Hes

Hes

Son dakika HES haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HES ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HES haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hes

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hes gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.794 hes haberi bulunmuştur. Tüm hes haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni Yusufeli'nin ilk başkanı! Oyların yüzde 46,97'sini aldı: Barış Demirci kimdir?
Yeni Yusufeli'nin ilk başkanı! Oyların yüzde 46,97'sini aldı: Barış Demirci kimdir? CHP, 56 yıl sonra Artvin'in Yusufeli ilçesini yeniden kazandı. İlçe merkezi ve köyleri Yusufeli Barajı'nın suları altında kalan Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde, ilk kez yapılan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'li Barış Demirci, ilçe belediye başkanı seçildi.
1.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Enaflasyonla mücadelede atılacak adımları açıklayan Erdoğan, "Atacağımız yeni adımlarla kalıcı çözümleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve ona ulaşmak için atacağımız nice adımlar Türkiye’nin ekonomik alanda da yıldızını parlatacak." dedi.
11.09.2023 Gündem
Ukrayna’da sel suları çekildi, geniş bataklıklar ortaya çıktı
Ukrayna’da sel suları çekildi, geniş bataklıklar ortaya çıktı Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, Kakhovka HES barajının yıkılması sonucu meydana gelen sel sularının çekildiği yerlerde geniş bataklıkların ortaya çıktığını duyurdu. Ortaya çıkan geniş bataklık alanları görüntülere yansıdı.
18.06.2023 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu...
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu... Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaşta kritik gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna’nın güneyinde, Herson yakınlarında bulunan Kakhovka Hidroelektrik Santrali’nde meydana gelen patlama sonucu baraj çöktü. Herson kentindeki Ukrayna vatandaşları olası su baskınlarına karşı uyarılırken, tehlike altındaki bölgelerde tahliye kararı verildi.
6.06.2023 Dünya
Kars’ta balıkların 'ölüm' göçü başladı
Kars’ta balıkların 'ölüm' göçü başladı Kars’ta balıkların ‘ölüm’ göçü başladı. Her yıl Mayıs ayında Kars’a 10 kilometre uzaklıkta bulunan HES Barajı önüne gelen binlerce balık, akıntıya karşı kilometrelerce yol alarak yumurtalarını bırakacak güvenli yerlere çıkmaya çalışıyor.
13.05.2023 Gündem
Yusufeli Barajı ve HES'te su yüksekliği 100 metreyi buldu
Yusufeli Barajı ve HES'te su yüksekliği 100 metreyi buldu Artvin'de yapımı tamamlanarak 22 Kasım 2022'de su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde su yüksekliği 100 metre oldu. Barajın temelinden itibaren son hali, time lapse tekniğiyle görüntülendi.
4.04.2023 Gündem
Sel sularına kapılan 1,5 yaşındaki Zeynep’in cansız bedenine ulaşıldı
Sel sularına kapılan 1,5 yaşındaki Zeynep’in cansız bedenine ulaşıldı Adıyaman’ın Tut ilçesinde annesiyle birlikte sel sularına kapılan 1,5 yaşındaki Zeynep Zümra Tekdal’ın cansız bedenine ulaşıldı.
20.03.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Tahıl koridorundan 694 gemi geçti
Bakan Kirişci: Tahıl koridorundan 694 gemi geçti Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri programının ardında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dün itibariyle 694 geminin tahıl koridorundan geçtiğine ve 19.3 milyon ton tahıl ve gıda ürünü taşındığına vurgu yaparak, "Türkiye'nin yerinde zamanında, dozunda atmış olduğu adımların bunlar tezahürü. Türkiye artık bir bölgesel oyuncu değil, global bir aktör" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Bakan Soylu: Terörün maliyeti 3 trilyon 722 milyar lira
Bakan Soylu: Terörün maliyeti 3 trilyon 722 milyar lira İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1984-2019 tarihleri arası cari fiyatlarla, terörün hesaplanabilir toplam maliyeti yaklaşık 3 trilyon 722 milyar lira olarak hesaplanmıştır. PKK'dan kaynaklı hesaplanabilir yaklaşık maliyeti ise 3 trilyon 423 milyar liradır" dedi.
23.01.2023 Yaşam
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İmamoğlu davasına ilişkin, “Karar henüz kesinleşmemiştir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aşamaları bulunmaktadır. Kararı verecek olan ne yürütme ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Şayet verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa, bunun düzeltileceği yer yine yargı kademeleridir. Mahkeme kararlarının arkasında siyasi akıl aramak, siyasal akılsızlığın ta kendisidir" dedi.
16.12.2022 Gündem
Bakan Kirişci: 11.9 milyon ton tahıl, tahıl koridorundan taşındı
Bakan Kirişci: 11.9 milyon ton tahıl, tahıl koridorundan taşındı Türkiye Tarım Politikaları Toplantısı, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin katılımıyla Çamlıca DSİ’de gerçekleştirildi. Tahıl koridoruna ilişkin verileri aktaran Bakan Kirişci, “Bugüne kadar 491 gemi tahıl koridorundan geçmiş, 11.9 milyon ton tahıl ve diğer ürünler bu koridordan taşınmış” dedi.
27.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TBMM'deki bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay "İşçi ve işveren kesiminin oy birliği ile kararlaştırılan 'Asgari Ücret Komisyonu', 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere çalışmalarına Aralık ayında başlayacaktır." dedi.
25.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvinli ailenin evine konuk oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvinli ailenin evine konuk oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri ile Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni sonrasında, Bilal-Seher Tosun çiftinin evine konuk oldu. Ziyaret dolayısıyla çok mutlu olduklarını anlatan Bilal Tosun, "Cumhurbaşkanı'mız anahtar teslimi sırasında bize 'Çayınız var mı?' diye sordu. 'Elbette, sizi bekliyoruz' dedim. Bizleri ziyaret etti, çok mutlu olduk." diye konuştu.
22.11.2022 Gündem
ABD'den Pençe Kılıç açıklaması: Türkiye terör tehdidiyle karşı karşıya ve kendini savunma hakkına sahip
ABD'den Pençe Kılıç açıklaması: Türkiye terör tehdidiyle karşı karşıya ve kendini savunma hakkına sahip ABD'den Pençe Kılıç operasyonuyla ilgili açıklama geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin güneyinde meşru terör tehdidi sürüyor, kendisini savunma hakkı var." ifadelerine yer verildi.
22.11.2022 Gündem
Bakan Kurum: TOKİ eliyle inşa ettiğimiz 3 bin 205 konutumuzu teslim ediyoruz
Bakan Kurum: TOKİ eliyle inşa ettiğimiz 3 bin 205 konutumuzu teslim ediyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en özel yatırımlarının, Türkiye’nin en büyük barajı olan Yusufeli Barajımızın, Yeni Yusufeli Şehrimizin ve milyarlarca liralık dev eserlerin açılışları için bir aradayız, heyecanlıyız, coşkuluyuz.” ifadelerini kullandı.
22.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekât mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekât mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli Barajı'nın enerji üretim kapasitesinin 2,5 milyon konutun ya da 750 bin Togg otomobilinin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en çetin coğrafyasında baraj, santral, yeni yerleşim ve yollarıyla birlikte 34 milyar liralık maliyetle Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir eseri milli bütçeden karşılayarak Artvinimize kazandırdık" dedi. Erdoğan kara harekatı mesajı da vererek 'En kısa sürede tankımızla hepsinin kökünü kazıyacağız' ifadelerini kullandı.
22.11.2022 Siyaset
Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi?
Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi? Artvin Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerine yapılan Yusufeli Barajı ve HES'i hizmete alınıyor. Kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı pek çok kişi tarafından merak edilirken Hidroelektrik Santrali (HES) ile ilgili bilgiler de araştırılıyor. Peki, Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi? Hidroelektrik Santrali’nde elektrik nasıl üretilir? İşte detaylar…
22.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Yusufeli Barajı nerede ? Yusufeli Barajı yüksekliği kaç metre, özellikleri ne?
Yusufeli Barajı nerede ? Yusufeli Barajı yüksekliği kaç metre, özellikleri ne? Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla açılacak Yusufeli Barajı Çoruh nehri üzerinde yer alıyor. Peki, Yusufeli nerenin ilçesi? Yusufeli Barajı yüksekliği kaç metre, özellikleri ne? Yusufeli Barajı ne zaman hizmete girecek? Yusufeli Barajı açılışı saat kaçta? Yusufeli Barajı kimin? Yusufeli barajı yıllık elektrik üretimi ne kadar olacak? İşte Yusufeli Barajı teknik özellikleri ve elektirik üretimi hedefi…
22.11.2022 Gündem
Dünyanın en büyük 5'inci barajı Yusufeli bugün açılıyor
Dünyanın en büyük 5'inci barajı Yusufeli bugün açılıyor Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak Yusufeli Barajı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla törenle açılacak. Türkiye'nin en büyük dünyanın da 5'inci büyük barajı olan Yusufeli su tutup elektrik üretimine başlaması Mayıs ayında gerçekleşecek.
22.11.2022 Gündem
Yusufeli Barajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak
Yusufeli Barajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan, Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 5’inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nın, 22 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağı duyuruldu.
19.11.2022 Gündem
Dünyanın beşinci en yüksek barajı açılıyor! 22 Kasım’da su tutmaya başlayacak
Dünyanın beşinci en yüksek barajı açılıyor! 22 Kasım’da su tutmaya başlayacak Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı 22 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle su tutmaya başlayacak. Dev barajda çalışmalar sona gelinirken, elektrik üretmeye başladığında ülke ekonomisine yıllık 4,1 Milyar TL katkı sağlamış olacak.
18.11.2022 Ekonomi
Türkiye’nin en yüksek ayaklı 2'nci viyadüğü açıldı
Türkiye’nin en yüksek ayaklı 2'nci viyadüğü açıldı Artvin'nin Yusufeli ilçesinde inşası tamamlanan, 150 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek ayaklı ikinci viyadüğü olan Tekkale Viyadüğü ile birlikte Şilenkar Viyadüğü ve Yusufeli Barajı Viyadüğü, trafiğe açıldı.
3.11.2022 Gündem
Zelenskiy’den kirli bomba iddialarına tepki: Bunun anlamı Rusların zaten bunları hazırladığıdır
Zelenskiy’den kirli bomba iddialarına tepki: Bunun anlamı Rusların zaten bunları hazırladığıdır Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’nın provokasyon için “kirli bomba” kullanacağı yönündeki iddiasına sert tepki göstererek, “Rusya eğer arayıp iddiaya göre Ukrayna'nın hazırlıklar yaptığını söylüyorsa bunun anlamı Rusların zaten bunları hazırladığıdır” dedi.
23.10.2022 Dünya
Türkiye’nin en büyük iskân projesinde sona gelindi Bakan Kurum: Yeni Yusufeli’ni çok beğendik
Türkiye’nin en büyük iskân projesinde sona gelindi Bakan Kurum: Yeni Yusufeli’ni çok beğendik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Artvin’in, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Yusufeli Barajı'nın, sular altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinde yürütülen çalışmalarda sona gelindi. İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile koordineli şekilde yürütülen çalışmalarda, Yusufeli’ndeki yeni yerleşim yerinde 4 etap halinde sürdürülen alt ve üst yapı ile bina ve çevre düzenlemeleri 1. ve 3. etapta yaşam başladı ve diğer etaplarda da sona gelindi. TOKİ eliyle 7 farklı köyde yöresel mimaride, 2 katlı modern evler yapıldı ve toplamda 520 köy evi inşa edildi. Yusufeli'nde alt ve üst yapı ile bina ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan 2 etap taşınmaya hazır hale getirildi. Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İçişleri, Ulaştırma, Tarım Bakanlığı ile el birliğiyle çalıştık. TOKİ’mizle inşasını yaptık. Ve Türkiye’nin en büyük iskân projesinde sona geldik. Baraj nedeniyle sular altında kalacak Yusufeli ilçemizi yeni yerine taşımaya başladık. Yeni Yusufeli’ni biz çok beğendik.“ ifadelerini kullandı.
10.10.2022 Gündem
Bir ilçe sular altında kalacak! Çalışmalarda sona gelindi, taşınma süreci başladı
Bir ilçe sular altında kalacak! Çalışmalarda sona gelindi, taşınma süreci başladı Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapılan Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak ilçenin yeni yerleşim yerinde, 3 bölgede 10 etapta sürdürülen altyapı ve üstyapı ile bina ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Yusufeli'nde yeni yerleşim yerinde inşaatı tamamlanan kamu kurumlarının taşınma süreci de başladı.
16.09.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Hes ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hes haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.