İlahiyat

İlahiyat

Son dakika ilahiyat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilahiyat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilahiyat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlahiyat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilahiyat gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.446 ilahiyat haberi bulunmuştur. Tüm ilahiyat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar ve mütefekkir Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakka, ablaların ablasını uğurluyoruz. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız bir hanımefendiydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.
3.02.2024 Gündem
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz' demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım" ifadelerini kullandı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Alatlı, yarın öğle namazında Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Türbe Haziresine defnedilecek.
2.02.2024 Gündem
AK Parti Kütahya belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Kütahya belediye başkan adayı Kamil Saraçoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?
AK Parti Kütahya belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Kütahya belediye başkan adayı Kamil Saraçoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı kim oldu, 2024 Kütahya AK Parti Belediye Başkan adayı Kamil Saraçoğlu kimdir? AK Parti Kütahya Belediye Başkanı adayı belli oldu. ATO Kongre Salonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Peki, AK Parti Kütahya Belediye Başkanı adayı Kamil Saraçoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
18.01.2024 Gündem
AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya kimdir? Feyat Asya kaç yaşında?
AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya kimdir? Feyat Asya kaç yaşında? AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya oldu. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri önces AK Parti adaylarını açıkladı. Peki Feyat Asya kimdir? Feyat Asya kaç yaşında?
18.01.2024 Gündem
Profesörlerin kavgasında kan akmıştı! İfadesi ortaya çıktı
Profesörlerin kavgasında kan akmıştı! İfadesi ortaya çıktı Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç'u (46), tabancayla vurarak yaralayan, aynı bölümdeki öğretim üyesi Prof. Dr. Galip Atasağun'un (60) kardeşi İzzet Atasağun'un (55) ifadesinde, ''Ağabeyimi sorun yaşanmasın diye okuldan almak istedim. Bu sırada karşılaştık. Bize küfredip yumrukla saldırdı. Ben de kendimi korumak için tabancayla ateş ettim" dediği öğrenildi.
7.10.2023 Yaşam
İnternette sözde şifacılar! Okuyup üfleyip böyle dolandırıyorlar, ayda 1 milyon kazanç
İnternette sözde şifacılar! Okuyup üfleyip böyle dolandırıyorlar, ayda 1 milyon kazanç Kendilerini büyücü, hoca ya da medyum olarak tanıtıyorlar. Teknolojik imkânları kullanarak internet dünyasında, 700 ile 4500 lira karşılığında inanç istismarına devam ediyorlar. Dijital üfürükçülerle yazıştık. ‘Eski sevgiliyi geri döndürmek’ için yapacağı muska için 1200 lira, ‘kaynana dilini bağlamak’ için ise 4500 lira istedi.
16.09.2023 Yaşam
Nihat Hatipoğlu neden hastanede? Nihat Hatipoğlu öldü mü 2023, hangi hastanede? İlahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu kaç yaşında, nereli?
Nihat Hatipoğlu neden hastanede? Nihat Hatipoğlu öldü mü 2023, hangi hastanede? İlahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu kaç yaşında, nereli? İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, tansiyon nedeniyle rahatsızlandı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda hastaneye kaldırılan Hatipoğlu'nun tedavisinin sürdüğü duyuruldu. Peki, Nihat Hatipoğlu neden hastanede? Nihat Hatipoğlu öldü mü yaşıyor mu?
19.08.2023 Gündem
Üç yıldır DGS’yi kazanamayan Yaşar Dede pes etmiyor
Üç yıldır DGS’yi kazanamayan Yaşar Dede pes etmiyor Amasya'da 4 yıllık üniversiteli olmak için son üç yıldır girdiği Dikey Geçiş Sınavı'nı (DGS) kazanamamasına rağmen pes etmeyen 81 yaşındaki Yaşar Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı ve Amasya Üniversitesi yetkililerinden Matematik dersi almak için yardım istedi.
12.08.2023 Yaşam
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı?
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı? 2015'ten 2019'a kadar Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 59 yaşında hayatını kaybetti.  964 yılında Konya'da dünyaya gelen Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Peki, Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü?
31.07.2023 Gündem
Diyanet İşeri Başkanı Erbaş duyurdu! "İcazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin oldu"
Diyanet İşeri Başkanı Erbaş duyurdu! "İcazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin oldu" Kocaeli’de hafızlık ve icazet programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "2022 yılında 12 bin'e yakın hafızımız başarılı oldu ve icazetnamelerini aldı. Şu an itibariyle icazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin kadar oldu. Hafızlığını tamamlamış ancak icazetnamesini almamış 400 binden fazla öğrenci var. Bundan 15-20 sene önce bin öğrencisi olan bir fakültenin, şimdi 2 bin öğrencisi var. 3 bin 5 bin öğrencisi olan ilahiyat fakültelerimiz var" dedi.
29.07.2023 Gündem
2 yıllık ve 4 yıllık AÇIK ÖĞRETİM taban puanları 2023 >>  Açıköğretim AÖF-ATA AÖF-AUZEF taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları
2 yıllık ve 4 yıllık AÇIK ÖĞRETİM taban puanları 2023 >> Açıköğretim AÖF-ATA AÖF-AUZEF taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları AÖF taban puanları ve başarı sıralamaları, YKS sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından gündeme geldi. Açıköğretim taban puanları da bu kapsamda merak ediliyor. Eğitimine açıktan devam etmek isteyenler İktisat ve İşletme Fakültesi de olmak üzere birçok bölümün olduğu Açıköğretim Fakültesinin taban puanlarını sorguluyor. ATA AÖF, AUZEF ve AÖF’te eğitim alma planın yapanlar gözlerini AÖF taban puanları, başları sıralaması ve kontenjanlara çevirdi. İşte TYT AYT AÖF Açıköğretim AÖF taban puanları…
21.07.2023 Eğitim
Kayıp üniversiteli boş arazide ölü bulundu; darp izine rastlandı
Kayıp üniversiteli boş arazide ölü bulundu; darp izine rastlandı Sakarya'da hakkında kayıp ihbarı yapılan üniversite öğrencisi Bekir Türker'in (20) boş arazide cansız bedeni bulundu. Cesette darp izlerine rastlanıldığı için cinayet şüphesi ile soruşturma başlatıldı. 
15.05.2023 Yaşam
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı Gaziantep'te, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 8, CHP 3, MHP 1, Yeşil Sol Parti 1 ve İYİ Parti 1 milletvekilliği kazandı.
15.05.2023 Gündem
Ersin Arıoğlu kimdir, aslen nereli, ölüm nedeni ne? Dr. Ersin Arıoğlu neden öldü?
Ersin Arıoğlu kimdir, aslen nereli, ölüm nedeni ne? Dr. Ersin Arıoğlu neden öldü? Çanakkale Köprüsü, TOGG Fabrikası ve Avrasya Tüneli gibi devasa yapılara imzasını atan şirketler arasında yer alan Yapı Merkezi Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu hayatını kaybetti. Peki, Ersin Arıoğlu kimdir, aslen nereli, ölüm nedeni ne? Dr. Ersin Arıoğlu neden öldü?
28.03.2023 Gündem
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi?
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular başladı. Sınav az bir süre kala adaylar başvurularını yapmadan önce sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ye girip tercih yapılıp yapılamayacağını sorguluyor. Peki, Sadece YKS’nin 1. oturumu (TYT)’ye girip tercih yapılabilir mi, Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler? TYT ile üniversiteye gidilir mi? İşte TYT ile alan bölümler ve puanlar…
8.03.2023 Eğitim
Kerem Kınık kimdir, eşi kim? Kızılay Başkanı Kerem Kınık kaç yaşında, nereli, ne doktoru, hangi görevlerde bulundu?
Kerem Kınık kimdir, eşi kim? Kızılay Başkanı Kerem Kınık kaç yaşında, nereli, ne doktoru, hangi görevlerde bulundu? Kızılay başkanı Kerem Kınık’ın hayatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Kızılay başkanı kimdir, Kerem Kınık kaç yaşında, nereli, ne doktoru? İşte Kerem Kınık’ın özgeçmişi... 
27.02.2023 Gündem
Rami Kütüphanesi açılışı saat kaçta, ne zaman? Rami Kışlası Kütüphanesi nerede? Adresi ve yol tarifi!
Rami Kütüphanesi açılışı saat kaçta, ne zaman? Rami Kışlası Kütüphanesi nerede? Adresi ve yol tarifi! İstanbul'un tarihi ve 250 yıllık yapılarından biri olan Rami Kışlası kütüphaneye dönüştürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak Rami Kışlası Kütüphanesi Türkiye'nin en büyük ve Avrupa'nın sayılı kütüphaneleri arasına da girecek. Peki, Rami Kütüphanesi açılışı saat kaçta, ne zaman? Rami Kütüphanesi nerede? Rami Kışlası Kütüphanesi’nin adresi ne, yol tarifi nasıldır?
13.01.2023 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı: Samimiysen gel anayasa değişikliği yapalım
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı: Samimiysen gel anayasa değişikliği yapalım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhan Felek Salonu'nda Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı yaparak, "Eğer samimiysen gel Anayasa değişikliğini yapalım. Anayasal düzenleme metnini Meclis'e gönderdik. Bunlar samimi mi değil mi göreceğiz" ifadelerini kullandı.
30.12.2022 Gündem
Nazif Ay kimdir, kaç yaşında, nereli? Nazif Ay yılbaşı için ne dedi?
Nazif Ay kimdir, kaç yaşında, nereli? Nazif Ay yılbaşı için ne dedi? Katıldığı bir TV programında Kur'an ayetini yorumlarken noel kutlamalarının Müslümanlar için farz olduğunu söylemesi Nazif Ay’ın tepki çekmesine neden oldu. Söz konusu açıklamanın ardından "Nazif Ay kimdir, kaç yaşında, nereli? Nazif Ay yılbaşı için ne dedi?" sorularına yanıt aranıyor.
30.12.2022 Gündem
Cem Zorlu kimdir? Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Rektörü Cem Zorlu nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?
Cem Zorlu kimdir? Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Rektörü Cem Zorlu nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 6 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof.Dr. Cem Zorlu atandı. Peki, Cem Zorlu kimdir? Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Rektörü Cem Zorlu nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?
24.12.2022 Gündem
DHBT mülakata çağrılma puanı! DHBT mülakata kaç puanla girilir, DHBT mülakat için kaç puan gerekir?
DHBT mülakata çağrılma puanı! DHBT mülakata kaç puanla girilir, DHBT mülakat için kaç puan gerekir? DHBT sınav sonuçları açıklandı. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarının 27 Kasım 2022’de katıldıkları DHBT sınavı sonuçlarının belli olmasının ardından DHBT mülakat sınavına katılma puanını sorgulamaya başladı. Peki, DHBT mülakata kaç puanla girilir, DHBT mülakat için kaç puan gerekir? İşte DHBT mülakata çağrılma puanı…
16.12.2022 Eğitim
Veysel Eren kimdir? Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’in biyografisi!
Veysel Eren kimdir? Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’in biyografisi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne atanan Prof. Dr. Veysel Eren araştırılmaya başlandı. Peki, Prof. Dr. Veysel Eren kimdir, kaç yaşında, nereli?
10.12.2022 Gündem
Mustafa Sinanoğlu kimdir? İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu’nun biyografisi!
Mustafa Sinanoğlu kimdir? İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu’nun biyografisi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu ise merak ediliyor. Peki, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Mustafa Sinanoğlu kimdir?
10.12.2022 Gündem
Nurettin Yıldız kimdir? Nurettin Yıldız’ın 6 yaşında evlenebilir videosu gündeme oturdu! Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız kaç yaşında, nereli?
Nurettin Yıldız kimdir? Nurettin Yıldız’ın 6 yaşında evlenebilir videosu gündeme oturdu! Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız kaç yaşında, nereli? İSTANBUL Sancaktepe'deki Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirmesi tartışmaları devam ederken Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın daha önce yayınladığı bir videoda çocuk evliliğine ilişkin yaptığı bir konuşmada 7 yaşındaki bir kız çocuğu 25 yaşındaki erkekle evlenebilir ifadelerini kullanıyor. Söz konusu videoyu izleyenler Nurettin Yıldız hakkında araştırma yapmaya başladı.
9.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İlahiyat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilahiyat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.