Gazete Vatan Logo

Hz. Süleyman kimdir? Hz. Süleyman'ın mucizeleri ve özellikleri

Peygamberler sahip oldukları özellikleri ve hayatları ile ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra çok önemli mucizeleri ile de bilinmektedirler. Bunlardan birisi de Hz. Süleyman olmaktadır. İsmi hemen hemen herkes tarafından duyulmuş olan Hz. Süleyman yaşadığı dönem içerisinde insanlara yol göstermesi ile bilinmektedir. Bununla beraber yaptığı mucizeler ve dualar ile de pek çok insana çok önemli akıllar vermiştir.

Hz. Süleyman kimdir? Hz. Süleyman'ın mucizeleri ve özellikleri

Hz. Süleyman en güçlü peygamberlerden birisidir. Birçok özelliği ve mucizeleri ile duyulan Hz. Süleyman yaşadığı dönemde insanlara yol göstermiş önemli kişilerden birisidir. Hz. Süleyman hem peygamber hem de kral olarak dikkat çekmektedir. Özellikle Bakara ve Neml surelerinde Hz. Süleyman'dan bahsedildiği görülmektedir. Bununla beraber burada Hz. Süleyman ile ilgili çok önemli mucizelerden bahsedildiği de görülmektedir.

HZ. SÜLEYMAN KİMDİR?

Hz. Süleyman Yahudilik ve Hristiyanlık dininde sadece kral olarak görülmektedir. Çünkü onların inancı daha farklıdır. Müslümanlara göre ise Hz. Süleyman en güçlü peygamber olarak bilinmektedir.

Hz. Süleyman insanları Allah yoluna davet ederek ve birliği sağlayarak çalışmalar yaptığı bilinen bir peygamberdir. Zamanının pek çoğunu bununla geçiren Hz. Süleyman için Allah'ın varlığı da çok önemlidir. Bununla beraber insanlara cennet ve cehennemi anlatması ile de bilinmektedir. Hz. Süleyman cinlere hükmeden peygamber olarak tanınmaktadır. İsrailiyat'a göre 53 sene yaşamış olan Hz. Süleyman İslami kaynaklara göre 500 yıl yaşadığı bilinmektedir.

Haberin Devamı

HZ. SÜLEYMAN'IN MUCİZELERİ

Hz. Süleyman Hz. Davud'un oğlu olmaktadır. Babasının vefatından sonra Hz. Süleyman'a hem peygamberlik hem de hükümdarlık verilmiştir. Hz. Süleyman pek çok özelliğin yanı sıra mucizeleri ile de bilinmektedir. Hz. Süleyman'ın mucizelerini maddeler halinde söyle sıralayabiliriz:

- Hz. Süleyman'ın en büyük mucizesi cinleri çalıştırmasıdır. Hz. Süleyman'ın babası Hz. Davud Kudüs'te Mescid-i Aksa'yı yaptırmaya başlamıştı, fakat bitirememiştir. Hz. Süleyman ise bundan dolayı emrindeki cinleri çalıştırmış ve Mescid-i Aksa'yı çok kısa sürede bitirmiştir.

- Hz. Süleyman'ın önemli diğer mucizelerinden birisi de sadece rüzgarlara ve hayvanlara hükmetmesidir. Hz. Süleyman sadece cinlere değil, hem hayvanlara hem de rüzgarlara hükmedebilmektedir. Bu sebepten dolayı pek çok savaşı da kazandığı bilinmektedir.

- Tasavvufi kaynaklarda Hüdhüd kuşu geçmektedir. Bunun da Hz. Süleyman'ın diğer bir mucizesi olduğu bilinmektedir. Bu kuş uzakta olan yerleri de görebilmesi ile bilinmektedir.

Haberin Devamı

HZ. SÜLEYMAN'IN ÖZELLİKLERİ

M.Ö. 970 senesinde dünyaya gelmiş olan Hz. Süleyman'ın babası Hz. Davud olduğu bilinmektedir. İsmi İncil ve Tevrat'ta da geçmektedir. Babası Hz. Davud'a ise daha önceden Zebur indirilmiştir. Hz. Süleyman da diğer peygamberler gibi adaletten yana birisi olmaktadır. Bu özellikleri ile de ülkesinde çok sevilen biri olmuştur.

En önemli özelliklerinden birisi de 12 yaşında tahta çıkmasıdır. Tahta çıkan Hz. Süleyman daha sonra adaletli duruşu ile örnek olmuştur. Hem peygamber hem de kral olarak değerli biri olmayı da başarmıştır.