En güzel Sevgililer Günü hediyesi Antalya'da verildi!
Antalya'da yaklaşık 8 yıl önce kronik böbrek yetmezliği tanısı konulan, 2 yıldır da diyalize giren Fatma G. (38), Sevgililer Günü'nde eşi Hakan G.'nin (40) bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu.

Antalya'da yaşayan Fatma G.'ye, 2018 yılında kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Yaklaşık 8 yıldır ilaç ve diyaliz tedavisiyle yaşamını süren Fatma G.'nin durumunun ağırlaşması ile nakil olmasına karar verildi. Fatma G., eşi Hakan G.'nin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu. Organ nakli, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde Prof. Dr. Arif Aslaner ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Mesleğinin cankurtaranlık olduğunu ancak rahatsızlığı nedeniyle bırakmak zorunda kaldığını belirten Fatma G., "Rahatsızlığım yaklaşık 8 yıl önce başladı. O dönem görev başındaydım, bir otelde havuz kenarında çalışıyordum. Bir gün kendimi kötü hissettim. Önce güneş çarpması sandım çünkü mesleğimiz gereği sık karşılaştığımız bir durumdur. Otelin doktoruna gittiğimde tansiyonumun çok yükseldiğini, kritik bir durumda olduğumu ve şoka girebileceğimi söyledi. Hemen hastaneye yönlendirildim. Hastanede yapılan tetkiklerde bazı değerlerimin çok yüksek olduğu ve bunun böbrek fonksiyonlarındaki bozulmadan kaynaklanabileceği ifade edildi" dedi.

8 yıl ilaç ve diyaliz tedavisiyle yaşamını sürdürdüğünü anlatan Fatma G., "Üçüncü evre böbrek hastası olduğumu öğrendim. Tedaviye başladık ancak erken teşhis konulamadığı için hastalık ilerledi. Yaklaşık 6 yıl ilaç tedavisiyle süreci yürüttüm. Ancak böbrek fonksiyonlarım daha da düştüğü için diyalize başlamak zorunda kaldım ve 2 yıl boyunca diyaliz tedavisi gördüm. Hem bedenen hem ruhen hem de psikolojik olarak çok yıpratıcı bir dönemdi. Hayatınızın pek çok alanında kısıtlanıyorsunuz. İstediğiniz gibi gezemiyor, yiyip içemiyor, sevdiklerinizle dilediğiniz gibi vakit geçiremiyorsunuz. Çünkü hayatınız, tedavi saatlerine bağlı hale geliyor" diye konuştu.

Eşi Hakan G.'nin donör olmak istediğini kaydeden Fatma G., "Eşim, 'Artık yeter, bundan sonraki yıllarımızı böyle yaşamayalım' dedi. Ben aslında onun da zorluk yaşamasını istemediğim için kadavradan organ beklemeyi düşünüyordum. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği belli değil; bir günde çıkan da var, 16 yıl bekleyen de. Eşim böbreğini vermek istedi ve sonunda beni ikna etti. Bu, hayatım boyunca unutamayacağım bir hediye oldu. 14 Şubat'a denk gelmesi de ayrı bir anlam kattı. Sadece bana bir hediye vermekle kalmadı, ikimizin de ömrüne ömür kattı. Belki de bu tedavi süreci nedeniyle ertelemek zorunda kaldığımız hayallerimizi, sahip olamadığım evlatlarımı ve birlikte yaşayacağımız yılları bana geri verdi" dedi.



