Kestane

Kestane

Son dakika kestane haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kestane ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kestane haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kestane

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kestane gelişmeleri de dahil olmak üzere 436 kestane haberi bulunmuştur. Tüm kestane haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balıkçının ölümü dikkat çekti! Sosyal medya iddiası gündemde
Balıkçının ölümü dikkat çekti! Sosyal medya iddiası gündemde İstanbul'un Avcılar İlçesinde teknesinden iddiaya göre denize atık boşaltırken görüntülenen ve sosyal medyada paylaşılan balıkçı Ömer Karakaya, hakkında yazılan yorumları okurken fenalaştı. Kalp krizi geçiren Karakaya kaldırıldığı hastanede öldü. Cenazeye katılan arkadaşları Ömer Karakaya'nın denize iddia edildiği gibi atık dökmediğini öne sürerken sosyal medyada linç edildiği belirtildi.
7.04.2024 Gündem
Bakanlıktan kestane hamlesi! Resmen değişti, artık zorunlu olacak
Bakanlıktan kestane hamlesi! Resmen değişti, artık zorunlu olacak Son dönemde, hayvan yemi olarak kullanılan Çin kestanesi, normal kestane adı altında satılıyordu. Uygun fiyatla pazarlarda satılan Çin kestanesi vatandaşların sağlığını birçok yönden tehdit ediyor. Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili harekete geçerek önemli bir karara imza attı. İşte detaylar...
24.01.2024 Ekonomi
İstanbul pazarlarında kestane alarmı! Ucuz fiyatlı Çin kestanesi ile yerli kestane nasıl ayırt edilir? İşte aradaki fark...
İstanbul pazarlarında kestane alarmı! Ucuz fiyatlı Çin kestanesi ile yerli kestane nasıl ayırt edilir? İşte aradaki fark... Kestane fiyatları, bu yıl ülkemizde az bulunması nedeniyle yükseldi. Fiyatların artması nedeniyle ithal kestanelerin satışı da arttı. Esenler'de belediye ekipleri pazarlarda Çin kestanesi denetimi yaptı. Ekipler, denetimde şüphelendikleri bir tezgahtan numune aldı. Laboratuvar sonuçları çıkana kadar kestaneler, belediyenin deposunda muhafaza altına alındı.
26.12.2023 Gündem
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benziyor. Peki bu zehirli kestanelerle normal kestaneleri birbirinden ayırt etmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Çin kestaneleri sağlık açısından hangi sorunlara neden oluyor? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ merak edilen soruları yanıtladı.
25.12.2023 Gündem
Bu kestaneye dikkat! Yılbaşı öncesi ortaya çıktı, kilosu 100 TL, pişirince zehirliyor
Bu kestaneye dikkat! Yılbaşı öncesi ortaya çıktı, kilosu 100 TL, pişirince zehirliyor Yılbaşı öncesi Çin kestanesi tehlikesi ortaya çıktı. Kilosu 80-100 TL arası satılan kestaneler adeta zehir saçıyor. Ekipler birçok ilde harekete geçerek kilolarca sahte kestane ele geçirdi. Öte yandan geçen yıl kilosu 80 lira olan kestanenin fiyatı bu yıl 250 liraya kadar çıkıyor. Sokak tezgâhlarında ise kilo fiyatı 400 lira, tanesi ise 10 TL'yi buluyor.
22.12.2023 Gündem
Bu kestaneye dikkat! Kilosunu 100 TL'den satılıyor, pişince zehirliyor
Bu kestaneye dikkat! Kilosunu 100 TL'den satılıyor, pişince zehirliyor Bilecik'te yılbaşı öncesi denetimleri sıklaştıran zabıta ekipleri iddialara göre sağlığı tehdit eden 1 ton 'Çin kestanesi' ele geçirildi.
22.12.2023 Vatan TV
Biyom Nedir? Biyom Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir?
Biyom Nedir? Biyom Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir? Biyom nedir? Sorusunun en kolay cevabı coğrafi alan olarak verilebilmektedir. Aynı bitki örtüsü ve iklim koşullarının yaşandığı coğrafi bölgeler Biyom olarak ifade edilmektedir. Karasal biyom ve sucul biyom olarak iki türde incelenmektedir. Biyom bölgeleri, iklimsel özellikleri, bitki örtüsü ve yaşayan hayvan türleri bakımından da benzerlik göstermektedir. Biyom çeşitleri arasında tatlı su biyomları, çöl biyomları, akar su biyomları ve göl biyom bölgeleri bulunmaktadır.
15.12.2023 Eğitim
Bu yöntem kestane kabuğunu şak diye açıyor: Seyyar kestancilerin sırrı meğer buymuş!
Bu yöntem kestane kabuğunu şak diye açıyor: Seyyar kestancilerin sırrı meğer buymuş! Kış mevsiminin gelişiyle birlikte kestaneler de evlere girmeye başladı. Ancak hem pişirirken hem de soyarken zahmetli olan kestaneyi bu yöntemle pişirdiğinizde kabuğu çiçek gibi açıyor. İşte kestane pişirmenin sırrı...
14.12.2023 Yaşam
MasterChef'te kestane gecesi: 1 Aralık MasterChef All Star ödül oyununu kim kazandı, eleme adayı kim oldu?
MasterChef'te kestane gecesi: 1 Aralık MasterChef All Star ödül oyununu kim kazandı, eleme adayı kim oldu? MasterChef All Star'da ödül oyunu gecesi yaşanıyor. Gecenin konsepti ise kestane oldu. Jüri, şef adaylarından 5 çeşit yemek istedi. Menüde (Soğuk başlangıç, çorba, ara sıcak, ana yemek, tatlı) var. Kestaneyi en iyi yapan ilk etabı kazanacak. Peki 1 Aralık MasterChef ödül oyununu kim kazandı? MasterChef'te son eleme adayı kim oldu? İşte detaylar...
1.12.2023 Televizyon
Çin’in küçük köylerinde büyük değişim
Çin’in küçük köylerinde büyük değişim Karakteristik kırsal kesimde e-ticaretin büyük bir canlılıkla gelişmesi, kırsal bölgeler gittikçe daha fazla genç iş gücünü çekmeye başlamış. Kentlerde eğitim gören gençler, kırsal bölgelerdeki memleketlerine dönerek iş kurmaya, hatta bazı gençler iş bulmak için kırsal bölgelere gitmeyi tercih etmiş.
30.09.2023 Dünya
Katar Bayrağı Anlamı Nedir? Katar Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Katar Bayrağı Anlamı Nedir? Katar Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Katar, Arap yarımadasının doğusunda yer alan bir körfez ülkesidir. Katar'ın tek kara sınırı komşusu Suudi Arabistan olarak karşımıza çıkar. 
10.09.2023 Eğitim
Türkiye'de ilk kez 2014'te görüldü! "Torymus Sinensis" yayılıyor
Türkiye'de ilk kez 2014'te görüldü! "Torymus Sinensis" yayılıyor Kastamonu'da kestane ağaçlarına zarar veren gal arısı zararlısına karşı kestane ormanlarına kurulan 4 bin yapışkanlık tuzak ile gal arısıyla mücadele sürüyor.
24.07.2023 Yaşam
Kestane Kaç Kalori? Kestane Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kestane Kaç Kalori? Kestane Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kestane özellikle ağacının yenilebilir tohumlarından elde edilmiş olan lezzetli kuruyemiş çeşitleri içerisinde gelir. Genelde sobaya konulması ile birlikte hazır hale gelen ve keyifli tüketilen yiyecekler içerisinde yer alır. Orta kısmını küçük bir kesik atılarak hazırlanan ve tüketilen bir yiyecek türüdür. Aynı zamanda değişik besin değerleri ile birlikte kalorisi üzerinden öne çıkan bir yiyecek olduğunu söylemek mümkün. Bu doğrultuda 100 gram üzerinden bakıldığı zaman kestane 131 kaloriye karşılık gelmektedir.
10.07.2023 Sağlık
Bursa Otobüs Terminalinde bayram yoğunluğu
Bursa Otobüs Terminalinde bayram yoğunluğu Kurban Bayramının yaklaşması ve okulların da yaz tatiline girmesiyle birlikte Bursa Otobüs Terminali'nde yoğunluk başladı. Kimi Bursalı tatil için Ege Bölgesi'ne yola çıkarken kimisi de memleketlerine gitmek için otogarın yolunu tuttu.
22.06.2023 Gündem
Karadeniz'de 'katil arı'ya karşı yapışkanlı tuzaklar devrede
Karadeniz'de 'katil arı'ya karşı yapışkanlı tuzaklar devrede Doğu Karadeniz'de kestane ağaçlarının kurumasına yol açan, halk arasında 'katil arı' olarak da bilinen böceğe karşı ‘Torymus sinensis’ türü böcekle sürdürülen biyolojik mücadeleye takviye olarak, yapışkan tuzaklı biyoteknik mücadele yöntemi geliştirildi. Denemelerde, malt ve şeker içerikli preparatın yaydığı kokuya gelen böceğin ağaçlara asılan sarı renkli yapışkan tuzaklara yakalandığı gözlendi. Başarılı sonuç veren yöntem, bölgedeki ormanlarda uygulanmaya başlandı.
21.06.2023 Yaşam
Arıcılar ‘çiçek balı’ için yaylalara göç başlattı
Arıcılar ‘çiçek balı’ için yaylalara göç başlattı Türkiye’de en fazla bal üretiminin yapıldığı Ordu’da arıcılar yüksek rakımlı yaylalara göç etmeye başladı. Çiçek balı hasadı için yola çıkan arıcılar, sonrasında ise kestane balı hasadı için farklı illere ve Ordu’ya gelecek.
6.06.2023 Ekonomi
Bakan Varank: Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız
Bakan Varank: Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg’u aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e Togg heyeti ile birlikte teslim eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Özbek öğrencilerle buluştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Taşkent’teki Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) kampüsünü ziyaret eden Bakan Varank, “Türkiye’nin kabiliyetlerini tüm dünyaya yansıtan bir proje. Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız” dedi.
13.04.2023 Ekonomi
Togg Türk dünyasının kalbinde! Yurt dışındaki ikinci durağı Özbekistan oldu
Togg Türk dünyasının kalbinde! Yurt dışındaki ikinci durağı Özbekistan oldu Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, Azerbeycan’ın ardından Türk dünyasının kalbi Özbekistan’da… İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teslim edilen Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk otomobili Togg, Azerbaycan’dan sonra Özbekistan’a ulaştı.
12.04.2023 Ekonomi
Togg sınırları aştı! Aliyev, yerli otomobil Togg'u teslim aldı
Togg sınırları aştı! Aliyev, yerli otomobil Togg'u teslim aldı Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk otomobili Togg, şimdiden sınırları aştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın teslim edilen ilk Togg T10X’lerin ardından ikinci teslimat Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de tamamlandı.
4.04.2023 Dünya
Fırında hindi tarifi! Kestaneli iç pilavlı hindi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Yılbaşı hindisi nasıl yapılır? İşte Hindi tarihi, malzemeleri ve yapılışı…
Fırında hindi tarifi! Kestaneli iç pilavlı hindi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Yılbaşı hindisi nasıl yapılır? İşte Hindi tarihi, malzemeleri ve yapılışı… Yılbaşı gecelerinin favori yemeği hindi için aramalar başladı. Favori yılbaşı lezzeti hindi pişirmeyi düşünenler tarifleri araştırıyor. Peki, Kestaneli iç pilavlı hindi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Hindi tarihi, malzemeleri ve yapılışı…
31.12.2022 Yaşam
Kestane fiyatları 70 lira oldu
Kestane fiyatları 70 lira oldu Kış aylarının gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini alan kestane pazarda fiyatı en az artan ürün oldu. Bu yıl kestane bolluğu sebebiyle fiyatlar aynı kalınca tüketicinin yüzü güldü.
1.12.2022 Ekonomi
Balık fiyatlarına lodos zammı! 35 liradan başlıyor
Balık fiyatlarına lodos zammı! 35 liradan başlıyor Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki balık halinde, havaların soğuk gitmesi ve lodosun etkili olmasından dolayı fiyatlar artış gösterdi.
23.11.2022 Ekonomi
Kilosu 80 liraya kadar çıktı! Hiçbir masrafı yok, büyük getiri sağlıyor
Kilosu 80 liraya kadar çıktı! Hiçbir masrafı yok, büyük getiri sağlıyor Kuraklığa dayanıklı, geliriyle yüz güldürüyor. Bu sezon kilosu 80 liraya kadar alıcı buluyor. Mersin'in yüksek kesimlerinde kuraklığa dayanıklı gelir getirici ürün olarak yetiştirilmeye başlandı. Üreticilere verim ve kalitenin daha da arttırılmasına yönelik teknik destek de sağlanacak.
17.11.2022 Ekonomi
'Düzce kuzusu' pazara indi! Kilo fiyatı belli oldu
'Düzce kuzusu' pazara indi! Kilo fiyatı belli oldu Düzce'de, ormanlarda yetişen ve ‘Düzce kuzusu’ olarak bilinen kestanenin pazarda satışı başladı. Farklı illerden gelip, tezgahlara akın edenler, kilo fiyatı 50- 70 lira olan kestaneden almak için pazarlık yapıyor.
3.11.2022 Ekonomi
Kestanenin fiyatı 15 liraya kadar düştü
Kestanenin fiyatı 15 liraya kadar düştü Kastamonu’da ormanlardan toplanan kestanenin kilogram fiyatı 15 TL’ye kadar düştü.
30.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kestane ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kestane haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.