Gazete Vatan Logo

Promosyonlarla ile ilgili son dakika! Memur-emekli milyonları kapsıyor, yeni tarihler ortaya çıktı

Emekli ve memura ödenecek promosyon rakamlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaş promosyonlarıyla ilgili emekli ve memurları ilgilendiren detaylar belli oldu. Emekliye ödenecek promosyon miktarı 10 bin liraya kadara çıktı. Öte yandan bankalar promosyon tarihlerinde güncellemeye gitti. 31 Ağustos tarihinde bitmesi beklenen emekli maaşını taşıma işlemleri 30 Eylül'e kadar uzatıldı.

Promosyonlarla ile ilgili son dakika! Memur-emekli milyonları kapsıyor, yeni tarihler ortaya çıktı

Emekli, memur, çalışan milyonları ilgilendiriyor. Maaş promosyonlarıyla ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Emekliler ne kadar maaş promosyonu alacak? Kamu çalışanlarının maaş promosyonuyla ilgili son durumları ne? İşte milyonları merak ettiği promosyonlarla ilgili tüm gelişmeler...

 KDK ENFLASYON DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ HAREKETE GEÇTİ

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.

Çalışanların önceki yıllarda banka ile imzalanan ve süresi devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, başta enflasyon olmak üzere ekonomide yaşanan gelişmeler nedeniyle yenilenmesi için konu KDK’ye

Kamu Denetçiliği Kurumuna gelen başvuruda, Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurumun bir banka arasında 2021 yılında 3 yıllığına personel maaş ödemeleri protokolü imzalandığı, bu protokol çerçevesinde kişi başı aylık banka promosyon tutarının yaklaşık olarak 111 lira olarak belirlenerek 3 yıllık peşin olarak çalışanlara 4 bin lira ödendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

ENFLASYON FARKINI KAPSAYACAK ŞEKİLDE YENİ BİR MAAŞ PROMOSYON SÖZLEŞMESİ YAPILMASI İSTENDİ

Sözleşmenin imzalanmasının ardından tüm dünyada ortaya çıkan ekonomik göstergelerdeki bozukluklar, enflasyon oranlarına yansıdığı belirtilen başvuruda, bu durumun protokol çerçevesinde kişi başı aylık banka promosyon tutarı olan ve yaklaşık 111 lira olarak belirlenen rakamın enflasyondaki artışa göre arttırılması ihtiyacını ortaya çıkardığı bildirildi.

Başvuruda, bu farkın protokolün bitim tarihine kadar olan dönem için yapılacak hesaplamaya göre tek seferde topluca personele yatırılması ve önümüzdeki süreçte de enflasyona bağlı olarak maaşlarda ortaya çıkacak artışın da dikkate alınarak belirlenmesi ve banka maaş promosyon tutarlarında sürekli artışın sağlanması amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurdukları belirtildi.

Ancak taleplerinin uygun bulunmadığı bildirilen başvuruda, 2021 yılı öncesinde banka maaş promosyon sözleşmesi yapan kurumların bu sözleşmelerin bankalarca revize edilmemesi halinde tek taraflı olarak feshedilmesinin kurum açısından herhangi bir mali külfet getirmediği ifade edildi. Kamu Denetçiliği Kurumu, başvuruyu alarak gerekli incelemeleri yapacak ve ilgili kurumlarla görüşmeler yapacak.

Haberin Devamı

PROMOSYON ÖDEMELERİYLE İLGİLİ DETAYLAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMIŞTI

Öte memurların maaş promosyonlarıyla ilgili detaylar Resmi Gazete'de açıklanmıştı. Buna göre; Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinin Maliye Bakanlığının mezkur Tebliğinde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde bankalar vasıtasıyla ödenmesine devam edilmesine karar verilmişti.

Kamu görevlilerinin bankalardan promosyon almasının şartları Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Buna göre; "Aylık ve ücretlerin hangi banka aracılığı ile ödeneceği, oluşturulacak üç kişilik bir komisyon tarafından istekli bankalardan teklif alınmak suretiyle tespit edilecek. Komisyon, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında söz konusu birimde görev yapan toplam personelin en az % 10’unun sendikalı olması halinde yetkili sendikadan bir üye ile merkez teşkilatında üst yönetici; taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından ilgili birimde görev yapanlar arasından seçilecek bir üyeden oluşacak. Yetkili sendikadan üye bulunmadığı durumlarda üçüncü üye ilgili birimde görev yapan personel arasından harcama yetkilisi tarafından seçilecek. Protokol, komisyon tarafından belirlenen banka ile harcama yetkilisi tarafından imzalayacak.

Haberin Devamı

Birden fazla birimin aylık ve ücretlerinin birlikte ödenmesi talebinde bulunmaları halinde merkezde üst yönetici, taşrada ise söz konusu birimlerin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından görevlendirilecek ilgili harcama yetkililerinden birinin başkanlığında oluşturulacak üç kişilik bir komisyon tarafından aylık ve ücretlerin ödeneceği banka yukarıdaki esaslara göre tespit edilecek. Bankalar ile yapılacak protokollerin süresi iki yıldan az beş yıldan çok olmayacak" denilmişti.

MAAŞ PROMOSYONUNDA TÜRKİYE REKORU KIRILDI

Haberin Devamı

Bunun yanında kurumların çalışanlarına ödeyeceği promosyon miktarları belli oldu. Anadolu Üniversitesi'nde çalışan personeller için yapılan promosyon görüşmeleri sona erdi. Banka ile devam eden ‘Maaş Promosyon İhalesi'nin ardından 41 bin 500 TL ile Türkiye rekoru kırıldı.

25 BİN LİRALIK ÖDEME

Adalet Bakanlığı çalışanları da bu yıl yüksek miktarda promosyon ödemesi alacak. Bakanlık çalışanlarına 25 bin TL'lik ödeme yapılacak.

Adalet Bakanlığı ile Vakıfbank arasındaki anlaşmaya göre personele eşit ve tek seferde 25.000 TL promosyon ödenecek. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi. İşte Adalet Bakanlığından yapılan açıklama; Adalet Bakanlığı merkez ve merkez dışı birimleri ile adalet teşkilatında görev yapan personelin maaş, ücret ve diğer ödemelerinin yapılacağı bankanın tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirilen ihalenin ilk oturumu 19.08.2022 tarihinde yapılmıştır. İhalenin ilk oturumunda en yüksek teklif 20.100 TL olarak Vakıfbank tarafından verilmiştir. Diğer bankalar ise ihaleden çekilmiştir. Bakanlığımız temsilcileri ve Büro Memur Sen ile Koop İş Sen yetkililerinin katılımıyla 22.08.2022 tarihinde yapılan ihalenin son oturumunda Vakıfbank peşin ödenmek üzere 25.000 TL olarak teklifini revize etmiştir. Bu teklif üzerine ihale bu rakam üzerinden sonuçlandırılmıştır.İhale sonucunda 3 yıllık promosyon bedeli olarak belirlenen 25.000 TL, 01.09.2022 - 01.10.2022 arasında tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın ilgili personellere ayrı ayrı ödenecektir.

Sürece katkılarından dolayı Büro Memur Sendikası ile Koop-İş Sendikalarına ve Vakıfbank Genel Müdürü başta olmak üzere banka temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Milletimize adalet hizmetlerini sunmak için faaliyetlerini özveriyle sürdüren her bir personelimize banka promosyon anlaşmasıyla ödenecek olan rekor miktarın hayırlı olmasını dileriz."

EMEKLİYE 10 BİN LİRA PROMOSYON

Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren promosyon rakamları açıklanmıştı. Bankaların promosyon yarışı sonucu ödenecek miktarlar 10 bin liraya kadar ulaşmıştı. Bankalar promosyon rakamlarını tek tek açıklamıştı.

İşte emekli promosyonlarıyla ilgili bankaların ödeyeceği miktarlar:

AKBANK EMEKLİ PROMOSYONU

SGK emekli maaşını Akbank'tan alanlara 7000 TL’ye varan promosyona ek 500 TL chip-para ile birlikte toplamda 7500 TL promosyon ödemesi yapılıyor. Maaşı 1499 TL’ye kadar olanlara, 500 TL SGK promosyon tutarı, 4150 TL ek promosyon tutarı olmak üzer toplam 4 bin 650 TL, Maaşı aralığı 1500 TL - 2499 TL olanlara, 625 TL SGK promosyon tutarı, 5175 TL ek promosyon tutarı olmak üzer toplam 5800 TL, Maaş aralığı 2.500 TL ve üzeri olanlara, 750 TL SGK promosyon tutarı, 6.250 TL ek promosyon tutarı olmak üzer toplam 7000 TL.

YAPI KREDİ EMEKLİ PROMOSYONU

Yapı Kredi kampanyası kapsamında emeklilerin, maaşı 1.500 TL’ye kadarsa 4 bin 850 TL, 1.500 TL-2 bin 499 TL arasındaysa 6 bin TL, 2 bin 500 TL ve üzerindeyse 7 bin 250 TL promosyon kazanıyor. 60 gün içinde iki yeni fatura ödeme talimatı vermeleri durumunda 100 TL ek nakit ödül kazanan emeklilere, emekli tanıdıklarına referans olduklarında da her bir kişi için 250 TL, toplamda ise 2 bin 500 TL’ye varan nakit ödül veriliyor. Ayrıca Yapı Kredi müşterisi emekliler, 30 Eylül’e kadar yapacakları 500 TL harcama sonrasında ek 150 TL nakit promosyon daha alabiliyor. Kampanya 30 Eylül’e kadar sürüyor.

GARANTİ EMEKLİ PROMOSYONU

Garanti Bankası, 1500 TL'ye kadar emekli maaşı alanlara 4850 TL, 1500-2500 TL arasında emekli maaşı alanlara 6000 TL, 2500 TL ve üstünde maaş alanlara ise 7250 TL nakit promosyon ödemesi yapıyor. Bir yakınını davet edene ise 250 lira ödül veriliyor. Promosyon ödemesinden, 1 Ağustos- 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında, gelir/aylıklarını üç yıl bankadan almayı taahhüt eden müşteriler faydalanabiliyor. Kampanya 30 Eylül'e kadar geçerli olacak

ING BANK EMEKLİ PROMOSYONU

Emekli maaşını ING’ye taşıyanlara maaş tutarınıza göre ek koşulsuz 5000 TL’ye varan nakit promosyon veriliyor. Ayrıca emekli yakını getirenler toplamda 1250 TL’ye varan promosyon kazanıyor. 1 aylık toplam gelir/aylık tutarı 1500 TL’ye kadar ise 4.650 TL, 1500 TL-2500 TL (2500 TL hariç) arası ise 5.800 TL, 2500 TL ve üzeri ise 7.000 TL nakit promosyon alınabiliyor.

TÜRKİYE FİNANS EMEKLİ PROMOSYONU

Türkiye Finans'tan yapılan açıklamaya göre, emekli maaşını Türkiye Finans'a getiren müşteriler 5000 TL'ye varan tutarda promosyon ödemesi almaya hak kazanırken, yakınlarının emekli maaşını Türkiye Finans'a taşımasına aracılık eden emekli maaş müşterileri ise her bir yakını için 250 TL, toplamda 2500 TL'ye varan nakit ödülün sahibi olabiliyor. 36 ay boyunca maaşlarını Türkiye Finans’tan almak için başvuruda bulunan 1499 TL'ye kadar emekli maaşı alanlara 2250 TL’ye kadar, 1500 TL ile 2499 TL arasında emekli maaşı alanlara 3000 TL’ye kadar, 2500 TL ve daha fazla maaş alanlara 5000 TL’ye kadar promosyon ödemesi yapılacak.

DENİZBANK EMEKLİ PROMOSYONU

Emekli maaşını DenizBank’tan 3 yıl süre ile alma sözü veren emeklilere 1750 TL’ye varan nakit promosyon veriliyor. Maaş tutar aralığı 0-1499 TL olanlara 675 TL, 1500 TL - 2500 TL arası maaş alanlar 850 TL, 2500 TL ve üzeri maaş alanlar ise 1000 TL promosyon alabiliyor. Kampanya 31 Aralık'a kadar sürecek.

 QNB FİNANSBANK EMEKLİ PROMOSYONU

QNB Finansbank, 5000 TL’ye varan promosyon imkanı sunuyor. Aylık 1499 TL altında maaş alanlara 4650 TL, aylık 1500 TL ile 2499 TL arasında maaş alanlara 5800 TL, 2500 TL ve üzeri maaş alanlara 7000 TL promosyon ödemesi yapılıyor. Önerilen müşteri başına ise 1000 lira nakit veriliyor. Davet eden müşteri en fazla 3 kez bu ödülden yararlanabiliyor. Yani, maaşını bankaya taşıyarak 7000 bin lira promosyon alan bir kişi davet edeceği 3 kişi ile birlikte toplamda 10 bin liraya kadar promosyon alabiliyor.

ŞEKERBANK EMEKLİ PROMOSYONU

Emekli maaşını Şekerbank’a taşıyanlara 2000 TL’ye varan promosyon sunuluyor. Maaşı, 1499 TL’ye kadar maaş alanlara 1500 TL, 1500 TL-2499 TL aralığında maaş alanlara 1750 TL, 2500 TL ve üzerinde maaş alanlara ise 2000 TL nakit promosyon ödemesi yapılacak.

İŞ BANKASI EMEKLİ PROMOSYONU

Emeklilere maaş taşıma ve promosyon talebinde bulunma kolaylığı sağlayan Türkiye İş Bankası, düzenlediği kampanya ile emekli maaşını İş Bankası’na taşıyanlara 7.500 TL’ye varan promosyon alma imkânı ve ek ayrıcalıklar sağladığını duyurdu.

1 Eylül- 31 Ekim 2022 tarihleri arasında geçerli kampanya kapsamında ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını 3 yıl boyunca İş Bankası aracılığıyla almak üzere taahhüt veren SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 1.500 TL’den düşük maaşlar için 5.000 TL, 1.500 - 2.500 TL arası maaşlar için 6.250 TL, 2.500 TL ve üzerinde maaşlar için 7.500 TL nakit promosyon ödemesi alıyor.

Konuya ilişkin bankadan yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Emekli maaşını farklı bir bankadan ya da PTT aracılığı ile alan ve maaşında bloke bulunmayan emekliler, şubeye gitmelerine gerek kalmadan İşCep üzerinden emekli maaş taşıma ve promosyon başvuru işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. SGK emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan emekliler, emekli promosyon ödemesinin yanı sıra Maximum Kart ve ek kartları için aidat ödemiyor, havale ve EFT’lerini İşCep ve İnternet Şubesi’nden ücretsiz yapabiliyor. 7.500 TL’ye varan promosyon imkânının yanı sıra emekli tanıdığını İş Bankası’na getiren İş Bankası müşterilerine, Pazarama’da geçerli 500 TL’ye varan MaxiPuan da hediye ediliyor.”

VAKIFBANK EMEKLİ PROMOSYONU

Bir aylık emekli maaşı tutarı 1500 TL’ye (1500.-TL hariç) kadar olanlara 3 yıl için toplam 500 TL, 1500 - 2500 TL arasında olanlara 3 yıl için toplam 625 TL, 2500 TL ve üzeri olanlara ise 3 yıl için toplam 750 TL promosyon ödemesi yapılacak.

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSYONU

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Ziraat Bankası ile alanlara, 1500 TL altında emekli aylığı alanlara 500 TL, 1500 TL ila 2500 TL arasında emekli aylığı alanlara 625 TL, 2500 TL ve üzerinde emekli aylığı alanlara 750 TL tutarında olmak üzere, 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılacak.

HALKBANK EMEKLİ PROMOSYONU

Halkbank, 1500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, 1500 TL ile 2500 TL arasında emekli maaşı alanlara 625 TL, 2500 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi veriyor.