İkinci Dalga

İkinci Dalga

Son dakika ikinci dalga haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ikinci dalga ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ikinci dalga haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İkinci Dalga

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ikinci dalga gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.008 ikinci dalga haberi bulunmuştur. Tüm ikinci dalga haberleri aşağıda listelenmiştir.
Candan kardeşlerin tutuklandığı soruşturmada 6 yeni gözaltı
Candan kardeşlerin tutuklandığı soruşturmada 6 yeni gözaltı Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin tutuklandığı operasyon kapsamında 6 kişi daha gözaltına alındı. Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrolle 3 şüpheli serbest bırakıldı.
12.01.2024 Gündem
Dolandırıldıktan sonra çeteye katıldı! İstanbul'da 'Alman polisi' kılığında tuzak
Dolandırıldıktan sonra çeteye katıldı! İstanbul'da 'Alman polisi' kılığında tuzak İstanbul'da Alman vatandaşları dolandıran şebeke çökertildi. Kendilerini Alman polisi olarak tanıttılar, yaşlı vatandaşları; “Çekilişten para kazandınız, ön ödeme yapıp parayı alabilirsiniz” yalanı ile kandırdılar. Şebeke tarafından 46 bin euro dolandırılan şüphelilerden biri hakkındaki gerçek ise şoke etti.
13.01.2023 Yaşam
Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili flaş gelişme!
Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili flaş gelişme! Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ile emekli Albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu 10 sanık hakkında açılan davayı kabul eden Ankara 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği görevsizlik kararına savcılık tarafından yapılan itiraz reddedildi. Sanıklar, dosyanın gönderildiği terörle yetkili ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.
21.12.2022 Gündem
Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında emekli yüzbaşı tutuklandı
Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında emekli yüzbaşı tutuklandı Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında gözaltı süreleri uzatılıp, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu tutuklandı, 3'ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
18.06.2022 Yaşam
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyada korkulan oldu. Ukrayna'da savaş başladı. Kentler havadan ve karadan vuruluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus güçleri doğuda Donbas, kuzeyde Belarus ve güneyde Kırım'dan Ukrayna'ya girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Kiev yakınlarındaki havaalanı ve Çernobil'in Rus güçlerince ele geçirildi. Putin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Parçası olduğumuz küresel ekonomik sisteme zarar vermeyeceğiz" mesajı verdi. İngiltere Başbakanı Johnson Rusya'yı İngiltere finansal sisteminin dışında bırakacak yeni yaptırımları duyurdu. ABD lideri Biden da Rusya'ya küresel ekonomik darbe vuracaklarını açıklayarak, çok ağır yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi. Öte yandan Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
Kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak, bu hafta kar yağışı var mı?
Kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak, bu hafta kar yağışı var mı? Kar yağacak mı, kar yağışı var mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmini yaptı ve kuvvetli kar yağışına karşı uyardı. Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, 22 Ocak Cumartesi’den itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olacağını haber veren Meteoroloji, Karadeniz üzerinden de daha soğuk ve daha yoğun kar yağışının geleceğini aktardı. Peki, kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak?
21.01.2022 Yaşam
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu!
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu! İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 58,6 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu oldu. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'nda Ford Otomotiv 45,2 milyar lirayla ikinci, Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları ise 31,2 milyar lirayla üçüncü oldu
26.05.2021 Ekonomi
Maskesiz paylaşım yapan yandı! Tek tek tespit edilecek, flaş karar...
Maskesiz paylaşım yapan yandı! Tek tek tespit edilecek, flaş karar... Kırklareli'de turuncu ofis konseptiyle hizmete giren il ve merkez ilçe nüfus müdürlüklerini ziyaret eden Vali Osman Bilgin, kentte son dönemde vaka sayılarında 4- 5 kat artış yaşandığına dikkat çekerek, "Bundan sonra sosyal medya hesabından maskesiz görüntü veren ve sosyal mesafeyi ihlal eden herkese işlem tesis edeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.
25.03.2021 Gündem
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiriyor! Bitiyor, tarih belli oldu...
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiriyor! Bitiyor, tarih belli oldu... Çalışan ve iş yeri sahibi herkes merak ediyordu ve tarih belli oldu. Artık bitiyor ama ödemeler sürecek. Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ), 31 Mart’ta sona eriyor. KÇÖ bitse bile işçisini çalıştırmaya devam eden işveren ayda 1.341 liraya kadar normalleşme desteği alacak. Normalleşme desteğinin sona ereceği tarih ise 31 Haziran 2021.
24.03.2021 Çalışan Hakları
Bolsonaro'dan tepki çeken açıklama! 'Sanki ölümler sadece koronadan oluyor'
Bolsonaro'dan tepki çeken açıklama! 'Sanki ölümler sadece koronadan oluyor' Koronavirüs (Kovid-19) salgınında dünyada en çok ölümün görüldüğü ikinci ülke olan Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ülkede kendisine yönelik bir 'savaş' başlatıldığını ifade ederek, "Sanki ölümler sadece koronavirüsten oluyor" dedi. Bolsonaro’nun açıklamaları tepkilere neden oldu.
19.03.2021 Dünya
Normalleşme sonrası alarm! Yüzde 30 artış...
Normalleşme sonrası alarm! Yüzde 30 artış... illere göre koronavirüs haritasında "kırmızı" illerin artış gösterdiğine dikkat çeken İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, İstanbul için de tehlike çanlarının çaldığını ve kendi merkezlerinde test pozitiflik oranlarına henüz yansımasa da ilk başvuru oranlarının yüzde 30 oranında yükseldiğini söyledi. Prof. Dr. Gönen, vatandaşların serbestleşmeyi "salgın bitmiş gibi" algılamaması gerektiğini söyledi ve belediyelere de çağrıda bulundu: "İla nihayet kısıtlamayla yaşayamayız. Ama kapalı ortamda da maskesiz çok uzun süre kalmamak gerekiyor. Bu nedenle belediyelerin bu dönemde dış mekana masa koyma sınırlamasında daha hoşgörülü davranması gerekiyor."
18.03.2021 Gündem
Korona günlerinin şarkısı “Ben Yoruldum Hayat” oldu!
Korona günlerinin şarkısı “Ben Yoruldum Hayat” oldu! Tüm dünyada etkili olan Covid-19 pandemisinin ikinci dalga etkilerini değerlendirmek amacıyla ülke genelinde gerçekleştirilen çalışma, ilginç sonuçlara ulaşıldı. Pandemiye ilişkin ruh halimizi en iyi yansıtan şarkı, Mümin Sarıkaya’nın “Ben Yoruldum Hayat” şarkısı oldu. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, arabesk hissiyatının rahatlatıcı ancak motivasyonu düşüren bir duygu olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bu arabesk hissiyatı aslında bizim için bir rahatlama yöntemidir ama insanın özgüvenini düşürür, yetersizlik ve acizlik duygusu oluşturur” uyarısında bulundu.
25.02.2021 Sağlık
Yasaklar hangi illerde kalkacak? Kötü haber geldi! İşte riskli 15 il...
Yasaklar hangi illerde kalkacak? Kötü haber geldi! İşte riskli 15 il... Yasakların kalkmasını bekleyen milyonlara kötü haber geldi. Kademeli normalleşme kararında baz alınacak iki önemli unsur aşı ve vaka sayısı olacak. İllere göre aşı uygulamalarının durumunu değerlendiren Prof. Dr. Vefik Arıca, "Aşılama nüfus sayısına göre önem kazanıyor. Örneğin İstanbul'da yapılan aşı sayısıyla nüfusu az olan bir ilde yapılan aşı sayısını karşılaştırmak yerine yüzdelik orana bakmak gerekiyor. Şu an 65 yaş ve üzeri vatandaşlar aşılanıyor. En çok Ankara, Eskişehir, İzmir, İstanbul, Bursa gibi büyükşehirlerde 65 yaş üzeri için uygulanan aşılama sayı ve yüzde olarak daha fazla. Son yapılan açıklamalara göre, Karadeniz Bölgesi özellikle de Trabzon riskli görünüyordu ancak kilometrekare bazında değerlendirdiğimizde İstanbul'da dar bir metrekarede çok yüksek sayıda insan yaşıyor. Bu nedenle birincinin Trabzon değil İstanbul olduğu açıklandı. Kilometrekare başına düşen Covid-19 pozitif sayısında lider olan en riskli il şu an İstanbul." dedi.
19.02.2021 Gündem
Virüs mutasyona uğradı! Türkiye'de her şey değişti, 72 saat...
Virüs mutasyona uğradı! Türkiye'de her şey değişti, 72 saat... Filyasyonda yeni dönem başladı. Türkiye'de yaşayan herkesi kapsıyor. Filyasyon ekipleri şimdi de mutant virüs vakalarının takibi için teyakkuzda. Türkiye’de de görülmeye başlanan Brezilya, Güney Afrika ve İngiltere varyantları nedeniyle, filyasyonda vaka ve temaslı takip algoritmaları değişti. Bundan böyle, o ülkeden gelenlerde, son 72 saatte yaptırılan PCR yeterli olmayacak, 14 gün karantina zorunlu.
16.02.2021 Gündem
İşte Kovid-19'un uğradığı mutasyonları önlemenin yolu!
İşte Kovid-19'un uğradığı mutasyonları önlemenin yolu! İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkmasının ardından birçok farklı ülkede görülen Kovid-19 varyantları, bulaşıcılık özelliğinin daha fazla olması nedeniyle dünyada hızla yayılıyor.
5.02.2021 Sağlık
Uzmanlara göre yeni tehlike mutasyonlu Kovid-19 virüsü
Uzmanlara göre yeni tehlike mutasyonlu Kovid-19 virüsü Çin'in Vuhan kentinde geçen yıl aralık ayında tespit edilen ve mutasyona uğrayarak İngiltere, Güney Afrika, Brezilya'da ortaya çıkan koronavirüs varyantları, bulaşma yeteneklerinin yüksek olması nedeniyle salgın hızını artırıyor.
3.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Pekcan açıkladı! Tüm zamanların en yüksek ocak ihracatı
Bakan Pekcan açıkladı! Tüm zamanların en yüksek ocak ihracatı Bakan Pekcan, "Ocakta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artışla 15 milyar 48 milyon dolar oldu. Bu tüm zamanların en yüksek ocak ihracatı." dedi.
2.02.2021 Ekonomi
Prof. Gönen'den flaş uyarı! 'Nüfusun tamamı aşılansa bile  8-10 aya ihtiyaç var'
Prof. Gönen'den flaş uyarı! 'Nüfusun tamamı aşılansa bile 8-10 aya ihtiyaç var' Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, Türkiye'nin aşılama konusunda dünyanın en iyi sistemine sahip ülkelerden biri olduğunu söyleyerek "Yeter ki aşılar gelsin. Bizim bu konudaki alt yapımız ve deneyimimiz çok iyi. Tüm nüfusun aşılanmasını Avrupa ülkelerinden bile önce bitirebiliriz. İlk önce sağlık çalışanları aşılanacak zaten. Onun için halkımızın içi rahat olsun ve mutlaka aşılarını yaptırsınlar. Nüfusun tamamı aşılansa bile sürü bağışıklığının oluşabilmesi için 8-10 aya ihtiyacımız olacak. Bu sürede maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyumaya devam etmek zorundayız" dedi.
13.01.2021 Gündem
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Ve belli oldu
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Ve belli oldu Asgari ücret belli oldu. 2021 asgari ücret ne kadar oldu, sorusu böylece yanıt buldu. Milyonlarca çalışanın beklediği haber geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücretin brüt 3.577 lira net 2.825 lira 90 kuruş olduğunu duyurdu.
28.12.2020 Ekonomi
İstanbul Valisi Yerlikaya duyurdu! 'İkinci dalganın zirvesini geride bıraktık'
İstanbul Valisi Yerlikaya duyurdu! 'İkinci dalganın zirvesini geride bıraktık' İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, resmi sosyal medya hesabından koronavirüste ikinci dalganın zirve noktasının geride bırakıldığını duyurdu. Vali Yerlikaya paylaşımında, "Hastanede yatan sayısı %40 oranında, yoğun bakımda yatan sayısı %25 oranında azaldı." ifadelerini kullandı.
22.12.2020 Gündem
Bakan Elvan: Yeni reformlarımıza hız kazandıracağız
Bakan Elvan: Yeni reformlarımıza hız kazandıracağız Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Makroekonomik istikrarı korumak suretiyle enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdürecek, salgının küresel çapta getirdiği belirsizliklere rağmen ekonomik aktivitenin sürekliliğini sağlayacak, yatırım ortamını güçlendirecek; şeffaf, öngörülebilir ve hesap verilebilir bir yapı içerisinde yeni reformlarımıza hız kazandıracağız" ifadelerini kullandı.
9.12.2020 Ekonomi
DSÖ: Aşılar Kovid-19'a karşı 'bağışıklık duvarı' oluşturmaktan çok uzakta
DSÖ: Aşılar Kovid-19'a karşı 'bağışıklık duvarı' oluşturmaktan çok uzakta DSÖ Sözcüsü Harris, Kovid-19'a karşı aşıların, salgınla savaşmak için müthiş bir araç olduğunu, bununla beraber toplumda "bağışıklık duvarı" oluşturabilme kabiliyetinden "çok uzakta" olduklarını belirtti.
8.12.2020 Dünya
Burası ikinci dalganın yaşandığı Bursa! Evin penceresinden...
Burası ikinci dalganın yaşandığı Bursa! Evin penceresinden... Bursa’da koronavirüste yaşanan ikinci dalgayla birlikte ölüm sayısı arttı. Ekiplerin, mezarlıklardaki çalışmaları dikkat çekti.
28.11.2020 Gündem
Koronavirüs mutasyona mı uğradı?
Koronavirüs mutasyona mı uğradı? Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 60 milyonu geçti, ölü sayısı ise 1 milyon 500 bine yaklaştı. 200'ün üzerinde ülkede görülen koronavirüsün son yapılan araştırmalarda mutasyona uğrağını ortaya koyuyor. Araştırmacılar, Çin'in Wuhan'da ortaya ilk çıkan virüsün orijinal versiyonundan çok daha bulaşıcı olduğunu açıkladı. Küresel olarak yapılan çalışmaların bulguları ortaklaşa bir şekilde 614G adlı mutasyonu salgının günümüzde durdurulamaz hale gelmesinin sorumlusu olarak gösteriliyor. Peki, 614G mutasyonu nedir? G varyantı nedir? Koronavirüs mutasyona mı uğradı? Mutasyon aşı çalışmalarını etkiler mi? İşte koronavirüs mutasyonu hakkında bilmeniz gerekenler...
25.11.2020 Sağlık
Çin'deki son durumu değerlendirdi: 3-4 aydır ölüm yaşanmıyor
Çin'deki son durumu değerlendirdi: 3-4 aydır ölüm yaşanmıyor Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, ilk olarak Çin'in Wuhan kentinde tespit edilen koronavirüsün Çin’deki son durumu ve koronavirüs önlemlerini değerlendirdi. Wei, "Salgının durumuna göre kademeli bir şekilde tedbirleri ya artırıyor ya da azaltıyorduk. 11 milyonluk bir şehri kapattık. Şehri kapatmak demek, giriş çıkış yasağı değildir. 11 milyon insan hepsi evinde durması gerekiyor. İşte bu şekilde bu salgını yenebiliriz. Sert tedbirler olmadan bu sonucu alamazsınız." dedi.
25.11.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İkinci Dalga ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ikinci dalga haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.