İnternet Siteleri

İnternet Siteleri

Son dakika internet siteleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan internet siteleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını internet siteleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnternet Siteleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan internet siteleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.992 internet siteleri haberi bulunmuştur. Tüm internet siteleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı! 'Lütfen bize bildiriniz'
Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı! 'Lütfen bize bildiriniz' Baykar'dan sahte ilan ve haberlere karşı uyarı geldi. Resmi sosyal medyasından yapılan açıklamada "Halka açık bir şirket olmayan Baykar, hiçbir zaman yatırım teklifinde bulunmamaktadır" denildi.
15.04.2024 Gündem
18 ilde operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı
18 ilde operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 ilde düzenlenen Sibergöz 30 operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
30.03.2024 Gündem
Tüketiciyi yanıltıcı, aldatıcı reklamlara 17 milyon lira ceza kesildi
Tüketiciyi yanıltıcı, aldatıcı reklamlara 17 milyon lira ceza kesildi Ticaret Bakanlığı, bu ayki Reklam Kurulu toplantısında; tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklam ve ticari uygulamalar hakkında 17 milyon 37 bin 891 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.
20.03.2024 Ekonomi
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Parasının yanmasından korkan ödeme yapmak zorunda kalıyor
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Parasının yanmasından korkan ödeme yapmak zorunda kalıyor Alternatif konaklama yöntemleri arasında yer alan bungalovlar ve villalara her geçen gün talep artıyor. Son dönemde yaşanan dolandırıcılık vakaları ise endişe yaratıyor. Dolandırıcıların yeni yöntemlerine karşı uyarıda bulunan Mehmet Bozdoğan, Birebir kopyalanan internet siteleri ve binlerce takipçisi olan sahte sosyal medya hesapları, insanlarda güven duygusu uyandırıyor. Rezervasyon için ön ödemeyi alan dolandırıcılar maalesef durmuyor. Ev sigortası adı altında bir ödeme daha talep ediyor. İkinci ödeme yapılmazsa, rezervasyonun iptal edilip paranın iade edilmeyeceği belirtiliyor. Parasının yanmasından korkanlar bir ödeme daha yapıyor. Ancak, mekana gittiklerinde ne bir muhatap ne de ev bulabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
14.03.2024 Gündem
Dolandırıcıların yeni yöntemi 'kardeşime eş arıyorum' tuzağı
Dolandırıcıların yeni yöntemi 'kardeşime eş arıyorum' tuzağı Dolandırıcılar her gün farklı yöntem geliştirerek tuzak kuruyor. Son günlerde dolandırıcılar attıkları mesajlarla abla, abi veya kız kardeşlerine eş aradıklarını söylüyorlar. Verilen numara mesaj atanlar ya da linki tıklayanlar tuzağa düşüyor. Sosyal medyada çok kişi bu tuzağa düştüğünü belirtiyor. Uyarıda bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, "İstenen amaç; tehdit, şantaj ve korkuyla para sızdırmaktır. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda bu hesabı engellemek ve hiçbir şekilde yazışma yapmamak son derece önemlidir. Zira para verseniz de bundan kurtuluşunuz yoktur" dedi.
29.12.2023 Gündem
SPK'dan 143 internet sitesi için kapatma talebi!
SPK'dan 143 internet sitesi için kapatma talebi! Sermaye Piyasası Kurulu, 143 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.
22.12.2023 Ekonomi
161 bin lirası buhar oldu! Maili onayladı, hesabını ele geçirdiler
161 bin lirası buhar oldu! Maili onayladı, hesabını ele geçirdiler Yozgat’ın Çekerek ilçesinde yaşayan Yasin Turgut, çekmeği düşündüğü 50 bin liralık kredi için internetten araştırma yaptı. Birçok siteye giren Turgut, bankaları tek tek araştırdı. İddialara göre bir gün süre sonra araştırma yaptığı banka Turgut’u aradı. Kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan kişi Turgut’a bir mail gönderileceğini ve mailin onaylanması gerektiğini söyledi. İstenileni yapan Turgut’un haberi olmadan mobil bankacılığına giren dolandırıcılar, Turgut’un hesabından çektiği parayı yine Turgut’un başka bir hesabına aktardı. Durumu fark eden Turgut, kendisinin 50 bin lira ihtiyacının olduğunu söyleyerek, gelen paranın fazla olduğunu belirtti. Dolandırıcılar Turgut’a paranın atılan maildeki bilgilere geri atılmasını ifade etti. Parayı geri atan Turgut, dolandırıldığını anlayınca hemen savcılığa giderek şikayette bulundu.
21.12.2023 Gündem
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan'
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan' Son dönemde ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemlerinden biri de ünlü restoranların internet sitelerini kopyalayıp, müşterilerden sahte rezervasyonlar için kapora ücreti almak oldu. Ünlü şef Arda Türkmen de dolandırıcıların hedefi oldu. Arda Türkmen yaşadıklarını anlatırken dolandırıcıların kendisinden de Bin Euro istediğini söyledi. Prof. Dr. Berk Üstündağ ise yapay zeka araçlarının kullanılarak dolandırıcılığın arttığını vurguladı.
3.12.2023 Magazin
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor?
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Bankada döviz hesabı olan, Hazine’nin dövizli kağıtlarından alan ve hisse senedinden kazanç elde edenlerin ödeyeceği verginin yüzde 40’a kadar çıkarılacağı iddiaları sosyal medyada dolaşınca vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Sorularına yanıt aramaya başladı.
28.11.2023 Finans
THY uçuşları iptal mi? THY hangi seferleri iptal etti, iptal edilen uçuşlar nasıl sorgulanır? THY İstanbul uçuşları da iptal mi?
THY uçuşları iptal mi? THY hangi seferleri iptal etti, iptal edilen uçuşlar nasıl sorgulanır? THY İstanbul uçuşları da iptal mi? Türk Hava Yolları, yarın İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 40 seferinin karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu.  İptal olan seferler hakkında detaylar, THY internet sitesi ve havalimanlarının internet siteleri üzerinden öğrenilebilecek. Peki, THY iptal seferler listesi nasıl ve nereden sorgulanır? 18 Kasım THY iptal sefer sorgulama…
17.11.2023 Gündem
Aldatan reklamlara 76 milyon lira ceza kesildi! Bakanlık duyurdu
Aldatan reklamlara 76 milyon lira ceza kesildi! Bakanlık duyurdu Ticaret Bakanlığı "Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara yaklaşık 76 milyon TL ceza uyguladı" açıklamasında bulundu.
19.10.2023 Ekonomi
TPAO'dan dolandırıcılık uyarısı: Hisseler satışa çıkarılmamıştır
TPAO'dan dolandırıcılık uyarısı: Hisseler satışa çıkarılmamıştır Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 'yatırım fırsatı' adı altında TPAO hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğunu, herhangi bir hisse satışının söz konusu olmadığını bildirdi.
14.10.2023 Ekonomi
Sahte yatırım ve borsa siteleri için harekete geçildi! Ankara merkezli 8 ilde operasyon! 29 kişi gözaltında
Sahte yatırım ve borsa siteleri için harekete geçildi! Ankara merkezli 8 ilde operasyon! 29 kişi gözaltında Sosyal medya, borsa ve yatırım hizmetlerinde faaliyet gösteren forum sitelerindeki ücretsiz eğitim adı altındaki reklamlara cep telefon numaralarını yazarak form dolduran vatandaşları mağdur eden 29 şahıs gözaltına alındı.
26.09.2023 Yaşam
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! 'Derhal kontrol edin'
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! 'Derhal kontrol edin' Son yıllarda tüketiciler, üreticiler ve kargo şirketleri arasında yaşanan olumsuzluklar hakkında konuşan Av. Dr. Ali Önal, tarafların hak ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi. Taşıyıcı şirketlerin hasar gören paketlerde sorumluluk kabul etmediklerine dair imza istedikleri iddiaları hakkında konuşan Önal, “Kargo şirketlerinin sorumluluk kabul etmiyorum şeklindeki söylemi varsa, bunlar geçersiz ihtirazı kayıtlardır. Bunların her şekilde tüketicinin lehine olacak şekilde yorumlanan Yargıtay kararları mevcuttur. Vatandaşların imza atmaması mümkündür” dedi.
25.09.2023 Gündem
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı Son dönemde, artan kiralarla birlikte uygun fiyata ev arayanlara bir de üniversite öğrencileri eklenince emlak dolandırıcılarının sayısı arttı. Yirmi yaşındaki üniversite öğrencisi Faati İlir Llapashtica o dolandırıcıların yeni kurbanı oldu. Llapashtica, sözleşme yaptıktan sonra 20 bin lira depozito ücreti verdi ama anahtarını teslim alamadı. Ev arayışında olan Özlem Yel ise, 'Site üzerinden şu anda da ev arıyorum. Bugün bir dolandırıcılık yaşayacaktım ki, ramak kala döndüm.' dedi.
22.09.2023 Yaşam
44 internet sitesi için  kapatma kararı!
44 internet sitesi için kapatma kararı! Sermaye Piyasası Kurulu, 44 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.
15.09.2023 Ekonomi
Dolandırıcılardan akılalmaz sahte e-devlet oyunu! Olmayan borç ile korkutup para talep ediyorlar
Dolandırıcılardan akılalmaz sahte e-devlet oyunu! Olmayan borç ile korkutup para talep ediyorlar Dolandırıcıların yeni oyunu 'bu kadarına pes' dedirtti. Vatandaşlara SMS ve veya mail yoluyla ulaşan dolandırıcılar attıkları linkle kurbanları sahte e-devlet sitesine yönlendiriyor. Sitede TC No ile sorgulama yapan vatandaşlara borç çıkarılıyor ve ödenmemesi halinde icra geleceği ifade edilerek korkutuluyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Selen Karataş, konuyla ilgili bilgi vererek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
12.08.2023 Yaşam
42 internet sitesine kapatma talebi
42 internet sitesine kapatma talebi Sermaye Piyasası Kurulu, 42 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.
10.08.2023 Gündem
23 internet sitesi için kapatma kararı
23 internet sitesi için kapatma kararı SPK 23 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.
28.07.2023 Ekonomi
'Doğal gaza yüzde 224 oranında zam' iddialarına yalanlama
'Doğal gaza yüzde 224 oranında zam' iddialarına yalanlama Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan, 'Doğal gaza yüzde 224 oranında zam' yapıldığına dair haberleri yalanlayarak, "Doğal gaz tarifelerine yönelik böyle bir artış kesinlikle söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.
16.07.2023 Ekonomi
58 internet sitesi için kapatma kararı
58 internet sitesi için kapatma kararı Sermaye Piyasası Kurulu, 58 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.
14.07.2023 Ekonomi
Bakanlıktan, 'evlilik kredisi' vaadiyle dolandırıcılığa karşı uyarı
Bakanlıktan, 'evlilik kredisi' vaadiyle dolandırıcılığa karşı uyarı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, 'Aile ve Gençlik Bankası' adı altında 'evlilik kredisi' vaadiyle sahte internet siteleri üzerinden yapılan dolandırıcılık hakkında vatandaşlara uyarı yapıldı.
13.07.2023 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor Artan teknoloji unsurlarıyla birlikte yüz yüze alışveriş yavaş yavaş azalırken internet üzerinden satış ve alış da oldukça yaygınlaştı. Ancak online alışveriş de kendi çerçevesinde bazı sorunları doğuruyor. Bu sorunlar arasında dolandırıcılık, sahtecilik, kart bilgilerini çalma, karşında muhatap bulamama gibi sorunlar bulunuyor. Öte yandan iade işlemleri de büyük bir sorun olmakta. Bu sorunlarla karşılaşanlar mahkemelik bile olabiliyor. Ayrıca cayma hakkını kullanırken ekonomik olarak zarara uğrayan tüketicinin parasını faiziyle geri alınabileceği detayı da ortaya çıktı. Konunun uzmanı Gazetevatan'a önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilenler...
10.07.2023 Ekonomi
Öğrenci evleri spotçuların yerini aldı: 'Eşyalarını sosyal medyadan satıyorlar'
Öğrenci evleri spotçuların yerini aldı: 'Eşyalarını sosyal medyadan satıyorlar' Bu sene mezun olarak memleketine dönmeye hazırlanan öğrenciler eşyalarını satmaya başlarken, deposu dolu olan spotçular alım yapmayınca gençler sosyal sosyal medya üzerinden satış yapmaya odaklandı.
4.07.2023 Yaşam
MOSSAD casuslarına 'MİT' darbesi! Hayalet hücre çökertildi
MOSSAD casuslarına 'MİT' darbesi! Hayalet hücre çökertildi Milli İstihbarat Teşkilatı, İsrail, Rus ve İran istihbaratına bağlı Türkiye'de faaliyet gösteren casuslara yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarından sonra kamuoyunda ses getirecek yeni bir operasyona daha imza attı.
3.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnternet Siteleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki internet siteleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.