Kalp Rahatsızlığı

Kalp Rahatsızlığı

Son dakika kalp rahatsızlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalp rahatsızlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalp rahatsızlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Rahatsızlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp rahatsızlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.410 kalp rahatsızlığı haberi bulunmuştur. Tüm kalp rahatsızlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kalp rahatsızlığından tedavi görüyordu, nakli oldu! Hayatını kaybetti
Kalp rahatsızlığından tedavi görüyordu, nakli oldu! Hayatını kaybetti Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi’nde kalp rahatsızlığı nedeniyle 5,5 yıldır aralıklarla tedavi gören Esila Tüfekçi, Adana'dan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ambulans uçakla getirilen kalp, Esila'ya nakledildi. Doktorların tüm müdahalesine rağmen bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
29.04.2024 Gündem
Kalp rahatsızlığı olanları uzman isim uyardı!
Kalp rahatsızlığı olanları uzman isim uyardı! Kalp rahatsızlığı ve panik atak arasındaki temel farkın iki rahatsızlığın kökenlerindeki farka dayandığını söyleyen Kardiyoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Begüm Öztürk, belirtileri sebebiyle çoğu zaman birbirine karıştırıldığını söyledi.
15.04.2024 Gündem
Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısına bire bir! Günde 1 kaşığı dertlere şifa olacak
Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısına bire bir! Günde 1 kaşığı dertlere şifa olacak Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısı, çoğu zaman kalp rahatsızlığı ile karıştırılır. Ancak bu eskilerin deyimiyle "Yel girmesi'nden başka bir şey değildir. Yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiren kuşburnu, kalbi de cildi de koruyan bir etkiye sahiptir. Hücre hasarına neden olan serbest radikallere karşı kalkan olan kuşburnu, flavonoidler, karotenoidler gibi bileşiklere sahiptir. Genel sağlığı destekleyen bu mucize besinin faydaları şöyle sıralanabilir:
24.02.2024 Sağlık
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi vakası görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp krizi vakalarının arttığını ve kriz geçirenlerin yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Özdemir, “Tütün ürünlerini kullanan bir bireyin, kullanmayana oranla kalp krizi geçirme riski 2-3 kat artıyor” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet dönemi edebiyatçıları arasında en öne çıkan isimlerden biri, kuşkusuz Ahmet Hamdi Tanpınar’dır. Gerek edebi yönü gerek eserleri gerekse kişiliğiyle bir döneme ışık tutmuştur. Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde dünyaya gelen Ahmet Hamdi Tanpınar, yazar, şair ve akademisyen kimliklerinin yanı sıra siyasi kimliği ile de bilinmektedir. Günümüze değin ulaşan birçok eser bırakmış, ürünleri Türk edebiyatında hala ders konusu olarak işlevini devam ettirmektedir. 
21.01.2024 Eğitim
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir Uzmanlar vatandaşları son zamanlar da sayısı oldukça artan ve son derece tehlikeli olan şah damarı tıkanıklığı konusunda uyarıyor. Hastalık bazen konuşma bozukluğu, kol ve bacaklarda hissizlik, geçici veya kalıcı konuşma bozukluğu gibi semptomlar gösterebilirken bazen de hiç bir bulgu göstermeden de inmeye neden olabiliyor.
18.01.2024 Sağlık
Saadet Partili vekil Hasan Bitmez, Meclis kürsüsünde fenalaştı
Saadet Partili vekil Hasan Bitmez, Meclis kürsüsünde fenalaştı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez (53), TBMM Genel Kurulu'nda kürsüde konuşma yaptığı sırada fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
12.12.2023 Gündem
Bekir Develi kimdir, nerelidir, Starbucks protestosu nedir? Bekir Develi ne yaptı, Bekir Develi'nin eşi kimdir?
Bekir Develi kimdir, nerelidir, Starbucks protestosu nedir? Bekir Develi ne yaptı, Bekir Develi'nin eşi kimdir? Bekir Develi kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle televizyon sunucusu Bekir Develi Starbucks dükkanına giderek bir protestoya imza attı. Peki, Bekir Develi kimdir, Starbuck protestosu nedir? İşte Bekir Develi Starbucks protestosu ve hayatına dair merak edilenler…
10.11.2023 Gündem
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor   Rekor sıcaklılar tüm Türkiye'yi etkilemeye devam ederken Bakan Koca'dan önemli uyarı geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşırı sıcaklıklarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay kalp ve tansiyon hastaları için önemli tavsiyelerde bulundu.
4.08.2023 Gündem
Mustafa Artuç kimdir? TFF Tahkim Kurulu Başkanı ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Artuç öldü mü, neden?
Mustafa Artuç kimdir? TFF Tahkim Kurulu Başkanı ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Artuç öldü mü, neden? Yargıtay 9. Ceza Dairesi Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı Mustafa Artuç, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki, Mustafa Artuç kimdir, kaç yaşında, nereli? Yargıtay 9. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Artuç neden öldü?
28.07.2023 Gündem
İstiklal Caddesi'nde bombalı terör saldırısını gerçekleştiren terörist ilk kez savunma yaptı
İstiklal Caddesi'nde bombalı terör saldırısını gerçekleştiren terörist ilk kez savunma yaptı İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır’in de bulunduğu 36 sanığın yargılanması sürüyor. Geçen celse savunma yapmayan Albashır ilk kez savunma yaparak, "Bombayı görünce polisi aradım ama Türkçe bilmiyordum. Bombayı Suriye'den getirdiğimizi söylemiştim ancak böyle bir şey olmadı" diye konuştu.
17.07.2023 Gündem
Çörek Otu Balı Nedir? Çörek Otu Balı Faydaları Nelerdir?
Çörek Otu Balı Nedir? Çörek Otu Balı Faydaları Nelerdir? Arıların Çörek otu bitkisinde bulunan özleri toplayıp bala dönüştürmesi ile meydana gelen Çörek otu balı uzmanlar tarafından sıkça üzerinde durulan bir besindir. Çörek otu kendi başına da bir şifa kaynağıdır. Bununla birlikte bal ile birleştiğinde de birçok derde deva olmaktadır. Birtakım hastalıklara iyi gelmesinden dolayı insanlar tarafından sıkça tercih edilen doğal bir bal çeşidi haline gelmiştir.
8.07.2023 Sağlık
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün Bayram nedeniyle diyetler değişti, tatlı ve et tüketimi arttı. Bu durumun da kilo artışı olarak geri dönmesi muhtemel. Peki bayram sonrası kilo almak, alınmış kilolardan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte ilk etapta uygulanması gerekenler…
30.06.2023 Sağlık
Sudan'da Türk çift çatışmanın ortasında kaldı! Dehşet anlarını görüntülediler: Cesetler vardı, araçların içinde insanlar vurulmuştu...
Sudan'da Türk çift çatışmanın ortasında kaldı! Dehşet anlarını görüntülediler: Cesetler vardı, araçların içinde insanlar vurulmuştu... Sudan'da iç savaşın ortasında kalan Şükrü Tapan ve eşi Leyla Tapan, tahliye seferiyle İstanbul'a getirildi. Günlerce çatışmanın ortasında yaşadıkları apartmanda mahsur kalan çift o anları da görüntüledi. Bir tekstil firmasında yönetici olarak çalışan Şükrü Tapan, "Bütün binaların giriş katları bombalanmıştı, klimalar, trafolar patlatılmıştı. Dükkanlar yağlanmıştı, cesetler vardı, araçların içinde insanlar vurulmuştu. Yollar hep kapalıydı. İnternet yok, iletişim yok. Eşim çok etkilendi. Hep 'Hakkınızı helal edin' dedik ama bunu söylemek çok kötü" dedi. Leyla Tapan ise "O belirsizliği yaşamak bana çok acı verdi. Vatanımıza, çocuklarımıza kavuşur muyuz diye çok düşündüm. Biz arabalara bindik ama arkamızda halk kaldı. Orada yaşayan insanlar var, onları düşünüyorsunuz" diye konuştu.
27.04.2023 Dünya
Asansörün halatı koptu; 3 gün önce evlenen çiftten koca öldü, eşi yaralı
Asansörün halatı koptu; 3 gün önce evlenen çiftten koca öldü, eşi yaralı Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde balkondan eve girişi sağlayan yük asansöründeki halatın kopması sonucu Muharrem Aloğlu (82) hayatını kaybetti, 3 gün önce evlendiği eşi Gıymet Aloğlu (62) yaralandı.
10.04.2023 Gündem
Aşırı duygusallık en çok kalpten vuruyor! Kırık kalp sendromu ile ilgili açıklama
Aşırı duygusallık en çok kalpten vuruyor! Kırık kalp sendromu ile ilgili açıklama Kırık kalp sendromu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Uz. Dr. Kamuran Seyidoğlu, “Stresli durumlar ya da aşırı duygusal tepkiler kalbi de yorabiliyor. Hatta bu durumda kişiler göğüs ağrısı, nefes darlığı, terleme ve baş dönmesi yaşayabiliyor. Genelde bu durum kalp kriziyle karıştırılabildiği için endişeye neden olabiliyor. Kırık kalp sendromu olarak da bilinen bu sorun kalp kasının yapısında bile değişikliğe de sebep olabiliyor” dedi.
22.03.2023 Sağlık
Çanakkale'yi yenilmez yapan mayınlar ilk kez görüntülendi! 'Görevinin büyüklüğü nedeniyle şehit kabul edildi'
Çanakkale'yi yenilmez yapan mayınlar ilk kez görüntülendi! 'Görevinin büyüklüğü nedeniyle şehit kabul edildi' Çanakkale’yi yedi düvele geçilmez kılarken işgal kuvvetlerinin İstanbul’a ulaşmasını engelleyen en önemli unsurlardan Nusrat mayın gemisi ve mürettebatı, Çanakkale Muharebeleri’nin 108. yılında anılıyor.
18.03.2023 Gündem
Mehmet Günsür'ün acı günü!
Mehmet Günsür'ün acı günü! Ünlü oyuncu Mehmet Günsür, annesi Sibel Günsür’ü kaybetti.
3.02.2023 Magazin
Doktorlar görünce inanamadı! Karnından ve bacağından çıkardılar
Doktorlar görünce inanamadı! Karnından ve bacağından çıkardılar Yıllarca ağrılarından rahatsız olan 74 yaşındaki Ömer Demir, geçirdiği iki kalça protezi operasyonu sonrası doktorların gerekli bulmasına rağmen yeniden ameliyat olmak istemeyince kalçasındaki protez vücudunda hareket etmeye başladı. Baş kısmı karnından diğer parçası bacağından çıkarılan protezle ilgili konuşan Demir, "Neredeyse karnına girecek’ dediler, benim tuhafıma gitti. Protez buradan çıksa gelip karnıma girse farkında olmam mı dedim, ameliyat olmadım. Şu an Allah’a şükür, yürüyorum, ameliyat olduğum bacağımda hiç sorun yok, doktorlarıma güveniyorum” dedi.
19.01.2023 Yaşam
Elif Karlı'nın acı günü! Eşi hayatını kaybetti
Elif Karlı'nın acı günü! Eşi hayatını kaybetti Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Karlı'nın bir süredir cezaevinde yatan 30 yıllık eşi Cengiz Karlı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Elif Karlı eşinin ölüm haberini telefonda aldı.
18.01.2023 Magazin
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir Diyetisyen Eda Ünal, balık tüketiminin kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebileceğini söyledi.
13.01.2023 Sağlık
Burhan Çaçan hayatını kaybetti
Burhan Çaçan hayatını kaybetti Türk Halk Müziği sanatçısı Burhan Çaçan (62), evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
12.01.2023 Magazin
İstanbul’da hava kirliliği alarmı! Astım ve KOAH hastaları dikkat, pencere bile açmayın
İstanbul’da hava kirliliği alarmı! Astım ve KOAH hastaları dikkat, pencere bile açmayın İstanbul’da son günlerde hava kirliliğinde artış yaşanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hava kalitesini gösterdiği haritada, hassas ve sağlıksız ölçülen baz ilçeler için uzmanlar uyarılarda bulundu. Uluslararası Hava Kirliliği Önleme ve Çevre Koruma Birliği Başkanı Prof. Dr. Selahattin İncecik, "O bölgede insanların pencere bile açmaması lazım’ derken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bilun Gemicioğlu da, geçmeyen öksürüğün bir nedeninin de hava kirliliği olduğunu ve maske takılması gerektiğini belirtti.
3.01.2023 Gündem
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur?
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort, kanı kalpten vücudun geri kalalına taşıyan ana arter olarak tanımlanıyor. Aort insan vücudundaki en büyük kan damarıdır. Aort damarları zayıflarsa şişebilir hatta yırtılarak ölümcül bile olabilir. Çoğu aort anevrizması, yırtılmadıkça belirti göstermez, kimi zaman başka bir hastalığın taramasında tesadüfen ortaya çıkabilir, teşhis de bu şekilde tesadüfen konulabilir. Peki, ? Aort damarı nerede? Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort yırtılmasında belirti olur mu? İşte aort yırtılması ile ilgili merak edilenler…
28.12.2022 Sağlık
Hüseyin Örs kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’in sağlık durumu nasıl?
Hüseyin Örs kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’in sağlık durumu nasıl? TBMM’deki devam eden bütçe görüşmeleri sırasında dün yaşanan gerginlik bugün de devam etti.  İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz kürsüde konuşma yaparken AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Gerilim büyüdü ve AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs arasında yumruklaşma yaşandı, Örs hastaneye kaldırıldı.
6.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Rahatsızlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp rahatsızlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.