Gazete Vatan Logo

Türkiye'de yas ilan edildi mi? Filistin için yas ilan eden ülkeler hangileri?

İsrail güçleri, dün akşam saatlerinde Gazze'de bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail’in hastaneyi hedef alması birçok ülke tarafından tepkiyle karşılanırken Filistin 3 günlük yas ilan etti. Peki, Türkiye'de yas ilan edildi mi? Filistin için yas ilan eden ülkeler hangileri?

Türkiye'de yas ilan edildi mi? Filistin için yas ilan eden ülkeler hangileri?

Türkiye'de yas ilan edildi mi? Filistin için yas ilan eden ülkeler hangileri? Filistin'de, el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırı nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etti. Filistin haber ajansı WAFA'da Abbas'ın açıklamasına yer verildi. Mahmud Abbas'ın hastaneye düzenlediği saldırı nedeniyle 3 gün yas ilan ettiği belirtildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, ölenlerin sayısının 500'e yükseldiğini belirtmişti. Ölü sayısı daha önce 200 olarak açıklanmıştı.

Türkiye'de yas ilan edildi mi?

Türkiye’de, Filistin’de bombalanan hastanede hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edilecek.

Filistin için yas ilan eden ülkeler hangileri?

İsrail tarafından Gazze’deki Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırı sebebiyle İran'da en az 1 günlük yas ilan edildi.

İran, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Baptist Hastanesi'ne (Al Ahli Arab Hastanesi) düzenlenen ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısı nedeniyle ülkede 18 Ekim’de 1 günlük genel yas ilan edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

"İslam ülkeleri Siyonist rejimin büyükelçilerini ülkelerinden kovmalı"

İran yayımladığı bildiride, uluslararası toplum ve diğer ülkelerin saldırıyı kınanmaları gerektiği belirtilerek, “Özellikle İslam ülkeleri savaş suçu ve soykırım olan bu saldırıyı şiddetle kınamalı ve bu rejim ile tüm ilişkilerini keserek Siyonist rejimin büyükelçilerini ülkelerinden kovmalıdırlar” ifadeleri kullanıldı.