Gazete Vatan Logo

Mehmet Kemal Bozay kimdir? Dışişleri bakan yardımcısı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın biyografisi...

Dışişleri bakan yardımcılıklarına Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar ve Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay getirildi. Peki, Mehmet Kemal Bozay kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? 

Mehmet Kemal Bozay kimdir? Dışişleri bakan yardımcısı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın biyografisi...

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar, Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar ve Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Dışişleri Bakan Yardımcılıklarına atandı. 

Mehmet Kemal Bozay kimdir, nereli, kaç yaşında? 

1966 yılında Ankara’da doğan Mehmet Kemal Bozay Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunudur. 1988'de Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı'nda ve Körfez İslam Ülkeleri Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak görev yapmış, ardından çeşitli diplomatik görevler üstlenmiş olup 2012-2016 yılları arasında Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği görevini yürütmüştür. 2016 -2018 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşleri Müsteşar Yardımcılığını yürütmüştür.Eylül 2018 itibarıyla Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi görevini sürdürmektedir. İngilizce bilen Bozay evlidir ve bir kızı vardır. 

Mehmet Kemal Bozay hangi görevlerde yer aldı? 

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığına 1989’da katılan Bozay, İran, Slovenya, Bosna Hersek’te çeşitli görevlerde bulunmasının ardından 1997-1999 yıllarında Bakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Bakan Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. 

1999-2003 yıllarında Birleşmiş Milletler (BM) Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinde müsteşar olarak görev alan Bozay, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı’ndaki çeşitli görevlerinin ardından Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nde müsteşarlık ve Belgrad Büyükelçiliği görevlerini üstlendi. 

2016-2018 yıllarında Avrupa ve AB İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Bozay, 2019’dan bu yana Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliği görevini yürütüyordu.