Hazreti Muhammed

Hazreti Muhammed

Son dakika hazreti muhammed haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hazreti muhammed ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hazreti muhammed haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hazreti Muhammed

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hazreti muhammed gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.061 hazreti muhammed haberi bulunmuştur. Tüm hazreti muhammed haberleri aşağıda listelenmiştir.
Peygamber Efendimizin iftar duası! Peygamber Efendimizin oruç açarken yaptığı dua nedir, Peygamberimiz iftarda nasıl dua ederdi?
Peygamber Efendimizin iftar duası! Peygamber Efendimizin oruç açarken yaptığı dua nedir, Peygamberimiz iftarda nasıl dua ederdi? 11 ayın sultanı Ramazan ayı 11 Mart'ta başladı. Ramazan'ın ikinci günü idrak edilirken oruç ibadetini yerine getirenler iftarını açarken hangi duayı edeceğini de merak ediyor. Peki, Peygamber Efendimiz'in iftar duası nedir? Peygamber Efendimiz orucunu nasıl açardı?
12.03.2024 Dini Bilgiler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarıyla çok sayıda çocuğu yetim ve öksüz hale getirdiğini belirterek, “Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmanın bir insanlık borcu olduğunu Grand Bassam’dan ifade etmek istiyorum. İnşallah çocukların yetim bırakılmadığı, kadınların ailelerinden koparılmadığı, yaşlı insanların suçsuz yere öldürülmediği, yer yüzünde hakkaniyetin, adaletin, insafın ve vicdanın hakim olduğu bir dünyayı kurmak hepimize nasip olur.” dedi.
4.03.2024 Gündem
Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur? 2024 Miraç Kandili orucu kaç gün?
Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur? 2024 Miraç Kandili orucu kaç gün? "İsra ve Miraç mucizesi" ismiyle anılan bu olay, Kur'an-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde ifade ediliyor. "İsra olayı", Hazreti Muhammed'in bir gece Mekke'den Kudüs'e, "Miraç olayı" ise gökler ötesine yaptığı yolculuğa deniliyor. Peki, Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu?
5.02.2024 Gündem
Atatürk'ün Suudi kralına yazdığı mektup gerçek mi, Atatürk Suudi kralına telgraf gönderdi mi?
Atatürk'ün Suudi kralına yazdığı mektup gerçek mi, Atatürk Suudi kralına telgraf gönderdi mi? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa Finali ertelendi. Fenerbahçe ve Galatasaray maça Atatürk tişörtü ile çıkmak istemiş fakat Suudi Arabistan yönetiminin buna izin vermediği belirtilmişti. İddialar birbirini kovalarken sosyal medyada da “Atatürk'ün Suudi kralına yazdığı mektup” isimli gönderi dolaşmaya başladı. Söz konusu mektupta Atatürk'ün 1930'larda Suudi Kralı İbn Suud'a "Hazreti Muhammed'in türbesini yıkmaya kalkarsan ordumu tepene gönderirim" yazdığı iddia edildi. Paylaşımları gören vatandaşlar Atatürk'ün Suud kralına çektiği telgraf gerçek mi, Atatürk Suudi kralına telgraf gönderdi mi? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, Atatürk'ün Suudi kralına yazdığı mektup gerçek mi?
30.12.2023 Gündem
Ali Erbaş, Filistin'deki saldırılarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı
Ali Erbaş, Filistin'deki saldırılarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Erbaş, "Son 1 haftadır İsrail'in, Filistin üzerinde yapmış olduğu katliam, soykırım, dünyanın gözü önünde yapılıyor ve ne yazık ki insan olduğunu söyleyen bazı kimseler, bazı ülkeler bunu destekliyor" dedi.
18.10.2023 Gündem
Bakan Özhaseki depremzedeleri ziyaret etti! 'Konutlar depreme dayanıklı inşa ediliyor'
Bakan Özhaseki depremzedeleri ziyaret etti! 'Konutlar depreme dayanıklı inşa ediliyor' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluşturduğu yaraları sarmaya devam ediyor. Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Kuyulu Mahallesi'nde yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen köy evlerini yerinde inceleyen Bakan Özhaseki, konutların 8-9 şiddetindeki depreme dayanıklı inşa edildiğini söyledi.
30.07.2023 Gündem
Kadir gecesi kandil mi? Kadir gecesi kandil olarak mı geçiyor, kandil mi sayılıyor?
Kadir gecesi kandil mi? Kadir gecesi kandil olarak mı geçiyor, kandil mi sayılıyor? Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e vahyedildiği kandil gecesi ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar aynı zamanda kadir gecesinin kandil olup olmadığını sorguluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2023 dini günler takvimine göre bugün kadir gecesi olarak idrak edilecek. Peki, Kadir gecesi kandil mi? Kadir gecesi kandil olarak mı geçiyor, kandil mi sayılıyor?
17.04.2023 Gündem
Selahaddin Eyyubi Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yarın ibadete açılacak
Selahaddin Eyyubi Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yarın ibadete açılacak Diyarbakır’da 6 yıl önce temeli atılan, aynı anda 25 bin kişinin ibadet edebileceği Selahaddin Eyyubi Cami ve Külliyesi, yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak törenle açılacak.
13.04.2023 Gündem
Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılıyor 2023? Hırka-i Şerif nerede sergilenecek, saat kaçta açılacak? Hırka-i Şerif ziyaret saatleri 2023!
Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılıyor 2023? Hırka-i Şerif nerede sergilenecek, saat kaçta açılacak? Hırka-i Şerif ziyaret saatleri 2023! 11 ayın sultanı Ramazan ayı beklenirken Hırka-i Şerif’in açılacağı tarih belli oldu. Hırka-i Şerif, İslam dünyasında büyük bir öneme sahiptir ve birçok Müslüman için kutsal kabul edilir. Hazreti Muhammed'in Veysel Karani'ye hediye bıraktığı Hırka-i Şerif'in muhafazasını üstlenen 59. kuşaktan torunu Barış Samir, kutsal emanetin ramazan dolayısıyla ziyarete açılacağını bildirdi. Peki, Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılıyor 2023? Hırka-i Şerif nerede sergilenecek, saat kaçta açılacak? Hırka-i Şerif ziyaret saatleri 2023…
21.03.2023 Gündem
Ramazan orucu niyeti nasıl getirilir, oruç niyeti ne zamanda kadar yapılır? Oruca ne zaman niyet edilir?
Ramazan orucu niyeti nasıl getirilir, oruç niyeti ne zamanda kadar yapılır? Oruca ne zaman niyet edilir? Ramazan orucu niyeti nasıl yapılır, oruca ne zaman niyet edilir? 11 ayın sultanı Ramazan oruç ibadetlerini yerine getirecek vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. Diyanet İşeri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre Ramazan bu yıl 23 Mart'ta başlayacak. Oruca başlanmadan önce Ramazan orucu niyeti araştırmaları arttı. Peki, Ramazan orucu niyeti nasıl getirilir, oruç niyeti ne zamanda kadar yapılır?
21.03.2023 Ramazan Haberleri
Miraç Kandili oruç niyeti nasıl getirilir? Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur, kandilde oruç kaç gün tutulur, tek tutulur mu?
Miraç Kandili oruç niyeti nasıl getirilir? Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur, kandilde oruç kaç gün tutulur, tek tutulur mu? Hazreti Muhammed'in göğe yükseldiği gece Miraç Kandili olarak adlandırılır. 17 Şubat Cuma günü eda edilecek Miraç Kandili'yle 11 ayın sultanı Ramazan’a daha da yakınlaşacağız. Üç ayların ikinci kandili Miraç Kandili'ni ibadetlerle geçirecek olanlar Miraç Kandili'nde oruç tutulup tutulmayacağını merak ediliyor. Peki Miraç Kandili orucu farz mıdır, niyeti nasıl getirilir? Miraç Kandilinde kaç gün oruç tutulur, kandilde tek gün mü oruç tutulur?
17.02.2023 Gündem
Regaib Kandili ne zaman? 2023 Regaib Kandili hangi gün?
Regaib Kandili ne zaman? 2023 Regaib Kandili hangi gün? Mübarek üç aylar başlıyor. Recep ayında iki kandil müslümanlar tarafından idrak edilecek. Bunlardan ilki olan Regaib Kandili için bekleyen vatandaşlar, sıklıkla "Regaib kandili ne zaman, 2023 Regaib kandili hangi gün" sorusuna yanıt arıyor.
23.01.2023 Gündem
10 Ekim ne günü, tarihte 10 Ekim'de ne oldu? 10 Ekim’de kimler doğdu, kimler öldü? İşte yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
10 Ekim ne günü, tarihte 10 Ekim'de ne oldu? 10 Ekim’de kimler doğdu, kimler öldü? İşte yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar merak ediliyor. Biz de tarihte bugün neler olduğuna haberimizde yer veriyoruz. Peki, 10 Ekin ne günü, 10 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? İşte, 10 Ekim’de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar!
10.10.2022 Gündem
Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, peygamberimizin doğum günü mü?
Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, peygamberimizin doğum günü mü? Mevlid Kandili yılın son kandili olarak 7 Ekim, yani bugün idrak ediliyor. İslam alemi için önemli olan Mevlid Kandili rebiyülevvel ayının 12'nci günü olan peygamberimizin de doğum günüdür. Müslümanlar, her sene bu geceyi namazlarla, dualarla, zikir ve teşbihlerle kutluyor. Peki, Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, kutlu doğum haftasından farkı ne?
7.10.2022 Gündem
Bugün kandil mi 7 Ekim, bugün ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Dini Günler Takvimi!
Bugün kandil mi 7 Ekim, bugün ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Dini Günler Takvimi! Hz. Muhammed’in doğum günü olan Rebiülevvel ayının da 12. gecesine denk gelen Mevlid Kandili’ni ihya etmek isteyenler günü ibadet ederek geçirmek için bugünün kandil olup olmadığını sorguluyor. Peki, Bugün kandil mi, 7 Ekim bugün ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Dini Günler Takvimi…
7.10.2022 Gündem
7 Ekim kandil mi 2022, yarın ne kandili var? Mevlid Kandili ne zaman, yarın kandil mi?
7 Ekim kandil mi 2022, yarın ne kandili var? Mevlid Kandili ne zaman, yarın kandil mi? Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili için yapılan aramalar arttı. Hicri Takvimin 3. ayı olan Rebiülevvel ayı içerisinde yer alan peygamberimizin doğum günü Mevlid Kandili İslam dünyası tarafından ibadetlerle geçirildiğinden bugünün hangi gün idrak edileceği merak ediliyor. Peki, 7 Ekim kandil mi 2022, yarın ne kandili var? Mevlid Kandili ne zaman, yarın kandil mi?
6.10.2022 Dini Bilgiler
Rebiülevvel ayı nedir, 26-27 Eylül Rebiülevvel ayı ne demek? Rebiülevvel ayının ilk gecesi ne zaman?
Rebiülevvel ayı nedir, 26-27 Eylül Rebiülevvel ayı ne demek? Rebiülevvel ayının ilk gecesi ne zaman? Hicri takvimin Safer ayından sonra gelen üçüncü ayı olan Rebiülevvel ayı başlıyor. Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen rebiülevvel ayında Mevlid Kandili de idrak ediliyor. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilen Rebiülevvel ayı hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Rebiülevvel ayı ne demek, 26-27 Eylül Rebiülevvel ayı nedir? Rebiülevvel ayının ilk gecesi ne zaman?
27.09.2022 Gündem
Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman? İşte Hz. Muhammed’in doğum tarihi…
Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman? İşte Hz. Muhammed’in doğum tarihi… Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2022, Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S) doğumunu ifade eden Mevlid’i içinde barındıran  rebiyülevvel ayı için az bir süre kaldı. Peki, Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman?
26.09.2022 Gündem
Mevlid Kandili ne zaman, hangi tarihte ve güne denk geliyor? Mevlid Kandili 2022 tarihi ve önemi
Mevlid Kandili ne zaman, hangi tarihte ve güne denk geliyor? Mevlid Kandili 2022 tarihi ve önemi Hicri Takvimin üçüncü ayı Rebiülevvel ayı içerisinde yer alan Mevlid Kandili için az bir süre kaldı. Müslümanların en önemli günlerinden biri olan Mevlid Kandili bu sene ekim ayına denk geliyor. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, hangi tarihte ve güne denk geliyor?
16.09.2022 Gündem
Kemal Kılıçdaroğlu Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde konuştu
Kemal Kılıçdaroğlu Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde konuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde yaptığı konuşmada, "Bizler Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da temsil ettiği adaletten yanayız. Adaletten tarafız. Ancak şunu da özenle vurgulamak isterim. Hazreti Hüseyin'e ağlayanlardan olup Yezid gibi davrananlardan da değiliz" dedi.
8.08.2022 Siyaset
Gadir Hum Bayramı ne zaman 2022,  yarın mı, bugün mü? Gadir-i Hum Bayramı nedir, o gün neler yapılır? 17 Temmuz Gadir-i Hum Bayramı mı?
Gadir Hum Bayramı ne zaman 2022, yarın mı, bugün mü? Gadir-i Hum Bayramı nedir, o gün neler yapılır? 17 Temmuz Gadir-i Hum Bayramı mı? 2022 Gadiri Hum Bayramı ne zaman, bugün mü, yarın mı? Temmuz ayının ikinci haftası geride kalırken Gadiri Hum Bayramı ile ilgili açıklamalar da arttı. Zilhicce Ayı'nın on sekizinci günü kutlanan Gadiri Hum Bayramı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Gadiri Hum Bayramı nedir, kimler kutlar ve Gadiri Hum günü nasıl ibadet edilir?
16.07.2022 Gündem
Gadir Hum bayramı nedir, ne zaman? Gadir Hum bayramında ne yapılır? Gadir-i Hum olayı nedir, anlamı ve yapılacak ibadetler nelerdir?
Gadir Hum bayramı nedir, ne zaman? Gadir Hum bayramında ne yapılır? Gadir-i Hum olayı nedir, anlamı ve yapılacak ibadetler nelerdir? Gadir Hum Bayramı nedir, Gadir-i Hum olayı nasıl oldu? Gadir Hum Bayramı tarihi yaklaştı. Hazreti Muhammed'in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı, her yıl 'Hirise' adı verilen güne özel yemekle kutlanıyor. Peki, Gadir Hum Bayramı ne zaman, hangi gün? Gadir Hum Bayramı gelenekleri nelerdir, Gadir Hum bayramında neler yapılır? İşte Gadir Hum tarihi 2022…
16.07.2022 Gündem
Norveç'te Kur'an-ı Kerim yakıp kaçmaya çalışan grubun aracı yolda takla attı
Norveç'te Kur'an-ı Kerim yakıp kaçmaya çalışan grubun aracı yolda takla attı Norveç'in başkenti Oslo'da İslam karşıtı aşırı sağcı SIAN grubunun lideri Lars Thorsen, büyük bir Müslüman topluluğun yaşadığı Mortensrud bölgesine geldi. Thorsen yaktığı Kuran-ı Kerim'i yolun ortasına bıraktı ve aracına döndü. Çevredekiler ise duruma müdahale ederek alevleri söndürmeye çalıştı.
5.07.2022 Dünya
Pandemi sonrası ilk hacı adayları Üsküdar’da düzenlenen törenle uğurlandı
Pandemi sonrası ilk hacı adayları Üsküdar’da düzenlenen törenle uğurlandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2022 yılının İstanbul’daki ilk hac kafilesi yola çıktı. Uzun yıllar kutsal topraklara gitmek için bekleyen hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Hac, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde bulunduran mübarek bir yolculuk, kutlu bir ibadet, büyük bir arınma mevsimi, tövbe ve dua zamanı, rahmet ve marifet iklimidir” dedi.
6.06.2022 Gündem
İstanbul’un fethi ne zaman? İstanbul’un fethinin kaçıncı yılı? İstanbul nasıl fethedildi?
İstanbul’un fethi ne zaman? İstanbul’un fethinin kaçıncı yılı? İstanbul nasıl fethedildi? İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü kutlanıyor. Tarihte çağ kapayıp çağ açan, tarihin akışını değiştiren en şanlı zaferlerden olan İstanbul’un fethi, Hazreti Peygamber'in hadisi üzerine, övgüsüne mazhar olmak adına Fatih Sultan Mehmet’in en büyük zaferidir. İstanbul’ın Fethi’nin yıldönümünde pek çok kişi fetih sürecine ilişkin detayları araştırıyor. Peki, İstanbul nasıl fethedildi? İstanbul ne zaman fethedildi? İşte İstanbul’un fethinin tarihi!
28.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hazreti Muhammed ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hazreti muhammed haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.