Gazete Vatan Logo

Kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak, bu hafta kar yağışı var mı?

Kar yağacak mı, kar yağışı var mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmini yaptı ve kuvvetli kar yağışına karşı uyardı. Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, 22 Ocak Cumartesi’den itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olacağını haber veren Meteoroloji, Karadeniz üzerinden de daha soğuk ve daha yoğun kar yağışının geleceğini aktardı. Peki, kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak?

Kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak, bu hafta kar yağışı var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü arka arkaya hava durumu konusunda uyarıda bulundu. Kar yağacak mı, kar ne zaman yağacak? Sorularına yanıt aranırken Meteoroloji şiddetli kar yağışına karşı uyardı. Meteoroloji Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olacağını, balkanlardan gelecek kar yağışı bitmeden önümüzdeki hafta da 24 Ocak 2022 Pazartesi itibariyle Karadeniz üzerinden daha soğuk ve daha yoğun bir kar yağışının geleceğini duyurdu. Karadeniz üzerinden gelecek ikinci dalga yağış hem aşırı soğuk hem de yoğun bir kar yağışını beraberinde getirecek. Peki, hava nasıl olacak?

KAR NE ZAMAN YAĞACAK, HANGİ İLLERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR?

Soğuk hava Trakya bölgesi hemen ardından da İstanbul, Sakarya, Kocaeli dahil tüm Marmara'ya yayılacak. Balkanlar üzerinden gelen bu kar yağışı asıl etkisini cumartesi ve pazar günü gösterecek. Pazar günü 5 il dışında tüm Türkiye'de kar yağışı etkili olacak.

Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu uyarısına göre hafta sonu etkili olan kar yağışı devam ederken, Balkanlardan gelen soğuk havanın üstüne bir de Karadeniz’den soğuk hava etkisi sürdürecek.

Haberin Devamı

İkinci dalga kar yapışı ise 24 Ocak Pazartesi günü Türkiye'de etkili olacak. Yeni kar yağışı dalgası perşembe gününe kadar etkisini aralıksız sürecek.

HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?  

21 Ocak Cuma günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de beklenen yağışların, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar yağışı şeklinde diğer yağış alan yerlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

22 Ocak Cumartesi günü yağışların İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’de yoğun kar yağışı, Güney Ege ve Akdeniz’de kuvvetli yağmur ve sağanak, Toros Dağları’nda yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

23 Ocak Pazar günü yurdun genellikle yağışlı olacağı, yağışların Akdeniz kıyı kesiminde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında kuvvetli ve yoğun kar yağışı şeklinde, Doğu Akdeniz’de ise kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

24 Ocak Pazartesi günü Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle yurtta beklenen yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın 27 Ocak Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor. 

Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.

İZMİR'DE KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

AKOM cuma günü öğleden sonra İstanbul'da kar yağışının başlayacağını ve 4-5 gün etkili olacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Meteoroloji Profesörü Orhan Şen'in yaptığı tahmine göre ise Cuma gecesi Marmara’dan başlayarak iç ve batı bölgelerinde sıcaklık Kar sınırında olacak. Trakya (yarın gece kar var) ve Ege kıyısı hariç karla karışık yağmur ve KAR yağışı olur. Kar yağışı 4 gün devam edecek en yaygın ve yoğun Pazar Pazartesi. Pazartesi İzmir'de kar alabilir. İstanbul bugün açık ve az bulutlu. Sıcaklık gündüz 9 C gece 1 C. Yarın (cuma) gece İstanbul’da karla karışık yağmur başlar ilerleyen saatlerde KAR olur. Salı gününe kadar aralıklı devam eder. Normal bir kar yağışı.

AFAD UYARIDA BULUNDU

"Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmamalı. Dışarı çıkmadan önce hava tahmin raporları takip edilmeli. Devam eden bir tedavi ihtiyacı bulunan vatandaşlarımız, durumlarını bağlı bulundukları illerdeki İl Sağlık Müdürlüğü ile sağlık kuruluşlarına bildirmeli. Çatılarda oluşan buz sarkıtlarından uzak durulmalı. Vücudu sıcak tutacak elbiseler tercih edilmeli. Kayarak düşme tehlikesine karşı yürürken eller cepte tutulmamalı. Küçük ve dengeli adımlarla yürünmeli. Tabanı kaygan olmayan ayakkabılar tercih edilmeli. Cep telefonları bataryası ve varsa mobil şarj ünitesinin şarjları dolu tutulmalı, radyo ve el feneri için yedek pil bulundurulmalı."

Haberin Devamı