Son dakika kitap haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kitap ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kitap haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan kitap gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.017 kitap haberi bulunmuştur. Tüm kitap haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Deprem Dirençli Kentler: Bir Yol Haritası” kitabı tanıtıldıVehbi Koç Vakfı’nın desteğiyle Bilim Akademisi tarafından Prof. Dr. Naci Görür editörlüğünde hazırlanan “Deprem Dirençli Kentler: Bir Yol Haritası” kitabı, Umut Kent Çalıştayı'nda tanıtıldı.
Edirneli saz ustası, enstrümanı gelecek kuşaklara aktarmak için çırak bulamıyorEdirne'nin Keşan ilçesindeki 15 metrekarelik atölyede Teke Yöresi'nde çalınan Yörüklere ait bir çalgı türü olan 3 telli saz yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültür Mirası Taşıyıcısı Ahmet Uğur Parmaksız (55), yetiştirecek çırak bulamadığını belirtti. Parmaksız, amacının 3 telli sazın gelecek kuşaklara da aktarılması olduğunu söyledi.
Tarihin tanığı sikkeler, ‘Madene İşlenen Ayetler’ kitabında ele alındıDemirören Yayınları tarafından basılan ve Yazar Hasan Mert Kaya tarafından kaleme alınan ‘Madene İşlenen Ayetler’ kitabı çıktı. Eser, İslam tarihindeki sikkelerin tarihini ve önemini ortaya koyuyor. Ayrıca, eserde farklı dönemlere ait 34 sikke detaylı görselleriyle anlatılıyor. Yazar Kaya, “‘Madene İşlenen Ayetler’ kitabını çıkarma gerekçemizin en temel sebebi, sikkelerin ait oldukları dönemin birer gazetesi gibi olmasıdır. Bu paralar ait olduğunu dönemin tanıklarıdır. Sikkelerin üzerindeki yazılar ve semboller aynı zamanda mesajlar taşıyordu. Dini inançlardan mimariye, savaşlardan barışlara kadar birçok konuda ipuçları barındırıyorlardı. Bu sikkeler tarih tanıkları, biz de bu kitapta bunu duyurmak istedik. Paraları büyük görseller ve grafik unsurlarla destekleyerek okunmalarını kolaylaştırdık ve okurlarla buluşturduk” dedi.
Trabzon'da 91 yaşındaki sahaf hastalıklarına rağmen dükkanını açarak insanların faydalanmasını istiyorTrabzon'da yaşayan 91 yaşındaki sahaf Erdoğan Gönüller, rahatsızlıklarına rağmen haftada bir gün açabildiği iş yerinde kitap ve koleksiyon tutkunlarını ağırlıyor. Kitap okumanın önemine değinen Gönüller, "Gençliğin okuması lazım, öğrenciler okuyacak. Dünyayı ancak okuyarak öğrenebiliriz. Bütün dünyanın bilgileri kitaplardadır. Onun için okumak lazım. Okursanız bilgi ve kültür sahibi olursunuz." dedi.
Eğitime kar engeli! Tatil haberleri art arda geldiMeteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) geçtiğimiz hafta yaptığı hava durumu tahminlerinin ardından yurt genelinde yağışlı hava etkili olmaya devam ediyor. MGM sık sık uyarılarını güncellerken, bazı illerde ise olumsuz durumlarla karşılaşılmaması adına okullar valilik kararlarıyla tatil edildi.
66 yıllık basımevi müzeye dönüştürüldü! Atatürk Üniversitesi'nin baskı müzesi ziyaretçilerini bekliyorErzurum'da 1957 yılında kapılarını açan Atatürk Üniversitesi'nin kitap, dergi, broşür ve fakülte evrakının basımı için 1959 yılında kurulan basımevi, müzeye dönüştürüldü. Üniversite bünyesinde kurulan Hurufat Atatürk Üniversitesi Baskı Müzesi'nde, en eskisi 80 yıllık olmak üzere 32 adet baskı makinesi ile binlerce hurufat (metal harf) sergileniyor.
Bitmeyen aşkın hikayesi: Yaralı sevdaŞiirler, denemeler ve hikâyelerle edebi yolculuğuna başlayan yazar Mert Can Şahin’in zamanın ötesinde bir sevdayı anlatan romanı, ‘Yaralı Sevda’ raflardaki yerini aldı.
BAHAR sayesinde 11 yaşında başlayan bağımlılıklarından kurtuldu yeniden hayata bağlandı11 yaşında alkolle tanıştı, yirmili yaşlara geldiğinde madde bağımlısıydı. Hayatının 28 yılını alkol ve madde bağımlılığı ile geçiren Zeynep Karlı (41), bir gün emekli maaşını almak için annesinin üzerine yürüdü, 9 yaşındaki yeğeninin sözüyle kendine geldi ve intihar etmek için köprüye gitmeyi düşünürken son kez hastaneye gitti. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gördüğü tedavinin ardından Bağımlı Hastalar Rehabilitasyon Merkezi (BAHAR) ile tanıştı. Hayatı baştan sona değişen Karlı, 2 yıldır bağımlılıktan uzak sürdürdüğü hayatında her şeye yeniden başladı. 28 yıllık bağımlılık hayatında yaşadıklarını ve bağımlılıktan nasıl kurtulduğunu anlatan Karlı, "Çöp gibi ölmemek için hastaneye geldim, 2 yıldır remisyondayım. Burası beni dışarıdaki yeni hayatıma hazırladı" dedi.
Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyata sıkı takip! Ceza yağdıTicaret Bakanlığı, 21 Ocak 2024 tarihinde meydana gelen Bolu Kartalkaya'daki otel yangını faciasının ardından, özellikle e-ticaret platformları başta olmak üzere muhtelif satış kanallarında yangın güvenlik ekipmanlarına yönelik fahiş fiyat artışlarına dair şikayetler sunulduğunu hatırlattı.
Dünya şairleri Adana'da buluşuyor: UNESCO Dünya Şiir Günü Festivali BaşlıyorUNESCO Dünya Şiir Günü Festivali 20 – 23 Mart tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek. Festival Düzenleme Kurulu adına şair İlhan Kemal ile birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan’ı ziyaret eden festival genel sekreteri şair Selda Kaya, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
İstiklal Caddesi'nde keşfedilen soyluların gizli tüneli halka açılıyor!İstiklal Caddesi'ndeki Rumeli Han'da 2017 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sırasında gizli tünel keşfedildi. Tarihi dokusu bozulmadan yenilenen ve 1894 yılında yapıldığı öğrenilen tünel, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Sarıcazade Ragıp Paşa tarafından yapılan Anadolu Han ve Afrika Han ile bağlantılı olan tünelin, halk arasına karışmak istemeyen soylu ve zengin kişiler tarafından binalar arasında geçiş için kullanıldığı belirtiliyor. Rumeli Han'ın tünel sorumlusu Hüseyin Yüksel, "Burada artık etkinlikler yapılacak. Kitap sergileri, resim sergisi, heykel sergisi, atölyeler olacak. Burayı çok farklı amaçlarla kullanmayı düşünüyoruz" dedi.
‘Osmanlı döneminin İstanbul’u, renkli illüstrasyonlarla gözler önüne seriliyor’Ünlü İngiliz oryantalist ressam John Frederick Lewis’in 1800’lü yıllarda İstanbul’da yaşadığı dönemde yaptığı çizimler, ‘Lewis’in İstanbul İllüstrasyonları’ adlı kitapta bir araya getirildi. Osmanlı döneminin renkli İstanbul’unu; camileri, sokakları, kahvehaneleri, pazarları ve halkın günlük yaşamını gözler önüne seren eser, okuyuculara zamanda bir yolculuk vadediyor. Kitabın İstanbul’un tarihine ve kültürüne ilgi duyanlar için eşsiz bir kaynak niteliği taşıdığını söyleyen usta gazeteci ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan, “Bir şehri veya ülkeyi siyaset bilimi yardımı olmadan anlayamazsınız. O bakımdan bu kitap sadece tarih ve sanat açısından değil, hayatımız açısından da önemli. Geçmişe baktığımızda böyle miydi diye soruyoruz, şaşırıyoruz. Şaşırmamak için bu kitapları okumak lazım” dedi.
Bolu yangın faciasının baş sorumlusu hırslı damat Halit Ergül! Oduncuydu patronun kızıyla evlenince hızla yükseldi78 kişinin yanarak can verdiği Grand Kartal Otel’deki facianın baş sorumlusu Halit Ergül, bir zamanlar odunculuk yapıyordu. ‘Getir götür’ işleri yaptığı otelin sahibinin kızıyla evlendikten sonra ‘patron’ oldu ve kendi oteller zincirini kurmak için ticari hırsla her şeyi yaptı. Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül’ün tutuklu damadı Emir Aras’ın ifadesi ortaya çıktı. Aynı zamanda otelin genel müdürü olan ancak “Bilgisayarlara, rezervasyonlara bakıyordum” diyen Aras, 'Gece telefonum çaldı ve yangın olduğu söylendi. Kapıyı açtım, telefonum tekrar çaldı. Kat sorumlusu yangın olduğunu, restoran kısmında başladığını belirtti. Merdivenlerden indim ve dışarıya çıktım. İkaz butonlarına basamadım çünkü yangın çok yoğundu. O anda hiçbir şey düşünemedim' dedi.
Türkiye'den Suriye'ye 80 bin mülteci geri döndüBirleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR) Yüksek Komiseri Filippo Grandi, her gün Türkiye'den Suriye'ye 2 bine yakın kişinin geçiş yaptığını belirterek, “6-7 haftada 80 bin kişinin geri döndüğü bilgisini verdi İçişleri Bakanı bana. 80 bin azımsanacak bir rakam değil" dedi.
78 yaşında tutkusundan vazgeçmiyor! Kaynak ustası Nuri dede tavsiye ediyorRize’de 60 yıldır soba yapan kaynak ve demir ustası Nuri Kaba (78) ilerleyen yaşına rağmen mesleğini sürdürürken, boş zamanlarında ise kitap okuyor. Kaba, yorucu iş sonrası verdiği molalarda kitap okuyarak dinleniyor. Kitap okuyarak zamanda yolcuğuna çıktığını söyleyen Kaba, “Kitap okumak 2 bin 500 sene önceki insanla sohbet etmek demek” dedi.
MEB'den fahiş fiyat artışı yapan özel okullara soruşturmaMilli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılı için öğrenci kayıtlarında mevzuata aykırı şekilde fahiş fiyat artışı yapan özel okullara inceleme ve soruşturma başlatıldı.
Antik çağlardan günümüze at kültürü kitaplaştırıldıAtın biyolojik yapısından ırklarına, atlı bozkır kültüründen Anadolu atlarına, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi at kültüründen atların dünya tarihindeki macerasına kadar geniş kapsamlı bir içeriğe sahip ‘Yoldaşımız At’ kitabı yayımlandı.
Kitap ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kitap haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.