Hız Limiti

Hız Limiti

Son dakika hız limiti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hız limiti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hız limiti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hız Limiti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hız limiti gelişmeleri de dahil olmak üzere 148 hız limiti haberi bulunmuştur. Tüm hız limiti haberleri aşağıda listelenmiştir.
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Son senelerde ülkemiz çapında trafik kazalarının önüne geçebilmek adına radar ile hız kontrolü artırılmış durumdadır. Kara yolları bünyesinde sürücüler adına belirlenmiş olan hız sınırlarının aşılması durumunda, ciddi anlamda para cezası uygulanmaktadır. Bunların içerisinde ise 51/2 A trafik cezası yer almaktadır. Pek çok kişi, kendilerine ulaşan para cezasına dair tebligatlar bünyesinde 51/2 A trafik cezası ifadesi ile karşılaşabilirler.
22.09.2023 Gündem
51/2 C Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
51/2 C Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Son zamanlarda hem trafiğin sorunsuz akışı, hem de sürücülerin can güvenliği bakımından trafik cezalarında önemli bir artış görülüyor. Sürücülerin kendi kullandıkları araçlara göre belirli bir hız sınırları bulunur. Bu hız sınırlarının aşılması durumunda ise, belirlenmiş trafik kurallarına göre cezası bulunur. 
8.08.2023 Gündem
İstanbul'da elektrikli scooterlara hız sınırı düzenlemesi!
İstanbul'da elektrikli scooterlara hız sınırı düzenlemesi! Üst üste yaşanan kazalarla gündeme gelen paylaşımlı elektrikli scooterlara ilişkin düzenleme yapıldı. UKOME’de alınan kararla paylaşımlı elektrikli scooterların hız limiti saatte 25 kilometreden 20 kilometreye düşürüldü.
1.12.2022 Gündem
Otobüs şoförü, 16 kişinin öldüğü kaza öncesi perdeyi düzeltmeye çalışmış
Otobüs şoförü, 16 kişinin öldüğü kaza öncesi perdeyi düzeltmeye çalışmış Gaziantep'te 16 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı kazada 2 oğlunu kaybeden Gülten Erpek'in ifadeleri, soruşturma dosyasına girdi. İfadesinde, kazadan önce şoförün tek elle direksiyonu tuttuğunu ve perdeyi düzeltmek istediği sırada aracın kontrolünü kaybettiğini belirten Erpek, "Perdeyle çok uğraştı. Aşırı hızlı gittiğinden dolayı otobüsü toparlayamadı. Otobüs sonra benim olduğum koltuk tarafına, otobüsün sağ tarafına doğru devrildi" dedi.
1.10.2022 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Bugün resmen başladı...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Bugün resmen başladı... Otoyollarda otomobiller için yeni hız sınırı uygulaması bugün resmen başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde otoyol hız sınırlarının yükseltilmesi kararı alınmıştı. Böylece otoyollara göre değişmekle birlikte hız sınırlarında saatte 10-20 kilometreye kadar artışlar yapıldı.
1.07.2022 Gündem
Otoyollarda hız sınırı artıyor mu? Otoyol hız limiti kaç olacak? İdari yaptırım sınırı kaç olacak?
Otoyollarda hız sınırı artıyor mu? Otoyol hız limiti kaç olacak? İdari yaptırım sınırı kaç olacak? Otoyollarda hız sınırı artıyor! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu. 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak. Bakan Soylu, otobanlardaki azami hız sınırı çıkarılacağını, ceza limitinin ise artacağını duyurdu. Pek çok kişi de Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından hız limiti ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Otoyollarda hız sınırı artıyor mu? Otoyol hız limiti kaç olacak? İdari yaptırım sınırı kaç olacak? İşte detaylar…
5.05.2022 Gündem
Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor! E-Devlet'ten yapılıyor! Ücretsiz ama...
Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor! E-Devlet'ten yapılıyor! Ücretsiz ama... Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor. Arabası olan ve bayramda yola çıkacak yüz binlerce sürücüye peş peşe uyarılar geldi. Akaryakıt tasarrufu, trafik sigortası, araba bakımı, muayene ile ilgili yüz binleri ilgilendiren açıklamalar yapıldı. Öte yandan araba sahibi yüz binlerce kişiye kritik bir ikaz geldi. 30 Nisan Cumartesi saat 00.00’dan, 5 Mayıs Perşembe sabah 07.00’ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş ücretsiz. Bunun dışında kalan özel otoyol ve köprüler ücretli. 31 Mart’ta OGS dönemi kapandı artık sadece HGS kullanılıyor. Uzun yolda çok fazla geçiş yaşanacağından limitinizin yeterli olduğundan emin olun. Mağdur olmamak için belli bir bakiyenin altında otomatik bakiye yükleme, kredi kartı tanımlama gibi seçenekleri bankanızla görüşerek aktif hale getirebilirsiniz. Kaçak geçiş yaptığınızla ilgili şüphe oluşursa e-Devlet’ten ‘kaçak geçiş’ arama sonucundan sorgulayabilirsiniz. Kaçak geçişlerde 15 gün içinde yeterli bakiye yüklerseniz cezalı duruma düşmezsiniz.
29.04.2022 Ekonomi
İstanbul Küçükçekmece’de sürücü makas atarak hızla geldi, şerit ihlali yaptı, hatalı solladı! Bilirkişi raporu: Suçlu ölen yaya...
İstanbul Küçükçekmece’de sürücü makas atarak hızla geldi, şerit ihlali yaptı, hatalı solladı! Bilirkişi raporu: Suçlu ölen yaya...   Bilirkişi raporları adliyelerde, soruşturma veya davaların seyrini önemli ölçüde değiştiren evrak arasında görülür. Ancak kimi zaman, hazırlanan raporların tartışmalara yol açtığı da bilinen bir gerçek. Benzer bir tartışmaya zemin sunabilecek bir rapor ise İstanbul Küçükçekmece’de yaşanan ölümlü Trafik kazası sonrası hazırlandı.
12.02.2022 Gündem
Maaş kesintisi yapılıyor! Çalışanlara kötü haber, eğer imzaladıysanız...
Maaş kesintisi yapılıyor! Çalışanlara kötü haber, eğer imzaladıysanız... Çok sayıda çalışanı ilgilendiriyor. Maaş kesintisi yapılıyor. Çalışanın yazı olarak onay vermesi gerekiyor. Bu onayı veren kişi kesinti sonrası itirazda bulunamıyor. Yargıtay noktayı koydu. Birçok çalışan farkında olmadan yapıyor. işverenin tazminatsız işten çıkarma hakkı bulunuyor. Bazı sektörlerde yöneticiler dışındaki personellere de araç tahsis ediliyor. Özellikle satış-pazarlama işi yapanlar için geçerli. Araç kullanımı ile ilgili önemli detaylar bulunuyor. Hız limitlerini aşarak trafik cezası alan çalışanın maaşından bu ceza tutarı kesilebiliyor. Birçok kez trafik cezası alan bir kişi, tazminatı ödenerek işten çıkarılabiliyor: Emniyet kemeri kullanılmaması durumunda ise tazminatsız işten çıkarılma söz konusu olabiliyor.
28.11.2021 Çalışma Hayatı
Okul servisleri ile ilgili korkunç gerçek!
Okul servisleri ile ilgili korkunç gerçek! Afyonkarahisar ve Şanlıurfa’da 6 öğrencinin hayatını kaybettiği servis kazalarının ardından, öğrenci servislerinin güvenliği yeniden gündeme geldi.
16.10.2021 Yaşam
Görüntüler dehşete düşürdü! 'Böyle yapacağını hissetsem uyarmazdım'
Görüntüler dehşete düşürdü! 'Böyle yapacağını hissetsem uyarmazdım' Ankara'da trafikte tartıştığı Tolga Tosun’un kullandığı kamyonun direksiyonu üzerine kırıp çarpması sonucu yaralanan motosiklet sürücüsü Burak Karaağaç (26), başındaki kask sayesinde ölümden döndüğünü söyledi. Trafikte kendisini sıkıştırdığı için sürücüyü uyardığını belirten Karaağaç, "Böyle bir şey yapacağını hissetsem hiç uyarmazdım. Bakmakla yükümlü olduğum ailem, çocuklarım var. Şu an hayatta olmayabilirdim. O zaman aileme ne olacaktı?" dedi.
7.08.2021 Gündem
Yerli hız tespit sisteminde teslimatlar başlıyor
Yerli hız tespit sisteminde teslimatlar başlıyor Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen lazer tabanlı mobil hız tespit sistemi, belgelendirme çalışmaları ve seri üretimle ağustos ayındaki teslimata hazırlanıyor.
28.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ücretler düşüyor, akaryakıt...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ücretler düşüyor, akaryakıt... Arabası olan, araba alacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ücretleri düşürüyor. Akaryakıtla ilgili önemli açıklama. Araç sahibi olanlar akaryakıt giderlerini nasıl düşürebilirim diye araştırıyor. Gaz pedalından mod seçimine, doğru vitesten hız limitine ve lastik basıncına kadar alacağınız bu önlemlerle ödediğiniz ücretleri aşağıya çekmek mümkün. Peki nasıl daha az yakıt tüketebilirsiniz? Araba kullanan herkes bunu yapıyor ancak maliyeti düşürmeye bir faydası yok. Tek tek açıklandı. İşte tüm bilgiler...
4.06.2021 Ekonomi
Radar cezası ile ilgili flaş karar...
Radar cezası ile ilgili flaş karar... Hastaneye yetişmeye çalışırken radar cezası yazılan genç, genç hukuk mücadelesini kazandı. Karar arabası olan herkese emsal olacak.
22.02.2021 Ekonomi
Hız takibinde yerli radar dönemi başlıyor
Hız takibinde yerli radar dönemi başlıyor Yerli olarak geliştirilen mobil hız tespit sistemi bu yıl trafik birimleri tarafından kullanılmaya başlanacak.
13.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Ülkede şaşkınlık yarattı! '1377 kilometrelik' hız cezası yedi
Ülkede şaşkınlık yarattı! '1377 kilometrelik' hız cezası yedi İngiltere'de yaşayan 52 yaşındaki araç teslimat firması çalışanı Simon Cooper'a, 856 mph (yaklaşık 1377 km) hız yaptığı gerekçesiyle trafik cezası geldi. Ülkede şaşkınlık yaratan olayla ilgili Cooper, 'Bu imkansız' ifadelerini kullandı.
18.11.2020 Dünya
Günsel B9 ne zaman satışa çıkacak? Günsel araba fiyatı ne kadar, belli mi? KKTC’nin yerli otomobili Günsel'in özellikleri...
Günsel B9 ne zaman satışa çıkacak? Günsel araba fiyatı ne kadar, belli mi? KKTC’nin yerli otomobili Günsel'in özellikleri... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerli otomobili Günsel, MÜSİAD tarafından TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde 18-21 Kasım'da düzenlenecek “MÜSİAD Expo 2020” fuarında sergilenecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yerli otomobili Günsel, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde 18-21 Kasım'da düzenlenecek “MÜSİAD Expo 2020” fuarında meraklılarıyla buluşmak üzere Türkiye’ye geliyor. Günsel B9 ne zaman satışa çıkacak? Günsel araba fiyatı ne kadar, belli mi? KKTC’nin yerli otomobili Günsel…
12.11.2020 Gündem
Ersin Tatar KKTC’nin yerli otomobili ile test sürüşü yaptı
Ersin Tatar KKTC’nin yerli otomobili ile test sürüşü yaptı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde Türk mühendis ve tasarımcıların 10 yıllık çalışma ve 1,2 milyon saat emekle geliştirdiği KKTC’nin ilk yerli otomobili GÜNSEL’in ilk modeli B9 ile test sürüşü yaptı.
29.10.2020 Dünya
Türkiye'nin en hızlısı olacak! 30 dakikada havalimanına  gidecek...
Türkiye'nin en hızlısı olacak! 30 dakikada havalimanına gidecek... Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Proje Müdürü Murat Cebeci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ve Nisan 2021'de açılması planlanan güzergahla ilgili yaptığı açıklamada, 37,5 kilometrelik hattın Türkiye'nin "en hızlısı" olacağını kaydetti.
10.10.2020 Ekonomi
Trafik cezası... İtiraz eden parayı geri alıyor
Trafik cezası... İtiraz eden parayı geri alıyor EDS hız limitini 1 kilometre aşan sürücüye uyguladığı cezanın mahkemece iptal edilmesi sonrası, vatandaşlar aniden hız limitinin düşmesi nedeniyle ceza yemekten şikâyetçiyken, uzmanlar ise trafikteki eski tabelalardan dolayı sorunlar yaşanabileceğini söylüyor.
8.10.2020 Ekonomi
Trafik cezası iptal edilir mi? Flaş karar
Trafik cezası iptal edilir mi? Flaş karar E-devlet’te kendisine kesilen cezayı gören vatandaş büyük şaşkınlık yaşadı. Aynı durumdaki birçok kişiye örnek teşkil edecek kişi cezanın iptal edilmesini sağladı. Hız sınırına uymadığı için 288 TL'lik ceza ödemesi gereken Özgür Bükcüoğlu yargıya başvurarak cezanın iptal edilmesini istedi. Bükcüoğlu’na kesilen cezanın iptaline karar verildi.
7.10.2020 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Nisan sonu yolcu alacak
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Nisan sonu yolcu alacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı'nda incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası konuşan Karaismailoğlu, "Projemizin ilk etapta tamamlanacak olan Kağıthane-İstanbul Havalimanı kesimini Nisan 2021'de, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı kesimini ise 2021 yılı son çeyreğinde tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.
3.10.2020 Ekonomi
Alişan'ın yaptığı kazanın raporu ortaya çıktı! Hız limiti...
Alişan'ın yaptığı kazanın raporu ortaya çıktı! Hız limiti... Şarkıcı Alişan’ın, ailesi ve çocuğunun bakıcısıyla birlikte Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaptığı kazaya ilişkin rapor hazırlandı. Jandarma tarafından hazırlanan raporda; Alişan'ın, hız limitinin 120 olduğu yolda 150 kilometre hızla giderken takta attığı, cipin 38 metre tavanı üzerinde sürüklenip, bariyerlere çarptığı belirtildi. Kazanın meydana geldiği yolda, 124 metre fren izi ölçüldüğü de belirtildi.
25.06.2020 Magazin
Trafikte karpuz yiyen sürücü: Takipçilerimden çok istek gelince gaza geldim
Trafikte karpuz yiyen sürücü: Takipçilerimden çok istek gelince gaza geldim Kucağına aldığı karpuzu yerken minibüs kullanan ve bunu sosyal medya hesabında yayınlayan Batuhan Dura, polis tarafından gözaltına alındı. "Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçundan bin 360 lira para cezası kesilen ve ehliyetine 2 ay süre ile el konulan Dura, " Takipçilerimden daha çok istek gelince ben daha çok gaza geldim Pişmanım" dedi.
8.06.2020 Gündem
Karpuzlu maganda! 'Ceza göndersin devletimiz, 5 bin lira bir şey değil'
Karpuzlu maganda! 'Ceza göndersin devletimiz, 5 bin lira bir şey değil' İstanbul'da D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda çektiği videolarda makas atarak ilerleyen sürücü, kucağında karpuzla minibüs kullandı. Görüntüleri sosyal medyada yayınlayan karpuzlu trafik magandası, yaptığı canlı yayında bir sonraki çekeceği nargileli, çiğ köfteli videosunu anlatırken, "Ceza göndersin devletimiz. 5 bin lira bir şey değil, sıkıntı yok" diyerek takipçilerinden beğeni istedi.
6.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hız Limiti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hız limiti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.