İstila

İstila

Son dakika istila haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istila ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istila haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstila

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istila gelişmeleri de dahil olmak üzere 540 istila haberi bulunmuştur. Tüm istila haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fossati’nin kaleminden Ayasofya
Fossati’nin kaleminden Ayasofya Demirören Yayınları tarafından yayımlanan Chevalier Caspard Fossati imzalı “Ayasofya” adlı kitap özel koleksiyon eseri olarak basıldı. Arşivlik kitap Ayasofya’nın görkemli tarihine ışık tutuyor.
9.04.2024 Yaşam
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ettiklerini vurguladı.
3.04.2024 Gündem
İzmit Körfezi'nde ürküten görüntü
İzmit Körfezi'nde ürküten görüntü İzmit Körfezi'nde son günlerde denizanası istilası yaşanıyor. Kocaeli Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdürü Meriç Deniz, İzmit Körfezi'nde görünen denizanalarının tehlikeli olmadığını, mevsimsel geçişlerde çoğaldığını ancak endişe duyacak durumun oluşmadığını ifade etti.
24.10.2023 Yaşam
Kadıköy'ü scoutlar istila etti! Fenerbahçe'den ayrılıyor, İsmail Kartal açıkladı
Kadıköy'ü scoutlar istila etti! Fenerbahçe'den ayrılıyor, İsmail Kartal açıkladı Fenerbahçe'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Süper Lig'in 9. haftasında sahasında Hatayspor'u ağırlayacak olan Fenerbahçe'nin ilk 11'i, İsmail Kartal'ın kafasında şekillenmeye başladı. Kartal, verilen Milli aranın ardından geri dönen oyuncularının durumuna göre Volkan Demirel'in ekibine karşı ilk 11 kararını verecek. Öte yandan A Milli Takım'da son iki maçtaki harika performansı sonrası Napoli, Leverkusen, Lazio, Roma ve Betis'in dikkatini çeken yıldız isim transfer listesine girdi.
19.10.2023 Fenerbahçe
Hakkari'de tespih böcekleri mahalleyi istila etti! Uzman isim çaresini ve çözümü açıkladı...
Hakkari'de tespih böcekleri mahalleyi istila etti! Uzman isim çaresini ve çözümü açıkladı... Tespih böcekleri mahallilerin hayatını kabusa çevirdi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Vezirli Mahallesi tespih böceği istilasına uğradı. Evlerden kürek dolusu böcek temizlemek zorunda kalan vatandaşlar, yetkilerden yardım bekliyor. Tesbih böceği istilasının iklim farklılıkları ve yanlış zirai ilaçlama nedeniyle olabileceğini dile getiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Evin Polat Akköprü, "Tespih böceklerinin orada bulunmasının en önemli nedeni bölgenin sulak alanda olması. Nemi çok sever. Borik asit, diatomlu toprak kullanılarak böceklerin ölümü sağlanabilir" dedi.
18.10.2023 Gündem
Avrupa'nın korkulu rüyası kaçak göçmenler!  Tansiyonun yükseldiği AB'de 'Türkiye ile anlaşalım' çağrısı...
Avrupa'nın korkulu rüyası kaçak göçmenler! Tansiyonun yükseldiği AB'de 'Türkiye ile anlaşalım' çağrısı... Kaçak göçmenler Avrupa'nın en büyük kabuslarından biri oldu. Düzensiz göçmen akınında yaşanan artış, Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki gerilimin tırmanmasına neden oluyor. Birçok Avrupa ülkesinde sığınma merkezlerinde yer kalmazken, Avrupa başkentleri sorumluluğun paylaşımı konusunda ortak çözüm bulmakta zorlanıyor.
25.09.2023 Dünya
Tedirgin eden görüntü! Foça sahili istila ettiler: Hastanelere başvurular arttı
Tedirgin eden görüntü! Foça sahili istila ettiler: Hastanelere başvurular arttı İzmir'in Foça ilçesinde, sahilleri istila eden denizanaları vatandaşları tedirgin etmeye devam ederken, denizanalarına temas nedeniyle yanma ve batma şikayetiyle hastanelere başvurular arttı.
17.08.2023 Yaşam
İngiltere'den İstanbul'a cebinde 1 kuruşla geldi! Amacı ortaya çıktı
İngiltere'den İstanbul'a cebinde 1 kuruşla geldi! Amacı ortaya çıktı İngiltere’nin Somerset bölgesinde yaşayan 29 yaşındaki Kerr Rawden, cebinde sadece bir kuruşla dokuz Avrupa ülkesini gezmek gibi iddialı bir göreve çıktı. Bir havlu, yedek kıyafet, bir hamak, bir meşale ve güvenilir çakısından başka bir şeyi olmayan Kerr, tek başına yolculuğa çıktı. Kerr’in amacı ise herkesi duygulandırdı.
5.08.2023 Dünya
Martılarla ilgili korkutan gerçek! ‘Anormal seviyelere ulaştı, hastalıkları yayıyorlar’
Martılarla ilgili korkutan gerçek! ‘Anormal seviyelere ulaştı, hastalıkları yayıyorlar’ Karadeniz'de savunmasız küçük kuş türleri, sayıları gün geçtikçe artıp, özellikle kıyı şeritlerini istila eden martıların hedefi haline geliyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şağdan Başkaya, martıların popülasyonlarında kontrolsüz artış olduğuna dikkati çekerek, "Bir martı kendisinin yarı boyutunda olan bir kuşu bütün olarak yutabiliyor. Martıların bulundukları yerlerde ötücü kuşların sayısı çok azaldı; civarda kuş bırakmadılar. Popülasyonları anormal seviyelere ulaşmış durumda. Tedbir alınmalı" dedi.
23.07.2023 Yaşam
Çiftçilerin korkulu rüyası! Tarım arazilerini istila ettiler
Çiftçilerin korkulu rüyası! Tarım arazilerini istila ettiler Tekirdağ’da sürüler halinde göç eden çekirgeler tarım arazilerine zarar veriyor. Üreticilerin korkulu rüyası olan çekirgeler çiftçiyi tedirgin ediyor. Çekirge istilasından dolayı muzdarip olduklarını söyleyen çekirgeler yetkililerden destek beklediklerini ifade ediyor.
19.07.2023 Ekonomi
Alışveriş merkezini sivrisinekler bastı! Vatandaş yemek bile yiyemiyor
Alışveriş merkezini sivrisinekler bastı! Vatandaş yemek bile yiyemiyor Kocaeli'de özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan milyonlarca sivrisineğin görüntüsü, görenleri hayrete düşürüyor. Bir AVM'nin de içini adeta istila eden sinekler için vatandaşlar ve iş yeri yetkilileri yardım bekliyor.
29.06.2023 Yaşam
İstanbul'un bir semtini istila ettiler! Solunum zorluğuna ve tansiyona yol açıyor
İstanbul'un bir semtini istila ettiler! Solunum zorluğuna ve tansiyona yol açıyor İstanbul'da bir çok ilçede sivrisinek şikayeti arttı. Avcılar'da sivrisinek yoğunluğunu cep telefonu kamerasına kaydeden mahalle sakinleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım istedi. Sivrisinek ısırıklarının dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, "Bazen anafilaktoid dediğimiz reaksiyonlar gelişebilir. O da en korktuğumuz reaksiyondur. Solunumun durması, dilin veya solunum yolunun şişmesiyle nefesin kesilmesi, tansiyonun düşmesi ve hastanın bayılması tarzında gider. O açıdan dikkatli olmakta fayda var" şeklinde konuştu. İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit ise sivrisinek, karasinek, kene, pire, kemirgen ve hamamböceği ile mücadelede 182 ekip 611 personelin görev aldığını belirtti.
24.06.2023 Yaşam
Kağıthane’de toplu arı paniği kamerada: Vatandaşlar pencereleri açamadı
Kağıthane’de toplu arı paniği kamerada: Vatandaşlar pencereleri açamadı Kağıthane’de bir sokağı adeta istila eden arılar paniğe neden oldu. Vatandaşların pencereleri kapattığı arılar bir süre sonra binalara konarken, korku dolu o anlar kameralara yansıdı.
3.06.2023 Yaşam
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar...
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar... 1939 yılından 1945 yılına kadar süren İkinci Dünya Savaşı, milyonlarca insanın ölümüne neden olan kanlı çatışmaların yanı sıra gelişen teknolojinin de savaşıydı. En korkunç savaş suçları ise Birim 731 adlı bir Japon tesisinde işlenmişti. Birim 731'de yaşanan dehşet, hâlâ duyanların tüylerini diken diken ediyor.
25.05.2023 Dünya
Nebe Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Nebe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Nebe Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Nebe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Nebe Suresi Kuran- ı Kerimde yetmiş sekizinci sure olarak yer almaktadır. İniş sırasına göre bakıldığında ise 80. Sırada yer almaktadır. Nebe kelimesinin anlamı haber vermektir. Mekke’de nazil olan surelerden biridir ve kırk ayetten oluşur. Nebe Suresi aynı zamanda Mu’sırat, Tesaül ve Amme isimleriyle de anılır.
9.05.2023 Sureler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu ülke hainlere bırakılamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu ülke hainlere bırakılamaz Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı’nda açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs mesajı veren Erdoğan, "Bu ülke bu hainlere bırakılamaz. Gençler biz yapmak için varız bunlar yıkmak için var. Öyleyse çok çalışmamız lazım." dedi.
25.04.2023 Gündem
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor Missouri Üniversitesi'nden araştırmacılar, New York şehrini istila eden farelerin, COVID-19'a neden olan virüs SARS-CoV-2'nin birden fazla varyantını taşıyor olabileceğini açıkladı.
10.03.2023 Dünya
Türkiye’de 5-6 yıldır uyuz vakalarında artış yaşanıyor
Türkiye’de 5-6 yıldır uyuz vakalarında artış yaşanıyor Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Sinan Özçelik, son 5-6 yıldır Türkiye’deki uyuz vakalarında artış yaşandığını ve aile tedavisinin önemli olduğunu kaydederek, “Ailede tedaviyi uygulamayan kişiler olduğu için aylardır hatta 2 yıldır kaşınan uyuz vakaları geliyor” dedi.
23.01.2023 Sağlık
Bakan Soylu: İmamoğlu ile 40 telefon araması gerçekleştirilmiştir
Bakan Soylu: İmamoğlu ile 40 telefon araması gerçekleştirilmiştir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bugüne kadar 40 telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Bunun 29 tanesini karşı taraf, 11'inde de ben geri dönmüşüm. Bunar olabilir, peki niye yalan söyleme gereği duyuyorsunuz" dedi.
4.01.2023 Gündem
Paris'teki cenazede terör örgütü PKK skandalı! Avrupa'nın dört bir yanından geldiler
Paris'teki cenazede terör örgütü PKK skandalı! Avrupa'nın dört bir yanından geldiler Fransız vatandaşı aşırı sağcı bir saldırganın Paris'te öldürdüğü üç kişinin cenaze töreni terör paçavraları ve elebaşının posteri önünde gerçekleşti. Avrupa'nın dört bir yanından kiralık otobüslerle taşınan dışarıdaki kalabalığın elinde de paçavralar ve fotoğraflar vardı.
4.01.2023 Dünya
İstanbul Boğazı'nı istila ettiler! Sahil beyaza büründü, gören şoke oldu
İstanbul Boğazı'nı istila ettiler! Sahil beyaza büründü, gören şoke oldu İstanbul'da Sarıyer sahili deniz analarıyla doldu. Görüntü karşısında hayrete düşen vatandaşlar, denizanalarının yoğun denizdeki kirlilikten dolayı ortaya çıktığını söylerken sahili beyaza bürüyen denizanaları dron ile görüntülendi.
4.01.2023 Gündem
Namık Kemal Eserleri Nelerdir? Namık Kemal Eserlerinin Özellikleri...
Namık Kemal Eserleri Nelerdir? Namık Kemal Eserlerinin Özellikleri... Namık Kemal eserleri, edebiyat tarihinde önemli bir yere sahip aynı zamanda değerli kavramlarında işlendiği eserlerdir. Atatürk'ün etkilendiği şair olarak da bilinen Namık Kemal, tarih boyunca yaşadığı zorluklara ve engellere rağmen kalemini hiç bırakmamış değerli bir yazar ve şairdir.
17.11.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin ile mutabık kaldık' dedi ve duyurdu: Ücretsiz göndereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin ile mutabık kaldık' dedi ve duyurdu: Ücretsiz göndereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD EXPO'da önemli açıklamalarda bulunarak, "Dünyanın milli gelire göre en fazla insani yardım yapan ülkesi olarak yeni bir adım atıyoruz. Özellikle ifade ettiğim gibi Karadeniz'deki tahıl koridorundan özellikle Afrika'daki ihtiyaç sahiplerinin daha fazla istifade etmesi için anlayış birliğine vardık. Somali, Cibuti, Sudan gibi ülkelere tahıl gemilerinin ulaşmasını temin edeceğiz." dedi.
4.11.2022 Siyaset
Marmara Denizi için tehlike çanları çalıyor: "İstilacı türler kapıda"
Marmara Denizi için tehlike çanları çalıyor: "İstilacı türler kapıda" Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde görülmeye başlanan istilacı türler Marmara Denizi’nde endişeye neden oldu. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, önlemlerin alınmaması durumunda Marmara Denizi’ni büyük bir tehlikenin beklediğini söyleyerek, “Ekosisteme yabancı türler girerse Marmara Denizi’ndeki tüm biyoçeşitliliği kaybedebiliriz” dedi.
22.10.2022 Yaşam
Akdeniz'i istila etti! Tek çözüm yemek
Akdeniz'i istila etti! Tek çözüm yemek İstilacı pijamalı gargur balığının aşırı artışından endişe eden uzmanlar, “Bu balığı durduramayız ama yiyebiliriz. Pijamalı garguru tüketmeden Akdeniz’i koruyamayız” diyor.
18.10.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İstila ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istila haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.