Ispartakule

Ispartakule

Son dakika ıspartakule haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ıspartakule ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ıspartakule haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ispartakule

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ıspartakule gelişmeleri de dahil olmak üzere 257 ıspartakule haberi bulunmuştur. Tüm ıspartakule haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otoyollarda yeni dönem başlıyor! Gişelerin tamamı yeni sisteme geçiyor
Otoyollarda yeni dönem başlıyor! Gişelerin tamamı yeni sisteme geçiyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığa bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işlettiği otoyollardaki toplam 106 adet gişede 20'sinin Serbest Geçiş Sistemine dönüştürüldüğünü, kalan 86 noktada daha ‘Serbest Geçiş Sistemi’nin devreye alınarak vatandaşların hızlı ve güvenli geçişini sağlayacaklarını bildirdi.
4.02.2024 Gündem
İki il arası 70 dakikaya düşecek! Dev projede tarih belli oldu
İki il arası 70 dakikaya düşecek! Dev projede tarih belli oldu Saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı inşa edilen demiryolu ile Edirne-İstanbul arası 1 saat 10 dakikaya düşecek. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne’yi İstanbul’a bağlayacak Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'nin 2024 yılında Çerkezköy’den Kapıkule'ye kadar olan hattaki tüm çalışmalar bitmiş olacağını belirtti.
31.05.2023 Ekonomi
Avcılar'daki sünnet düğünü konvoyu driftçilerine 63 bin lira ceza
Avcılar'daki sünnet düğünü konvoyu driftçilerine 63 bin lira ceza Avcılar'da bir sünnet düğünü konvoyunda drift yaparak trafiği tehlikeye soktukları belirlenen 3 sürücü gözaltına alındı. 3 sürücünün de ehliyetlerine 60 gün süreyle el konulurken, toplam 63 bin 285 TL para cezası kesildi.
16.05.2023 Yaşam
Kira fiyatları yüzde 168 arttı! Ev sahiplerinden kefil ve peşin ödeme talebi
Kira fiyatları yüzde 168 arttı! Ev sahiplerinden kefil ve peşin ödeme talebi Kiralık ev fiyatlarındaki artış son bir yılda katlandı. ‘Kiralık Konut Piyasası Görünümü: Aralık 2022’ raporunu yayımladı. Buna göre kasımda Türkiye genelindeki kira fiyatlarındaki yıllık değişim mayıs ve ekim arasındaki düşüşten sonra arttı.
27.12.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan yapılacak olan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık. 25 yıl işletme süresi karşılığı olarak KDV dahil toplam 8 milyar 555 milyon euro kira alacağız. Kira bedelinin yüzde 25’i, 2 milyar 138 milyon 750 bin euro Mart 2022 tarihinde devletimizin kasasına girmiştir” dedi.
21.11.2022 Ekonomi
Kiralarda '1 yıl peşin ödeme' dönemi! Tüm piyasaya yayıldı
Kiralarda '1 yıl peşin ödeme' dönemi! Tüm piyasaya yayıldı Kiralardaki fahiş artışın önüne geçilebilmesi için yüzde 25 artış sınırı getirildi. Ancak ev sahipleri mevcut kiracılarını çıkarıp mülklerini daha yüksek bedelle kiraya vermeyi tercih etti. Evini yüksekten kiraya veren ev sahipleri kira ödemelerinde sorun yaşamaya başladı. Kendilerini güvence altına almak isteyen mülk sahipleri düzenli ödenmez endişesiyle kirayı yıllık istemeye başladı. Geçmişte yabancıya yönelik bu talebin artık tüm piyasaya yayıldığını belirten emlakçılar, “Mülk sahibi fiyatların ne kadar arttığını biliyor, kirayı tahsil edememekten çekiniyor. ‘Yerli yabancı fark etmez yıllık ödeme almadan evi vermem’ diyorlar. Zaten bütçesine uygun ev bulamayan vatandaş bu şartı duyunca mecburen geri dönüyor. Genelde yabancılar kiralıyor” dedi.
7.08.2022 Ekonomi
Büyük Marmara depremi kapıda! 7'nin üzerinde deprem bekleniyor, alarm verildi! Bu detay ilk kez ortaya çıktı, ilçeler sıralandı! Büyükçekmece, Alibeyköy ve...
Büyük Marmara depremi kapıda! 7'nin üzerinde deprem bekleniyor, alarm verildi! Bu detay ilk kez ortaya çıktı, ilçeler sıralandı! Büyükçekmece, Alibeyköy ve... Büyük Marmara depremi ile ilgili son dakika açıklaması! Alarm verildi. Uzmanlar yakın bir gelecekte Marmara denizinin içerisinde 7'nin üzerine bir deprem olmasını bekliyor. Depreme karşı hazırlıklar yapılıyor, binalar sağlamlaştırılıyor. Beklenen büyük Marmara depremi nedeniyle İstanbullular oldukça tedirgin. Evlerin riskinin yanı sıra barajlara da özellikle dikkat çekildi. Fay hatları barajların çok yakınında olduğu ya da direk kenarından geçtiği için olası bir deprem durumunda kentte yaşayanlar için oldukça zor bir dönem ortaya çıkabilir. Peki İstanbul barajları büyük depreme hazır mı? Hangi barajlarda zeminde sıvılaşma tehlikesi var? Uzmanlar tek tek açıkladı...
9.07.2022 Gündem
Tsunami ve deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Marmara'da ve Ege'de alarm verildi...
Tsunami ve deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Marmara'da ve Ege'de alarm verildi... Deprem ve tsunami ile ilgili son dakika uyarısı! Marmara'da ve Ege'de harekete geçildi. Tsunami felaketine karşı testler başladı. Korkutan açıklama geldi, depremde su ve kanalizasyon, doğal gaz şebekeleri büyük zarar görecek, yangınlar çıkacak, binlerce insan hayatını kaybedecek. Bilim insanları da kayıpları ve hasarı en aza indirmek için çalışma başlattı. Yaklaşık üç yıldır üzerinde çalışılan hidrodinamik araştırma laboratuvarı devreye alındı, uzmanlar, buradaki testler ile olası bir tsunami felaketindeki kuvveti ve vereceği zararı önceden tespit edecek. Deprem ve tsunami ile ilgili daha önce de uyarılarda ve Marmara Denizi'nde kıyıdan 8-9 kilometre uzaklıktaki fayın, 20 kilometre kuzey ve güney kesiminde çok büyük etkisi olacağını belirten Prof. Dr. Naci Görür, Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölgeyi 'cehennemin içi' olarak tanımladı. Ayrıca depreme karşı en dayanıklı ve dayanıksız bölgeler de açıklandı. İşte depremle ilgili son dakika gelişmeleri....
21.06.2022 Gündem
Emine Erdoğan, 150 anaokulu toplu açılış törenine katıldı
Emine Erdoğan, 150 anaokulu toplu açılış törenine katıldı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Avcılar'da katıldığı '150 Anaokulu Toplu Açılış Töreni'nde, “Bugün 150 anaokulumuzun açılışını yapıyoruz. Yaklaşık 30 bin yavrumuz bu eğitim yuvalarında akademik hayatlarına ilk adımlarını atacaklar. Elbette hedeflerimiz bundan çok daha büyük. Mevcut 2 bin 782 anaokuluna ek 3 bin, mevcut 30 bin anasınıfına ek 40 bin anasınıfı daha açacağız" dedi.  
27.05.2022 Siyaset
Halkalı Bahçeşehir banliyö hattı durakları-güzergah! Banliyö ne demek, banliyö treni nedir, Halkalı Bahçeşehir arası kaç dk?
Halkalı Bahçeşehir banliyö hattı durakları-güzergah! Banliyö ne demek, banliyö treni nedir, Halkalı Bahçeşehir arası kaç dk? Halkalı ve Bahçeşehir arasında yer alan banliyö hattı bugün devreye alınıyor. Halkalı Bahçeşehir banliyö hattı sayesinde, Halkalı-Bahçeşehir arası mesafe 22 dakikaya düşecek. Konutbirlik, Altınşehir ve Ispartakule ara duraklarının inşası ise devam ediyor. Peki, Halkalı Bahçeşehir banliyö hattı durakları ve güzergahı ne, Banliyö ne demek, banliyö treni ne demek?
23.05.2022 Yaşam
Halkalı-Bahçeşehir banliyö hattı bugün faaliyete geçti
Halkalı-Bahçeşehir banliyö hattı bugün faaliyete geçti İstanbul'da Halkalı-Bahçeşehir banliyö hattı bugün açıldı. İlk etapta sabah ve akşam olmak üzere karşılıklı birer sefer gerçekleşecek. Halkalı-Bahçeşehir arası mesafe 22 dakikaya düşecek.
23.05.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Sürekli teyakkuz halindeyiz, gemileri oradan almamız gerekiyor
Bakan Karaismailoğlu: Sürekli teyakkuz halindeyiz, gemileri oradan almamız gerekiyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna’nın Karadeniz’deki sahilinde 22 Türk gemisinin beklediğini söyledi. Karaismailoğlu, "O gemileri oradan almamız gerekiyor. Başlarda 200’ün üzerinde mürettebat vardı. Bunların bir kısmını tahliye ettik. Şimdi 90 tane daha mürettebat var; ama onlar tahliye talebinde bulunmadılar. Hem Rusya tarafı hem de Ukrayna tarafıyla görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.
15.04.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için süre daralıyor! Deprem Eskişehir, İzmir, Ankara dahil onlarca ili vuracak...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için süre daralıyor! Deprem Eskişehir, İzmir, Ankara dahil onlarca ili vuracak... Deprem ile ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Büyük Marmara depremi ile ilgili korkutan uyarı! Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de neredeyse bütün kentlerde küçük ya da nispeten büyük depremler meydana geliyor. Son olarak Karadeniz’de yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremin, İstanbul’dan da hissedilmesi endişeleri artırdı. Bu deprem ‘İstanbul depremi ne zaman olacak?’ sorusunu yeniden akıllara getirdi. Marmara’da meydana gelecek büyük bir deprem İstanbul gibi bir metropolü derinden etkileyeceği gibi, çevredeki birçok ilde de yıkıcı etki yaratacak. 1999’da meydana gelen depremin ardından başlayan kentsel dönüşüm sürecine rağmen, İstanbul’da eski ve depremde yıkım tehlikesi taşıyan birçok yapıda ise hala oturum devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada İstanbul için sürenin daraldığının altını çizerek, "İstanbul 7'nin üzerinde bir deprem ile sınanacak." ifadelerini kullandı. Peki İstanbul depremi en çok hangi ilçeleri etkileyecek? İstanbul'da depreme dayanıklı ilçeler hangileri? Tek tek açıklandı. İşte İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamaları ve ilçelere göre depremin yıkıcı etkileri...
14.04.2022 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz
Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, restore edilen Tarihi Şile Deniz Feneri'nin açılışını yaptı. Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Türkiye'nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artıracak Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısını aralıyoruz." dedi.
17.01.2022 Gündem
Ev fiyatlarıyla flaş açıklama! Ev alacaklara kötü haber
Ev fiyatlarıyla flaş açıklama! Ev alacaklara kötü haber Ev almak isteyenlere kötü haber geldi. Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Konut Gelişticileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, 3 yıldır temkinli olan birçok firmanın bu yıl üretime geçeceğini söyledi. Arz eksikliğini gören sektör oyuncularının yatırım için istekli olduğunu, ancak finansa erişim sorunu yaşandığını belirten Elmas, “Yeni konut üretimini desteklemek ve konut arzını bir miktar arttırmak için KGF destekli üretim kredilerine ihtiyaç var. Konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile de görüştük” dedi. Maliyet artışlarına dikkat çeken Elmas, “2021’in ilk yarısında Dolar bazında maliyet 2 kat arttı, ekim itibarıyla dolar kaynaklı yüzde 400’e varan artış oldu. Dolayısıyla üretim arttı diye konutta fiyat düşmez. Sıfır konut fiyatı artarken 2. elde de gerilemez” dedi. Konut üretiminin ortalama 2 yıl olduğunu hatırlatan Elmas, arz sorununun çözümü için zaman gerektiğini söyledi.
16.01.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu müjdeyi verdi: 2022 yılında milli elektrikli tren raylarda olacak
Bakan Karaismailoğlu müjdeyi verdi: 2022 yılında milli elektrikli tren raylarda olacak Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2022 bütçesi ile ilgili olarak milletvekillerine bilgi verdi. Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Yap-İşlet-Devret modeliyle otoyol projelerine devam edeceklerini belirterek, "2023 yılına kadar 6 proje ile toplam 579 kilometre, 2035 yılına kadar 13 proje ile toplam 3.767 kilometre daha otoyol yapımını hayata geçirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı
12.12.2021 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması
Bakan Karaismailoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul'un gerekli yapılarını bir bir hayata geçirirken sektör paydaşlarımızın görüşlerini de alarak Kanal İstanbul'un işletme planlarını hazırlıyoruz" dedi.
15.11.2021 Ekonomi
Yol kavgası;  baltayla başına vurarak öldürdü
Yol kavgası; baltayla başına vurarak öldürdü Esenyurt'ta, yol verme nedeni ile iki sürücü arasında çıkan kavgada, kafasına balta ile darbe alan Ömer Ulupınar hayatını kaybetti.
10.09.2021 Yaşam
Son dakika... İstanbul'da 7 ilçede su kesintisi! İSKİ su kesintisi duyuruları 17 Ağustos 2021
Son dakika... İstanbul'da 7 ilçede su kesintisi! İSKİ su kesintisi duyuruları 17 Ağustos 2021 İstanbul planlı su kesintisi duyuruları araştırılıyor. 17 Ağustos Salı günü İstanbul'da arıza, bakım ve onarım nedeniyle yaşanacak planlı su kesintileri İSKİ tarafından paylaşılıyor. İSKİ, İstanbul'da su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve mahalleleri duyurdu. İstanbul'da 7 ilçede 11 saatlik su kesintisi uygulanacak. 17 Ağustos İstanbul'da sular ne zaman gelecek? İşte 17 Ağustos İstanbul su kesintisi duyuruları...
17.08.2021 Gündem
Kanal İstanbul ne zaman başlayacak, Kanal İstanbul ihalesi ne zaman? Kanal İstanbul son durum
Kanal İstanbul ne zaman başlayacak, Kanal İstanbul ihalesi ne zaman? Kanal İstanbul son durum Kanal İstanbul ne zaman yapılacak? Sorusu zaman zaman gündeme geliyor. Avrupa Yakası'nda hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Projesi'nin temeli haziran sonunda atılacak. Projede ilk kazmanın vurulacağı tarih ise Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından yapılan açıklamadan sonra belli oldu. Peki, Kanal İstanbul ne zaman açılacak, ihalesi yapıldı mı, ne zaman? Kanal İstanbul'un güzergahı neresi? İşte konu hakkında detaylar…
9.06.2021 Gündem
Kanal İstanbul projesi ihalesi ne zaman? Kanal İstanbul projesi imar planları tamamlandı!
Kanal İstanbul projesi ihalesi ne zaman? Kanal İstanbul projesi imar planları tamamlandı! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son dakika açıklaması yaparak, Kanal İstanbul’un proje çalışmaları hakkında son durumu aktardı. Peki, Kanal İstanbul projesi ihalesi ne zaman?
5.04.2021 Gündem
Kanal İstanbul imar planları onaylandı! Kanal İstanbul'un temeli ne zaman atılacak? Kanal İstanbul projesi güzergahı…
Kanal İstanbul imar planları onaylandı! Kanal İstanbul'un temeli ne zaman atılacak? Kanal İstanbul projesi güzergahı… Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. Kanal İstanbul'un temeli ne zaman atılacak?
27.03.2021 Gündem
Sular ne zaman kesilecek? Su kesintisi hangi saatlerde olacak? İstanbul'da su verilemeyecek yerler!
Sular ne zaman kesilecek? Su kesintisi hangi saatlerde olacak? İstanbul'da su verilemeyecek yerler! İstanbul'da bugün başlayan 30 saatlik su kesintisi vatandaşların gündeminde yer alamay devam ediyor. İSKİ su kesintisini daha önce duyurmuştu. İSKİ, Başakşehir Ispartakule mevki TCDD karayolu üst geçidi işi kapsamında Şahintepe-Esenyurt ana isale hattında zorunlu olarak deplase bağlantı çalışmaları nedeniyle İstanbul'da 30 saati bulan su kesintisi yaşanacağını bildirdi. Peki, Sular ne zaman kesilecek? Su kesintisi hangi saatlerde olacak? Sular ne zaman gelecek? Esenyurt'ta sular ne zaman gelecek? İstanbul'da 30 saatlik su kesintisinin detayları...
6.01.2021 Gündem
İstanbul'da 30 saatlik su kesintisi hazırlığı! Bugün başlıyor, su satışları patladı...
İstanbul'da 30 saatlik su kesintisi hazırlığı! Bugün başlıyor, su satışları patladı... İstanbul'da Şahintepe-Esenyurt ana isale hattında yapılacak çalışma nedeniyle 5 ilçede 30 saat su kesintisi yaşanacağı açıklanmasının ardından, birçok kişi su bidonları, damacanalar alma telaşına düştü. Esenyurt’ta bir su satıcısı “Satışlar patladı. 3 TIR su sattık. Yani 3900 bidon su yapıyor. 1 alan 3 aldı, 5 aldı” dedi.
5.01.2021 Gündem
TEM Otoyolu'nda motosiklet otomobilin önüne saplandı
TEM Otoyolu'nda motosiklet otomobilin önüne saplandı Başakşehir TEM Otoyolu'nda otomobilin arkadan çarptığı motosiklet sürücüsü savrularak olay yerinde hayatını kaybetti. Motosikletin otomobilin önüne saplandığı ve yaklaşık 200 metre bu şekilde gittiği öğrenildi.
3.01.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Ispartakule ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ıspartakule haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.