Heybeliada

Heybeliada

Son dakika Heybeliada haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Heybeliada ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Heybeliada haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Heybeliada

haberleri sayfasında son dakika yaşanan heybeliada gelişmeleri de dahil olmak üzere 414 heybeliada haberi bulunmuştur. Tüm heybeliada haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
Yunanistan Erdoğan röportajını konuşuyor! Yunan gazetecinin 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sorusuna net cevap
Yunanistan Erdoğan röportajını konuşuyor! Yunan gazetecinin 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sorusuna net cevap Yunanistan ziyaretinden önce Yunan medyasına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz'den kıta sahanlığına, açılan yeni sayfadan Ayasofya ve Doğu Akdeniz'e tüm başlıklara değindi.
6.12.2023 Dünya
Bakan Kurum'dan 'Adalar'a 12 müjde: Hiçbir tapu problemi olmayacak!
Bakan Kurum'dan 'Adalar'a 12 müjde: Hiçbir tapu problemi olmayacak! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bundan sonra Adalar’da hiçbir tapu problemi olmayacak! Sorunu kökten çözmüş olacağız!” dedi.
6.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Bundan sonra Adalar'da hiçbir tapu problemi kalmayacak
Bakan Kurum: Bundan sonra Adalar'da hiçbir tapu problemi kalmayacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Büyükada'da vatandaşlar ile bir araya geldi. Bakan Kurum, "Adalarımızın doğal güzelliklerinin, kültür hazinelerinin korunacağı ve ilave bir yapılaşmaya meydan vermeyecek şekliyle adalardaki 1/5000 ölçekli nazım imar planını ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planını uzun zamandır takip ediyorduk ve çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını önümüzdeki hafta askıya çıkarıyoruz. Böylece Adalar'da imar problem tamamen çözülüyor. Bundan sonra Adalar'da hiçbir tapu problemi kalmayacak" dedi.
5.05.2023 Gündem
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler Kahramanmaraşlı depremlerden sonra İstanbul'un ilçelerinin depreme ne kadar hazırlıklı ve dayanıklı olduğu tartışılıyor. AFAD tarafından yayınlanan 'kırmızı eylem' planıyla birlikte İstanbul'da meydana gelebilecek olası deprem öncesinde 'En riskli ilçeler' ve 'En riskli mahalleler' belli oldu. CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
14.03.2023 Gündem
İstanbul'da 7 yeni deniz hattı hizmete açıldı
İstanbul'da 7 yeni deniz hattı hizmete açıldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan karar uyarınca İstanbul'da yeni 7 deniz hattı açıldı. Bostancı'dan Avcılar'a gelen deniz otobüsünde sadece 2 yolcu olduğu görüldü.
1.11.2022 Gündem
Yeni şehir hatları vapurları! İstanbul yeni deniz hatları nereye gidecek?
Yeni şehir hatları vapurları! İstanbul yeni deniz hatları nereye gidecek? İstanbul yeni vapur seferleri için verilen teklif oy birliği ile kabul edildi. UKOME toplantısında 7 deniz hattı belirlendi. İşte yeni şehir hatları vapurları…
22.09.2022 Yaşam
Kiralama oyunu deşifre oldu! Büyük kazanç elde etti
Kiralama oyunu deşifre oldu! Büyük kazanç elde etti Büyükada’da yaşayan ve covid salgını döneminde sokak hayvanlarını beslemek için ekstra paraya ihtiyaç duyan Neslihan Tülin, evini yurt dışından gelen bir kişiye emlakçı üzerinden birkaç aylığına kiraladı. Evi kiralayan şahıs evde kendisi oturmak yerine evini sürekli olarak başka kişilere kiraladı. Kiracısının evini Adalar’a gelen yerli ve yabancı turistlere internet üzerinden kiraladığını öğrenen ev sahibi kadın, olaydan dolayı mağduriyet yaşadığını ve tüm Adalar’da benzer olayın yaşandığını belirtti.
10.09.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Silahlarımızla bize düşman olanların korkulu rüyasıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Silahlarımızla bize düşman olanların korkulu rüyasıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, " Biz İHA'larımızla, SİHA'larımızla, Akıncı'larımızla varız. Şimdi Gökbeyimizle varız. Şimdi bu silahlarımızla dünyada bize düşman olanların korkulu rüyasıyız." dedi.
31.08.2022 Siyaset
Büyükada yaz konserleri devam ediyor!
Büyükada yaz konserleri devam ediyor! 23 Temmuz'da başlayan Büyükada Yaz Konserleri 28 Ağustos'a kadar sürecek.
2.08.2022 Kültür Sanat
EFES-2022 Tatbikatı nefes kesti! Hedefler tam isabet vuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan da izliyor
EFES-2022 Tatbikatı nefes kesti! Hedefler tam isabet vuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan da izliyor EFES-2022 Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü'nün gündüz safhası başladı. İzmir’de 37 ülkeden 11 bin personelin katılımıyla devam eden tatbikatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de izliyor. Özellikle Yunanistan’da tedirginlik yaratan ve TSK’nın en büyük planlı tatbikatı olan Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nın gündüz safhasında nefes kesen görüntüler ortaya çıktı.
9.06.2022 Gündem
Adalar Belediyesi önünde hayvanseverlerden eylem
Adalar Belediyesi önünde hayvanseverlerden eylem Büyükada'da Adalar Belediyesi binasının önünde toplanan hayvanseverler, veterinerlik hizmetlerinden memnun olmadıkları ve sokak hayvanlarıyla ilgili taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle eylem yaptı.  Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül eylemcilerin yanına gelerek bir süre konuştu.
6.06.2022 Gündem
Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek kimdir? İşte Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı!
Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek kimdir? İşte Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı! Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün üzerinden 39 yıl geçti. "Çile", "Kaldırımlar", "Örümcek Ağı" adlı şiirleri ile bilinen, Türk edebiyatında Baki'den sonra "Sultanu'ş Şuara" unvanına sahip ikinci kişi olan Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı merak ediliyor. Peki, Necip Fazıl Kısakürek kimdir, nereli? İşte Necip Fazıl Kısakürek şiirleri, kitapları ve oyunları!
25.05.2022 Kültür Sanat
Tanınmış kişilere şantajdan gözaltına alınmıştı! Flaş gelişme
Tanınmış kişilere şantajdan gözaltına alınmıştı! Flaş gelişme İzmir'in Çiğli ilçesinde, aralarında tanınmış kişilerin de olduğu onlarca kişinin fotoğraflarını uygunsuz sitelerde paylaşıp tehdit ve şantajda bulunduğu iddia edilen Havva G., sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.
26.04.2022 Yaşam
Heybeliada'da denize lağım suyu karıştı
Heybeliada'da denize lağım suyu karıştı Heybeliada’da derin deniz deşarj hattının patlamasıyla lağım suyu deniz suyuna karıştı. İSKİ’den edinilen bilgiye göre, 3 yıl önce basınca karşı dirençli boru ile yenilenen hat, balıkçı teknesinden demirlemek atılan çapa sonucu kırıldığı belirtildi.
26.04.2022 Yaşam
Kiralık dairelerle ilgili flaş detay! Kapış kapış gidiyor! 5.500 lira...
Kiralık dairelerle ilgili flaş detay! Kapış kapış gidiyor! 5.500 lira... Kiralık ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! İstanbul'da kiralık evler adete kapışılıyor. İstanbul’un yanı başında ama megakentin karmaşasından uzak olan Adalar'a olan ilgi, koronavirüs salgınıyla birlikte adeta zirveye çıktı. Halen Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedef Adası’nda yerleşim bulunurken, kiralık ve satılık konut fiyatları da dikkat çekiyor. Yıllık olarak kiraya verilen dairelerin 3 bin TL ile konum, manzara, havuz ve dekorasyonla beraber 6 bin TL’ye kadar çıkabildiğine dikkat çeken Caner Ceyhun Acarer, “Çok özel yalılar ve geniş bahçeli müstakil evler 15-25 bin TL arasında rakamlara kiraya verilebiliyor ama o mülklere olan talep genel talebin yüzde biri kadar bile değil. Satılık dairelerde 700 bin TL’den başlayıp 1 milyon 500 bin TL’ye kadar kat mülkiyetli, 3 oda 1 salon daire bulunabiliyor. Tabi bazı ev sahipleri fahiş fiyatlar ile evlerini satmaya çalışıyor ama 2 milyon TL üzeri daireler sadece ilanlarda kalıyor, alıcısı çıkmıyor” diyerek, Adalar'ın fiyat skalasının Maltepe ve Kartal ilçeleriyle aynı seviyeye denk geldiğini ekledi.
15.02.2022 Ekonomi
Milli Savunma Bakanlığı 'Sınıflarının ilk gemileri ilk kez yan yana' notuyla paylaştı
Milli Savunma Bakanlığı 'Sınıflarının ilk gemileri ilk kez yan yana' notuyla paylaştı Milli Savunma Bakanlığı; Atatürk'ün mirası, Cumhurbaşkanlığı'na ait 'SAVARONA' ile Milgem sınıfı 'HEYBELİADA', 'İSTANBUL' ve 'BABUR' gemilerinin yana olan tersanedeki fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.
9.01.2022 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Demir: “Mavi Vatan'a 3 yeni MİLGEM geliyor”
Savunma Sanayii Başkanı Demir: “Mavi Vatan'a 3 yeni MİLGEM geliyor” Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin milli imkanları ile geliştirilen Milli Gemi (MiLGEM) Projesi kapsamında 3 yeni geminin daha ihale sürecinin başlatıldığını açıkladı.
22.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Deniz taksiler hizmete başladı
Deniz taksiler hizmete başladı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin  deniz taksilere hizmete başladı. 24 saat hizmet verecek 50 deniz taksi Haliç Tersanesi'nde yolcu beklemeye başladı. Ancak ilk gün talep gelmedi.
1.12.2021 Gündem
Heybeliada'yı aseton ile yakan sanığa 12 yıl hapis!
Heybeliada'yı aseton ile yakan sanığa 12 yıl hapis! Heybeliada'daki orman yangınına ilişkin yargılanan tutuksuz sanık Sedat Demir "Kasten orman yakma" suçundan 12 yıl hapis ve 40 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Sanığın duruşmada olumlu bir tavrının olmadığına kanaat getiren mahkeme cezada takdiri indirim yapmadı.
18.11.2021 Yaşam
Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ı çıldırtan fotoğraf! Başpiskopos Elpidophoros Lambriniadis Türkevi açılışına katılmıştı...
Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ı çıldırtan fotoğraf! Başpiskopos Elpidophoros Lambriniadis Türkevi açılışına katılmıştı... Son dakika haberine göre; Amerika Başpiskoposu Elpidophoros Lambriniadis'in, New York'taki Türkevi'nin açılışına katılması Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'da tepki çekti. Başpiskopos Elpidophoros açılışın ardından sosyal medya üzerinden attığı mesajla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederken, mesaja tepki gösteren Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, başpiskoposla New York'ta yapacağı görüşmeyi de iptal etti.
22.09.2021 Dünya
AK Parti'li Özkan: Her gün bir başka yalanla, algı oyunlarıyla mücadele ediyoruz
AK Parti'li Özkan: Her gün bir başka yalanla, algı oyunlarıyla mücadele ediyoruz AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti'nin güçlendikçe muhalefet partilerinin de aynı oranda saldırdığını belirterek, "Şimdi de yalan terörü ile algı operasyonlarıyla saldırıyorlar. Bunu yurt dışından fonlanan medyaları ile sürdürüyorlar. Her gün bir başka yalanla, bir başka algı oyunlarıyla mücadele ediyoruz" dedi.
27.08.2021 Siyaset
Heybeliada'da orman yangını! Çok sayıda ekip sevk edildi
Heybeliada'da orman yangını! Çok sayıda ekip sevk edildi Heybeliada, Eski Değirmenyeri bölgesindeki ormanda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Yangına müdahale için söndürme helikopteri de y
21.08.2021 Haber
Heybeliada'da orman yangını!
Heybeliada'da orman yangını! Heybeliada'da orman yangını çıktı. Çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına müdahale için söndürme helikopteri de yönlendirildi.
21.08.2021 Haber
Heybeliada'da orman yangını çıktı!
Heybeliada'da orman yangını çıktı! Heybeliada, Eski Değirmenyeri bölgesindeki ormanda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi.
21.08.2021 Haber

Benzer Haber Etiketleri

Heybeliada ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki heybeliada haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.