Gazete Vatan Logo

Soğuk havalarda cildinizi korumanız önemli!

Soğuk hava, rüzgar, kalorifer ve elektrikli soba kullanımı, kışın havasız ortam cilt sağlığını olumsuz etkileyecektir. Kış aylarında en sık görülen cilt hastalıkları; cilt kuruluğu, soyulma, egzama, sedef hastalığı olarak sıralanabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, bu ve benzeri sorunların için önerilerini sizler için derledi.

Soğuk havalarda cildinizi korumanız önemli!

Mevsim değiştikçe cilt de bazı değişikliklere uğrayacaktır. Bu nedenle günlük cilt bakımında mevsime göre çeşitli ayarlamalar yapılması gerekir. Sonbahar ve kış aylarında güneş koruyucu ve nemlendirici kullanmaya devam etmek önemlidir. Bu aylarda, rüzgar ve güneşin etkisiyle cildimiz kızarma, kırışma ve lekelenmeye eğilimlidir. Mevsim değişikliği, soğuk ve diğer çevresel faktörlerin etkilerinden korunmak için tercih edilen yöntemler ise;

Trinity Lift: Trinity Lift, yeni bir cilt güzelliği yöntemi olan endoskopiyi kullanır. Bu yöntem genellikle genç ve orta yaşlı hastalar için uygundur. Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2 saat sürer. Adından da anlaşılacağı gibi üç noktadan kaldırma, cildi sıkılaştırma ve gençleşme etkisi yaratır. Cinsiyetten bağımsız olarak 20 yaşın üzerindeki herkes için uygundur. İyileşme süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte 7-10 gündür. İşlem 5-10 yıl etkisini korumaktadır. Bu süreçte mevcut olan enerji seviyeleri, cildin dinamiklerini farklı şekillerde harekete geçirir. Bu sayede kişinin yüzü daha sağlıklı ve genç olacaktır.

Nem aşısı: Nem aşısı, cildin daha dinç ve genç görünmesi için hyaluronik asit, antioksidanlar ve vitaminlerin deri altına enjekte edildiği bir uygulamadır. Cildi derinlemesine nemlendirmek için hemen uygulanır. İçeriğindeki hyaluronik asit sayesinde güçlü ve uzun süreli nemlendirme sağlar, cildi çevresel koşullardan ve yaşlanmadan korur. Nem aşıları yaşlanmayı önlemek için kullanılır ve ayrıca tek başına veya cilt yenileme programları ile birlikte kullanılabilir. Hyaluronik asit, su tutma kapasitesi çok yüksek bir molekül olduğundan, nem aşısı sayesinde cildin su tutma kapasitesi önemli ölçüde artar. Nem aşısının içeriğinde bulunan hyaluronik asit derin dokulara güçlü bir nemlendirme sağlar, yaşlanmaya neden olan tüm kayıpları önler ve yaşlanmanın cilt üzerindeki geçmişteki olumsuz etkilerini onarır.

Mikroiğneleme: Mikroiğneleme, vücudun doğal yenilenme mekanizmasını tetiklemek için tasarlanmış bir cilt gençleştirme yöntemidir. Mikroiğneler yardımıyla cildinize çok az zarar vermek için kullanılır. Bu hasarlar bağışıklık sistemini tetikler ve vücudun daha fazla kolajen ve elastin üretmesine yardımcı olur. Kollajen ve elastin cildinizin daha pürüzsüz olmasına yardımcı olur. İğne, cildinizdeki mikro kanalları açar ve cilt altına erişimi kolaylaştıran serum, vitamin, krem gibi takviyelerin kullanımını destekler. 6 hafta sonra önemli sonuçlar verebilse de en iyi sonuçları 3 ay içinde alacaktır. Mikroiğneleme etkileri kalıcı olabilir ve güncellenmesi gerekmeyebilir.

Mezoterapi: Mezoterapi yönteminde uygun mineraller ve amino asitler karıştırılarak belirli oranlarda yüze enjekte edilir. Bu sayede cildin kendi kendine iyileşmesi amaçlanır. Mezoterapi sonrası olası yan etki ise morarmadır. Yüz mezoterapisinde kişinin cilt problemine göre ilaç ve etken maddeler uygulanır. Uygulama sonrası yüzdeki sarkmalar giderilir, cildin daha parlak ve genç bir görünüm kazanır.

Haberin Devamı

PRP: PRP tedavisi kırışıklık, leke, sivilce ve yara izleri ile cilt çatlaklarının tedavisinde kullanılır. Uygulama sonrası sarkma ve kırışıklık izlerinin azaldığı gözlemlenir. Peeling ve lazer gibi topikal tedavileri PRP ile birleştirmek tedavi sürecini hızlandırabilir ve kalıcı sonuçları destekleyebilir. Her yaş grubuna ve cinsiyete uygulanabilir. PRP tedavisi 2 hafta ara ile 3-4 kez uygulanır. 10-12 ayda bir tekrarlanabilir. Ortalama seans yaklaşık 30 dakika sürer. PRP dolgusu gibi derin kırışıklıklar için kullanılabildiği gibi mezoterapi veya yüz maskeleri için de kullanılabilir. PRP hastaya ait olduğu için herhangi bir yan etki görülmez. Tedavide hastanın kendi kanı kullanıldığı ve herhangi bir yabancı cisim kullanılmadığı için alerji ve diğer reaksiyonlar oluşmayacaktır. Enjeksiyon nedeniyle enjeksiyon bölgesinde sadece hafif ağrı ve morarma olabilir.

Haberin Devamı