Bilim

Bilim

Son dakika Bilim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bilim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bilim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim gelişmeleri de dahil olmak üzere 89.353 bilim haberi bulunmuştur. Tüm bilim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trump Netanyahu ile bir araya geldi: 3. Dünya Savaşı çok yakın, seçilemezsem savaş çıkar
Trump Netanyahu ile bir araya geldi: 3. Dünya Savaşı çok yakın, seçilemezsem savaş çıkarABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Florida’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşme ilişkin Trump, "Ben İsrail için bütün ABD Başkanlarından iyiyim" diye konuştu. Öte yandan Trump, "3. Dünya savaşı çok yakın. Seçimi kazanamazsak Ortadoğu'da büyük savaşlar çıkar." ifadelerini kullandı.
26.07.2024Dünya
Uzmanlar Yanıtlıyor: Anksiyete Bozukluğu Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?
Uzmanlar Yanıtlıyor: Anksiyete Bozukluğu Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir? Anksiyete bozukluğu en yaygın görülen psikolojik hastalıktır. İnsanların yaklaşık %30’unun hayatının bir döneminde anksiyete bozukluğundan etkilendiği bilinmektedir. Peki anksiyete bozukluğu nedir, neden olur ve tedavi yöntemleri nelerdir?
26.07.2024Advertorial
ABD’de yeni salgın paniği: Binlerce kilo et toplatılıyor
ABD’de yeni salgın paniği: Binlerce kilo et toplatılıyorABD Gıda Güvenliği ve Denetim dairesi (FSIS), listeria bakterisi bulaşmış olduğu belirtilen binlerce kilo şarküteri et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığını duyurdu.
26.07.2024Dünya
Real Madrid'de Arda Güler, yeni sezonu açıyor!
Real Madrid'de Arda Güler, yeni sezonu açıyor!Real Madrid forması giyen Arda Güler, cumartesi günü Madrid'e gidecek ve takımla sezon öncesi çalışmalara başlayacak.
26.07.2024Fenerbahçe
Selçuk Bayraktar: Adil bir dünya için Filistin’i destekleyin
Selçuk Bayraktar: Adil bir dünya için Filistin’i destekleyinBaykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Katar merkezli Al Jazeera yayın kuruluşu için Filistin konulu bir makale kaleme aldı.
26.07.2024Dünya
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Savaş suçlularının yeri meclis kürsüleri değil sanık sandalyesidir
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Savaş suçlularının yeri meclis kürsüleri değil sanık sandalyesidirTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş: "Savaş suçlularının yeri Meclis kürsüleri değil sanık sandalyesidir. Gazze’deki açık savaş suçlarının üstünü örtmeye Netanyahu’nun yalana dayalı şovu yetmeyecektir."
26.07.2024Gündem
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'Manisa Celal Bayar Üniversitesi, öğrencilerini bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında iş hayatına başarılı bir başlangıç yapabilmeleri için tüm olanakları seferber ediyor. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin uyguladığı isteğe bağlı staj faaliyetiyle öğrencilerin daha ikinci sınıftayken sanayi ile temas kurması ve uygulamalı eğitime ulaşması sağlanıyor. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz” dedi.
26.07.2024Gündem
Salda gölü karardı! Bilim insanları nedenlerini açıkladı
Salda gölü karardı! Bilim insanları nedenlerini açıkladıTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, Salda Gölü'nde beyaz adacıklar ve kumulları oluşturan hidromanyezit oluşumların gölde en çok oluştuğu kesimlerde su çekilmeleri yaşandığını açıkladı. Dr. Kesici, “Hidromanyezit oluşumlarının düzensiz ve gerçekleşemez olması ve bunun sonucunda beyaz adacıkların oluşamaması, kararması belirlenmiştir" dedi.
26.07.2024Gündem
Bakan Fidan'dan ABD Kongresi'ne Netanyahu tepkisi: Alkışlayanlar tarihe bir suçlunun destekçileri olarak geçti
Bakan Fidan'dan ABD Kongresi'ne Netanyahu tepkisi: Alkışlayanlar tarihe bir suçlunun destekçileri olarak geçtiBakan Fidan, Netanyahu'nun ABD Kongresi'ne onur konuğu olarak davet edilmesi, ve kürsüde konuşma yaptığı sırada dakikalarca alkışlanmasına tepki göstererek, "Netanyahu'yu ayakta alkışlayanlar tarihe eli kanlı bir suçlunun destekçileri olarak geçmiş, ahlaki pusulanın tamamen ortadan kalktığı bir resme tüm insanlık tanıklık etmiştir." açıklamasında bulundu.
25.07.2024Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına sert tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına sert tepkiAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Washington'da ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanmasına sert tepki gösterdi. Çelik, " İşte bu esasında Amerikan demokrasisi açısından bir kırılma noktasıdır." ifadelerini kullandı.
25.07.2024Gündem
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
ABD Kongresi'nde Rashida Tlaib'den tek kişilik dev protesto
ABD Kongresi'nde Rashida Tlaib'den tek kişilik dev protestoABD Kongresinin önemli isimlerinden Senatör Bernie Sanders ile eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kongre'ye hitap eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sert sözlerle tepki gösterdi. Tlaib'in, Netanyahu'nun konuşması boyunca elinde tuttuğu "savaş suçlusu" yazan küçük bir pankart da zaman zaman kameralara yansıdı ve sosyal medyada büyük destek topladı.
24.07.2024Dünya
Türkiye'den ABD Kongresi'ne Netanyahu tepkisi
Türkiye'den ABD Kongresi'ne Netanyahu tepkisiİsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Kongresinde yaptığı konuşmaya ve ayakta alkışlanmasına, yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.
24.07.2024Gündem
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandı
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandıİsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington DC'de ABD Kongresinde konuştu. Konuşması öncesi Kongre'de ayakta alkışlanan Netanyahu'nun, ABD Kongresinde yapacağı konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve savaş karşıtı pankart ve dövizler taşıdı.
24.07.2024Dünya
Netanyahu'nun konvoyu Washington DC'de Filistin yanlıları tarafından engellendi
Netanyahu'nun konvoyu Washington DC'de Filistin yanlıları tarafından engellendiİsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'ne hitap etmek için başkent Washington DC'deki ABD Kongre Binası'na giderken konvoyunu, Filistin yanlısı ve savaş karşıtı bir grup aktivist engelledi.
24.07.2024Dünya
Trump’ı vuran saldırganın suikast girişimi sonrası görüntüsü ortaya çıktı
Trump’ı vuran saldırganın suikast girişimi sonrası görüntüsü ortaya çıktıABD Başkan Adayı Donald Trump’a 13 Temmuz’da düzenlediği mitingde suikast girişiminde bulunan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un etkisiz hale getirildikten sonra olay yerinde kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı.
24.07.2024Dünya
Trump’ı vuran saldırganın suikast girişimi sonrası görüntüsü ortaya çıktı
Trump’ı vuran saldırganın suikast girişimi sonrası görüntüsü ortaya çıktıABD Başkan Adayı Donald Trump’a 13 Temmuz’da düzenlediği mitingde suikast girişiminde bulunan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un etkisiz hale getirildikten sonra olay yerinde kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı.
24.07.2024Vatan TV
‘Kıyamet Kâhini’ olarak anılıyor! Trump’a suikast girişimini önceden bildi… Yeni öngörülerini paylaştı
‘Kıyamet Kâhini’ olarak anılıyor! Trump’a suikast girişimini önceden bildi… Yeni öngörülerini paylaştıÖngörüleriyle dikkat çeken medyumların sayısında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Nostradamus’un mirasından ilham alan İngiliz medyum Craig Hamilton-Parker ise 'Yeni Nostradamus' ve ‘Kıyamet Kâhini’ olarak anılıyor. Daha önce koronavirüs pandemisi, terör saldırıları ve Brexit gibi olayları doğru tahmin eden Hamilton-Parker, son olarak da Trump'a suikast girişimini önceden bildi. Kehanetleriyle ilgi gören Hamilton-Parker sırlarını ve bundan sonra neler yaşanacağını açıkladı.
24.07.2024Dünya
Yellowstone Milli Parkı nerede, Yellowstone neden patladı? Hidrotermal patlama nedir?
Yellowstone Milli Parkı nerede, Yellowstone neden patladı? Hidrotermal patlama nedir?Yellowstone’da şiddetli hidrotermal patlama yaşandı. Yaşanan patlamada fırlayan sıcak molozlar ziyaretçilere korkulu anlar yaşattı. Peki, Yellowstone Milli Parkı nerede, Yellowstone neden patladı? Hidrotermal patlama nedir?
24.07.2024Gündem
“ADASO Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına dahil oldu”
“ADASO Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına dahil oldu”Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Avrupa Birliği (AB) çapındaki 151 merkezden oluşan Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına Türkiye'den 5 konsorsiyumun dahil olmaya hak kazandığını belirterek, “Adana Sanayi Odası olarak ADİM ağına dahil olmayı hak kazandık” dedi.
24.07.2024Adana
Kredi derecelendirme kuruluşlarından Türk şirkete Eurobond notu
Kredi derecelendirme kuruluşlarından Türk şirkete Eurobond notuUluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings ve Moody's, çelik şirketi Erdemir’in tarihinde ilk kez gerçekleştirdiği Eurobond’un kredi notlarını değerlendirdi. Fitch Ratings ve Moody's’in sırası ile "B+" ve "B3" nihai notunu verdiğini KAP’a açıklayan Erdemir, 750 milyon dolarlık tahvil satışına ilişkin tutarın da şirket hesaplarına aktarıldığını bildirdi.
24.07.2024Ekonomi
Misli’de günün en çok oynanan maçları
Misli’de günün en çok oynanan maçlarıİddaa programı içerisinde yer alan günün en çok oynanan bahislerini ve Misli yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde eleme maçlarının heyecanını Misli’ye özel daha yüksek oranlarla yaşayın… “Şampiyon Oranlar” sadece Misli’de!
24.07.2024İddaa
Misli’den günün şampiyon tercihleri
Misli’den günün şampiyon tercihleriMisli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
24.07.2024İddaa
Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği Gaziantep’te yapılacak
Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği Gaziantep’te yapılacakTürkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Şahinbey Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek olan Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği 10-11-12 Ağustos tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek.
24.07.2024Yaşam
Biden'ın koronavirüs testi negatif çıktı
Biden'ın koronavirüs testi negatif çıktı ABD Başkanı Joe Biden'ın doktoru Kevin O'Connor, Biden'ın Covid-19 testinin negatif çıktığını açıkladı.
23.07.2024Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bilim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.