Gazete Vatan Logo

Difüzör Nedir, Ne İşe Yarar? Arabalarda Difüzör Ne Amaçla Kullanılır?

Önden gelen hava akımının dengeli bir şekilde tahliye edilmesi araçlarda difüzör üzerinden gerçekleşmektedir. Genel çerçevede aracın arka kısmında şekillendirilmiş bir yapı olarak öne çıkar. Arabanın alt kısmından gelen yüksek hızlı hava akışı arasındaki geçişi sağlayarak aerodinamik bir yapı oluşturur. Karbon fiber ve benzeri gibi dayanıklı yapılardan hazırlanan difüzör, sağlıklı ve güvenli bir şekilde yolda devam edebilmek için büyük öneme sahiptir. Hemen hemen bütün araçlarda yer aldığını söylemek mümkün.

Difüzör Nedir, Ne İşe Yarar? Arabalarda Difüzör Ne Amaçla Kullanılır?

Difüzör Nedir?

Araçların alt kısmında yer alan bir bölüm olarak difüzör öne çıkmaktadır. Özellikle yüksek hızlara çıkıldığında aracın dengesini sağlama noktasında büyük bir potansiyel teşkil etmektedir. Genel çerçevede bütün arabalarda yer alan difüzör, önden gelen hava akımını dengeleme noktasında tahliye olanağı vermektedir.

Bu durum her araçta yapısal ve fiziksel açıdan değişkenlik gösterebilir. Ancak ortak şekilde taşımış oldu bu görev ile beraber aracın dengesini sağlama noktasında öne çıkar. Diğer bir ifadeyle araçlarda dağıtıcı olarak bilinir. Yani bu dağıtıcılığı rüzgar üzerinden gerçekleştirerek bir denge oluşturur.

Difüzör Ne İşe Yarar?

Önden gelen hava akımının dengeli bir biçimde tahliye edilmesini sağlayan bölüm difüzör olarak bilinmektedir. Özellikle bu sayede rüzgarlı havalarda sürtünme durumu oldukça düşük noktaya iner. Sonuç olarak aracın tabanı da yere daha fazla yaklaşır ve bununla beraber dengeli şekilde hız artışı sağlanır. Diğer yandan ön taraftan gelen hava dengeli bir şekilde arka taraftan yayılır.

Haberin Devamı

Böylece hava akımını dengeleyerek daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde seyahat etme imkanı da verir. Araçların arka bölümünde alt kısmında yer alan difüzör, aracın modeli ve yapısına uygun biçimde değişik tasarımlar üzerinden ele alınabilir. Ancak ortak şekilde aracın sürtünme durumunu azaltması ve hızlanması, dengeli şekilde gidebilmesi için kullanılmaktadır.

Arabalarda Difüzör Ne Amaçla Kullanılır?

Arabalarda difüzör daha çok hava akımını dengelemek ve tahliye etmek için kullanılmaktadır. Özellikle çok yüksek hızlara çıkıldığı zaman aracın dengesinin kaybolmaması için büyük bir etki sağlar. Çünkü difüzör sayesinde önden gelen hava akımı dengeli bir şekilde dağılır. Çünkü bunun nedeni ise difüzör yaşanan hava akımı ile birlikte aracın tabanını yere daha yakın hale getirir.

Böylece aracın tekerlekleri havaya kalkmadan dengeli bir şekilde seyahat ve yolculuk yapma imkanı elde edilmektedir. Ortak şekilde bütün farklı araçlarda yer alan bir yapı olduğunu söylemek mümkün. Güvenli şekilde yol alabilmek ve daha yüksek hızlara çıkabilmek için büyük öneme sahiptir.

Haberin Devamı