Gazete Vatan Logo
Magazin Haluk Akakçe hayatını kaybetti!

Haluk Akakçe hayatını kaybetti!

Çağdaş sanatın önemli isimlerinden olan Haluk Akakçe'den acı haber... Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve dokuz gün komada kalan sanatçı 53 yaşındaki sanatçı, bu sabah vefat etti.

Haluk Akakçe hayatını kaybetti!

Renkli kişiliğiyle tanınan Haluk Akakçe, bu sabah Nişantaşı’ndaki evinde yaşamını yitirdi. Sanatçının cenazesi, gerekli işlemlerin yapılması için Taksim İlkyardım Hastanesi’ne nakledildi.

Bir süredir mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düşen Haluk Akakçe’nin vefat haberi, sevdiklerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

"RUHLAR EVİNDEN DÖNÜŞ"

Haluk Akakçe, 30 Eylül'de Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, dokuz gün komada kaldığını ve mucizevi şekilde geri döndüğünü paylaşmıştı: Ruhlar evinden dönüş. Nasıl tanimlanır bilemedigim. Kocaman karanlık komadadan doktorların dokuz günlük mucuzevi çabalarıyla geri döndüm. Hepinizi seviyorum.

HALUK AKAKÇE KİMDİR?

24 Temmuz 1970 tarihinde Ankara'da dünyeye gelen Haluk Akakçe, Bilkent Üniversitesi'ndeki iç mimarlık eğitiminin ardından Londra'daki Royal College of Art ve Amerika’daki The School of the Art Institute of Chicago'daki MFA derecelerini birincilikle tamamladı. 1997'de ilk kişisel sergisini Chicago'da açmasının ardından sanat çalışmalarına Londra ve New York'ta devam etti.

Haberin Devamı