Zamana meydan okumak isteyenlere yaşlanma karşıtı bakım önerileri!
Zamana meydan okumak isteyenlere yaşlanma karşıtı bakım önerileri! Doğum, çocukluk ve genç erişkin dönem kadar yaşlanma da doğal bir süreçtir. Ebeveynlerimizden aldığımız genetik mirasın özellikleri ile maruz kaldığımız güneş ışığı, sigara kullanımı, hava kirliliği, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, uykusuzluk, vitamin, mineral eksiklikleri gibi türlü stres yaratan faktörler sonucu cilt yaşımız ortaya çıkar. Yaşlanma belirtileri genel olarak 25 yaşından sonra göz kenarlarında ince çizgiler ile başlar ve yaş ilerledikçe boyunda, ellerde de ince kırışıklık ve lekelenmeler halinde kendini gösterir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi. Emre Araz yaşlanma karşıtı bakım önerilerini anlattı
12.09.2021 Sağlık
Tatile çıkarken cildinizi ihmal etmeyin!
Tatile çıkarken cildinizi ihmal etmeyin! Hepimiz bütün kış hayalini kurduğumuz yaz tatili için hazırlanmaya başladık. Gardrop hazırlığının yanısıra cildimiz için de deniz ve güneşin yaratabileceği hasara karşı önlem almamız gerekiyor. Cildin günlük nem ihtiyacının karşılanmasının derinin canlılığı ve sağlığı için çok önemli olduğunu dile getiren Medikal Estetik Hekimi Dr. Seran Göçer, son dönemlerin en çok konuşulan uygulaması Milano Gençlik İksiri'ni anlattı.
6.07.2021 Sağlık
“Kırışıklık tedavisi için bıçak altına yatmaya gerek yok”
“Kırışıklık tedavisi için bıçak altına yatmaya gerek yok” 2020’nin en çok tercih edilen estetik ameliyatlarında yüz gerdirme yüzde 69'luk payıyla öne çıkıyor. Yüzde yaşlanma belirtileri kişilerin ameliyat kararında belirleyici olurken, uzmanlar ise doğal çözümlerden yana. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Kırışıklık tedavisi için bıçak altına yatmaya gerek yok. Ciltteki kayıpları gidermeye yönelik yapılan kırışıklık tedavileri, hem doğal hem de sağlıklı sonuçlar almasını sağlar” diyor.
1.06.2021 Sağlık
Genetik ve çevresel faktörler görünümünüzü etkiliyor!
Genetik ve çevresel faktörler görünümünüzü etkiliyor! Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, genetik ve çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıkan kırışık ve sarkmaların tedavisini sizler için anlattı.
28.04.2021 Sağlık