Karbon Fiber

Karbon Fiber

Son dakika karbon fiber haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karbon fiber ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karbon fiber haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karbon Fiber

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karbon fiber gelişmeleri de dahil olmak üzere 123 karbon fiber haberi bulunmuştur. Tüm karbon fiber haberleri aşağıda listelenmiştir.
Body Kit Nedir, Ne İşe Yarar? Araçlarda Body Kit Avantajları Nelerdir?
Body Kit Nedir, Ne İşe Yarar? Araçlarda Body Kit Avantajları Nelerdir? Body kit, bir aracın dış görünüşünü değiştirmek için tasarlanmış modifikasyon parçalarıdır. Bu parçalar genellikle plastik, karbon fiber veya fiberglas gibi hafif malzemelerden yapılmıştır ve otomobilin görünümünü iyileştirmek veya performansını artırmak için kullanılabilir.
4.06.2023 Gündem
Karoser Nedir, Ne İşe Yarar? Karoser Çiştleri Nelerdir?
Karoser Nedir, Ne İşe Yarar? Karoser Çiştleri Nelerdir? Karoser, bir aracın şasi ve motor bölümünün üzerine yapılan gövdeye verilen isimdir. Karoser, otomotiv endüstrisinde sadece otomobiller için değil, aynı zamanda kamyon, otobüs, ambulans, itfaiye aracı gibi diğer taşıtlar için de kullanılır.
3.06.2023 Gündem
Marşpiyel Nedir, Ne İşe Yarar? Marşpiyel Arabanın Neresidir?
Marşpiyel Nedir, Ne İşe Yarar? Marşpiyel Arabanın Neresidir? Modern araçlar, yakıt verimliliğini ve yol tutuşunu iyileştirmek için aerodinamik olacak şekilde tasarlanmıştır. Yine de pek çok otomobil tutkunu, özellikle yarış arabası sürücüleri, performansı artırmak ve tarz katmak için eklenti gövde kitleri takmayı tercih ediyor. Bazen aero kitler olarak adlandırılan bu kitler, tipik olarak yere basma kuvvetini ve araç çekişini artırmaya yardımcı olan difüzörler, ayırıcılar, rüzgarlıklar ve kanarllar gibi öğeleri içerir. Marşpiyeler de bunlardan biridir.
1.06.2023 Gündem
Difüzör Nedir, Ne İşe Yarar? Arabalarda Difüzör Ne Amaçla Kullanılır?
Difüzör Nedir, Ne İşe Yarar? Arabalarda Difüzör Ne Amaçla Kullanılır? Önden gelen hava akımının dengeli bir şekilde tahliye edilmesi araçlarda difüzör üzerinden gerçekleşmektedir. Genel çerçevede aracın arka kısmında şekillendirilmiş bir yapı olarak öne çıkar. Arabanın alt kısmından gelen yüksek hızlı hava akışı arasındaki geçişi sağlayarak aerodinamik bir yapı oluşturur. Karbon fiber ve benzeri gibi dayanıklı yapılardan hazırlanan difüzör, sağlıklı ve güvenli bir şekilde yolda devam edebilmek için büyük öneme sahiptir. Hemen hemen bütün araçlarda yer aldığını söylemek mümkün.
30.05.2023 Gündem
Depreme karşı karbon fiber kumaş! ‘Binaların hasar almasını engelliyor’
Depreme karşı karbon fiber kumaş! ‘Binaların hasar almasını engelliyor’ İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Murat Maraş, deprem sonrasında binalara yapılacak güçlendirme çalışmalarında karbon fiber kumaşların kullanılmasının tekrar yaşanabilecek depremlere karşı binanın duvar ve taşıyıcı bölümlerinin dayanıklılığını artıracağını söyledi.
21.03.2023 Gündem
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı Dünya Sağlık Örgütü, 185 ülkede yılda 20 milyona yakın insana yeni kanser tanısı konuluyor. 2020'de yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan kanser, Türkiye’de de her geçen gün yaygın bir hastalık haline geliyor. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, kanser tedavisinde hayat kurtaran en etkili ‘üç yöntemi’ detayları ile anlattı.
5.03.2023 Gündem
Arabası hurdaya çıkan depremzedelere kasko uyarısı: Poliçede bu maddelere mutlaka bakın
Arabası hurdaya çıkan depremzedelere kasko uyarısı: Poliçede bu maddelere mutlaka bakın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, yıkılan binaların altında kalan otomobillerde teker teker çıkartılmaya devam ediyor. Deprem nedeni ile binlerce otomobil hurdaya çıkarken vatandaşlar, kasko poliçeleri kapsamında zararlarını temin edebilmek için başvurulara başladı. Poliçe uyarısında bulunan uzmanlar ise hangi risklerin teminat dışında kaldığını açıkladı.
3.03.2023 Ekonomi
Karbon fiber nedir, nasıl uygulanır? Karbon fiber güçlendirmenin maliyeti ne kadar, karbon elyaf fiyatı uygun mu? Karbon fiber binayı ayakta tutar mı?
Karbon fiber nedir, nasıl uygulanır? Karbon fiber güçlendirmenin maliyeti ne kadar, karbon elyaf fiyatı uygun mu? Karbon fiber binayı ayakta tutar mı? Kahramanmaraş merkezli iki depremin yaraları sarılmaya devam ederken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası İstanbul depremine yönelik alınacak tedbirler arasında Antakya'da kullanılan karbon elyaf yöntemiyle güçlendirmeden bahsetti. Peki, karbon elyaf nedir, karbon elyaf güçlendirme nedir? karbon elyaf güçlendirme fiyatları ne kadar, karbon fiber güçlendirme nasıl yapılır? Karbon fiber güçlendirme nasıl oluyor? Karbon Elyaf yöntemi neden kullanılır? İstanbul'da uygulanacak olan Karbon Elyaf yöntemi hakkında merak edilenler...
27.02.2023 Gündem
Felaketten geriye bunlar kaldı! Mezar başlarında oyuncaklar, kıyafetler ve özel eşyalar
Felaketten geriye bunlar kaldı! Mezar başlarında oyuncaklar, kıyafetler ve özel eşyalar Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hayatını kaybeden birçok kişinin defnedildiği Adana’daki Kabasakal Mezarlığı’ndaki tablo duygulandırıyor. Neredeyse her kabirde hayatını kaybedenlerin eşyaları ve çocukların oyuncakları bulunurken, yakınları ise mezar başlarında gözyaşı döküyor.
26.02.2023 Gündem
Yargıtay'dan emsal deprem kararı
Yargıtay'dan emsal deprem kararı Tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinin ardından gözler, yıkılan binaların inşaat sürecine ve müteahhitlerine çevrildi. Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlarda yıkılan binaların inşaatında ihmali bulunan onlarca müteahhit tutuklandı. Depremde yıkılan binalara yapı ruhsatında imzası bulunan belediye başkanlarıyla alakalı da Yargıtay'dan emsal bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, deprem neticesinde yıkılan binanın yapı ruhsatını onaylayan Belediye Başkanı olan sanığın eyleminin görevi kötüye kullanma suçunu oluşturduğuna hükmetti.
26.02.2023 Gündem
Malatya'da binalar yıkıldı tarihi 'Beşkonaklar' dimdik ayakta!
Malatya'da binalar yıkıldı tarihi 'Beşkonaklar' dimdik ayakta! Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremin etkili olduğu Malatya'da, 'Beşkonaklar' olarak adlandırılan tarihi binalar dimdik ayakta dururken, aynı sokaktaki bazı binalar ise tamamen yıkıldı veya hasar gördü.
26.02.2023 Gündem
Karbon fiber yöntemi her binada kullanılır mı? Uzman isim açıkladı
Karbon fiber yöntemi her binada kullanılır mı? Uzman isim açıkladı 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yönteminin bir binayı kurtarması sonrası İstanbul'daki binalarda bu yöntemin uygulanıp uygulanamayacağı merak konusu oldu. Uzman isim konuyla ilgili detayları aktardı.
26.02.2023 Gündem
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim Depremden sonra Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarında yer alan İngiliz ekipteki Adam Varey, "İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim" dedi. Bir diğer isim Jim Davison ise "Kuşkusuz, Türk halkının felaketle baş etme şekli inanılmazdı" ifadesini kullandı. Çin televizyonunda yayınlanan görüntüler ise dünyada ses getirdi.
25.02.2023 Dünya
11 il için 11 master plan! İşte örnek konutlar
11 il için 11 master plan! İşte örnek konutlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “11 ile 11 ayrı master plan çalışıyoruz. TOKİ’mizle her şehre özel konutlar inşa edeceğiz!” ifadelerini kullanarak afet konutlarının görselini paylaştı. Öte yandan Bakan Kurum, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kalıcı konutlarımızı tamamlayana kadar vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz! Konteynerlerden sonra prefabrik ve tuğla evlerimiz de hazır!” ifadelerini kullandı.
25.02.2023 Ekonomi
Deprem Kibar Feyzo'nun çekildiği tarihi konağı da vurdu
Deprem Kibar Feyzo'nun çekildiği tarihi konağı da vurdu Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve çevre illerde büyük yıkıma neden olan çifte deprem felaketi birçok tarihi yapıyı da vurdu.
25.02.2023 Gündem
Zayıf binaya izolatör ve karbon fiber çare mi? Binaların yükü yöntemi belirliyor
Zayıf binaya izolatör ve karbon fiber çare mi? Binaların yükü yöntemi belirliyor Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Uluslararası müteahhitlik firması sahibi ve metalurji-malzeme mühendisi Erhan Mataracı, depremde binaların neden yıkıldığı ve alınabilecek tedbirlerle ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mataracı, izolatör ve karbon fiber yöntemiyle ilgili önemli uyarılarda bulunurken, deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise İstanbul'da deprem sonrası gerçekleştirilecek olan tahliye planı ile ilgili bilgi verdi.
25.02.2023 Gündem
45 yıllık binayı karbon fiberle güçlendirme kurtardı! Uzmanlar fırsatçılara karşı uyardı
45 yıllık binayı karbon fiberle güçlendirme kurtardı! Uzmanlar fırsatçılara karşı uyardı Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler 11 ili etkiledi. Depremlerden etkilenen iller arasında Hatay da bulunuyor. Kentte çok sayıda bina yıkılırken ayakta kalan bir bina dikkatleri çekti. Binaya 2008 yılında akademisyenler tarafından güçlendirme yapıldığı ortaya çıktı. Yüksek lisans tezi olan güçlendirmeyle çok sayıda kişi hayatta kalırken ikizi olan bina son depremlerde yerle bir oldu.
24.02.2023 Gündem
Karbon fiber güçlendirme nedir, karbon lifli polimer (FRP) güçlendirme nasıl yapılır? 2023 karbon fiber güçlendirme maliyeti ne kadar?
Karbon fiber güçlendirme nedir, karbon lifli polimer (FRP) güçlendirme nasıl yapılır? 2023 karbon fiber güçlendirme maliyeti ne kadar? Maraş merkezli depremlerde en ağır yıkımı yaşayan kentlerden biri olan Hatay’da 2009 yılında güçlendirme projesi ile ayakta kalan Antakya Belediye Konutları A2 blok adresindeki bina depremin simgesi oldu. Bina hem Maraş depremleri hem de Hatay'daki 6.4'lük son depremde ayakta kaldı. Bina 2009 yılında lifli karbon polimerleri ve betonarme perdeler ile güçlendirildi. Peki, Karbon fiber güçlendirme nedir, karbon lifli polimer (FRP) güçlendirme nasıl yapılır? 2023 karbon fiber güçlendirme maliyeti ne kadar?
23.02.2023 Gündem
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu Teknoloji ile spor, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor teknolojilerinde yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek “Her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmeliyiz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK BİGG Spor kapsamında yakında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarının müjdesini verdi.
25.01.2023 Diğer Sporlar
Ordu’da TEKNOFEST heyecanı ikinci gününde
Ordu’da TEKNOFEST heyecanı ikinci gününde TEKNOFEST Karadeniz çerçevesinde Ordu’da 7 dalda yarışmaların düzenlendiği festival ikinci gününde devam ediyor.
30.07.2022 Bilim ve Teknoloji
THY'nin Airbus a350-900 tipi 7'nci uçağı İstanbul'da
THY'nin Airbus a350-900 tipi 7'nci uçağı İstanbul'da Türk Hava Yolları (THY), filosunu yeni nesil uçaklarla büyütmeye devam ediyor. THY, Avrupalı uçak üreticisi Airbus'tan 25'i kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere toplam 30 adet sipariş verdiği A350-900 tipi uçaklardan 7'ncisini filoya kattı. Böylelikle THY'nin filosundaki yolcu uçağı sayısı 360 olurken, kargo dahil olmak üzere toplam uçak sayısı da 380'e ulaştı.
6.07.2022 Ekonomi
Kordsa süperlüks otomobillere ürün verecek!
Kordsa süperlüks otomobillere ürün verecek! Kordsa, süperüks otomotiv sektörü ve motor sporlarına karbon fiber dokuma ve prepreg sağlayan İtalyan Microtex Composites şirketinin çoğunluk hisselerini satın alıyor.
22.04.2022 Otomobil
Maserati’nin yeni SUV’u "Grecale"
Maserati’nin yeni SUV’u "Grecale" Maserati’nin yeni SUV’si Grecale’nin dünya prömiyeri yapıldı.
23.03.2022 Otomobil
THY'nin Airbus A350-900 tipi 6'ncı uçağı İstanbul'da
THY'nin Airbus A350-900 tipi 6'ncı uçağı İstanbul'da Türk Hava Yolları (THY), Avrupalı uçak üreticisi Airbus'tan 25'i kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere toplam 30 adet sipariş verdiği A350-900 tipi uçaklardan 6'ncısını teslim aldı. THY'nin yeni nesil uçaklarından olan, sessizliği ve yakıt verimliliğiyle öne çıkan A350-900'ler, New York, Washington, Manila, Bounes Aires, Sao Paulo gibi uzun menzilli hatlarda uçuyor.
18.02.2022 Ekonomi
Yenilenen CLS Aralık ayında Türkiye’de!
Yenilenen CLS Aralık ayında Türkiye’de! Yeni Mercedes-Benz CLS, 2.0 litrelik turbo dizel motora sahip CLS 300 d 4MATIC, 3.0 litrelik turbo dizel motora sahip CLS 400 d 4MATIC modellerine ek olarak, 3.0 litrelik turbo benzinli Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ versiyonu ile birlikte Aralık ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sunuluyor.
26.11.2021 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Karbon Fiber ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karbon fiber haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.