Kdk

Kdk

Son dakika KDK haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KDK ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KDK haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kdk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kdk gelişmeleri de dahil olmak üzere 151 kdk haberi bulunmuştur. Tüm kdk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik cezası kararı! Ücretler geri ödeniyor
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik cezası kararı! Ücretler geri ödeniyor Araç sahiplerini ilgilendiren karar açıklandı. Sivas'ta bir vatandaş, trafik tescili yapılmadığı gerekçe gösterilerek bağlanan ancak yaptırımın iptaline ilişkin mahkeme kararına rağmen ödenmeyen çekici ücretini, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) tavsiye kararı ile geri aldı.
11.03.2024 Gündem
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yarı zamanlı çalışma hakkı ile ilgili yeni gelişme
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yarı zamanlı çalışma hakkı ile ilgili yeni gelişme Milyonlarca çalışana güzel haber! Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), doğum sonrası çocuğu ilköğretime başlayana kadar yarı zamanlı çalışma talebi kabul edilmeyen zabıt katibini haklı bularak, Adalet Bakanlığı'na tavsiye kararı verdi. Bakanlık tarafından, başvurucuya yarı zamanlı çalışma izni verildi.
25.11.2023 Çalışma Hayatı
KDK'dan noterlerde 'iki şahit' kararı! 'Son verilmeli'
KDK'dan noterlerde 'iki şahit' kararı! 'Son verilmeli' Devlet kurumları, eğitimi ne olursa olsun görme engellileri okur-yazar kabul etmeyerek “iki şahit” uygulamasını sürdüren noterleri “kıskaca” aldı.
8.08.2023 Gündem
Ücret iadesi kararı! Öğrenciler dikkat
Ücret iadesi kararı! Öğrenciler dikkat Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Düzce'de depremde hasar görünce kapatılan pansiyon için ödediği ücreti geri isteyen öğrenciye, ücret iadesi yapılması yönünde tavsiye kararı verdi.
5.08.2023 Ekonomi
Bakan Soylu: Kimse birtakım rüyalar görmesin
Bakan Soylu: Kimse birtakım rüyalar görmesin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kimse birtakım rüyalar görmesin. Kimse güneyimizde bir terör devleti kurmak için içeride birtakım iş birliği yapan, terör örgütü PKK'yı, onun siyasi destekçilerini masum göstermeye çalışan anlayışların üzerine yatacağımızı zannetmesin." dedi.
10.04.2023 Gündem
Emekli ikramiye farkları ile ilgili yeni karar! KDK duyurdu
Emekli ikramiye farkları ile ilgili yeni karar! KDK duyurdu Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), kat sayı artışından doğan ikramiye farkı alacağı, ödemeden haberdar edilmemesi nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) iade edilen emekli vatandaşın mağduriyetini tavsiye kararı ile çözdü. SGK, karar üzerine mevcut uygulamanın gözden geçirilerek tedbir alınması için çalışma başlattı.
10.04.2023 Ekonomi
Tutuklu ve hükümlülerin elektrik tarifesi değişti
Tutuklu ve hükümlülerin elektrik tarifesi değişti Adalet Bakanlığı'nca yapılan yönetmelik değişikliği ile cezaevlerinde tutuklu ve hükümlüler, aydınlatma dışındaki kullandıkları elektrikli eşyaların elektrik faturasını 'ticarethane' yerine 'mesken tarifesi' üzerinden ödeyecek. Bakanlığın yönetmelik değişikliği kararını, elektrik faturalarını ödeyemediklerini belirten tutuklu ve hükümlülerin başvurusu üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) tavsiye kararıyla aldığı ortaya çıktı.
3.02.2023 Gündem
Memur milyonları ilgilendiren 'eş durumu' kararı
Memur milyonları ilgilendiren 'eş durumu' kararı Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), eşinin çalıştığı ildeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) tayin talebi kadro olmadığı gerekçesiyle reddedilen SGK personelinin başvurusunu haklı buldu. KDK, başvurucunun aile hayatının parçalanmış olduğu dikkate alındığında; kadro olmasa da geçici görevlendirmesinin yapılabileceği, idarenin başvuranın talebinin reddi işleminin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu sonucuna ulaştı. Tavsiye kararı üzerine başvurucu kamu görevlisi, eşinin bulunduğu ildeki SGK'da görevlendirildi.
29.01.2023 Memur
Promosyonlarla ile ilgili son dakika! Memur-emekli milyonları kapsıyor, yeni tarihler ortaya çıktı
Promosyonlarla ile ilgili son dakika! Memur-emekli milyonları kapsıyor, yeni tarihler ortaya çıktı Emekli ve memura ödenecek promosyon rakamlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaş promosyonlarıyla ilgili emekli ve memurları ilgilendiren detaylar belli oldu. Emekliye ödenecek promosyon miktarı 10 bin liraya kadara çıktı. Öte yandan bankalar promosyon tarihlerinde güncellemeye gitti. 31 Ağustos tarihinde bitmesi beklenen emekli maaşını taşıma işlemleri 30 Eylül'e kadar uzatıldı.
5.09.2022 Emekli
Asgari  ücretli veya yüksek maaşlı çalışan milyonlara güzel haber! Maaş promosyonlarıyla ilgili son dakika gelişmesi
Asgari ücretli veya yüksek maaşlı çalışan milyonlara güzel haber! Maaş promosyonlarıyla ilgili son dakika gelişmesi Maaş promosyonlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Asgari ücretli veya daha yüksek ücretli çalışan milyonları ilgilendiriyor. Maaş promosyonlarıyla ilgili düğmeye basıldı. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı. Kamu Denetçiliği Kurumuna gelen başvuruda, Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurumun bir banka arasında 2021 yılında 3 yıllığına personel maaş ödemeleri protokolü imzalandığı, bu protokol çerçevesinde kişi başı aylık banka promosyon tutarının yaklaşık olarak 111 lira olarak belirlenerek 3 yıllık peşin olarak çalışanlara 4 bin lira ödendiği kaydedildi. Çalışan milyonlarca vatandaş bankalar tarafından ödenen maaş promosyonlarına enflasyon ayarı yapılması gerektiği vurgulanıyor. İşte asgari ücretli veya yüksek maaşlı çalışan milyonları ilgilendiren detaylar...
Kamu Başdenetçisi Malkoç: Kiracılar mutlaka hakkını, hukukunu öğrensin
Kamu Başdenetçisi Malkoç: Kiracılar mutlaka hakkını, hukukunu öğrensin Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Kiracılar, mutlaka hakkını, hukukunu, devletin rayiç artış bedelini öğrenip, sözleşmelerini buna göre belirlesin; buna göre artış yapsınlar" dedi.
3.06.2022 Ekonomi
Kiralar neden arttı? Kiralarda neden fahiş fiyatlar uygulandı? Emlakçılar ile ilgili iddialar!
Kiralar neden arttı? Kiralarda neden fahiş fiyatlar uygulandı? Emlakçılar ile ilgili iddialar! Son aylarda yaşanan kira artışları önlenemez hale geldi. Konut fiyatları ve kiralamalarda fahiş fiyatların uygulanmaya başlamasıyla birlikte hükümet çalışma başlatmıştı. Ancak gelen şikayetler kira artışlarındaki durumu gözler önüne seriyor. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konut fiyatlarındaki fahiş artışlara ilişkin fırsatçılık yapanların bulunduğunu, ev sahiplerinin yüksek kira talepleri konusunda KDK'ya çok sayıda başvuru yapıldığını açıkladı. Peki, Kiralar neden arttı? Kiralarda neden fahiş fiyatlar uygulandı? Kira artışında ev sahibi mi yoksa emlakçı mı sorumlu? İşte detaylar…
2.06.2022 Ekonomi
Emekliler için yeni muafiyet kararı! Ve iptal edildi...
Emekliler için yeni muafiyet kararı! Ve iptal edildi... Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tapuda işyeri olarak geçen ancak ikamet olarak kullanılan konutlarda yaşayan emeklilerin vergi muafiyetinden yararlandırılmasının mümkün olduğuna karar verdi. Bu yıl emekli olanlar, Emlak Vergisi ödeyecek mi? Hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler, emekli maaşından başka geliri olmayanlar, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene veya tek meskende hisseye sahip olmaları halinde (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) bu meskene ait vergi ödemiyor. İşte tüm detaylar...
25.05.2022 Emekli
Maaş kesintisi ile ilgili flaş karar! KDK devreye girdi, aylık yeniden bağlanacak, geriye dönük ödeme...
Maaş kesintisi ile ilgili flaş karar! KDK devreye girdi, aylık yeniden bağlanacak, geriye dönük ödeme... Maaş kesintisi ile ilgili son dakika kararı! Bazı vatandaşların maaşlarının kesildiğine dair iddialar gündemdeyken önemli bir karar imza atıldı. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) kesilen aylığın yeniden bağlanmasını sağladı. Ayrıca vatandaşa ödenmemiş maaş tutarı da ödenecek. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), 2012 yılında yaşadığı bir kaza sonucu felç kalan, ardından evde bakım aylığı bağlanan ancak 2022 yılında aylığının kesilmesinden dolayı başvuruda bulunan bir vatandaşın sorununu çözüme kavuşturdu. Peki evde bakım parası hangi durumlarda kesilebilir? 2022 evde bakım parası ne kadar? Evde bakım maaşı almak için neler yapılır, nasıl başvurulur? Kimler evde bakım maaşı alabilir? İşte merak edilen tüm bu soruların yanıtı...
3.05.2022 Ekonomi
Paralar iade ediliyor, dilekçe vermek yeterli! Milyonlarca kişi bilmeden ödüyor ama...
Paralar iade ediliyor, dilekçe vermek yeterli! Milyonlarca kişi bilmeden ödüyor ama... Paralar iade edilebiliyor. Milyonlarca vatandaş bilmeden ödeme yapıyor. 5 yıllık geriye dönük iade alınabiliyor. Dilekçe verilmesi yeterli oluyor. Emlak Vergisi’nin ilk taksit ödemeleri sürüyor. Mayıs ayı sonuna kadar zaman var. İkinci taksitler ise kasımda. Bu vergi ile ilgili on binlerce kişi muaf olduğu halde ödeme yapıyor. Bunun için belediyelerin emlak birimine 'düzeltme dilekçesi' verilmesi gerekiyor; vatandaşlar böylelikle geriye dönük para iadesi alabiliyor. Muafiyetten kimlerin yararlanabileceği tek tek açıklandı. O kişilerin vergileri resmen sıfırlanıyor. Kimler Emlak Vergisi’nden muaf tutuluyor? Muaf olduğu halde ödeme yapanların durumu ne olacak? Belediyeler talebi reddederse ne yapılabilir? Emlak Vergisi ile ilgili tüm önemli detaylar...
28.03.2022 Ekonomi
Doğalgaz fatura bedeli iade edildi!
Doğalgaz fatura bedeli iade edildi! Kış ayları ile birlikte doğalgaz faturaları da yüksek geliyor. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), fazla alınan doğalgaz fatura bedeli için İstanbul’dan başvuruda bulunan bir vatandaşın yaşadığı durumu değerlendirerek, fazla fatura miktarının geri ödenmesi için ilgili kuruma tavsiye kararı verdi.
19.02.2022 Yaşam
SGK harekete geçti ve o borç silindi, 5 bin 700 lira...
SGK harekete geçti ve o borç silindi, 5 bin 700 lira... Milyonları çok yakından ilgilendiren karar. Vatandaş KDK’ya başvurdu SGK harekete geçti ve borç silindi.2004 yılında isteğe bağlı bağ-kurlulara sağlık karnesi verilmesi hizmetinin iptal edildiğini bilmediği için yaptırdığı vize işlemi sonucu tarafına 5 bin 700 lira borç çıktığı için Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuran bir vatandaşın borç kaydı silindi.
19.02.2022 Ekonomi
Manavgat'ta ormanda 3 farklı noktada yangın çıkarmıştı! Cezası belli oldu
Manavgat'ta ormanda 3 farklı noktada yangın çıkarmıştı! Cezası belli oldu Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Sorgun ormanında 3 noktayı ateşe veren, 4'üncü noktayı da yakmaya çalıştığı sırada yakalanıp 'kasten orman yakmak' suçundan tutuklanan Semih Kuloğlu'na 15 yıl hapis, 25 bin lira adli para cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanığın cezasında indirim uygulamadı.
18.02.2022 Gündem
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde 1 kişi daha yakalandı
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde 1 kişi daha yakalandı Geçtiğimiz Ocak ayında silahlı saldırıda öldürülen avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin 1 şüpheli daha gözaltına alındı. Zanlı, Dulhan G., adliyeye sevk edildi.
18.02.2022 Gündem
KDK, 2021'de 18 bin 843 başvuru aldı, idare tarafından yüzde 80’ine uyuldu
KDK, 2021'de 18 bin 843 başvuru aldı, idare tarafından yüzde 80’ine uyuldu Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), 2021 yılında 18 bin 843 başvuru aldı, KDK’nın tavsiye kararlarının yüzde 80’ine idare tarafından uyuldu.
18.02.2022 Gündem
KDK, engelli memurun tayin sorununu çözdü!
KDK, engelli memurun tayin sorununu çözdü! Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), engelli bir vatandaşın tayini çıkan yerin engel durumuna uygun olmamasından oluşan mağduriyetini çözüme kavuşturdu.
26.12.2021 Memur
Bakan Kasapoğlu: Gençlerimiz her konuda büyük gelişme içinde
Bakan Kasapoğlu: Gençlerimiz her konuda büyük gelişme içinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Gençlerimiz her konuda büyük gelişme içinde. Ben gelecek adına çok umutluyum. Bu gençler bu ülkeyi büyük hedeflerine taşıyacak donanım ve meziyetlere fazlasıyla sahip. Ülkemizde ve dünyada umudu, adaleti, merhameti çoğaltacak olan gençlerdir" dedi.
21.12.2021 Gündem
Paralar emekli, ev hanımı, dul, yetim, işsiz ve engelli vatandaşlara iade ediliyor! 5 yıl şartı...
Paralar emekli, ev hanımı, dul, yetim, işsiz ve engelli vatandaşlara iade ediliyor! 5 yıl şartı... Paralar iade ediliyor. Emekli, dul yetim, işsiz, engelli fark etmiyor. Talepte bulunan alıyor. Birçok kişi haberdar değil. Para iadesi talebi için 'düzeltme dilekçesi' ile bizzat başvuru yapılması gerekiyor. 5 yıl içerisinde başvuranlar alıyor. Emekli, ek geliri olmayan, çalışmayan ve daha pek çok kişiyi kapsıyor. Muaf oldukları halde ödeme yapanlar düzeltme talep etmeleri durumunda emlak vergisi için ödedikleri parayı geri alabiliyorlar. Ancak vergiler belediyenin gelir kaynağı olduğu için çoğu belediye, vatandaşı ya sözlü olarak reddedip dilekçesini bile işleme koymuyor ya da talebini çeşitli gerekçelerle reddetme yolunu seçiyor. Bu durumda kişilerin dava açma hakkı bulunuyor.
29.11.2021 Ekonomi
KDK ile TBB arasında iş birliği protokolü imzalandı
KDK ile TBB arasında iş birliği protokolü imzalandı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) arasında imzalanan protokol ile KDK'nin tavsiye kararlarının belediyeler tarafından daha etkin kullanılmasının sağlanması ve ortak eğitim programlarının yürütülmesi hedefleniyor.
17.11.2021 Gündem
11 bin 944 lira borcu 1000 liraya düştü! Krediye KDK çözümü...
11 bin 944 lira borcu 1000 liraya düştü! Krediye KDK çözümü... Kredi hatası KDK'dan döndü. 11 bin 944 lira borcu 1000 liraya düşürüldü. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), aldığı burs yanlışlıkla öğrenim kredisine çevrilen öğrencinin başvurusu üzerine, ilgili kurumlarla görüşerek kişiye çıkarılan 11 bin 944 lira borcun 1000 liraya düşürülmesini sağladı.
13.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kdk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kdk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.