Körfez Ülkeleri

Körfez Ülkeleri

Son dakika körfez ülkeleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan körfez ülkeleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını körfez ülkeleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Körfez Ülkeleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan körfez ülkeleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 892 körfez ülkeleri haberi bulunmuştur. Tüm körfez ülkeleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk şirket Körfez Bölgesi’nde ilk pop-up mağazasını Riyad’da açtı
Türk şirket Körfez Bölgesi’nde ilk pop-up mağazasını Riyad’da açtı Türk e-ticaret platformu Trendyol, Körfez Bölgesi’ndeki ilk pop-up mağazasını Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ünlü dizi oyuncuları Simay Barlas ve Halit Özgür Sarı’nın katıldığı lansmanla açtı.
29.03.2024 Ekonomi
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA), imzalanan ‘Ortak Bildiri' ile 13 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı. İmza törenin ardından konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uzun bir aradan sonra Ortak Bildiri ile iki ülke arasında STA müzakerelerinin yeniden başlandığını dile getirdi.
21.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun diye dua ediyoruz" dedi.
19.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'na katılmak üzere Katar'a kritik ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi. Erdoğan kritik toplantıda dünyaya önemli mesajlar verdi. Katar ziyareti sonrası Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarında kararlılık vurgusunda bulundu.
6.12.2023 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez İşbirliği Konseyi-Türkiye Ekonomi Forumuna katıldı. Mehmet Şimşek İngilizce yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) Mayıs ayındaki 700 baz puan seviyelerinden 400 baz puanın altına indi. Türkiye'nin risk primi neredeyse yarıya inmiş durumda, yani yatırımcı güveni geri geliyor, bu da sermaye girişine yol açacak." dedi.
12.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'ne katıldı. Zirvede önemli mesajlar veren Erdoğan Türkiye'ye dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Türkiye ziyaretine ilişkin, "En büyük hatası en başta oldu, İsrail'e gittiğinde 'Yahudi olarak geldim' dersen bir karşılığı olur" dedi. 'Netanyahu'nun bugünü yarına göre iyi günleridir' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın da artık somut adımlar atması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AYM, Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki genel başkanlık değişimi hakkında ise şu sözleri söyledi: Bunların birbirinden farkı yok. Al birini vur öbürüne. Biri Demirtaş'a selam gönderiyor. Biri Kavala'ya selam gönderiyor. Aynı şekilde diğeri de onlara selam veriyor.
10.11.2023 Gündem
Bakan Şimşek: Ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık
Bakan Şimşek: Ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yatırım turları devam ediyor. Bakan Şimşek Fransa'dan sonra Katar ve Suudi Arabistan'ı kapsayan turlarına devam ediyor.
24.10.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: TSE nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak
Bakan Kacır: TSE nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak Kocaeli'de Bilişim Vadisi'nde TSE'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Uluslararası Genç Profesyoneller Çalıştayı'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki dönemde TSE, nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak ve daha etkin rol üstlenecek. 70 yıllık birikim ve tecrübesiyle TSE, hem bölgemizdeki ülkelere hem de İslam dünyasına standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında hizmet sağlıyor, liderlik ediyor" dedi.
14.10.2023 Ekonomi
Erdoğan'dan İsrail-Filistin diplomasisi: Putin ile görüşeceğim
Erdoğan'dan İsrail-Filistin diplomasisi: Putin ile görüşeceğim Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail-Filistin çatışmasına değinen Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile görüşeceğini söyledi.
10.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Üniversite öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar desteği müjdesini vererek, "9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz" dedi.
26.09.2023 Gündem
Mehmet Şimşek'ten vergi düzenlemesi açıklaması: Bir daha tekrarlanmayacak
Mehmet Şimşek'ten vergi düzenlemesi açıklaması: Bir daha tekrarlanmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Türkiye’ye karşı esen rüzgârların 2024’ün ikinci yarısından itibaren destekleyici bir nitelik kazanacağını belirterek, "Türkiye’nin hala önünde çok uzun süre bir programın olduğu yapısal reformun olduğu gündeminin canlandırıldığı bir dönemde olacağız" dedi.
10.08.2023 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı olmayacak
Cevdet Yılmaz: Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı olmayacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz canlı yayında yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı olmayacağını belirtti. Yılmaz, enflasyonla mücadelenin de devam edeceğini bildirdi.
29.07.2023 Ekonomi
Türkiye'ye 29 milyar liralık enerji yatırımı! Erdoğan'ın Körfez çıkarmasının detayları belli oldu
Türkiye'ye 29 milyar liralık enerji yatırımı! Erdoğan'ın Körfez çıkarmasının detayları belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turu sırasında yaptığı anlaşmalarla ilgili detaylarda enerji başlığı öne çıktı. Edinilen bilgilere göre Arap yatırımcılarla özellikle deniz üstü rüzgâr santrallarıyla ilgili projeler hayata geçirilecek. Kaynaklar, bütün anlaşmalara yerlilik şartının konulduğunu, BAE ile deprem tahvili için de imzaların atıldığını belirtiyorlar.
29.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na gönderdiği video mesajda, "Savunma sanayiinde mührünü vuracak 850 farklı projeyi titizlikle hayata geçiriyoruz. Geçen yıl 4 milyar 400 milyon dolar ihracat rakamına ulaştık. Bu yılın ilk 6 ayında 2 milyar 378 milyon dolarlık rekor ihracat seviyesini yakaladık. 2023 yılında hedefimiz 6 milyar dolardır. İnşallah yıl sonu ihracat hedefimizi tutturacağımıza, hatta bu rakamın da üstüne çıkacağımıza inanıyorum. Geçen hafta yaptığımız Körfez ülkeleri ziyaretimizde savunma sanayi ürünlerinde tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık" dedi.  
25.07.2023 Gündem
Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi, emekliye ek zam yapılacak mı? Gündemde emekli maaşına ek zam var mı, emekli maaşına ne kadar zam yapıldı?
Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi, emekliye ek zam yapılacak mı? Gündemde emekli maaşına ek zam var mı, emekli maaşına ne kadar zam yapıldı? Emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı, emekli maaşına ek zam var mı? Emekli maaşlarına ek zam konusu 6 aylık enflasyon farkının belli olup, emekliye yapılan yüzde 25'lik zam oranının netleşmesiyle gündeme geldi. Emekliler maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri turu dönüşünde emekli zammına da değindi. Peki, Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi, emekli maaşlarına ek zam var mı?
22.07.2023 Emekli
Cevdet Yılmaz: Sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz
Cevdet Yılmaz: Sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen "Orta Vadeli Program Çerçevesinde Türkiye ve İstanbul Ekonomi Gündemi" başlıklı toplantıda iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yılmaz "Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi yönünde doğru tanımlanmış ve sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz" dedi.
21.07.2023 Ekonomi
Körfez ülkeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerini ziyaret etmesinden çok mutlu
Körfez ülkeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerini ziyaret etmesinden çok mutlu Halihazırda stratejik ve canlı olan ilişkiyi daha da güçlendirmek için 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Körfez ülkeleri yatırımcıları ve Türk iş dünyası bir araya getirilecek. İstanbul'a gelecek olan Körfez ülkeleri yatırımcılarıyla 25 milyar dolarlık ticaret amaçlanıyor.
20.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'a TOGG hediye etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'a TOGG hediye etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan'a TOGG hediye etti.
19.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Thani ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Thani ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Katar’da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile bir araya geldi.
18.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’da resmi törenle karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’da resmi törenle karşılandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Katar’da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani tarafından resmi törenle karşılandı.
18.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez Turu’nun ikinci durağı olan Katar’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez Turu’nun ikinci durağı olan Katar’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez Turu’nun ikinci durağı olan Katar’a gitti. Erdoğan, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani tarafından karşılandı.
18.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu öncesi açıkladı: Yatırım sinyali aldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu öncesi açıkladı: Yatırım sinyali aldık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısında konuştu. Tahıl koridoru ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum. Seyahatten dönünce Putin ile görüşme yapacağım. Ağustos'ta ülkemizde görüştüğümüzde bu konuları konuşacağız." dedi.
17.07.2023 Gündem
Türkiye'den kritik ziyaret! Şimşek ve Yılmaz bugün Katar'a gidiyor
Türkiye'den kritik ziyaret! Şimşek ve Yılmaz bugün Katar'a gidiyor Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün Katar'a gidiyor.
8.07.2023 Gündem
Tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi! 6 Temmuz'da kritik toplantı
Tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi! 6 Temmuz'da kritik toplantı Yunan medyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yaz yoğun bir diplomatik maratona hazırlandığını belirtti ve 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek NATO zirvesinin AB ve Yunan ilişkileri için kritik öneme sahip olduğunu yazdı.
2.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Körfez Ülkeleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki körfez ülkeleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.