Akciğerleri temizliyor, diyabet ile savaşıyor! Kan şekerini düşürüyor, anemi için şifa! Günde bir kaşığı yetiyor, protein, fosfor, magnezyum, çinko...
Akciğerleri temizliyor, diyabet ile savaşıyor! Kan şekerini düşürüyor, anemi için şifa! Günde bir kaşığı yetiyor, protein, fosfor, magnezyum, çinko... Tam bir şifa deposu! Günde bir kaşık kahvaltıdan önce tüketilmesi öneriliyor. Kansere yakalanma riskini azaltıyor. Kan şekerini düzenleyerek kötü kolesterolü düşürüyor. Şeker hastalığına karşı önemli bir antioksidan görevi görüyor. Kemik gelişimine destek veriyor. Adet kramplarını hafifletiyor. Şeker krizini önlüyor. Şifa kaynağı keçiboynuzu faydaları saymakla bitmiyor. Akdeniz Bölgesinde yetişen keçiboynuzu vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin kaynağıdır. Özellikle çocuklar ve yaşlılar günde 1 kaşık keçiboynuzu pekmezi tüketmelidir. Keçiboynuzu hem pekmez hem de toz olarak tercih ediliyor. Lif açısından yüksek ve doğal şeker içeren keçiboynuzunun metabolizmayı hızlandırma etkisi vardır. Peki Keçiboynuzu faydaları nelerdir?
9.05.2022 Sağlık
Yılda 62 milyon lira kazandırıyor, hepsi şifalı! Bakanlık onay verdi ve...
Yılda 62 milyon lira kazandırıyor, hepsi şifalı! Bakanlık onay verdi ve... Yılda 62 milyon lira gelir elde ediliyor, 3 bin 500 türden 427’si Muğla’da yetişiyor. Bakanlık onay verdi, Türkiye’nin en büyük bahçeleri oluşturuldu. Defne, Adaçayı, Keçiboynuzu, Salep, Meşe Palamudu ve Sığla Ağacı... Hepsinin şifası kanıtlandı, çoğu kozmetik ve ilaç sektörünün vazgeçilmezleri arasında. ‘Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi kapsamında Muğla coğrafyasına uyumlu yeni türlerin üretimi çalışmaları da sürüyor.
1.02.2022 Ekonomi
Çikolata yerine keçiboynuzu tüketin!
Çikolata yerine keçiboynuzu tüketin! Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, çikolata yerine keçiboynuzu tüketilmesi önerisinde bulundu...
26.01.2015 Sağlık
Çikolata yerine bunu yiyin
Çikolata yerine bunu yiyin Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, keçiboynuzunun sağlık açısından son derece yararlı olduğunu belirterek çikolata yerine keçiboynuzu tüketilmesi önerisinde bulundu.
31.10.2014 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri