İlkyardım

İlkyardım

Son dakika ilkyardım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilkyardım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilkyardım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlkyardım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilkyardım gelişmeleri de dahil olmak üzere 383 ilkyardım haberi bulunmuştur. Tüm ilkyardım haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'da kaza yapan motosikletli polis memuru şehit oldu
İstanbul'da kaza yapan motosikletli polis memuru şehit oldu Şişli'de göreve giden motosikletli polisler kaza yaptı. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Furkan Bor hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Kaza anı kameraya yansıdı.
23.03.2024 Gündem
Haluk Akakçe hayatını kaybetti!
Haluk Akakçe hayatını kaybetti! Çağdaş sanatın önemli isimlerinden olan Haluk Akakçe'den acı haber... Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve dokuz gün komada kalan sanatçı 53 yaşındaki sanatçı, bu sabah vefat etti.
9.10.2023 Magazin
Şarkıcı Göksel'in konserine gitti hayatı karardı! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti: 'Göksel Hanım'ın menajeri tarafından tehdit edildim'
Şarkıcı Göksel'in konserine gitti hayatı karardı! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti: 'Göksel Hanım'ın menajeri tarafından tehdit edildim' 7 Temmuz 2023 tarihinde Şarkıcı Göksel'in konserine giden 33 yaşındaki spor eğitmeni Selin Gül'ün kafasına, konser sırasında ateşlenen havai fişekler sebebiyle demir parçası düştü. Kaza sonrası sol kulağında yüzde 65 engel oluştuğunu ifade eden Selin Gül, 400 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gül, "Bu süreçte hiçbir şekilde, İBB Kültür A.Ş.'den, organizasyonu yapan şirketin sahibinden, Göksel Hanım'ın ekibinden hiç kimseden hiçbir şekilde yardım görmedim. Üstüne ilk olarak götürüldüğümüz hastanede yapılan işlemlerden dolayı evime icra kağıdı geldi" diye konuştu. Organizasyon şirketi iddialarla ilgili açıklama yapmazken, İBB Kültüe A.Ş. konser alanındaki sorumluluğun, alanın kiralandığı organizasyon şirketlerinde bulunduğunu belirtti.
5.10.2023 Gündem
Çocuklar için üç kutlama bir arada
Çocuklar için üç kutlama bir arada KidZania İstanbul, 15-23 Nisan tarihleri arasında Ramazan Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Urbano'nun doğum gününü çocuklarla birlikte değişik etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.
12.04.2023 Yaşam
Otellerde yeni dönem! Tur operatörleri rapor isteyecek
Otellerde yeni dönem! Tur operatörleri rapor isteyecek Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otellere ve yeme-içme sektöründeki işletmelere, depreme dayanıklı olduklarına dair sertifika verilmesi gerektiğini belirtti. Bağlıkaya, “Yurtdışındaki muhataplarımız eskiden ‘yeni destinasyon var mı?’ diye sorarken şimdi depremi soruyor. Tur operatörleri de büyük ihtimalle otellerin depreme dayanıklı olup olmadıklarına dair raporlar isteyecek. Oteller sertifikalansın ki güven telkin edelim” diye konuştu.
20.03.2023 Ekonomi
Olası bir büyük depremde kaos ve yağma nasıl önlenir?
Olası bir büyük depremde kaos ve yağma nasıl önlenir? Olası bir deprem olursa, İstanbul gibi büyük şehirde güvenlik açığına neden olabilir. Kaos, yağma ve hırsızlık olaylarını da beraberinde getirebilir. Bununla ilgili Emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin, çok detaylı planların yapılması gerektiğini söyledi ve detayları açıkladı...
9.03.2023 Gündem
Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs park halindeki otobüse çarptı
Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs park halindeki otobüse çarptı Beyoğlu'nda şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tur minibüsü park halindeki İETT otobüsüne arkadan çarptı. Kazada biri kadın 2 kişi yaralandı.
26.08.2022 Yaşam
İçişleri Bakanlığı duyurdu! 81 ile genelge gönderildi
İçişleri Bakanlığı duyurdu! 81 ile genelge gönderildi İçişleri Bakanlığı son dönemde meydana gelen boğulma vakalarına karşı valilikleri uyardı. Bakanlık gönderdiği genelge ile valiliklerden sosyal donatı alanları yeterli görülen ve can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet vb. yüzülebilir yerlerin her yıl mart ayının sonuna kadar “yüzme alanı” olarak belirlenmesini ve kamuoyuna duyurulmasını istedi.
26.07.2022 Gündem
Dilara Gül kimdir? Scooter kullanırken otomobilin çarptığı dansçı Dilara Gül’ün trafik kazası nasıl oldu?
Dilara Gül kimdir? Scooter kullanırken otomobilin çarptığı dansçı Dilara Gül’ün trafik kazası nasıl oldu? Dilara Gül kimdir, Scooter kazası nedir? Scooter kullanırken süratle gelen otomobilin çarptığı Dilara Gül hayatını kaybetti.
13.07.2022 Yaşam
Şişli'deki scooter kazasında kahreden detay! Dilara Gül'den geriye bu görüntüler kaldı
Şişli'deki scooter kazasında kahreden detay! Dilara Gül'den geriye bu görüntüler kaldı Şişli'de aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden scooterlı kadının isminin Dilara Gül ve aynı zamanda dansçı olduğu öğrenildi. Gül'den geriye dans ettiği sırada çekilen görüntüleri kaldı.
12.07.2022 Yaşam
Japonya Ukrayna için harekete geçti! Flaş karar, uygulandı ve...
Japonya Ukrayna için harekete geçti! Flaş karar, uygulandı ve... Japonya hükümeti, aralarında kurşungeçirmez yelek ve kaskların da bulunduğu savunma ve yardım malzemelerini Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'ne (SDF) ait bir nakliye uçağıyla Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna'ya gönderdi.
9.03.2022 Dünya
Dünyayı şoke eden açıklama Rusya'dan az önce geldi! 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak...
Dünyayı şoke eden açıklama Rusya'dan az önce geldi! 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak... Rusya'nın Ukrayna işgalinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ukrayna lideri Zelenski Kiev'deki gizli sığınağının kapılarını yabancı gazetecilere açtı. Burada CNN International'a konuşan Zelenski ateşkes için şartını açıkladı. Belarus Ukrayna sınırındaki birlik miktarını iki katına çıkarmaya karar verdi ABD Başkanı Biden ise, ülkesinin hava sahasını Rus uçaklarına kapattı. Rus ordusu bu sabah Harkov'u cehenneme çevirdi. Top mermisi düşmeyen yerin bulunmadığı şehirde üniversite de vuruldu; en az 21 kişi öldü, 112 yaralı var. Bugün ikincisinin yapılması planlanan Ukrayna-Rusya müzakereleri ertelendi. Lavrov "Üçüncü Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak." ifadelerini kullandı.
2.03.2022 Dünya
Yunanistan'da felaket! Yanan feribotta 237 yolcu arasında Türkler de vardı...
Yunanistan'da felaket! Yanan feribotta 237 yolcu arasında Türkler de vardı... 237'si yolcu olmak üzere 288 kişinin bulunduğu İtalya bandıralı feribotta Yunanistan açıklarında yangın çıktı. Kurtarma operasyonuna en az 3 sahil güvenlik gemisi katılıyor. 46 kişi ise kayıp. Gemideki Türk yolcular facia anlarını anlattı.
18.02.2022 Dünya
Haydar Dümen, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Haydar Dümen, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti Posta Gazetesi Yazarı Nöropsikiyatri uzmanı Dr. Haydar Dümen koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 90 yaşında vefat eden Dümen, pandemi önlemleri çerçevesinde toprağa verildi.
11.02.2022 Gündem
Maaş kesintisi yapılıyor! Çalışanlara kötü haber, eğer imzaladıysanız...
Maaş kesintisi yapılıyor! Çalışanlara kötü haber, eğer imzaladıysanız... Çok sayıda çalışanı ilgilendiriyor. Maaş kesintisi yapılıyor. Çalışanın yazı olarak onay vermesi gerekiyor. Bu onayı veren kişi kesinti sonrası itirazda bulunamıyor. Yargıtay noktayı koydu. Birçok çalışan farkında olmadan yapıyor. işverenin tazminatsız işten çıkarma hakkı bulunuyor. Bazı sektörlerde yöneticiler dışındaki personellere de araç tahsis ediliyor. Özellikle satış-pazarlama işi yapanlar için geçerli. Araç kullanımı ile ilgili önemli detaylar bulunuyor. Hız limitlerini aşarak trafik cezası alan çalışanın maaşından bu ceza tutarı kesilebiliyor. Birçok kez trafik cezası alan bir kişi, tazminatı ödenerek işten çıkarılabiliyor: Emniyet kemeri kullanılmaması durumunda ise tazminatsız işten çıkarılma söz konusu olabiliyor.
28.11.2021 Çalışma Hayatı
Dünyaca ünlü rapçi Einar, sokak ortasında öldürüldü
Dünyaca ünlü rapçi Einar, sokak ortasında öldürüldü Dünyaca ünlü rapçi Einar, Stokholm'de bir apartmanın önünde vurularak öldürüldü. Cinayetin çete bağlantılı olduğu iddia edildi.
23.10.2021 Dünya
ALS hastaları için yaşam destek aparatı tasarladı
ALS hastaları için yaşam destek aparatı tasarladı Gaziantep'te oturan 9 yaşındaki Ela Ersönmez, ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) hastalarının hayatını kolaylaştırmaya yönelik "Kas Yetersizliği Yaşayan Hastalar İçin Her Yöne Dönebilen Yaşam Destek Aparatı" geliştirdi.
13.10.2021 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST'te insanlık yararına çözümler ödüllendirildi
TEKNOFEST'te insanlık yararına çözümler ödüllendirildi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yürütücülüğünde gerçekleştirilen İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nda 36 takım ödüllendirildi.
27.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat!
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat! Böcekler, keneler, arılar, sivrisinekler... Yaz mevsiminde doğada daha fazla zaman geçirmemiz nedeniyle böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Türleri, zehirli olup olmadıkları ve bireyde alerjik reaksiyon gelişip gelişmediği, böcek sokması sonrasında ortaya çıkan semptomların türü ile şiddetini belirliyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor.
28.08.2021 Sağlık
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir!
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir! Yaz aylarında böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor. Acil Tıp Uzmanı Dr. Veysel Balcı, yaz aylarında en sık görülen böcek sokmalarını anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
10.08.2021 Sağlık
Havuz kaynaklı enfeksiyonlara parazitler sebep oluyor
Havuz kaynaklı enfeksiyonlara parazitler sebep oluyor Havuz kaynaklı enfeksiyonlar hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, “Havuz kaynaklı enfeksiyonlara genellikle parazitler (yüzde 43,6) sebep oluyor. Viral etkenler olarak da genellikle adenovirus, hepatit A, norovirus ve ekovirüs tespit ediliyor” dedi.
3.08.2021 Sağlık
Kurban kesim kazaları kırıklar ve uzuv kayıplarına yol açabilir
Kurban kesim kazaları kırıklar ve uzuv kayıplarına yol açabilir Kurban kesim kazalarına ilk müdahalelerde yapılacakları anlatan Altınbaş Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Karagöl, “Kimi zaman kurban kesim kazaları, ağır yaralanmalar ya da uzuv kayıplarıyla da sonuçlanabiliyor. Fazla miktardaki kan kayıpları kişinin yaşamını tehlikeye sokabilir. Bu nedenle ilk müdahale büyük önem taşıyor” dedi.
19.07.2021 Sağlık
“Ölümlerin yüzde 50’si ilk 30 dakikada gerçekleşiyor”
“Ölümlerin yüzde 50’si ilk 30 dakikada gerçekleşiyor” Altınbaş Üniversitesi Öğr. Gör. Özlem Demir, Türkiye’deki trafik kazalarında ölümlerin yüzde 50’sinin ilk 30 dakika içinde gerçekleştiğini belirterek, “İlk yardımı yapanların zamanı çok sınırlıdır; o yüzden çabuk olmak ve bilinçli şekilde müdahalede bulunmanın büyük önemi var” dedi.
5.05.2021 Sağlık
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ve değişti, 7 gün sınırı geldi...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ve değişti, 7 gün sınırı geldi... Milyonlarca araç sahibini çok yakından ilgilendiren düzenleme 81 ile gönderilen genelge ile duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu imzasıyla araç muayene istasyonlarına ve öncelikli işlemlere ilişkin bir genelge yayımlandı. Genelgeye göre randevu ile çalışan istasyonlarda engellilere ve tekrar muayenelere öncelik verilecek. Araç, muayene tekrarına kaldı. Sahibinin, talep etmesi halinde aynı gün için muayene tekrarı randevusu verilecek. Muayene tekrarlarına ilişkin randevular toplam muayene oranının yüzde 35'ini, periyodik muayenelere ilişkin randevular da 65'ini geçemeyecek
20.03.2021 Ekonomi
Ebeveynlere online ilkyardım eğitimi
Ebeveynlere online ilkyardım eğitimi Uzman anne ve bebek koçu Sevim Kuruçay Çam, Akbatı Instagram hesabında Yaşam Akademisi söyleşilerinin konuğu olarak, anne adaylarının sorularını yanıtlayacak.
18.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İlkyardım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilkyardım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.