Gazete Vatan Logo

Halkalı Bahçeşehir banliyö hattı durakları-güzergah! Banliyö ne demek, banliyö treni nedir, Halkalı Bahçeşehir arası kaç dk?

Halkalı ve Bahçeşehir arasında yer alan banliyö hattı bugün devreye alınıyor. Halkalı Bahçeşehir banliyö hattı sayesinde, Halkalı-Bahçeşehir arası mesafe 22 dakikaya düşecek. Konutbirlik, Altınşehir ve Ispartakule ara duraklarının inşası ise devam ediyor. Peki, Halkalı Bahçeşehir banliyö hattı durakları ve güzergahı ne, Banliyö ne demek, banliyö treni ne demek?

Halkalı Bahçeşehir banliyö hattı durakları-güzergah! Banliyö ne demek, banliyö treni nedir, Halkalı Bahçeşehir arası kaç dk?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2 yıldır devam eden çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Yeni tren hattıyla birlikte Halkalı-Bahçeşehir arasındaki mesafe 22 dakikaya inecek.13,5 kilometre uzunluğundaki hatta İstanbul Kart ile seyahat edilebilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın İstanbul'daki 7 ayrı metro hattında çalışmaları da sürüyor. 2023 yılında tamamlanacak bu hatlarla şehir içi toplu ulaşımın yükü de azalacak.

Halkalı Bahçeşehir banliyö hattı durakları

2023 yılına kadar tüm durakların devreye girmesi planlanırken böylelikle Arnavutköy-Çatalca-Büyükçekmece-Esenyurt-Avcılar-Küçükçekmece ve Başakşehir ilçeleri dev proje ile birbirine raylı sistem ile bağlanmış olacak. 

Ara duraklar olarak planlanan Konut Birlik, Altınşehir ve Ispartakule duraklarında ise çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. 

Banliyö ne demek, Banliyö treni nedir?

Bir kentin yakın çevresinde bulunan, kentle sıkı bağlantısı olan yerleşim yeri.

Türk Dil Kurumu'na göre banliyö kelimesi "Yörekent" anlamına gelmektedir. Yörekent kelimesi ise "Genellikle oturma alanı niteliğinde olan, şehir merkezinden uzakta veya sınırlarına yakın yerlerde bulunan şehir yöresi, banliyö." anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Banliyö treni, şehrin merkezini, hatta bazen dışını da birleştiren ve gün içinde yolcu taşıyan tren türüdür. Zamanımızda şehirlerin geniş bir coğrafyaya yayılması nedeniyle artan trafik sıkışıklığı, park problemi, hava kirliliği gibi sorunlara karşı banliyö trenleri bir alternatiftir.