İslam Ülkeleri

İslam Ülkeleri

Son dakika islam ülkeleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan islam ülkeleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını islam ülkeleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İslam Ülkeleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan islam ülkeleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.086 islam ülkeleri haberi bulunmuştur. Tüm islam ülkeleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze krizinde başından beri Mısır'la ortak hareket ettik
Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze krizinde başından beri Mısır'la ortak hareket ettik İstanbul'da Mısırlı mevkidaşı Şükri'yi ağırlayan Bakan Hakan Fidan, Gazze Şeridi'ndeki durumun yanı sıra Libya, Somali ve Sudan gibi başlıkların ele alındığını söyledi.
20.04.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB 18’inci Konferansı’nda konuştu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB 18’inci Konferansı’nda konuştu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde düzenlenen İslam İşbirliği Parlamenter Asamblesi (İSİPAB) 18’inci Konferansı’nda konuştu.
5.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in dezenformasyon çabalarını engellemek en önemli görevimizdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in dezenformasyon çabalarını engellemek en önemli görevimizdir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını örtmek için gerçekleri çarpıttığını söyleyerek "İsrail'in barbarlıklarını kayıt altına almak ve dezenformasyon çabalarını engellemek en önemli görevimizdir" dedi.
24.02.2024 Gündem
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak kritik asgari ücret mesajı verdi. Öte yandan Erdoğan gündemden düşmeyen fenomenlere soruşturma ve fon vurgunuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
2.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Helal zirvesi, yeni ufuklar açacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Helal zirvesi, yeni ufuklar açacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı 2023'e video mesaj gönderdi.
25.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Erdoğan Almanya ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli mesajlar verdi.
18.11.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli'nden Gazze mesajı: Devletim, milletim istesin yola revan olurum
MHP lideri Bahçeli'nden Gazze mesajı: Devletim, milletim istesin yola revan olurum MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet'in 100. yılına ilişkin mesajlar veren Bahçeli, "Cumhuriyetten nasıl dönüş yoksa cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden de dönüş yoktur." ifadelerini kullandı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren MHP lideri, "Milletim istesin, devletim istesin Gazze'deki çocuklara kol kanat germek için yola revan olmazsam namerdim." dedi.
24.10.2023 Gündem
Türkiye'de yas ilan edildi mi? Filistin için yas ilan eden ülkeler hangileri?
Türkiye'de yas ilan edildi mi? Filistin için yas ilan eden ülkeler hangileri? İsrail güçleri, dün akşam saatlerinde Gazze'de bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail’in hastaneyi hedef alması birçok ülke tarafından tepkiyle karşılanırken Filistin 3 günlük yas ilan etti. Peki, Türkiye'de yas ilan edildi mi? Filistin için yas ilan eden ülkeler hangileri?
18.10.2023 Gündem
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı!
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı! İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nde bulunan Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Hastaneye yapılan saldırı sonrası peş peşe açıklama yapıldı.
18.10.2023 Dünya
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan flaş açıklama: Orta Doğu barışının en temel şartlarından biri
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan flaş açıklama: Orta Doğu barışının en temel şartlarından biri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 1967 sınırlarında, bağımsız, bütünleşik, egemen ve başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması için çalışılması gerektiğini belirterek, “Sadece kağıt üzerinde var olan, mahalle mahalle bölünmüş bir Filistin değil, toprak bütünlüğü de temin edilmiş bir Filistin’in kurulması hem İslam dünyasının en temel ödevlerinden hem de Orta Doğu barışının en temel şartlarından birisidir.” dedi.
16.10.2023 Gündem
Bakan Kacır: TSE nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak
Bakan Kacır: TSE nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak Kocaeli'de Bilişim Vadisi'nde TSE'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Uluslararası Genç Profesyoneller Çalıştayı'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki dönemde TSE, nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak ve daha etkin rol üstlenecek. 70 yıllık birikim ve tecrübesiyle TSE, hem bölgemizdeki ülkelere hem de İslam dünyasına standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında hizmet sağlıyor, liderlik ediyor" dedi.
14.10.2023 Ekonomi
İsveç'te İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı
İsveç'te İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı İsveç’te Irak asıllı Salwan Momika, İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenledi. İran, İsveç polisi kontrolünde gerçekleşen saldırı nedeniyle Stockholm yönetimini uyararak saldırıların durdurulmasını istedi.
18.08.2023 Dünya
Bakan Fidan: Danimarka ve İsveç provokasyonların zararlarını görmeye başladı
Bakan Fidan: Danimarka ve İsveç provokasyonların zararlarını görmeye başladı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kur'an-ı Kerim'e gerçekleştirilen saldırılarla ilgili, "Bu konunun vehameti karşı taraflarca anlaşılıyor. Danimarka ve İsveç bu provokasyonların zararlarını görmeye başladı. Bu süreç içinde de gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" dedi.
31.07.2023 Gündem
Numan Kurtulmuş: 300 milyar dolar karşılığındaki pazarlık nedir
Numan Kurtulmuş: 300 milyar dolar karşılığındaki pazarlık nedir AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş,“Dünya ekonomisini takip edenler bilir ki, şu an dünyada finansal bakımdan en zor durumda olan ülkelerden biri İngiltere'dir. İngiltere'de sana 300 milyar doları verecek imkanın ve kabiliyetin olmadığını biliyoruz. Hadi diyelim ki bunlar sana 300 milyar doları verecekler. Kara kaşın gözün için mi verecekler? Ne pazarlığı yaptınız ? 300 milyar dolar karşılığındaki pazarlık nedir? " diye konuştu.
9.05.2023 Gündem
Mehmet Kemal Bozay kimdir? Dışişleri bakan yardımcısı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın biyografisi...
Mehmet Kemal Bozay kimdir? Dışişleri bakan yardımcısı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın biyografisi...  Dışişleri bakan yardımcılıklarına Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar ve Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay getirildi. Peki, Mehmet Kemal Bozay kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? 
18.02.2023 Gündem
Bülent Keneş kimdir? İsveç Bülent Keneş’i iade edecek mi?
Bülent Keneş kimdir? İsveç Bülent Keneş’i iade edecek mi? İsveç Yüksek Mahkemesi, FETÖ firarisi, Today’s Zaman’ın Eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade edilmesi talebini reddetti. Peki, Bülent Keneş kimdir, kaç yaşında, nereli?
19.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Artık buna sessiz kalamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Artık buna sessiz kalamayız Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İş birliği Daimi Komitesi 38. Toplantısı Açılış Programı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yunanistan'daki kardeşlerimizin vakıfları ve malları gasp ediliyor. Ana dillerini öğrenmelerine izin verilmiyor. Artık buna sessiz kalamayız." ifadelerini kullandı.
28.11.2022 Siyaset
Bakan Nebati’den doğal gaz açıklaması: 2023’te vanamızı açıyoruz
Bakan Nebati’den doğal gaz açıklaması: 2023’te vanamızı açıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazımızın vanasını 2023’te inşallah açıyoruz. Nükleer Santralimizi yine önümüzdeki yıl devreye alıyoruz. Böylece, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını giderek azaltmak konusunda da kararlıyız” dedi.
24.11.2022 Ekonomi
'İslami Dayanışma Oyunları tün dünyaya örnek teşkil edecek'
'İslami Dayanışma Oyunları tün dünyaya örnek teşkil edecek' Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ''İnanıyorum ki İslam dünyasının birlikteliği, dostluğu ve kardeşliğine yönelik olarak gerçekleştirdiklerimiz sporun birleştirel gücünü esas alan İslami Dayanışma Oyunları'yla birlikte tüm dünyaya örnek teşkil edecek ve gelecek nesillere kuvvetli bir barışın ve dostluğun zeminini tesis edecektir.''dedi.
7.08.2022 Diğer Sporlar
TOGG'la ilgili flaş gelişme! Herkesin gözü o tarihe çevrildi
TOGG'la ilgili flaş gelişme! Herkesin gözü o tarihe çevrildi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Allah nasip ederse Türkiye'nin kendi markasını taşıyan yüzde 100 elektrikli otomobilinin açılışını 29 Ekim'de gerçekleştireceğiz" dedi.
3.08.2022 Ekonomi
Bakan Kasapoğlu ve Bakan Kurum Atletizm Pisti'nin açılışını gerçekleştirildi
Bakan Kasapoğlu ve Bakan Kurum Atletizm Pisti'nin açılışını gerçekleştirildi İslam ülkeleri arasında düzenlenen en büyük spor organizasyonu olan İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisine hazırlanan Konya’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehre kazandırılan atletizm pistinin açılışı yapıldı.
18.06.2022 Şampiy10
Zelenskiy'den Ramazan ayı vurgusu! 'Esselamu aleyküm' dedi ve ekledi: Müslümanlar...
Zelenskiy'den Ramazan ayı vurgusu! 'Esselamu aleyküm' dedi ve ekledi: Müslümanlar... Ramazan ayının başlamasına bir hafta kala Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den çarpıcı açıklamalar geldi. Konuşmasına "Esselamu aleyküm" diyerek başlayan Zelenskiy, Ramazan ayında Müslümanların ellerine silah alıp ülkeyi Rusya'nın işgalinden korumaya çalışmak durumunda kalacağını söyledi.
26.03.2022 Dünya
Kılıçdaroğlu Elmalılı Hamdi Yazır konferansında konuştu
Kılıçdaroğlu Elmalılı Hamdi Yazır konferansında konuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam alimi Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın anıldığı panele katıldı.
19.03.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İslam Ülkeleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki islam ülkeleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.