
Masterchef Hamza kimdir, kaç yaşında, hangi sezon yarıştı? Masterchef Hamza Mercimek hasta mı, Hamza’ya ne oldu, hastalığı ne, böbrek yetmezliği mi?
Masterchef Hamza kimdir, kaç yaşında, hangi sezon yarıştı? Masterchef Hamza Mercimek hasta mı, Hamza’ya ne oldu, hastalığı ne, böbrek yetmezliği mi? MasterChef Hamza kimdir, hastalığı ne, ne zaman MasterChef'te yarıştı? Sorularına yanıt aranıyor. Türkiye'nin en çok izlenen programlarından biri olan MasterChef'te yarıştan Hamza Mercimek'in hastalığı merak konusu oldu. Somer Şef'in eski yarışmacının sağlığıyla ilgili verdiği bilgilerden sonra Hamza Mercimek'in hastalığı ve hayatı araştırılmaya başlandı. Peki, MasterChef Hamza’ya ne oldu, hastalığı böbrek yetmezliği mi?
12.09.2022 Televizyon
MasterChef'te unutulmaz anlar! Anlamlı jest herkesi duygulandırdı
MasterChef'te unutulmaz anlar! Anlamlı jest herkesi duygulandırdı Böbreklerini kaybeden MasterChef eski sezon yarışmacısı Hamza Mercimek'e yarışmacılardan destek geldi. Geçtiğimiz haftalarda programa görüntülü bağlanarak böbrek nakli beklediğini açıklayan Mercimek için yarışmacılardan büyük jest geldi. Somer Şef ise Hamza'nın sağlık durumu ile ilgili üzen haberi verdi.
11.09.2022 Magazin
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı?
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Dünyaca ünlü aktör Ashton Kutcher’in 2 yıldır vaskülit hastalığı ile mücadele ediyor. Nadir görülen bir hastalık olan vakülit ile ilgili mücadelesini National Geographic’te yayınlanan “Running Wild With Bear Grylls: The Challenge” adlı programda anlatan ABD’li oyuncu Ashton Kutcher “Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi etkilendi” dedi. Peki, Vaskülit hastalığı nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Vaskülit tanısı nasıl konur? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır? İşte Vaskülit hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler…
10.08.2022 Sağlık
İstanbul'da yasadışı organ nakli operasyonu
İstanbul'da yasadışı organ nakli operasyonu İstanbul'da yasa dışı organ nakli yapmak isteyen Bulgaristan vatandaşı 2 kadın, özel hastanenin polis ile iş birliği yapması sonucu suçüstü yakalandı.
30.07.2022 Gündem
İstanbul'da akılalmaz plan! Böbreğini bakın kaç liraya satmış
İstanbul'da akılalmaz plan! Böbreğini bakın kaç liraya satmış İstanbul'da yaşanan ve gerçekleşmeden önlenen yasa dışı organ nakli planı pes dedirtti. Endonezyalı iki kişi evli olduklarını iddia ederek böbrek nakli için özel bir hastaneden ameliyat tarihi aldı. Evrakların sahte olması üzerine planları ortaya çıkan Endonezyalılar ekiplerce gözaltına alındı. Çiftin evli olmadığı ve bir aracı üzerinden anlaştıkları ortaya çıkarılırken böbreğini verecek kişinin 70 bin dolar alacağı tespit edildi.
23.07.2022 Gündem
Hakan Taşıyan en büyük pişmanlığını açıkladı!
Hakan Taşıyan en büyük pişmanlığını açıkladı! Karaciğer ve böbrek nakli olarak tekrar hayata dönen Hakan Taşıyan, en büyük pişmanlığının 'mesleği' olduğunu söyledi. Usta şarkıcı, “Engebeli bir yolculuğum oldu, zor şartlarda çalıştım. Keşke zamanım o ortamlarda geçmeseydi. Keşke böyle bir hayatım olmasaydı, mesleğim beni sağlığımdan etti. Oysa ben bir hukukçu olmak isterdim” dedi.
17.04.2022 Magazin
Evlenip böbreğini alıyor! Oyun İstanbul'da bozuldu
Evlenip böbreğini alıyor! Oyun İstanbul'da bozuldu İstanbul'da yapılan operasyonla uluslararası organ kaçaklığı yapan 3'ü yabancı uyruklu 4 şüpheli tutuklandı. Böbrek nakli için 37 bin dolara anlaştığı belirlenen şüphelilerin alıcı ile vericiyi sahte evrakla evliymiş gibi gösterip organ nakline yasal izlenim vermeye çalıştıkları tespit edildi.
25.03.2022 Yaşam
Sosyal medyadan yasadışı organ satışı operasyonu
Sosyal medyadan yasadışı organ satışı operasyonu Sosyal medya üzerinden tanıştıkları kişilerle İstanbul'da bir araya gelerek böbrek nakli yaptırmak isteyen yabancı uyruklular yapılan operasyonla gözaltına alındı.
19.03.2022 Yaşam
Yüz nakli yapılan Recep Sert gözaltına alındı
Yüz nakli yapılan Recep Sert gözaltına alındı Balıkesir'in Edremit ilçesinde narkotik polisinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan 10 kişi arasında yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert'in de bulunduğu belirtildi. Operasyonda bir kilo 237 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.
16.03.2022 Gündem
Resmen vücudu zehirliyor! Böbrekleri tamamen bitiriyor, günde bir çay kaşığından fazlası...
Resmen vücudu zehirliyor! Böbrekleri tamamen bitiriyor, günde bir çay kaşığından fazlası... Sağlık için büyük tehlike oluşturuyor. Günde en fazla bir çay kaşığı kadar tüketmek gerekiyor. Aşırı tuz tüketimi sebebiyle Türkiye'deki her iki kişiden birinin 50 yaşından itibaren tansiyon hastalığına yakalandığını belirten SEAH Böbrek Nakli Başkanı Doç. Dr. Hamad Dheir, bu durumun genel sağlık ve kronik böbrek hastalığı açısından önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade etti.
10.03.2022 Sağlık
Korona virüs böbrekleri de etkiliyor
Korona virüs böbrekleri de etkiliyor Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Siren Sezer, ağır geçirilen korona virüs enfeksiyonunun böbreklerde hasara neden olabileceğini söyledi.
10.03.2022 Sağlık
'Omicron' döneminde çocuk vakalar, yüzde 100 arttı
'Omicron' döneminde çocuk vakalar, yüzde 100 arttı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Çocuk Hastanesi'nde, Covid-19 servislerinde doluluk oranı yüzde 100 oranında arttı. Başhekim Prof. Dr. Tanıl Kendirli, "'Omicron' döneminde tüm toplumda olduğu gibi çocuk yaş grubunda pozitif sayısı arttı. Servislerde de doluluk anlamında yüzde 100'e kadar arttığını söyleyebiliriz, 3 ay önceye göre" dedi.
4.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Böbrek Nakli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki böbrek nakli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.