Kitap

Kitap

Son dakika kitap haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kitap ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kitap haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kitap

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kitap gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.907 kitap haberi bulunmuştur. Tüm kitap haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kaynakça nasıl yazılır, yazım kuralları yelerdir? Kaynakça yazarken nelere dikkat edilmelidir?
Kaynakça nasıl yazılır, yazım kuralları yelerdir? Kaynakça yazarken nelere dikkat edilmelidir?Kaynakça yazılırken özen gösterilmesi gerekmektedir. Kaynakçanın yazılması sırasında dikkat edilmesi gereken bir takım kuralların olduğunu söylemek mümkündür. Kaynakça yazılması özellikle akademik açıdan oldukça önemlidir. Hazırladığınız eserinizde çeşitli kaynaklardan içerikler kullanmanız durumunda kaynakça göstermeniz gerekecektir. Akademik eserin değer görmesi için kaynakça yazılmasının gerekli olduğunu söylemek de mümkündür.
26.07.2024Gündem
Yıldız Sarayı 2 günde 13 bin ziyaretçiyi ağırladı! Eylül ayına kadar ücretsiz
Yıldız Sarayı 2 günde 13 bin ziyaretçiyi ağırladı! Eylül ayına kadar ücretsizOsmanlı Devleti'nin son dönemlerine tanıklık eden Yıldız Sarayı, ziyarete açılmasının ardından 2 gün 13 bine yakın kişiyi ağırladı.
22.07.2024Gündem
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleşti
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleştiTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu sonuçlarına göre; 2023 yılında Türkiye’de yüzde 132 büyüme gösteren e-ticaret satış hacmi, 1.855 milyar TL'ye ulaştı. Önceki yıllara göre 2023'te işlem sayısının yıllık büyüme oranı ise yüzde 23 oldu ve 2023 Türkiye’sinde 6 milyar adete yakın e-ticaret işlemi gerçekleşti. Buradan da ortalama sepet büyüklüğü 2023 yılında yüzde 108 büyüdü ve bir önceki yıla göre 255 TL artarak 492 TL’ye yükseldi.
19.07.2024Ekonomi
Gaziantep'te 10 metrekarelik küçük dükkanında eskiyen kitaplara hayat veriyor
Gaziantep'te 10 metrekarelik küçük dükkanında eskiyen kitaplara hayat veriyorGaziantep'te yaşayan 65 yaşındaki Ömer Faruk Cengiz, yılların birikimi ve hünerli elleriyle, eskiyen ve tahrip olan Kuran-ı Kerim ile diğer kitapları yeniden hayata döndürüyor.
18.07.2024Gaziantep
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaptı
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaptıBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,67 değer kazancıyla günü 11.139,34 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 11.188,12 puana taşıdı.
16.07.2024Ekonomi
KPSS sınavına girerken yanımızda olması gerekenler 2024! KPSS sınavında kalem veriliyor mu? KPSS sınavına giderken alınması gerekenler neler, KPSS sınavında hangi belgeler gerekli?
KPSS sınavına girerken yanımızda olması gerekenler 2024! KPSS sınavında kalem veriliyor mu? KPSS sınavına giderken alınması gerekenler neler, KPSS sınavında hangi belgeler gerekli?2024 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları için geri sayım başladı. Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Oturumları 14 Temmuz 2024’da, Alan Bilgisi 1. Gün Oturumları 20 Temmuz 2024, Alan Bilgisi 2. Gün Oturumları 21 Temmuz 2024, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak. Peki, KPSS sınavında kalem veriliyor mu? KPSS sınavına giderken alınması gerekenler neler, KPSS sınavında hangi belgeler gerekli? İşte KPSS sınavına girerken yanımızda olması gerekenler 2024…
13.07.2024Gündem
Gaziantep'te 'Haydi Sofraya', vatandaştan yoğun ilgi görüyor
Gaziantep'te 'Haydi Sofraya', vatandaştan yoğun ilgi görüyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin uygun ve kaliteli yemek hizmeti sunduğu “Haydi Sofraya” hizmet noktaları, vatandaşlardan tam not alıyor.
12.07.2024Gaziantep
Gaziantep Aile ve Dini Rehberlik Merkezi için açılış töreni düzenlendi! "1.5 milyona yakın mezun verdik"
Gaziantep Aile ve Dini Rehberlik Merkezi için açılış töreni düzenlendi! "1.5 milyona yakın mezun verdik"Gaziantep İl Müftülüğü bünyesinde hizmet verecek olan Aile ve Dini Rehberlik Merkezi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Ülke genelinde şuana kadar 1.5 milyona yakın mezun verdik” dedi.
11.07.2024Gaziantep
MEB'ten infial yaratan masal kitabına ilişkin açıklama
MEB'ten infial yaratan masal kitabına ilişkin açıklamaMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), sosyal medyada tepkilere neden olan "Onlar Ermiş Muradına" isimli masal kitabına ilişkin yaptığı açıklamada, hikaye, roman, deneme gibi kültür yayınlarına ilişkin eserlerin onay süreçlerinin kendi sorumluluk alanında olmadığını bildirdi.
9.07.2024Gündem
Gereğinden Fazla Merhamet, Vatana İhanettir kimin sözü? Ne zaman ve nerede söylendi, gerçekte kime ait?
Gereğinden Fazla Merhamet, Vatana İhanettir kimin sözü? Ne zaman ve nerede söylendi, gerçekte kime ait?Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ait olduğu söylenen “Gereğinden Fazla Merhamet, Vatana İhanettir” sözünün gerçekten kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, Gereğinden Fazla Merhamet, Vatana İhanettir kimin sözü? Ne zaman ve nerede söylendi, gerçekte kime ait?
2.07.2024Gündem
Biriktirdiği atıklarla çocukları sevindiriyor: Futbol ve basketbol topu dağıtıyor
Biriktirdiği atıklarla çocukları sevindiriyor: Futbol ve basketbol topu dağıtıyorGaziantep'te yaşayan 55 yaşındaki Sevgi Fidan, atıklar biriktirerek çocuklara futbol ve basketbol topu dağıtıyor.
2.07.2024Gaziantep
Gaziantep'te biriktirdiği atıklarla çocukları sevindiriyor
Gaziantep'te biriktirdiği atıklarla çocukları sevindiriyorGaziantep'te yaşayan 55 yaşındaki Sevgi Fidan, atıklar biriktirerek çocuklara futbol ve basketbol topu dağıtıyor.
2.07.2024Gaziantep
ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdi
ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdiSadece ABD'nin değil dünyanın en yaşlı insanlarından biri olan Morrie Markoff, 110 yaşına kadar hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını korumayı başardı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Markoff'un sağlık sırlarını 83 yaşındaki kızı anlattı.
30.06.2024Gündem
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden burs kararı: Yüzde 1'lik dilimdeki öğrencilere verilecek
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden burs kararı: Yüzde 1'lik dilimdeki öğrencilere verilecekDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 1-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Özel müfredatı ile öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zeka, robotik kodlama ve yazılım dersleri ile hazırlayan okulda 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl eğitim verilen ücretsiz devlet lisesi, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor.
29.06.2024Gündem
TSK TİKTOK yasağı! TSK personeline TİKTOK yasaklandı mı? İşte TKS personeline ilişkin kanun teklifi
TSK TİKTOK yasağı! TSK personeline TİKTOK yasaklandı mı? İşte TKS personeline ilişkin kanun teklifiTSK personeline TİKTOK yasaklandı mı? Meclis’te kabul edilen TSK Personel Yasası ve askerlik alanına ilişkin yeni torba yasayla özellikle Irak’ın kuzeyindeki üs bölgelerine yönelik saldırılardan önce kullanıldığı tespit edilen TikTok ve her türlü sosyal medya paylaşımları yasaklandı.
24.06.2024Gündem
Ara Güler'in kitabı Bakanlığın çocuk dostu kitap listesine girdi
Ara Güler'in kitabı Bakanlığın çocuk dostu kitap listesine girdiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1740 kitabı ‘çocuk dostu’ olarak ilan etti. Kitaplar arasında “Ara Güler -İyi Fotoğrafçı Dikiş Makinesiyle de Resim Çeker”, “Pollyanna, Charlie’nin Çikolata Fabrikası”, “Muhammed Ali Kimdi”, “ Leonardo Da Vinci ve Onun Süper Beyni”, “Heidi”, “Mutlu Prens” ve “Dede Korkut Hikâyeleri” de bulunuyor.
18.06.2024Gündem
Seçil Erzan ile ilgili yeni karar! Bahar Candan ile koğuşta birbirlerine girmişlerdi
Seçil Erzan ile ilgili yeni karar! Bahar Candan ile koğuşta birbirlerine girmişlerdiÜnlü futbolcuların da dahil olduğu birçok kişiden 'Fatih Terim fonu' adı altında para toplamakla suçlanan Seçil Erzan ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Seçil Erzan'ın koğuşu değişti, artık tek kişi kalıyor.
13.06.2024Gündem
TSK personeline ilişkin kanun teklifi kabul edildi
TSK personeline ilişkin kanun teklifi kabul edildiTürk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
13.06.2024 Gündem
Fenerbahçe yeni başkanını seçti
Fenerbahçe yeni başkanını seçtiFenerbahçe, kulübü 3 yıl yönetecek başkanını seçti. Başkanlık için Ali Koç ile Aziz Yıldırım yarıştı. Saat 10.00'da oy verme işlemi 17.00'da sona erdi. Fenerbahçe'nin başkanı yeniden Ali Koç seçildi.
9.06.2024Futbol
Kalem Suresi sınav için okunuşu > Arapça ve Türkçe Kalem Suresi meali (anlamı) kalem suresi sınav için kaç kere okunmalı, nasıl okunur?
Kalem Suresi sınav için okunuşu > Arapça ve Türkçe Kalem Suresi meali (anlamı) kalem suresi sınav için kaç kere okunmalı, nasıl okunur?Sınavda okunacak dualar ve Kalem Suresi ile ilgili araştırmalar sınav öncesinde arttı. Zihin açıklığı ve çalıştıklarını unutmamak için pek çok kişi sınava girmeden önce dua okuyor. Aileler de çocukları için sınav kapılarının önünde ellerini semaha açıyor, evlatlarına Allah katında destek vermeye çalışıyor. Peki, Kalem Suresi sınav için nasıl okunur, sınav için kalem suresi kaç kere okunmalı? İşte Kalem Suresi okunuşu, Türkçesi ve anlamı…
1.06.2024Gündem
70. Sait Faik Abasıyanık Hikaye Armağanı, Barlas Özarıkça'ya verildi
70. Sait Faik Abasıyanık Hikaye Armağanı, Barlas Özarıkça'ya verildiDarüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlenen ve usta yazar Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 70.’si, Hay (Metinlerarası Kitap) adlı kitabıyla Barlas Özarıkça’ya verildi.
31.05.2024Gündem
Kitap arasında uyuşturucu satan şahsa 15 yıl hapis
Kitap arasında uyuşturucu satan şahsa 15 yıl hapisAdana'da kitap arasında uyuşturucu sattığı iddia edilen H.A., 15 yıl hapis ve 30 bin lira adli para cezasına mahkum edildi.
30.05.2024Adana
Özlem Kumrular neden öldü, Prof. Dr. Özlem Kumrular kimdir? Tarihçi Özlem Kumrular’a ne oldu?
Özlem Kumrular neden öldü, Prof. Dr. Özlem Kumrular kimdir? Tarihçi Özlem Kumrular’a ne oldu?“Kösem Sultan”, “Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi romanların yazarı Prof. Dr. Özlem Kumrular hayatını kaybetti. Peki, Özlem Kumrular neden öldü, Prof. Dr. Özlem Kumrular kimdir? Özlem Kumrular’a ne oldu?
30.05.2024Gündem
FED bej kitap raporu ne zaman (saat kaçta) açıklanacak? Bej kitap raporu nedir?
FED bej kitap raporu ne zaman (saat kaçta) açıklanacak? Bej kitap raporu nedir?Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,51 değer kaybederek 10.623 puana indi. Peki, Bej kitap raporu nedir, FED bej kitap raporu ne zaman açıklanacak?
29.05.2024Ekonomi
Borsa neden düşüyor? 29 Mayıs Borsa İstanbul neden düştü?
Borsa neden düşüyor? 29 Mayıs Borsa İstanbul neden düştü?Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,51 değer kaybederek 10.623 puana indi. Peki ama borsa neden düşüyor?
29.05.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kitap ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kitap haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.