Josep Borrell

Josep Borrell

Son dakika Josep Borrell haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Josep Borrell ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Josep Borrell haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Josep Borrell

haberleri sayfasında son dakika yaşanan josep borrell gelişmeleri de dahil olmak üzere 195 josep borrell haberi bulunmuştur. Tüm josep borrell haberleri aşağıda listelenmiştir.
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır Dünyanın gözü Ortadoğu'da sıcak gelişmelerde. İsrail Devlet Televizyonu, İran'ın İHA saldırısı başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-İran gerilimi nedeniyle tatilini yarıda kesip Washington'a döndü. El Cezire'ye konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili ise İran'ın pazar günü İsrail'e saldıracağını iddia etti.
14.04.2024 Dünya
İspanya ve AB, İsrailli iki Bakanın açıklamalarını kınadı
İspanya ve AB, İsrailli iki Bakanın açıklamalarını kınadı İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Kamu Güvenliği Bakanı Itamar Ben Gvir'in 'Filistinlilerin Gazze dışına yerleştirilmesi gerektiğini' belirten son açıklamalarına tepkiler sürüyor. ABD ve Fransa’nın ardından Avrupa Birliği (AB) ve İspanya da iki bakanın açıklamalarını kınadı.
4.01.2024 Dünya
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail'e 'Gazze' ültimatomu, korkunç gerçek ortaya çıktı
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail'e 'Gazze' ültimatomu, korkunç gerçek ortaya çıktı Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Cumartesi günü gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu kameraların karşısına geçmiş ve 'savaştayız' demişti. Netanyahu'nun bu açıklamasından saatler sonra İsrail resmen Hamas'a savaş ilan etti. Gazze'yi ablukaya alan İsrail güçlerinin saldırıları sürüyor. Hamas yetkilisinden İsrail'e ültimatom gibi bir uyarı geldi. Gazze'deki acı bilançoyu ise Filistin Sağlık Bakanı dünyaya duyurdu. Öte yandan Hamas tarafından büyük bir saldırı başladı. İşte bölgeden dakika dakika son gelişmeler...
10.10.2023 Dünya
Avrupa'nın korkulu rüyası kaçak göçmenler!  Tansiyonun yükseldiği AB'de 'Türkiye ile anlaşalım' çağrısı...
Avrupa'nın korkulu rüyası kaçak göçmenler! Tansiyonun yükseldiği AB'de 'Türkiye ile anlaşalım' çağrısı... Kaçak göçmenler Avrupa'nın en büyük kabuslarından biri oldu. Düzensiz göçmen akınında yaşanan artış, Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki gerilimin tırmanmasına neden oluyor. Birçok Avrupa ülkesinde sığınma merkezlerinde yer kalmazken, Avrupa başkentleri sorumluluğun paylaşımı konusunda ortak çözüm bulmakta zorlanıyor.
25.09.2023 Dünya
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
AB'den Türkiye ve vize serbestisi açıklaması: Aynen devam
AB'den Türkiye ve vize serbestisi açıklaması: Aynen devam Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile ilişkilerin farklı bir formata oturtulmasını istese de bu talebin AB ülkelerinin tamamından destek bulma ihtimali sıfıra yakın.
13.09.2023 Dünya
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Türkiye açıklaması
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Türkiye açıklaması Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye ile AB arasında daha güçlü bir ilişki geliştirmek için karşılıklı çıkar olduğuna inanıyoruz.” dedi.
20.07.2023 Gündem
Bakan Fidan Lavrov  ve Borrell ile görüştü
Bakan Fidan Lavrov ve Borrell ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve AB Komisyonu Başkan Yardımcı Josep Borrell ile telefonda görüştü.
9.06.2023 Gündem
Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz
Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turunun kesin olmayan ikinci oylaması sonuçlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yurt dışı ve yurt içinden tebrikler peş peşe geldi. Katar Emiri ilk tebrik edenlerden olurken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı türkçe paylaşımda "Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.
29.05.2023 Dünya
'ABD Büyükelçisine gereken uyarılar yapıldı'
'ABD Büyükelçisine gereken uyarılar yapıldı' Diplomatik kaynaklar, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in Suriye’ye ziyaretine ilişkin "ABD Büyükelçisi davet edildi, gereken uyarılar, mesajlar verildi" dedi. 9 Mart'ta Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın temsilcilerinin Brüksel'de yapacağı toplantıya ilişkin, "Mutabakat zaptının içindeki taahhütlerin İsveç ve Finlandiya tarafından yerine getirilip getirilmediği madde madde üzerinden geçilip görüşülecek." açıklaması yapıldı.
8.03.2023 Dünya
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
7.02.2023 Gündem
Bosna Hersek AB’ye adaylık statüsü kazandı
Bosna Hersek AB’ye adaylık statüsü kazandı Yaklaşık 7 sene önce Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik başvurusu yapan Bosna Hersek, resmen AB’ye adaylık statüsü kazandı.
15.12.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Taviz vermemiz asla mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Taviz vermemiz asla mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da iki gün süren ziyaret kapsamında Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Zirve sonrası gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
15.12.2022 Gündem
AB ve NATO'dan Kosova'nın kuzeyindeki şiddet olaylarına tepki
AB ve NATO'dan Kosova'nın kuzeyindeki şiddet olaylarına tepki Avrupa Birliği (AB) ve NATO, Kosova’nın kuzeyindeki şiddet olaylarına tepki gösterdi.
11.12.2022 Dünya
Borrell’den Türkiye’nin Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal ettiği iddialarına yalanlama
Borrell’den Türkiye’nin Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal ettiği iddialarına yalanlama Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, bazı AP milletvekillerinin "Türkiye AB’nin Rusya’ya yaptırımlarını ihlal ediyor" yönündeki iddialarını yalanlayarak, "Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun bana verdiği veriler, Türkiye’nin AB’nin yaptırımlarını ihlal ettiği iddialarını doğrulanmıyor’’ dedi.
22.11.2022 Dünya
Borrell: Rusya tarafından Ukrayna şehirlerini hedef alan füze saldırısının bir sonucudur
Borrell: Rusya tarafından Ukrayna şehirlerini hedef alan füze saldırısının bir sonucudur Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, dün Polonya topraklarına düşen füze ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Bu trajik olay, dün Rusya tarafından Ukrayna şehirlerine sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan bir başka füze saldırısının bir sonucudur. Bu saldırılar uluslararası hukukun ağır ihlalleridir” dedi.
16.11.2022 Dünya
AB ve ABD'den tahıl anlaşması açıklaması: Rusya’yı bu karardan dönmeye çağırıyoruz
AB ve ABD'den tahıl anlaşması açıklaması: Rusya’yı bu karardan dönmeye çağırıyoruz ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın tahıl anlaşmasını askıya alma karası sonrası yaptığı açıklamada, “Rusya yeniden gıdayı silah olarak kullanıyor” dedi. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise “AB, Rusya’yı bu karardan dönmeye çağırıyor” ifadelerini kullandı.
30.10.2022 Ekonomi
AB’nin Rusya’ya yönelik 8’inci yaptırım paketi hazır
AB’nin Rusya’ya yönelik 8’inci yaptırım paketi hazır Rusya’nın Ukrayna’nın 4 bölgesinde düzenlediği sözde referandumların ve kısmi seferberlik ilanının ardından harekete geçen Avrupa Birliği (AB), içerisinde Rusya'ya yönelik ticaret kısıtlaması ve Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren 8’inci yaptırım paketi hazırladı.
28.09.2022 Dünya
AB: Her yerde olduğu gibi İran'da da insanlar barışçıl protesto hakkına sahiptir
AB: Her yerde olduğu gibi İran'da da insanlar barışçıl protesto hakkına sahiptir Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İran’daki protestolar hakkında yaptığı yazılı açıklamada, İran’dan protestoculara yönelik şiddettin durdurulması ve internetin açılması çağrısında bulunarak, “Her yerde olduğu gibi İran'da da insanlar barışçıl protesto hakkına sahiptir” dedi.
25.09.2022 Dünya
Borrell: Putin Ukrayna'yı yok etmek istiyor ve askeri olarak başarılı olamıyor’
Borrell: Putin Ukrayna'yı yok etmek istiyor ve askeri olarak başarılı olamıyor’ AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında, “Putin Ukrayna'yı yok etmek istiyor ve askeri olarak başarılı olamıyor’’ dedi.
22.09.2022 Dünya
Rusya’nın seferberlik kararı sonrası AB Dışişleri Bakanlarından acil toplantı
Rusya’nın seferberlik kararı sonrası AB Dışişleri Bakanlarından acil toplantı AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisi tarafından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ilan ettiği kısmi seferberliğin ardından Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanlarının ABD’nin New York kentinde acil toplantı yapacağı bildirildi.
21.09.2022 Dünya
Avrupa Birliği'nden Zaporijya açıklaması: Ateşle oynanıyor!
Avrupa Birliği'nden Zaporijya açıklaması: Ateşle oynanıyor! Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği (AB) ve Ukrayna arasında 8. Ortaklık Konseyi toplantısı sonrası konuşan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Ukrayna’nın kendi bağımsızlığı ve özgürlüğü için ve aynı zamanda Avrupa için de savaştığını belirterek, "Mücadeleniz mücadelemizdir" dedi. Öte yandan Borrell, nükleer santrallerin güvenliğine dikkat çekti.
5.09.2022 Dünya
Borrell: İran ve ABD’den nükleer anlaşma için makul yanıtlar aldık
Borrell: İran ve ABD’den nükleer anlaşma için makul yanıtlar aldık AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı için gittiği Çekya’da, ABD tarafından İran'a gönderilen nükleer anlaşma metni için her iki ülkeden "makul yanıtlar" aldıklarını açıkladı.
31.08.2022 Dünya
AB, Rus turistlere vize verilmesini kolaylaştıran anlaşmayı askıya aldı
AB, Rus turistlere vize verilmesini kolaylaştıran anlaşmayı askıya aldı Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen toplantıda, Rus turistlere vize verilmesini kolaylaştıran anlaşmayı askıya alma ve vize ücretlerini arttırma kararı aldı.
31.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Josep Borrell ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki josep borrell haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.