Hristiyanlık

Hristiyanlık

Son dakika hristiyanlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hristiyanlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hristiyanlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hristiyanlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hristiyanlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 247 hristiyanlık haberi bulunmuştur. Tüm hristiyanlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lilith ne demek, efsaneye göre Lilith nedir ve kimdir? Kızıl saçlı kadın Lilith efsanesi…
Lilith ne demek, efsaneye göre Lilith nedir ve kimdir? Kızıl saçlı kadın Lilith efsanesi… Lilith; kızıl saçlı bir kadın olarak tasvir edilir. Lilith, mitolojilerin karanlık ve gizemli dünyasında önemli bir figür olarak varlığını sürdürüyor. İbrani mitolojisinde, Adem'in eşi olarak belirtilen ve ardından yaratılış hikayesindeki yerinden kovulan Lilith, zaman içinde çeşitli kültürel ve dini bağlamlarda farklı şekillerde tasvir edilmiştir. Bazı geleneğe göre, Lilith'in isyanı ve ayrılışı, insanlığın evriminde önemli bir rol oynar; diğerlerine göre ise, bir lanetlenmişlik hikayesi olarak anlatılır.
17.04.2024 Yaşam
Paskalya ne zaman 2024? Semana Santa (Çile Hafası) nedir, 2024 paskalya tatili ne zaman?
Paskalya ne zaman 2024? Semana Santa (Çile Hafası) nedir, 2024 paskalya tatili ne zaman? Hristiyanlık için en önemli geleneklerden biri olan Paskalyanın ne zaman olacağı için sorgulamalar başladı. Dünya'da Paskalya Günü, Diriliş Bayramı, Diriliş Pazarı ya da Kıyam Yortusu olarak da adlandırılıyor. Mart ayına girilmesiyle Paskalya Bayramı'nın bu yıl ne zaman kutlanılacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, 2024 Paskalya Bayramı ne zaman kutlanacak? Semana Santa (Çile Hafası) nedir, 2024 paskalya tatili ne zaman?
9.03.2024 Gündem
Westphalia Antlaşması Özeti Ve Önemi... Westphalia Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Westphalia Antlaşması Özeti Ve Önemi... Westphalia Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Westphalia Antlaşması aynı zamanda birkaç antlaşmayı içerisine alan bir Barış Antlaşması olarak öne çıkar. Özellikle de 30 Yıl Savaşları ile 80 Yıl Savaşları sonunda imzalanmış bir antlaşma olduğunu söylemek mümkündür. Mayıs ve ekim ayları süresi içerisinde 1648 yılında imzalanmıştır.
17.09.2023 Eğitim
Norveç Bayrağı Anlamı Nedir? Norveç Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Norveç Bayrağı Anlamı Nedir? Norveç Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Avrupa kıtasında bulunan Norveç'in nüfusu 5,4 milyon olarak karşımıza çıkar. Başkenti Oslo olan ülkede resmi dil olarak Norveççe konuşulur.
12.09.2023 Eğitim
İncil ve Tevrat ile çok sayıda sikke ele geçirildi! Tarihi eser operasyonu
İncil ve Tevrat ile çok sayıda sikke ele geçirildi! Tarihi eser operasyonu İstanbul'da dikkat çeken operasyon. Tarihi eser kaçakçılığı yapan 5 kişi yakalandı. Operasyonlarda üzerlerinde Hz. İsa ve Hz. Meryem figürleri bulunan İncil ve İbranice yazılar olan Tevrat'ın da bulunduğu çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen eserler İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesinde sergilendi.
14.07.2023 Gündem
Dünyanın gözü Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninde! Tarihi gün ilklere sahne olacak...
Dünyanın gözü Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninde! Tarihi gün ilklere sahne olacak... Dünyanın gözü İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme töreninde olacak. Birleşik Krallık’ta monarşi kimi zaman sembolik görevleriyle ön plana çıksa da Anglikan Kilisesi ile olan bağı sebebiyle manevi kimliği önem arz ediyor. Kraliçe II. Elizabeth’ten sonra ikinci kez televizyonlarda canlı yayınla gerçekleşecek olan 6 Mayıs’taki taç giyme töreni ilklere sahne olacak. Aslen bir Hristiyanlık ayini olan taç giyme töreninde modern İngiliz toplumunun çeşitli unsurları ilk kez temsil edilecek.
1.05.2023 Dünya
Gidilmesi yasak olan Sentinal Adası'nda yerliler tarafından öldürülmüştü mektubu yıllar sonra ortaya çıktı!
Gidilmesi yasak olan Sentinal Adası'nda yerliler tarafından öldürülmüştü mektubu yıllar sonra ortaya çıktı! Gidilmesi yasak olan Sentinal Adası'nda yerlilere Hristiyanlığı öğretmek için bölgeye giden ABD'li misyoner vahşice katledilmişti. Dış dünyadan gelen yabancılara karşı sıcak davranmadığı bilinen yerlilerin öldürdüğü misyonerin yıllar sonra ortaya çıkan gizemli mektubu ise tüm dünyada yankı buldu.
20.03.2023 Dünya
30 yıl sonra tekrar ortaya çıktı! 'Bizim için heyecan verici'
30 yıl sonra tekrar ortaya çıktı! 'Bizim için heyecan verici' Çanakkale'de çok sayıda su kaynağını içerisinde barındırdığı için mitolojide 'Bin pınarlı İda' olarak geçen Kaz Dağları'ndan beslenen, 96,5 milyon metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı'nda, kuraklık nedeniyle 10 milyon metreküp su kaldı. Barajın su seviyesinin düşmesiyle Skepsis Antik Kenti'ne ait yaklaşık 1500 yıllık hamam ve kilise kalıntıları tekrar gün yüzüne çıktı.
25.11.2022 Yaşam
Hz. Yakup kimdir? Hz. Yakup'un mucizeleri ve hayatı
Hz. Yakup kimdir? Hz. Yakup'un mucizeleri ve hayatı Allah tarafından bir dini ve ilgili dinin bilgilerini öğretmek ve yaymakla görevli olduğuna inanılan kişilere peygamber denmektedir. Peygamberler tarihine baktığımızda dünyaya gelen çok sayıda peygamber olduğunu görmekteyiz. Hz. Yakup da işte bu peygamberlerden sadece bir tanesidir. Literatürde bütün peygamberlerin kendilerine özgü bazı mucizeleri de bulunmaktadır. Bu mucizeler normal insanların yapamayacağı hal, hareket, tavır ve davranışlar bütünüdür diyebiliriz. Hz. Yakup'un da yaşamını incelediğimizde mucizelerine rastlamaktayız. Peki, Hz. Yakup kimdir? Hz. Yakup ile ilgili ayetler var mı? İşte Hz. Yakup'un mucizeleri ve hayatı…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Süleyman kimdir? Hz. Süleyman'ın mucizeleri ve özellikleri
Hz. Süleyman kimdir? Hz. Süleyman'ın mucizeleri ve özellikleri Peygamberler sahip oldukları özellikleri ve hayatları ile ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra çok önemli mucizeleri ile de bilinmektedirler. Bunlardan birisi de Hz. Süleyman olmaktadır. İsmi hemen hemen herkes tarafından duyulmuş olan Hz. Süleyman yaşadığı dönem içerisinde insanlara yol göstermesi ile bilinmektedir. Bununla beraber yaptığı mucizeler ve dualar ile de pek çok insana çok önemli akıllar vermiştir.
14.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Musa'nın mezarı nerede? Hz. Musa'nın kabri hangi ülkede yer alıyor?
Hz. Musa'nın mezarı nerede? Hz. Musa'nın kabri hangi ülkede yer alıyor? Hristiyanlık, İslamiyet ve Baha'ilik gibi dinlerde oldukça önemli bir yere sahip olan Hz. Musa; yahudi dini bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Yahudi dini için en büyük peygamber olarak bilinir. Hz. Musa, Hz. Yakup'un on iki oğlu içerisinde yer almakta ve Levi'nin soyundan gelmektedir. Hz. Musa'nın kardeşinin adı Harun olup, annesinin adı da İmran'dır. Rivayetlere göre Hz. Musa Allah ile konuşmaktadır. Bu yüzden de "Kelimullah" sıfatı ile anılmaktadır. Dört kutsal kitap arasında yer alan Tevrat, Hz. Musa'ya indirilmiştir. Hz. Musa'nın mezarının nerede olduğuna dair pek çok araştırma yapılıyor. Peki, Hz. Musa'nın mezarı nerede? Hz. Musa'nın kabri hangi ülkede yer alıyor? İşte merak edilen bilgiler…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Cebrail kimdir? Hz. Cebrail'in görevleri nelerdir?
Hz. Cebrail kimdir? Hz. Cebrail'in görevleri nelerdir? İslami alanda dört büyük meleklere yer verilmektedir. Bu dört büyük melek Mikail, Azrail, İsrafil ve Cebrail'dir. Görüldüğü gibi Cebrail dört büyük melekten bir tanesidir. Bu dört büyük meleğin her birinin farklı farklı görevleri vardır. Örneğin Azrail meleğinin görevi canlıların canını almaktır. İsrafil meleğinin görevi kıyamet günü Süru üflemektir. Mikail meleğinin görevi ise doğa olaylarını idare etmek ve canlıların rızıklarını kontrol etmektir. Azrail meleğine canlıların canını aldığı için ölüm meleği de denmektedir.
12.09.2022 Dini Bilgiler
Malezya kralı Ankara’da! Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne? Malezya’nın nüfusu, para birimi, ekonomisi…
Malezya kralı Ankara’da! Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne? Malezya’nın nüfusu, para birimi, ekonomisi… Malezya Kralı Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah, Başkan Erdoğan'ın davetine icabetle bugün Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek. Peki, Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne?
17.08.2022 Gündem
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya...
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya... İtalya'da yaşayan 15 yaşındaki Emanuela Orlandi, 1983 yılının 22 Haziran günü evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi onu bulmak için var gücüyle savaştı. Akıbetine ilişkin iddiaların ucu 1983'ten bugüne kadar uzandı. İddialar arasında geçen isimler arasında Papa'dan Mehmet Ali Ağca'ya, Vatikan'ın üst düzey isimlerinden mafyaya kadar uzanıyordu. Flaş bir gelişme Emanuela Orlandi'yi 39 yıl sonra yeniden manşetlere taşıdı...
13.08.2022 Dünya
Tarikatın karanlık yüzü ortaya çıktı! En az üç eşin olursa...
Tarikatın karanlık yüzü ortaya çıktı! En az üç eşin olursa... Son Zaman Azizleri İsa Mesih'in Köktenci Kilisesi'nin içinde yaşananlar ise 2006 yılında ortaya çıktı. ABD'nin Utah eyaletinde uzun yıllardır varlığını sürdüren tarikatın karanlık yüzü ortaya çıktı. Kendini 'peygamber' ilan eden baba-oğul çok eşliliği savunarak onlarca kız çocuğuna ve kadına cinsel istismarda bulundu. Tarikatın eski müritlerin itirafları ise gündeme bomba gibi düştü.
18.06.2022 Dünya
Sahte peygamberi dehşet veren haremi! 17 yaşından küçük 24 kızla evlendi!
Sahte peygamberi dehşet veren haremi! 17 yaşından küçük 24 kızla evlendi! ABD'nin Utah eyaletinde tarikat lideri olan ve kendini 'peygamber' ilan eden Warren Jeffs'le ilgili skandal gerçek ortaya çıktı. Çok eşliliği savunarak küçük kızları istismar eden 'sahte peygamber'in karanlık hayatı akıllara durgunluk verecek cinsten.
4.06.2022 Yaşam
Haiti neresi? Haiti nerede? Haiti'deki Türkler neden kaçırıldı?
Haiti neresi? Haiti nerede? Haiti'deki Türkler neden kaçırıldı? Haiti'de silahlı bir grubun 8'i Türk 17 kişiyi kaçırdığı açıklandı. Türkiye konsolosluğu haberi doğruladı. Bu haberin ardından pek çok kişi Haiti’nin nerede olduğunu araştırıyor. Peki, Haiti neresi? Haiti nerede? İşte Haiti haritası ve Haiti hakkında merak edilenler!
9.05.2022 Dünya
Emine Şenlikoğlu kimdir, hangi kitapları yazdı? İşte Emine Şenlikoğlu’nun hayatı…
Emine Şenlikoğlu kimdir, hangi kitapları yazdı? İşte Emine Şenlikoğlu’nun hayatı… İlahiyatçı yazar Emine Şenlikoğlu, "Atatürk ve İnönü’nün milli eğitimimizi ABD’ye teslim ettiği anlaşma 2023’te doluyor" düşüncesini savundu. Söz konusu gelişmenin ardından Emine Şenlikoğlu kimdir, hangi kitapları yazdı? İşte Emine Şenlikoğlu’nun hayatı…
7.03.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecektir
TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecektir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Şentop, "bizim tarihimizde ve İslam düşüncesi ve hukukunda teokrasi olmadığını düşünüyorum. Bahsettiğimiz Batılı anlamda. Teokratik iktidar yapısı olmadığı kanaatindeyim." dedi. Şentop, "Eskiden ulusal hükümetlerin ülke sınırları içerisinde demokrasiye, özgürlüklere karşı tehdit ve risk oluşturan uygulamaları vardı. Şimdi ise çok uluslu şirketlerin demokratik davranışları, siyasi kararları etkileyen tutumları var. Bence tedbir alınmazsa, bu tedbiri uluslararası bazı sözleşmelerle, ülkelerin birlikte hareket etmesi suretiyle yapabiliriz." ifadelerini kullandı. "Demokasinin modası geçmiş değil, geçmeyecektir" diyen Şentop, sözlerine şöyle devam etti: Demokrasinin şablon ve kavram olarak kalacağını düşünüyorum ama içeriğinin boşaltılması, bozulması, manipüle edilmesi riskiyle karşı karşıyayız
6.02.2022 Siyaset
Yılbaşı kutlamak günah mı? Yılbaşı ağacı süslemek, pastasını yamak haram mı, yeni yıl kutlamak caiz mi?
Yılbaşı kutlamak günah mı? Yılbaşı ağacı süslemek, pastasını yamak haram mı, yeni yıl kutlamak caiz mi? Yılbaşı kutlamak günah mı, haram mı? 2022 yılı için az bir süre kala bu yıl da yılbaşı kutlamaları hakkında merak edilenler için araştırma yapıldı. Yeni yılı karşılamak için kutlama planı yapacaklar, yılbaşı ağacı süsleyecekler "Yılbaşı kutlamak günah mı?", "Yılbaşı ağacı süslemek caiz mi?" gibi sorulara yanıt arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı konu hakkında açıklama yaptı. Peki, yeni yılı kutlamak haram mı? İşte yılbaşı kutlamaları ile ilgili merak edilen detaylar…
31.12.2021 Gündem
Pakdemirli: Efes Antik Kenti'ne 2022 bitmeden teknelerle ulaşımda gayretimiz olacak
Pakdemirli: Efes Antik Kenti'ne 2022 bitmeden teknelerle ulaşımda gayretimiz olacak İzmir'deki Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturacak 'Antik Kent Kanal Projesi' alanında inceleme yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2022 yılı bitmeden Efes Antik Kenti'ne teknelerin ulaşımı konusunda gayretimiz olacak" dedi.
23.12.2021 Gündem
Kapadokya’daki Derinkuyu Yeraltı Şehri'nin sırrı çözüldü! Derinliklerindeki büyük sürpriz...
Kapadokya’daki Derinkuyu Yeraltı Şehri'nin sırrı çözüldü! Derinliklerindeki büyük sürpriz... Anadolu'nun cennet köşelerinden Kapadokya’da eşsiz bir yeraltı şehri olan Derinkuyu, sayısız medeniyete ev sahipliği yaptı. Hititler tarafından inşa edildiği düşünülen bu yeraltı şehri, birçok amaçla kullanıldı. Uzun yıllar boyunca gizemini koruyan Derinkuyu için yeni bir aşamaya geçme vakti geldi.
15.12.2021 Gündem
Satala'da Urartu savaşçısının bronz kemeri bulundu
Satala'da Urartu savaşçısının bronz kemeri bulundu Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bulunan, Roma’nın 15'inci Lejyonu'nun 600 yıl hüküm sürdüğü Satala Antik Kenti'ndeki kazılarda; Urartu döneminden kalma, üzerinde baş tanrı Haldi ile bitki ve hayvan sembollerinin yer aldığı savaşçılara ait bronz kemer ile galeri, seramik parça ve taş figürlere ulaşıldı. Kazı Başkanı Doç. Dr. Şahin Yıldırım, "Satala Antik Kenti günümüzden 5 bin yıl öncesine kadar uzanan geçmişe sahip” dedi.
14.10.2021 Kültür Sanat
Stefan Pohlit: Bu kitap tüm adalıların romanı
Stefan Pohlit: Bu kitap tüm adalıların romanı Türk kültürüne olan ilgisiyle bilinen Stefan Pohlit müzisyenliğinin verdiği ilhamı bu kez edebiyata taşıdı. Alman batı müziği bestecisi, kültürlerarası müzik uzmanı ve şimdi de kitap yazarı olan Stefan Pohlit yeni kitabı Münzevi Adası ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.
8.09.2021 Kültür Sanat
21 Haziran en uzun gece mi, gündüz mü? En uzun gündüz ne zaman, hangi şehirde, kaç saat sürüyor? 21 Haziran ekinoks özellikleri ve yaz gün dönümü tarihi…
21 Haziran en uzun gece mi, gündüz mü? En uzun gündüz ne zaman, hangi şehirde, kaç saat sürüyor? 21 Haziran ekinoks özellikleri ve yaz gün dönümü tarihi… 21 Haziran en uzun gece mi, gündüz mü? Kuzey yarım kürede 21 Haziran yaz gündönümü başlıyor ve 22 Eylül’e kadar sürüyor. 21 Haziran en uzun gündüz ve en kısa gecenin yaşandığı yaz gün dönümünün başladığı gündür. Peki, en uzun gündüz ne zaman, kaç saat? 21 Haziran ekinoks özellikleri ve yaz gün dönümü tarihi…
19.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hristiyanlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hristiyanlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.