İlk Oruç

İlk Oruç

Son dakika ilk oruç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilk oruç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilk oruç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlk Oruç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilk oruç gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.271 ilk oruç haberi bulunmuştur. Tüm ilk oruç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de ilk oruç Aralık ilçesinde açıldı
Türkiye'de ilk oruç Aralık ilçesinde açıldı Türkiye'deki şehirler arasında en erken akşam ezanının okunduğu Iğdır'ın Aralık ilçesinde ramazan ayının ilk iftarı yapıldı.
11.03.2024 Gündem
Adana'da iftar saat kaçta olacak, oruç ne zaman açılacak?
Adana'da iftar saat kaçta olacak, oruç ne zaman açılacak? İslam alemi için en önemli aylar arasında yer alan Ramazan ayı bu yıl da gelip çattı. 11 Mart’ta ilk oruçlar tutulmaya başladı. Adana halkı saat kaçta, ne zaman ilk oruçlarını açacaklarını öğrenmek için araştırmalara başladı. Adana imsakiye 2024, Adana'da iftar saat kaçta, oruç ne zaman açılacak? İşte detaylar haberimizde…
12.03.2024 Adana
Hamileler oruç tutabilir mi? Hamileyken oruç tutmamak kefaret gerektirir mi, kaç aylık hamileyken oruç tutulur, yeni hamile kadın oruç tutabilir mi?
Hamileler oruç tutabilir mi? Hamileyken oruç tutmamak kefaret gerektirir mi, kaç aylık hamileyken oruç tutulur, yeni hamile kadın oruç tutabilir mi? Üç ayların son ayı olan ve Onbir Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı bu yıl 11 Mart’ta başlıyor. Buna göre; 2024 Ramazan ayı 11 Mart 2024 Pazartesi günü idrak edilecek. İlk oruç için sahura 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece kalkılacak. Ramazan ayı için geri sayım başlarken, oruç ile ilgili sorular da başladı. Peki, Hamileler oruç tutabilir mi? Hamile oruç fidyesi ne kadar?
8.03.2024 Dini Bilgiler
Ramazan ayının ilk baş ağrısını şak diye kesiyor: İş yerinde bu yöntem çok işe yarıyor!
Ramazan ayının ilk baş ağrısını şak diye kesiyor: İş yerinde bu yöntem çok işe yarıyor! Ramazan ayının ilk günü bu sene Pazartesi gününe denk geliyor. Özellikle ilk oruç günü sıklıkla karşılaşılan baş ağrısı birçok kişi için can sıkıcı bir probleme dönüşüyor. Bu ağrı basit bir nedenden dolayı olabilecekken ciddi bir sorundan da kaynaklanabilir. İş yerinde oruçluyken yakalanabileceğiniz baş ağrısını geçirecek yöntemi haberimizde derledik. Peki Ramazan'da oruçluyken baş ağrısı nasıl geçer?
4.03.2024 Sağlık
Fitre Ramazan'dan önce verilirse kabul olur mu? Fitre abiye, kız kardeşe, geline verilir mi? İşte 130 TL'lik fitre verme şartları
Fitre Ramazan'dan önce verilirse kabul olur mu? Fitre abiye, kız kardeşe, geline verilir mi? İşte 130 TL'lik fitre verme şartları Ramazan ayına kısa bir süre kala bu ayın gereklilikleri de sorgulanmaya başlandı. 11 Mart Pazartesi ilk oruç tutulacak. Fıtır sadakası olarak da bilinen fitre genellikle de Ramazan ayında veriliyor. Ancak kişiler, Ramazan'dan önce fitre verilir mi diye de merak ediyor. Özellikle çocuklu ailelerde tüm bireylerin fitresini ailenin en büyüğü veriyor. Fitre geline, kız kardeşe, abiye veriliyor mu? İşte fitre ödeme hakkında bilgiler
4.03.2024 Gündem
İlk oruç ne zaman tutulacak 2024? Ramazan ayı orucu ayın kaçında başlıyor, ne zaman?
İlk oruç ne zaman tutulacak 2024? Ramazan ayı orucu ayın kaçında başlıyor, ne zaman? İlk oruç ne zaman, ayın kaçında başlıyor? Mübarek Ramazan ayına için sabırsız bekleyiş başladı. Vatandaşlar ilk orucun ne zaman başlayacağını araştırıyor. İlk oruç ile Ramazan ayı başlayacak.
28.02.2024 Gündem
Sahura ne zaman kalkacağız?  ilk oruç ne zaman başlıyor? 2024 Ramazan orucu hangi gün?
Sahura ne zaman kalkacağız? ilk oruç ne zaman başlıyor? 2024 Ramazan orucu hangi gün? Ramazan'ın müjdeleyicisi Berat Kandilinin de geride kalmasıyla "Ramazan ne zaman başlıyor, ilk oruç hangi gün tutulacak?" sorusu gündeme geldi. On bir ayın sultanı olarak adlandırılan rahman, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan bu sene Mart ayında eda edilecek. 11 ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı ile ilk oruç ne zaman sorusuna yanıt arayanlar, imsakiye üzerinden il il sahur saatlerini öğrenebilecekler.
27.02.2024 Gündem
Ramazan'a kaç gün kaldı? İlk oruç ne zaman tutulacak?
Ramazan'a kaç gün kaldı? İlk oruç ne zaman tutulacak? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hesaplanan 2024 Ramazan başlangıcı açıklanmıştı. Mübarek üç aylarının sonuncusu olan on bir ayın sultanı Ramazan ayı, Müslümanlar arasında iyiliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı artıracak. Ramazan'da oruç ibadetlerini ihya edecek olan Müslümanlar, 2024 Diyanet dini günler takvimine yoğunlaştı. Peki, Ramazana kaç gün kaldı, ilk oruç ne zaman tutulacak?
19.02.2024 Gündem
Bu yıl Ramazan 30 gün sürecek! 2024 Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman, kandil ve dini günler listesi
Bu yıl Ramazan 30 gün sürecek! 2024 Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman, kandil ve dini günler listesi Yeni yılın gelmesiyle birlikte Ramazan 2024'te merakla araştırılmaya başlandı. Bazı yıllarda 29 gün süren Ramazan-ı Şerif, bu yıl 30 gün sürecek. İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de barındıran Ramazan ayının başlangıcı, bitişi ve dini günler listesi Diyanet İşler Başkanlığı tarafından yayınlandı. Peki 2024 ilk oruç ne zaman tutulacak?
2.01.2024 Gündem
Ramazan'ın ilk günü baş ağrısı neden olur? Oruçluyken baş ağrısı çekmemek için sahurda neler yenmeli?
Ramazan'ın ilk günü baş ağrısı neden olur? Oruçluyken baş ağrısı çekmemek için sahurda neler yenmeli? 2023 Ramazan ayına sayılı günler kaldı. 23 Mart 2023 Perşembe günü ilk oruç tutulacak. Diyanet'in Ramazan imsakiyesini paylaşmasıyla birlikte kaç saat oruçlu kalacağımız da belli oldu. Özellikle Ramazan'ın ilk günü oruçluyken çekilen baş ağrısı vatandaşların şikayet ettiği konuların başında geliyor. Peki oruçluyken baş ağrısı nasıl geçer? İlk sahurda nelere dikkat etmeliyiz?
23.03.2023 Gündem
2023 Diyanet Ramazan imsakiyesi: İlk sahur kaçta bitiyor? İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde iftar ve sahur vakitleri
2023 Diyanet Ramazan imsakiyesi: İlk sahur kaçta bitiyor? İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde iftar ve sahur vakitleri Ramazan 2023 bu akşam ilk sahurla başlıyor. Bu gece kalkılacak sahur sonrası yarın ilk iftar açılacak. Diyanet Ramazan İmsakiyesi ile il il iftar ve sahur vakitleri de takvim de yer aldı. Oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar ilk sahur kaçta bitiyor sorusuna yanıt aramaya başladı. İlk imsaki 22 Mart Çarşamba gecesini 23 Mart Perşembe'ye bağlayan gece 04:33'te Türkiye'nin en doğusunda Iğdır'da kapatılacak. Yine Türkiye'de ilk iftar 18:25 Iğdır'da açılacak. Ramazan ayında son imsaki Çanakkale'de 05:43'te kapatılacak. Türkiye'de en son iftar açan şehir Çanakkale ve Edirne olacak. Türkiye'de ilk orucu en uzun şehir Sinop olurken en kısa oruç Şanlıurfa, Adana, Hatay, Kilis ve Mersin'de tutulacak.
22.03.2023 Gündem
İşte il il Ramazan imsakiyesi! En uzun orucun tutulacağı il
İşte il il Ramazan imsakiyesi! En uzun orucun tutulacağı il Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan Ramazan'ın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak.
22.03.2023 Gündem
Ramazan'ın ilk gecesi 2 rekatlık namaz Fetih Suresiyle başlıyor! Bu namazı kılana 2 müjde var
Ramazan'ın ilk gecesi 2 rekatlık namaz Fetih Suresiyle başlıyor! Bu namazı kılana 2 müjde var Ramazan ayı için geri sayım başladı. 23 Mart 2023 Perşembe günü ilk oruç tutulacak. Oruç ibadetini yerine getirecek vatandaşlar, mübarek on bir ayın sultanı Ramazan'ı ibadetle geçirecek. Mukaddes Ramazan ayının ilk gecesinde kılınacak 2 rekatlık namaz da şimdiden merak konusu oldu. Ramazan'ın ilk gecesinde Fetih suresiyle başlayacak olan iki rekatlık namazın ardından 10 kere Kadir Suresi okunuyor.
22.03.2023 Gündem
Ramazan'ın ilk günü mesajları 2023! Ayetli, dualı, resimli Şehr-i Ramazan mesajları | Hoşgeldin on bir ayın sultanı Ramazan mesajları
Ramazan'ın ilk günü mesajları 2023! Ayetli, dualı, resimli Şehr-i Ramazan mesajları | Hoşgeldin on bir ayın sultanı Ramazan mesajları Ramazan mesajları müslümanların paylaşımlarında yerini almaya başladı. Diyanet'in takvimine göre 23 Mart 2023 Perşembe günü ilk oruç tutulacak. Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan diyecek vatandaşlar, sevdiklerine Ramazan sözleri ile iyi dileklerde bulunacaj. Ramazan mesajları ile duygu ve düşüncelerini samimi bir şekilde yakınlarına iletecek. Farklı ve alternatifli Ramazan mesajlarını sizler için derledik. Bu sene de Ramazan ayı mesajlarını resimli ve anlamlı olanları vatandaşların tercihi olacak. İşte 2023 Ramazan'ın ilk günü mesajları ve sözleri...
22.03.2023 Gündem
Ramazan'da helalleşme mesajları... Orucun kabul olması için helalleşmek mi gerekir?
Ramazan'da helalleşme mesajları... Orucun kabul olması için helalleşmek mi gerekir? Ramazan 2023'e sayılı saatler kaldı. Bu akşam ilk sahura kalkıyoruz. 23 Mart Perşembe günü ilk oruç tutulacak. Mübarek on bir ayın sultanı Ramazan'da oruç ibadetini yerine getirecek olan müslümanlar bu farz ibadeti eksiksiz, kusursuz yerine getirmek için orucu bozan durumlar dahil pek çok konuyu araştırmaya başladı. Bunlardan birisi de Ramazan-ı Şerif öncesi helalleşme mesajlarının gönderilmesidir. Orucun kabul olması için helalleşmek mi gerekir?
22.03.2023 Gündem
Ramazan başlıyor! İlk orucu hangi peygamber tuttu? Hangi peygamber kaç gün oruç tuttu?
Ramazan başlıyor! İlk orucu hangi peygamber tuttu? Hangi peygamber kaç gün oruç tuttu? İlk orucu hangi peygamber tuttu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Mübarek Ramazan-ı Şerif bu gece ilk sahurla başlıyor. Diyanet Ramazan imsakiyesi ile il il sahur ve iftar vakitleri yayınlandı. Farz olan oruç ibadetini yerine getirecek olan müslümanlar hangi peygamberin kaç gün oruç tuttuğunu araştırmaya başladı.
22.03.2023 Gündem
Peygamber efendimiz Ramazan'da bu tatlıyı yemeyi çok severmiş: Sahine tatlısı nasıl yapılır?
Peygamber efendimiz Ramazan'da bu tatlıyı yemeyi çok severmiş: Sahine tatlısı nasıl yapılır? Ramazan'a sayılı saatler kaldı. 23 Mart Perşembe günü ilk oruç tutulacak. İftara ne pişirsem telaşı tüm ev hanımlarını saracak. Ancak iftardan sonra düşen kan şekerleri için tatlı tarifleri de önemli. Peygamber efendimizin Ramazan'da iftarda çok sevdiği bir tatlı var ki bu Ramazan'ın ilk iftarında sofralarınızda olsun. O tatlının ismi Sahine tatlısı. İşte iftardan sonra damaklarınıza yerleşecek sahine tatlısı tarifi ve malzemeleri...
21.03.2023 Gündem
Regl iken oruç tutulur mu hangi ayette? Adetliyken oruç tutulur mu Kuran'da geçiyor mu?
Regl iken oruç tutulur mu hangi ayette? Adetliyken oruç tutulur mu Kuran'da geçiyor mu? Regl iken oruç tutulur mu sorusu hangi ayette sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2023 Ramazan ayı için geri sayım başladı. İlk oruç 23 Mart Perşembe günü başlıyor. Yarın ilk sahura kalkacak olan müslümanlar pek çok konuda araştırmalarına da devam ediyor. Adetliyken oruç tutulur mu sorusu da kadınların gündeminde. Kuran-ı Kerim'de adetliyken oruç tutulur mu sorusunun yanıtı var mı?
21.03.2023 Gündem
Oruca hangi gece kalkacağız 2023? Ramazan'ın ilk günü iftar, sahur saat kaçta?
Oruca hangi gece kalkacağız 2023? Ramazan'ın ilk günü iftar, sahur saat kaçta? İlk oruç hangi gün tutulacak 2023 sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayına sayılı günler kala Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Ramazan imsakiyesi yayınlandı. İl il sahur ve iftar saatlerinin paylaşıldığı imsakiye Türkiye ve yabancı ülkelerdeki müslümanlar için ayrı ayrı paylaşıldı. İslam dünyasında manevi huzur iklimine sebep olan Ramazan-ı Şerif 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayacak. 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı ilk oruç ne zaman tutulacak sorusuna yanıt arayanlar imsakiyeler üzerinden sahuır ve iftar saatlerini öğrenebilecek. Peki Ramazan'a kaç gün kaldı?
21.03.2023 Gündem
Spor yapanlar için sahurda yapılması gerekenler! Bu sahur tarifi Ramazan'da kilo almanızı engelliyor
Spor yapanlar için sahurda yapılması gerekenler! Bu sahur tarifi Ramazan'da kilo almanızı engelliyor Ramazan ayına sayılı günler kaldı. 23 Mart 2023 Perşembe günü ilk oruç tutulacak. Oruç ibadetini yerine getirecek vatandaşlar aynı zamanda Ramazan boyunca egzersizlerini de ihmal etmek istemiyor. Fit vücudunu korumak isteyenler iftar ve sahurda yapılması gerekenleri araştırmaya başladı. İşte spor yapanlar için sahurda yapılması gerekenler ve örnek sahur tarifi...
20.03.2023 Sağlık
Sahura hangi gece kalkıyoruz? İlk sahur ne zaman, saat kaçta? Sahur başlama saatleri...
Sahura hangi gece kalkıyoruz? İlk sahur ne zaman, saat kaçta? Sahur başlama saatleri... Sahura hangi gece kalkıyoruz sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2023 Ramazan ayına günler kaldı. İlk oruç için geri sayım başlarken ilk sahur saatleri de araştırılmaya başlandı. Oruç ibadetini yerine getirecek vatandaşlar hangi gün sahura kalkılacağını Ramazan imsakiyesinden öğrenmeye çalışıyor. Peki ilk sahur ne zaman, saat kaçta?
20.03.2023 Gündem
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak, çarşambayı perşembeye bağlayan gece de ilk oruç için sahura kalkılacak. Ramazan ayına sayılı saatler kala iftarda ve sahurda fazla yemek yenmesinin ve sahurda yemekten hemen sonra yatılmasının reflü ataklarını tetikleyeceği uyarısında bulunan Gastroenteroloji Uzm. Dr. Sibel Tetik, midelerinde gastrit veya ülser sorunu olanların oruç tutmaya başlamadan önce tedavilerini tamamlamasını tavsiye etti.
20.03.2023 Ramazan Haberleri
Ramazan ayında iğne olacaklar dikkat! İğne oruç bozar mı? Omuzdan, kalçadan iğne olmak oruca zarar verir mi?
Ramazan ayında iğne olacaklar dikkat! İğne oruç bozar mı? Omuzdan, kalçadan iğne olmak oruca zarar verir mi? İğne oruç bozar mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2023 Ramazan ayına sayılı günler kaldı. 23 Mart 2023 Perşembe günü ilk oruç tutulacak. Ancak bu ay içerisinde aşı olacaklar ve günlük olarka iğne olması gerekenler, "Omuzdan, kalçadan iğne oruç bozar mı?" sorusunu araştırmaya başladı. Peki oruçluyken iğne vurdurmak oruç bozar mı?
14.03.2023 Gündem
Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman tutulacak, hangi tarihe? İşte 2023 Diyanet Takvimine göre Ramazan ayı başlangıcı...
Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman tutulacak, hangi tarihe? İşte 2023 Diyanet Takvimine göre Ramazan ayı başlangıcı... Mübarek 3 ayların ikincisi idrak edilirken on bir ayın sultanı Ramazan için de heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı tarihleri, Diyanet İşler dini günler takvimine göre belirleniyor. İslam aleminin en önemli ayı olan Ramazan ayı tefekkür ayı olarak idrak edilir. Peki, Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman tutulacak, hangi tarihe? İşte 2023 Diyanet Takvimine göre Ramazan ayı başlangıcı...
23.02.2023 Gündem
Ramazan bayramı 2023! Ramazan Bayramı ne zaman, ilk oruç hangi ay tutulacak?
Ramazan bayramı 2023! Ramazan Bayramı ne zaman, ilk oruç hangi ay tutulacak? 2023 için artık geri sayım başladı. Oruç hazırlığı yapacaklar ile Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyenler 2023 yılında Ramazan’ın hangi aya geleceğini sorguluyor. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman 2023?
13.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İlk Oruç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilk oruç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.