Kaz Dağları

Kaz Dağları

Son dakika kaz dağları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kaz dağları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kaz dağları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kaz Dağları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kaz dağları gelişmeleri de dahil olmak üzere 140 kaz dağları haberi bulunmuştur. Tüm kaz dağları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayramiç Barajı'nın su seviyesi dikkat çekti
Bayramiç Barajı'nın su seviyesi dikkat çekti Çanakkale'nin Bayramiç Barajı'nın doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını söyleyen Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, Kaz Dağları'ndan beslenen 96,5 milyon metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı hakkında konuştu.
1.04.2024 Gündem
Masif Arazi Nedir, Nerelerde Görülür? Türkiye'deki Masif Arazi Örnekleri Nelerdir?
Masif Arazi Nedir, Nerelerde Görülür? Türkiye'deki Masif Arazi Örnekleri Nelerdir? Dünyanın değişik ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve şehirlerinde de masif arazi bulunmaktadır. Aynı zamanda bu araziler günümüzde birçok farklı amaç altında ele alınır ve kullanılır. Genel çerçevede ise deprem bölgesi içerisinde olmayan oluşumlar şeklinde anlatılan arazilerdir. Yani bu bölgeler deprem unsurlarını geçmiş ve artık depremin etkilemediği alanlar şeklinde ifade edilebilir. Özellikle yüz binlerce ve hatta milyonlarca yıl içerisinde oluşmuş olan kara parçaları biçimde de anlatmak mümkündür.
18.12.2023 Eğitim
Çanakkale'deki orman yangını sürüyor: AFAD'dan açıklama geldi
Çanakkale'deki orman yangını sürüyor: AFAD'dan açıklama geldi Çanakkale'de çıkan yangına müdahale sürüyor. 21 saattir devam eden orman yangınını, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterle havadan incelerken son durumu açıkladı.
23.08.2023 Gündem
Kaz Dağları'nda korkutan yangın! 2 saatte kontrol altına alındı
Kaz Dağları'nda korkutan yangın! 2 saatte kontrol altına alındı Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Kaz Dağları'nda çıkan yangın, havadan ve karadan 2 saatlik müdahaleyle kontrol altına alındı.
22.08.2023 Gündem
Ceyda Düvenci ile boşanma sürecinde olan Bülent Şakrak karavan tatilinde!
Ceyda Düvenci ile boşanma sürecinde olan Bülent Şakrak karavan tatilinde! Eşi Ceyda Düvenci ile boşanma haberleriyle gündeme gelen Bülent Şakrak oyuncu arkadaşı Erkan Kolçak Köstendil ve oğullarıyla birlikte karavan tatiline çıktı. Şakrak'a bu zorlu günlerde arkadaşı Köstendil destek oluyor.
4.06.2023 Magazin
Bülent Şakrak paylaştı, Ceyda Düvenci kayıtsız kaldı!
Bülent Şakrak paylaştı, Ceyda Düvenci kayıtsız kaldı! Oyuncu Ceyda Düvenci ile Bülent Şakrak'ın boşanacakları iddiası magazin gündemine bomba gibi düştü. Ayrılık haberleri karşısında sessiz kalan çift suskunluğunu bozdu. Bülent Şakrak eşi ve oğlunun yer aldığı bir kareyi sosyal medya hesabından paylaştı. Ünlü oyuncu fotoğrafa kızları Melisa'yı da etiketledi.
10.01.2023 Magazin
Kaz Dağları yangın söndü mü, devam ediyor mu? Kaz Dağları hangi şehirde, Kaz Dağları orman yangını nerede, neden çıktı?
Kaz Dağları yangın söndü mü, devam ediyor mu? Kaz Dağları hangi şehirde, Kaz Dağları orman yangını nerede, neden çıktı? Kaz Dağları'nın Çanakkale Bayramiç sınırlarında yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle büyüdü. Peki, Kaz Dağları yangın söndü mü, devam ediyor mu? Kaz Dağları hangi şehirde, Kaz Dağları orman yangını nerede, neden çıktı?
10.01.2023 Gündem
30 yıl sonra tekrar ortaya çıktı! 'Bizim için heyecan verici'
30 yıl sonra tekrar ortaya çıktı! 'Bizim için heyecan verici' Çanakkale'de çok sayıda su kaynağını içerisinde barındırdığı için mitolojide 'Bin pınarlı İda' olarak geçen Kaz Dağları'ndan beslenen, 96,5 milyon metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı'nda, kuraklık nedeniyle 10 milyon metreküp su kaldı. Barajın su seviyesinin düşmesiyle Skepsis Antik Kenti'ne ait yaklaşık 1500 yıllık hamam ve kilise kalıntıları tekrar gün yüzüne çıktı.
25.11.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 50 dakikalık yol 5 dakikaya düşüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 50 dakikalık yol 5 dakikaya düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, ''Bölgede bölünmüş yol olmayan ana yol kalmadı'' açıklamasında bulundu.
11.10.2022 Siyaset
Türkiye'nin en güzel 35 cennet köşesi! Dağlarıyla, plajlarıyla, ırmaklarıyla, şelaleleriyle nefes kesici yerler...
Türkiye'nin en güzel 35 cennet köşesi! Dağlarıyla, plajlarıyla, ırmaklarıyla, şelaleleriyle nefes kesici yerler... Dünyanın en güzel ve en göz alıcı ülkelerinden bir tanesi Türkiye. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, gerek doğal gerekse tarihi güzellikleriyle Anadolu yerli ve yabancı milyonlarca turistin akın ettiği bir cennet köşesi...
7.06.2022 Yaşam
Cem Yılmaz'dan Tarkan'a esprili gönderme!
Cem Yılmaz'dan Tarkan'a esprili gönderme! Megastar Tarkan'ın, "80 milyon TL'ye yat satın aldı." haberlerini yalanlamasının ardından ünlü komedyen Cem Yılmaz da esprili bir paylaşımda bulundu
12.04.2022 Magazin
Birce Akalay ile Sadettin Saran kafaları karıştırdı! Aşk mı tesadüf mü?
Birce Akalay ile Sadettin Saran kafaları karıştırdı! Aşk mı tesadüf mü? Aşk iddialarını reddeden oyuncu Birce Akalay ile iş insanı Sadettin Saran’ın, hafta sonu Kaz Dağları’nda aynı otelden, aynı ortak arkadaşlarıyla paylaşım yapması kafaları karıştırdı.
6.04.2022 Magazin
Yasemin Özilhan stres atmak için tatile çıktı!
Yasemin Özilhan stres atmak için tatile çıktı! Bir döneme damga vuran 'Doktorlar' dizisinde 'Ela' karakterine hayat veren Yasemin Özilhan, iş insanı İzzet Özilhan ile evlendikten sonra oyunculuğu bırakmıştı. Şimdilerde sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiren ünlü isim, stres atmak için tatile çıktı.
31.03.2022 Magazin
Alp Navruz: Öyle bir şey yok, biz de sizden duyuyoruz
Alp Navruz: Öyle bir şey yok, biz de sizden duyuyoruz Geçtiğimiz aylarda final yapan ‘Ada Masalı’nda başrolleri paylaşan Alp Navruz ve Ayça Ayşin Turan'ın sette başlayan arkadaşlığı aşka dönüşmüştü. İkili, geçtiğimiz akşam Etiler'de bir mekandan çıkarken görüntülendi.
26.03.2022 Magazin
Alp Navruz yeni imajıyla herkesi şaşırttı! 'Yapmadım demem'
Alp Navruz yeni imajıyla herkesi şaşırttı! 'Yapmadım demem' Son olarak 'Ada Masalı' dizisinde Ayça Ayşin Turan ile başrol oynayan Alp Navruz, imajını değiştirdi. Bıyık bırakan oyuncu, son halini Instagram hesabından yayınladığı fotoğrafla takipçileriyle paylaştı.
6.03.2022 Magazin
Ayça Ayşin Turan ile Alp Navruz çifti yazlık almak için harekete geçti!
Ayça Ayşin Turan ile Alp Navruz çifti yazlık almak için harekete geçti! Geçtiğimiz aylarda ekranlara veda eden 'Ada Masalı' dizisindeki arkadaşlıkları aşka dönüşen Ayça Ayşin Turan-Alp Navruz çifti, Kaz Dağları'nda ya da Urla'da ev arayışına girdiler.
28.02.2022 Magazin
Elektrik faturasına alternatif! 20 yıl bedava kullanma ve gelir elde etme fırsatı!
Elektrik faturasına alternatif! 20 yıl bedava kullanma ve gelir elde etme fırsatı! Gün geçtikçe artan elektrik ve doğal gaz maliyetleri pek çok kişiyi enerjide alternatif arayışlara yöneltti. Son yıllarda popüler olan güneş panelleri de oldukça ilgi görüyor. Enerji sistemi kurulurken dikkat edilmesi gereken noktaları anlatan mühendis Kerem Çilli, "Ev almak gibi düşünün. Bir kere ödüyorsunuz ve sonra faturadan inanılmaz kâr ediyorsunuz" dedi. Karavanında güneş paneli kullanan Serdar Bilal de, "Bir villa kadar elektrik tüketiyoruz. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi tüm aletleri kullanıyoruz" diyerek deneyimlerini paylaştı.
20.02.2022 Ekonomi
Kaz Dağları'ndan geçiş 7 dakikaya iniyor! Bakanlık duyurdu: Sona gelindi
Kaz Dağları'ndan geçiş 7 dakikaya iniyor! Bakanlık duyurdu: Sona gelindi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kaz Dağları'ndan geçişi 35 dakikadan 7 dakikaya düşürecek olan Ayvacık T-2 Tüneli çalışmalarında sona gelindiğini duyurdu.
23.01.2022 Gündem
Yıllar sonra yeniden bulundu! Endemik bitki...
Yıllar sonra yeniden bulundu! Endemik bitki... Dünyada sadece Kaz Dağları'nda yayılış gösterdiği belirtilen maydanozgiller familyasından "Peucedanum urbanii" adlı endemik bitki, Kaz Dağları'na 6 kez gidip araştırma yapan iki bilim insanı tarafından yıllar sonra yeniden bulundu.
7.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Ucuz tatilin püf noktaları... Paranız cebinizde kalsın
Ucuz tatilin püf noktaları... Paranız cebinizde kalsın Ucuz tatil yapmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Küresel anlamda aşılamayla birlikte koronavirüs pandemisinin etkisi azaldı. Yazın gelmesiyle turizm sezonun açılmasının da normalleşme sürecine denk gelmesi sektörü daha da hareketlendirdi. Tatil anlayışları Covid etkileriyle değişti. Talep normalleşmeyle artarken, sonbaharda tatil yapmak isteyenler için en ucuz ve en tercih edilen yerleri araştırdık.
31.08.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında sert tepki: Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında sert tepki: Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim ile ilgili sözlerini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Bay Kemal 6 ay sonra seçim var diyor. Duydunuz mu? Yeni mi duydunuz? Bay Kemal diyorsa doğrudur. Türkiye'nin gündeminde seçim yoktur. Seçim Haziran 2023'tedir." diye konuştu. 'Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi' iddiaları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Karşımızda Katarlı öğrencilerin ülkemizde sınavsız tıp fakültesine gireceği yalanını utanmadan, sıkılmadan 2 milyon 600 bin öğrenci ve ailelerine sallayabilecek kadar alçalabilen bir kafa bulunuyor. Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir." dedi.
30.06.2021 Siyaset
Derin Mermerci İstanbul’a döndü
Derin Mermerci İstanbul’a döndü Arkadaş grubu ile Kaz Dağları’nda doğanın tadını çıkaran Derin Mermerci, bir hayli dinlenmiş olarak İstanbul’a döndü.
30.01.2021 Magazin
Bayramiç'in meşhur elmasına yoğun talep
Bayramiç'in meşhur elmasına yoğun talep Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Kazdağları eteklerindeki bahçelerde yetişen ve ayrı bir lezzete sahip coğrafi işaret tescilli elmalar büyük talep görüyor. Bir süre önce hasat edilerek soğuk hava depolarına konulan elmalar, koronavirüs vaka sayılarının artış gösterdiği kış aylarında başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin büyük kentlerindeki hallere, buralardan da vatandaşların sofralarına ulaştırılıyor. Bu yıl rekoltenin yaklaşık 130 bin ton olduğunu belirten İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Bayramiç elmasının özel olduğunu söyledi.
22.12.2020 Yaşam
Alman bilim insanı Sintenis yaşamıştı! Mağara...
Alman bilim insanı Sintenis yaşamıştı! Mağara... Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Evciler Köyü’nde bulunan, doğa ve şifa bilimci Alman bilim insanı Paul Ernst Emil Sintenis’in yaşadığı mağaranın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.
12.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Bir ilde alarm! Bu kez korona değil... Flaş yasak kararları!
Bir ilde alarm! Bu kez korona değil... Flaş yasak kararları! Çanakkale'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp kapasiteli Atikhisar Barajı'nda 12 milyon metreküp su kaldı. Kuraklık nedeniyle barajda su miktarının iyice azalmas üzerine harekete geçen Çanakkale Belediyesi, şehir şebeke suyu kullanılarak hortumla araç, halı ve kilim yıkanmasını yasaklarken, sanayi tesislerinde kullanımları göz önüne alınarak kısıtlamaya gidilmesine, bahçe sulamalarının da mümkünse kuyu suyu kullanılarak ve damlama sistemi ile yapılması kararı aldı.
9.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kaz Dağları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kaz dağları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.