Kişisel Veriler

Kişisel Veriler

Son dakika kişisel veriler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kişisel veriler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kişisel veriler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kişisel Veriler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kişisel veriler gelişmeleri de dahil olmak üzere 469 kişisel veriler haberi bulunmuştur. Tüm kişisel veriler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Threads neden yasaklandı, Türkiye’de neden kapanıyor?
Threads neden yasaklandı, Türkiye’de neden kapanıyor? Threads, Rekabet Kurulu’nun ‘kişisel veriler’ üzerine verdiği karar gereği faaliyetlerini 29 Nisan’dan sonra durduracak.
16.04.2024 Yaşam
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
2024’te teknolojik gelişmeler hayatımıza yön verecek
2024’te teknolojik gelişmeler hayatımıza yön verecek Bu yıla damgasını vuran yapay zeka iyice hayatımıza girerken, yaratıcılık süper hız kazanacak. Elektrikli ve otonom araçlarda büyük hamleler görülecek. Kişisel veriler ve güvenliği daha da değerli hale gelecek.
31.12.2023 Ekonomi
Hesaplarınızı boşaltabilirler! İstanbullular dikkat: Birebir aynısını yaptılar
Hesaplarınızı boşaltabilirler! İstanbullular dikkat: Birebir aynısını yaptılar İstanbul'da bir çok noktada park halindeki araçların üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSPARK logoları bulunan 'Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız' yazılı ve 24 saat içerisinde borcun ödenmesi gerektiğini belirten etiketler yapıştırıldı. QR kodu taratanlar ödeme sayfasına yönlendirilirken tuzağa düşenlerin kredi kartından para çekildiği öğrenildi. İSPARK'ın böyle bir uygulaması olmadığı öğrenilirken uyarıda bulunuldu. Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun ise QR kodların dolandırıcıların yeni yöntemi olduğunu belirterek dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
22.10.2023 Yaşam
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor Sosyal medya kullanımının yoğun şekilde artması, artık suçları oradan işlemeye doğru götürdü. Çalışanını işten çıkardıktan sonra ismini de yazıp Tweet atan firma için kötü haber geldi ve şirket aleyhine tazminat cezası kararı verildi. Vatandaşların kişisel bilgilerinin sosyal medya platformlarında başkaları tarafından paylaşımı suç unsuru oluşturuyor. Peki böyle bir durumla karşılaşanlar nereye, ne kadar süre içinde şikayet edebilir? İşte detaylar...
26.05.2023 Gündem
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın Sosyal medyada yeni bir akım daha başladı. Yüklediğiniz selfieleri avatarlara dönüştüren uygulama Lensa, son haftalarda sosyal medyada yeni bir trend haline geldi. Yapay zeka fotoğraf uygulaması Lensa AI'ı kısa sürede milyonlarca kişi telefonuna indirdi. Peki bu yapay zeka uygulamaları ne kadar güvenli? Paylaşım rekoru kıran uygulamada kişisel bilgileriniz sızabilir mi? Tehlike çanları çalıyor mu? İşte detaylar...
22.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Savcıdan hakime, öğretmenden akademisyene; Türk insanının sahte mesleklerle imtihanı!
Savcıdan hakime, öğretmenden akademisyene; Türk insanının sahte mesleklerle imtihanı! Tekirdağ’da ortaya çıkan sahte doktor skandalı, Türkiye’de yakın zamanda yaşanan diğer sahtekarlıkları akıllara getirdi. Öyle ki hakim olmadığı halde savcı eşini kandıran da var, öğretmen olmadığı halde okulda müdürlük yapan da... Akademisyenin yaptığı oyun ise şeytanın bile aklına gelmeyecek cinsten. İşte Türk insanının sahte mesleklerle imtihanı...
1.12.2022 Gündem
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı Tapuda yeni dönem başladı. Artık Türkiye genelinde kullanılıyor. Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) devreye alındı. Peki bu sistemin vatandaşa yansıması nasıl olacak, neler değişecek? Eski kimlikle işlem yapılabilecek mi? Tapu müdürlüklerine gidecek vatandaşlar için çok önemli uyarı geldi. İşte detaylar…
8.11.2022 Gündem
Bu mesaja tıklamayın! Hızla yayılıyor, yeni yöntemleri 'pes' dedirtti
Bu mesaja tıklamayın! Hızla yayılıyor, yeni yöntemleri 'pes' dedirtti Telefonlara gelen iş ilanı mesajları dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. Ünlü bir firma ismi de verilerek gelen mesajda vatandaşlara günlük 3 bin TL kazanç vadediliyor. İş başvurusunda bulunmak için mesajdaki linke tıklayan vatandaşlar ise dolandırıcıların tuzağına düşüyor.
12.08.2022 Ekonomi
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İşten ayrılırken talep edin, yapmayan işveren ceza öder
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İşten ayrılırken talep edin, yapmayan işveren ceza öder İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor. Çalışanların kendi isteği ile işten çıkması ya da işveren tarafından iş akdinin sonlandırılması durumunda talep hakkı bulunuyor. Pek çok kişi işe başlarken iş sözleşmesini yeteri kadar detaylı okumadan imzalıyor. Bazı durumlarda kişi sözleşme detaylarını tam olarak kavrasa dahi işe girmek için sözleşme maddelerini kabul etmekten başka çaresi bulunmuyor. İşten ayrılan çalışan parmak izi ve yüz tarama gibi kişisel biyometrik verilerinin açık rızası bulunmadan işlendiği gerekçesi ile KVKK'ya başvurdu. Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), çalışanların kişisel verilerinin izinsiz kullanımıyla ilgili örnek ceza verdi.
5.08.2022 Çalışma Hayatı
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Zararı karşılamak zorunda
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Zararı karşılamak zorunda Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Zararı apartman yönetimi karşılamak zorunda. Güvenlik sistemi bozuk olan apartmanlarda herhangi bir kullanım hatası yoksa sorunu site yönetiminin gidermesi gerekiyor. Site yönetiminin bu tip sorunlarla derhal ilgilenmesi, ilgili firmayı arayarak, mümkün olan en kısa sürede bakım-onarımı yaptırması gerekiyor. Aksi halde, doğabilecek zararlardan site yönetimi sorumlu oluyor. Ancak, site yönetimi ilgilendiği halde, sorun hemen giderilemiyorsa, onarımın yapılabilmesi için zamana ihtiyaç varsa örneğin yurtdışından parça bekleniyorsa yapacak da başka bir şey yoksa, artık yönetim sorumlu tutulamaz. İşte apartman yönetimiyle ilgili ev sahibi ve kiracıların bilmesi gereken tüm detaylar...
11.07.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve...
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve... Noterlerde yeni dönem! Resmen değişti ve düzenleme duyuruldu. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 6. Yargı Paketi Meclis'ten geçti. Kabul edilen kanunda noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilmesi de yer alıyor. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Satışa engel hukuki durumun varlığı halinde satış işlemi yapılamayacak. Satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az, 4 bin liradan fazla olamayacak ve ücret tarifesinde gösterilecek.
24.06.2022 Ekonomi
43 ilde eş zamanlı 'Dümen Operasyonu' başlatıldı! 226 kişi hakkında gözaltı kararı
43 ilde eş zamanlı 'Dümen Operasyonu' başlatıldı! 226 kişi hakkında gözaltı kararı Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığınca örgütlü şekilde mali suç işleyen gruplara yönelik sabah saatlerinde 43 ilde eş zamanlı “Dümen Operasyonu” başlatıldı. Operasyon kapsamında mali suç örgütleri üyesi 226 şahıs hakkında gözaltı kararı bulunurken, 268 şahıs ifadelerine başvurulmak üzere Emniyete davet edilecek. Operasyon kapsamında şu ana kadar 176 şüpheli gözaltına alındı.
16.06.2022 Gündem
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira...
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira... Noterlerde yeni dönem! Gayrimenkul alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yargı paketi Meclis'e sunuldu. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Satış sözleşmesi ile diğer belgeler, noter tarafından sisteme aktarılacak ve fiziki olarak arşivlenecek. Tapu kayıt örneği ve diğer belgelerden hak sahibinin belirlenememesi veya satışa engel hukuki bir durumun varlığı halinde noterlerce satış işlemi gerçekleştirilmeyecek. Noter ücreti taşınmazın değerine göre belirlenecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu.
7.06.2022 Ekonomi
Memur olmak isteyen milyonları kapsıyor! Son dakika kararı resmen duyuruldu! Hepsine yapılacak, 2 yıl sonunda...
Memur olmak isteyen milyonları kapsıyor! Son dakika kararı resmen duyuruldu! Hepsine yapılacak, 2 yıl sonunda... Kamu personellerine ilişkin son dakika kararı! Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kamuya ilk defa atanacak kişilere güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Hakkında araştırma yapılacak kamu görevlileri; Genel Kurmaylığı Başkanlığında çalışacaklar, TSK bünyesinde çalışacak olanlar, Sahil Güvenlik ile Jandarma Genel Komutanlığında çalışacak olanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT Başkanlığı ile kamuda çalışacak öğretmenler olarak belirlendi. Araştırma sırasında elde edilen kişisel veriler, iki yılın sonunda silinerek yok edilecek.
3.06.2022 Memur
SGK resmen duyurdu ve değişti! En geç 30 gün içinde...
SGK resmen duyurdu ve değişti! En geç 30 gün içinde... SGK resmen duyurdu ve değişti! Resmi Gazete'de yayımlandı. Sır saklama yükümlülüğü getirildi. Görev ve yetkiler kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verilerine erişebilen herkesin sır saklama yükümlülüğü olacak. SGK' ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları, işlenen verileri sisteme aktaracak ve bunları sistem dışında hiçbir yere kopyalayıp aktaramayacak. Öğrenilen veriler hiç kimseye açıklanamayacak ve işleme amacı dışında kullanılamayacak. Yükümlülük, görevden ayrılınması halinde de devam edecek. Başkaları tarafından elde edildiği tespiti halinde veri sorumlusu, en geç 72 saat içinde KVKK'ye, ihlalden etkilenen kişilere de en kısa zamanda bildirim yapacak. Vatandaşlar aynı zamanda SGK'ya başvurarak kendisiyle ilgili bilgileri talep edebilecek, silinip yok edilmesini isteyebilecek. Kişilerin verilerinin silinmesi veya yok edilmesi taleplerinde değerlendirme yapılacak. En geç 30 gün içinde ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik tebligat adresine bildirilecek.
19.02.2022 Ekonomi
Sağlık hizmetleri ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, yeni dönem...
Sağlık hizmetleri ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, yeni dönem... Sağlık hizmetleri ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık resmen duyurdu, artık değişiyor. Mekan sınırlaması kalkıyor, detaylar belli oldu. Sağlık Bakanlığı, mekana ve coğrafyaya bağımlı olmaksızın çağdaş bilişim teknolojileri kullanılarak sağlık hizmeti sunulmasının kurallarını belirledi. Sağlık Bakanlığınca hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik ile uzaktan sağlık hizmeti sunan ve sunacak sağlık tesislerinin uyması gereken usul ve esaslar belirlendi.
10.02.2022 Sağlık
VERBİS kayıt süresi ne zaman bitiyor? VERBİS’e kayıt nasıl yapılır, kayıt yaptırmayanlar ne kadar ceza ödeyecek?
VERBİS kayıt süresi ne zaman bitiyor? VERBİS’e kayıt nasıl yapılır, kayıt yaptırmayanlar ne kadar ceza ödeyecek? Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen süre azalıyor. Peki, VERBİS kayıt süresi ne zaman bitiyor? VERBİS kaydı nasıl yapılır, kayıt yaptırmayanlar ne kadar ceza öder?
29.12.2021 Ekonomi
'Dijital Miras' uyarası! Düzenleme şart...
'Dijital Miras' uyarası! Düzenleme şart...   Apple, yaptığı son iOS güncellemesiyle çok konuşulacak 'Dijital Miras' özelliğini getirdi. Böylece kullanıcılar, vefat etmeleri durumunda iCloud hesaplarına ve kişisel bilgilerine erişebilmeleri için 'varis' atayabilecek. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Bilişim hukuku avukatı Görkem Gökçe, dijital varlıkların mirasçılara geçmesinin hukuka aykırı olacağını konusunda uyarıda bulundu. 'Dijital miras'a ilişkin bir düzenleme getirilmesi gerektiğini savunan Gökçe, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nden çıkan karara da işaret etti.  
25.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Siyasetçiye ait kişisel verileri paylaştığı için görevden uzaklaştırıldı!
Siyasetçiye ait kişisel verileri paylaştığı için görevden uzaklaştırıldı! Antalya'da bir siyasetçiye ait kişisel verileri paylaşan polis memuru görevden uzaklaştırıldı.
22.11.2021 Gündem
Türkiye'de şifre hırsızlığı girişimi yüzde 22 arttı
Türkiye'de şifre hırsızlığı girişimi yüzde 22 arttı Türkiye'de Ocak-Eylül 2021'de geçen yılın aynı dönemine kıyasla şifre hırsızlığı yüzde 22 arttı.
3.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Kooperatiflerde yeni dönem! Artık yapılamayacak, 3 yıl...
Kooperatiflerde yeni dönem! Artık yapılamayacak, 3 yıl... Değişiklik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kooperatiflerde yeni dönem! Artık yapılamayacak. Yeni Kooperatifler Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle kooperatiflerde yeni bir dönem başladı. Konut yapı kooperatifleri için yürürlükte olan düzenleme sanayi siteleri (işyeri) kooperatiflerini de kapsayacak şekilde değiştirildi. Ana sözleşmede yer alan işlerin tamamlanması ve ferdi mülkiyete geçilip konutların veya işyerlerinin ortaklar adına tescil edilmesiyle kooperatifler artık amaçlarına ulaşmış sayılacaklar ve dağılacaklar. Varlıklarını ömür boyu sürdüremeyecekler. Kooperatiflerin ana sözleşmelerini en geç 3 yıl içerisinde bu kanunla getirilen yeni yasal düzenlemelere uyarlamaları gerekiyor. Aksi halde kooperatifler dağılmış sayılacaklar.
1.11.2021 Ekonomi
Vergi muafiyeti geliyor! Ve Meclis'te kabul edildi
Vergi muafiyeti geliyor! Ve Meclis'te kabul edildi Milyonlar bekliyordu. Vergi muafiyeti geliyor. TBMM'de kabul edildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
20.10.2021 Siyaset
İşten tazminatsız kovulursunuz! Aşı olmayan, test yaptırmayan çalışanlar...
İşten tazminatsız kovulursunuz! Aşı olmayan, test yaptırmayan çalışanlar... Tazminatsız olarak işten kovulabilirsiniz. Tüm çalışanlar için geçerli. Haklı fesih sebebi oluyor. Koronavirüs aşısı olmayan çalışanlardan haftada bir zorunlu PCR testi yaptırmaları isteniyor. Milyonlarca çalışanın ise kafasında soru işaretleri oluştu. Aşı olmayanlar, PCR testini de yaptırmazlarsa yaptırım uygulanabilir mi? Çalışanlar bu sebeple işten atılabilir mi? İşten atılırsa kıdem tazminatı alabilirler mi? PCR testi ücretli olursa işçi cebinden ödemek zorunda mı? İşte yanıtı...
8.09.2021 Ekonomi
KVKK'dan WhatsApp'a 1 milyon 950  bin TL'lik idari para cezası
KVKK'dan WhatsApp'a 1 milyon 950 bin TL'lik idari para cezası KVKK, WhatsApp'a kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek amacıyla gerekli teknik ve idari tedbirleri almadığı için 1 milyon 950 bin TL idari para cezası kesti.
3.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kişisel Veriler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kişisel veriler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.