Sağlık Sorunları

Sağlık Sorunları

Son dakika sağlık sorunları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlık sorunları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlık sorunları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlık Sorunları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlık sorunları gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.408 sağlık sorunları haberi bulunmuştur. Tüm sağlık sorunları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yemekten sonra acıkıyorsanız nedeni sandığınızdan daha basit! Uzmanı tek tek sıraladı
Yemekten sonra acıkıyorsanız nedeni sandığınızdan daha basit! Uzmanı tek tek sıraladı Yemekten sonra hemen aç hissediyorsanız ya da sürekli atıştırmak istiyorsanız nedeni yetersiz su tüketiminden, Reaktif Hipoglisemiye, Leptin Direncinden, dengesiz öğün planlamasına kadar pek çok faktöre bağlı olabilir. Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş konu hakkında bilgi verirken, yemekten sonra aç hissedilme nedenini sağlık sorunları yoksa yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı olabileceğini söyledi.
21.04.2024 Yaşam
Bugün eczaneler açık mı? Ramazan Bayramı 10-11-12 Nisan eczaneler çalışıyor mu?
Bugün eczaneler açık mı? Ramazan Bayramı 10-11-12 Nisan eczaneler çalışıyor mu? Ramazan bayramı nedeniyle eczanelerin açık olup olmadığı araştırılmaya devam ediyor. 10-11-12 Nisan bayram günlerinde sağlık sorunları nedeniyle eczanelerin yolunu tutanlar kapalı olduklarını fark etti. Bunun üzerinde vatandaşların, "Bayramda eczanaler açık mı?", "Bayramda eczaneler çalışıyor mu?" sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, 10-11-12 Nisan 2024 Bayramda eczaneler çalışıyor mu, tatil mi, nöbetçi eczane var mı?
10.04.2024 Gündem
Survivor Turabi'den zehir zemberek sözler: Acun Abi fena şımartmış!
Survivor Turabi'den zehir zemberek sözler: Acun Abi fena şımartmış! 'Survivor All Star 2024'e sağlık sorunları nedeniyle veda eden Turabi Çamkıran, sosyal medya paylaşımlarıyla gündem olmaya devam ediyor. Eski şampiyon, son olarak "Adaya dönecek misin?" mesajlarına tepki gösterdi. Sakatlıklarını tek tek sayan Survivor Turabi, Acun Ilıcalı'nın tüm imkanları seferber ettiğini de belirtti.
8.04.2024 Magazin
Survivor Turabi isyan etti: Acun abi beni kurtardı!
Survivor Turabi isyan etti: Acun abi beni kurtardı! 'Survivor All Star 2024'e sağlık sorunları nedeniyle veda eden Turabi Çamkıran, sosyal medya paylaşımlarıyla gündem olmaya devam ediyor. Eski şampiyon, son olarak "Adaya dönecek misin?" mesajlarına tepki gösterdi. Sakatlıklarını tek tek sayan Survivor Turabi, Acun Ilıcalı'nın tüm imkanları seferber ettiğini de belirtti.
7.04.2024 Magazin
5 kişinin ölümüne neden oldu mahkemede ağlayarak ifade verip ev hapsi talep etti
5 kişinin ölümüne neden oldu mahkemede ağlayarak ifade verip ev hapsi talep etti Kocaeli’nin Gebze ilçesinde servis midibüsünün yayaya çarpıp köprüden dereye devrildiği, 4’ü öğrenci, 5 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin tutuklu yargılanan servis midibüsü sürücüsü Mehmet Özdemir, ağlayarak savunma yaptı. Özdemir, kaza nedeniyle vicdan azabı çektiğini belirterek mağdur yakınlarından özür diledi ve hakkında ev hapsi kararı verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
28.03.2024 Gündem
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor Uyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.
26.03.2024 Yaşam
Galler Prensesi Kate Middleton'dan kötü haber! Aylar sonra ortaya çıktı
Galler Prensesi Kate Middleton'dan kötü haber! Aylar sonra ortaya çıktı Galler Prensesi Kate Middleton, yayınladığı video mesajda, kendisine kanser teşhisi konduğunu ve kemoterapi tedavisi gördüğünü açıkladı.
23.03.2024 Dünya
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Sağlık
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl Çalışanların iş kanunundan doğan haklardan yararlanabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışıyor olması gerekiyor. Çalışılan dönemde yaşanan sağlık sorunları nedeniyle rapor almak isteyen çalışan SGK'sız olarak çalışıyorsa ne ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilir, ne de rapor alma hakkına sahip olabilir. Öte yandan kayıtdışı çalışılan dönem emeklilik sürecine de ilave edilmiyor. Peki SGK'sız çalışanlar ne yapmalı? İşte konun detayları...
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Masa başı çalışanlar dikkat! Ara vermeyenler risk altında, 5 günden sonrası tehlikeli
Masa başı çalışanlar dikkat! Ara vermeyenler risk altında, 5 günden sonrası tehlikeli Günlük yaşamda hareketsiz kalan ve işi gereği bilgisayar başındaysa uzun saatler geçirmek zorunda olan kişiler bazı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Bu da duruş bozukluğuna ve bunun sonucunda da boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Peki boyun düzleşmesi beraberinde hangi hastalıkları getiriyor? Tedavi süreci nasıl ilerliyor? İşte özellikle masa maşı çalışanların merak ettiği konun detayları...
4.03.2024 Gündem
EGM Şubat mazeret ataması 2024! EGM mazeret atamaları ne zaman açıklanacak 2024? Polis mazeret atama sonuçları açıklandı mı?
EGM Şubat mazeret ataması 2024! EGM mazeret atamaları ne zaman açıklanacak 2024? Polis mazeret atama sonuçları açıklandı mı? EGM mazeret atamaları ne zaman açıklanacak 2024? EGM şubat ayı mazeret atamaları ile ilgili aramalar artıyor. Şubat ayı bitti, mart ayına geçiş yapıldı. Polisler mazeret atama sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki, EGM mazeret tayinleri ne zaman açıklanacak?
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
Lord Jacob Rothschild hayatını kaybetti
Lord Jacob Rothschild hayatını kaybetti Dünyanın en zengin ailelerinden olan Rothschild Ailesi'nin baronu olarak nitelendirilen Lord Jacob Rothschild, hayatını kaybetti.
26.02.2024 Dünya
Zerrin Özer'in eski eşi Alper Önal konuştu: Her zaman başımın tacıdır
Zerrin Özer'in eski eşi Alper Önal konuştu: Her zaman başımın tacıdır Geçirdiği omurilik ameliyatından sonra sağlık sorunları yaşayan Zerrin Özer, Darülaceze’deki fiziksel tedavi ve rehabilitasyon merkezine yatmıştı. Özer'in eski eşi Alper Önal, usta sanatçının tedavi süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Önal, Zerrin Özer'e evinde bakmayı teklif ettiğini söyledi.
25.02.2024 Magazin
Murat Dalkılıç'tan üzen haber geldi! ‘Herkesten çok özür dilerim’
Murat Dalkılıç'tan üzen haber geldi! ‘Herkesten çok özür dilerim’ Şarkıcı Murat Dalkılıç'tan hayranlarını üzen bir haber geldi. Ünlü şarkıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sağlık sorunları nedeniyle konserlerini iptal etmek zorunda kaldığını duyurdu.
23.02.2024 Magazin
Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı? Çernobil patlaması nerede oldu, Çernobil nerede, hangi ülkede?
Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı? Çernobil patlaması nerede oldu, Çernobil nerede, hangi ülkede? Çernobil nükleer faciası, 26 Nisan 1986'da Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana geldi. Bir reaktör kazası sonucu büyük miktarda radyoaktif malzeme atmosfere salındı ve çevre felaketine yol açtı. Facia, bölgedeki yüz binlerce insanın tahliye edilmesine, birçok insanın radyasyon maruziyeti nedeniyle sağlık sorunları yaşamasına ve geniş çapta çevre kirliliğine neden oldu. Olayın etkileri, bölgeyi uzun yıllar boyunca etkiledi ve çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan ciddi sonuçlar doğurdu. Peki, Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı?
14.02.2024 Gündem
Survivor'a 3 yeni isim: Haftanın ilk eleme adayı belli oldu! 10 Şubat Cumartesi All Star 2024 dokunulmazlığı kim kazandı?
Survivor'a 3 yeni isim: Haftanın ilk eleme adayı belli oldu! 10 Şubat Cumartesi All Star 2024 dokunulmazlığı kim kazandı? Survivor All Star 10 Şubat Cumartesi akşamı 30. bölümüyle ekranlara geldi. Survivor’da Nihat Altınkaya ve Turabi’nin sağlık sorunları sebebiyle yarışmaya vedasının ardından 3 yeni isim daha kadroya katıldı. Hilmi Cem İntepe, Avatar Atakan ve Sema Aydemir, Survivor All Star 2024’te mücadele edecek. Peki, Survivor 1. eleme adayı kim oldu? 10 Şubat Survivor All Star dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı?
11.02.2024 Magazin
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı Sağlık sorunları, kariyer gibi nedenlerle çocuk doğurmayı erteleyen ve yumurtalarını donduran kadınların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Yumurta çözüldüğünde verimli olması için 40 yaşından önce dondurulması gerekir” dedi.
24.01.2024 Sağlık
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Velayetindeki hasta oğlu babasına gitmek istemeyince 6 gün hapis cezası aldı
Velayetindeki hasta oğlu babasına gitmek istemeyince 6 gün hapis cezası aldı Antalya’da yaşayan Nergiz A. (41), velayeti kendisinde olan diyabet hastası oğlu K. A.’nın (9) iki hafta sonu babasına gitmemesi üzerine yapılan şikayet nedeniyle 6 gün hapis cezasına çarptırıldı. Nergiz A. çocuğunun hastalığı yüzünden babasına gitmek istemediğini söyledi.
17.01.2024 Gündem
Rüyada Vişne Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Vişne Yemek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Vişne Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Vişne Yemek Nasıl Yorumlanır? Rüyada vişne görmek, görülen rüyanın özelliğini ve rüya sahibinin durumuna göre farklı şekillerde yorumlanır. Genellikle olumlu yorumlanan rüyalar arasında yer alan bu rüya, kişinin hayırlı haberler alacağına delalet eder. Rüyada vişne ağacı görmek ise, kişilerin çok sevineceği bir olay yaşayacağına işaret eder. Rüyasında vişne ağacı gören bazı kişilerin çeşitli hastalıklarından kurtulacağına delalet eder.
16.01.2024 Eğitim
Rüyada Sel Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Sel Basması Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Sel Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Sel Basması Nasıl Yorumlanır? Keder ve sıkıntılardan kurtulmak üzerine rüyada sel olduğunu görmek yorumlanır. Her ne kadar kötü ve doğal bir afet olsa bile, bu durum gerçek yaşamda rüya sahibi için olumlu biçimde ifade edilir. Sorun ve sıkıntıların son bulması, maddi açıdan rahatlamak ve aile hayatında mutlu bir yaşam biçiminde rivayet edilir.
15.01.2024 Eğitim
Rüyada Saksıda Çiçek Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Saksıya Çiçek Ekmek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Saksıda Çiçek Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Saksıya Çiçek Ekmek Nasıl Yorumlanır? Hedeflerine ulaşmak ve başarılı bir hayat üzerine rüyada saksıda çiçek görmek yorumlanır. Özellikle rüya sahibinin önünün açık olduğuna ve önemli başarılar elde edeceği yönünde delalet eder. Sorunların bitmesi, mutlu günlerin gelmesi ve maddi, manevi sorunları geride bırakmak şeklinde yorumlar yapılır. Aynı durum rüyada saksıda çiçek ekmek şeklinde de ifade edilir. Kişinin iş hayatı ve özel yaşantısı ile sosyal hayatında güzel gelişmeler olarak değerlendirilmektedir.
14.01.2024 Eğitim
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kuru öksürük en etkili şekilde bol bol sıvı tüketerek geçer. Bal ve zencefil tüketmek de bu sürecin kısalmasını sağlayabilir. 
7.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sağlık Sorunları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlık sorunları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.