Havan

Havan

Son dakika havan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan havan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını havan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Havan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan havan gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.271 havan haberi bulunmuştur. Tüm havan haberleri aşağıda listelenmiştir.
4 ilde BOZDOĞAN-19 operasyonu: 22 mağara imha edildi
4 ilde BOZDOĞAN-19 operasyonu: 22 mağara imha edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü PKK'ya yönelik 4 ilde düzenlenen 'Bozdoğan-19' operasyonlarında 22 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini duyurdu.
1.04.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 36, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 204'ü Irak’ın, 315'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
7.03.2024 Gündem
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 114'ü son 1 haftada olmak üzere, 1 Ocak 2023'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 396'ya ulaşmıştır" diye konuştu.
18.01.2024 Gündem
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023 Gündem
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli Türkiye’nin Eurofigter tedarikine ilişkin açıklamaya yapan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” ifadelerini kullandı.
23.11.2023 Gündem
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi MSB tarafından yapılan açıklamada, "1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 445 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 25’i son bir haftada olmak üzere bin 377 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
23.11.2023 Gündem
12 ilde 'Kahramanlar' operasyonu: 42 mağara ve sığınak imha edildi
12 ilde 'Kahramanlar' operasyonu: 42 mağara ve sığınak imha edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde düzenlenen ‘Kahramanlar’ operasyonunda, bölücü terör örgütü mensuplarının kırsalda kış aylarında barınmak için hazırladıkları 42 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
12.11.2023 Gündem
Piyade ne demek, askerlikte piyade nedir? Piyade ne yapar?
Piyade ne demek, askerlikte piyade nedir? Piyade ne yapar? Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Kasım ayı seçim ve sınıflandırma sonuçları açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı'nın duyurusu sonrasında, askerlik yerleri 27 Ekim 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden erişime açıldı. Sonuçlarını öğrenen adaylar piyade ne demek, sorusunun yanıtını araştırmaya başladı.
27.10.2023 Gündem
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu Hamas-İsrail savaşından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gazze'de sivil katliamı yapan İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden günler sonra sessizliğini bozdu ve 'İsrail'in kara harekatına ABD freni' iddialarına yanıt verdi. İsrail ordusu Gazze'nin ardından Suriye'deki hedeflere de saldırı düzenledi. ABD'deki 'İsrail çatlağı' ise Senato'ya sıçradı. ABD’nin askeri danışman olarak Felluce’de görev yapan Korgeneral Glynn’i İsrail’e gönderdiği bildirildi.
25.10.2023 Dünya
CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin yakınına roket atıldı
CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin yakınına roket atıldı İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 785’e yükselirken, saldırılarda 600 çocuğun enkaz altında kaldığı açıklandı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, İsrail'de Gazze sınırında son durumu aktarırken gazetecilerin bulunduğu yakın bir noktaya roket atıldı. Fulya Öztürk o anları anlatırken, 'Bölgede tansiyon çok yükseldi. Havan veya roket atıldığını düşünüyoruz. Çok şiddetli bir patlama oldu. Biz hemen daha korunaklı menzile eğildik.' dedi.
19.10.2023 Gündem
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker... Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' Ortadoğu'yu kaosa sürüklerken tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerde. Hamas'a savaş ilan eden İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken ölenlerin sayısı 950'ye yükseldi. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. İsrail Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla üçüncü gününe giren çatışmalarda bir yarbayın öldüğünü doğruladı. Doğu sınırındaki patlama sesleri ise, üçüncü bir ülkeyle ilk temas niteliği taşıyor.
11.10.2023 Dünya
İsrail-Filistin arasında çatışma başladı! Hamas 'Aksa Tufanı' operasyonunu dünyaya duyurdu
İsrail-Filistin arasında çatışma başladı! Hamas 'Aksa Tufanı' operasyonunu dünyaya duyurdu Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' isimli bir operasyon başlattığını duyurdu. Son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Operasyonun ilk aşamasında 5 bin roket ve havan topu fırlatıldı. Dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yapan bu gelişmenin ardından İsrail Başbakanı Netanyahu 'savaştayız' dedi. Karşılıklı operasyonların ardından kanlı bilanço ortaya çıktı. İsrail ve Filistin'den kayıplara dair peş peşe açıklamalar geldi.
7.10.2023 Gündem
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı Azerbaycan'ın dün Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor. Şuşa şehrini ateş altına alan Ermeni Silahlı Kuvvetleri sivil yerleşim yerlerine çekilerek, sivilleri çatışmalara çekmeye çalıştığı belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Yasa dışı Ermeni silahlı gruplarına ait mermilerle dolu 6 'Ural' markalı kamyon ve 4 adet havan topu Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ele geçirildi." açıklamasını yaparken Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıların silah bıraktığı ve Azerbaycan'ın şartlarını kabul ettiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan unsurlarının silahlarını bıraktığını ve silahsızlandırıldığını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Peskov “Azerbaycan hukuken kendi topraklarında operasyon yapıyor" dedi.
20.09.2023 Dünya
Şakir Zümre kimdir? Şakir Zümre fabrikası ne zaman kapandı, Şakir Zümre fabrikasını kim kapattı? Şakir Zümre'nin ölümü...
Şakir Zümre kimdir? Şakir Zümre fabrikası ne zaman kapandı, Şakir Zümre fabrikasını kim kapattı? Şakir Zümre'nin ölümü... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı Vizyonu açıklamasında Şakir Zümre ile ilgili videosu gündem oldu. Türk savunma sanayisinin ilk özel teşebbüs askeri fabrikasını kuran Şakir Zümre İstiklal Savaşı'nın ilk Türk özel "uçak bombası" fabrikasının kurucusudur. Peki, Şakir Zümre kimdir? Şakir Zümre fabrikası ne zaman kapandı? Şakir Zümre neler yapmıştır? İşte detaylar…
3.08.2023 Gündem
Teröristlerin korkulu rüyası olacak! Sessizce yaklaşıyor, tam 12’den vuruyor
Teröristlerin korkulu rüyası olacak! Sessizce yaklaşıyor, tam 12’den vuruyor Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirilen ve 2022 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren mühimmat bırakan insansız hava aracı Boyga, terörle mücadelede kritik görevlerde bulunuyor. Düşük sesli uçması ve havada bulunduğu irtifa nedeniyle görünürlüğü düşük olacak şekilde geliştirilen Boyga, üzerinde taşıdığı 81 mm havan mühimmatıyla hedefi nokta hassasiyetle vuruyor.
13.07.2023 Bilim ve Teknoloji
MİT'ten sınır ötesi operasyon: 11 terörist etkisiz hale getirildi
MİT'ten sınır ötesi operasyon: 11 terörist etkisiz hale getirildi Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'te düzenlediği operasyonla PKK/KCK-PYD/YPG'li 11 teröristi etkisiz hale getirdi.
26.06.2023 Gündem
MSB: Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
MSB: Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde, teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı.
23.06.2023 Gündem
Aşk-ı Memnu'nun Bülent'i Batuhan Karacakaya asker oldu!
Aşk-ı Memnu'nun Bülent'i Batuhan Karacakaya asker oldu! Aşk-ı Memnu'da Bülent karakterine hayat veren Batuhan Karacakaya, askerliğini tamamladı. Erzincan 59'uncu Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Karacakaya, duygularını dile getirdi.
1.06.2023 Magazin
Pınar Deniz: Yüzüm eskir diye bir korkum yok
Pınar Deniz: Yüzüm eskir diye bir korkum yok Yargı dizisinde Ceylin karakterini canlandıran Pınar Deniz son dönemde oyunculuğuyla adından sıkça söz ettiriyor. Farkı rollerde de yer alan Deniz,bu hafta vizyona giren 'Karanlık Gece'yi, Yargı'yı, yeni projelerini ve Kaan Yıldırım ile olan ilişkisiyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
30.04.2023 Magazin
PKK'dan hain saldırı! Misliyle karşılık verildi
PKK'dan hain saldırı! Misliyle karşılık verildi Suriye'nin Kuzeyi'nde PKK/YPG saldırısı sonucunda 4 Mehmetçik yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "4 Mehmetçiğimiz Kilis Devlet Hastanesi'ne tahliye edildi. Belirlenen hedefler ise derhâl güçlü şekilde vurularak teröristlere misliyle karşılık veriliyor." ifadeleri kullanıldı.
16.04.2023 Gündem
'Seksi görünmek ve para kazanmak hiçbir zaman hedeflerimden biri olmadı'
'Seksi görünmek ve para kazanmak hiçbir zaman hedeflerimden biri olmadı' Çok Güzel Hareketler programı ile tanıdığımız ve birçok önemli projede yer alıp kendini kanıtlayan oyuncu Büşra Pekin, yüzündeki değişimiyle sık sık magazin gündeminde yer aldı. Cuma günü başlayacak olan 'Yıldız De Bana' yarışmasında jüri koltuğunda oturan Büşra Pekin değişimini, özel hayatını, aşkı ve ünlü olmayı anlattı. İşte samimi açıklamaları...
2.04.2023 Magazin
İsmail Demir: Yeni sürprizlerimiz olacak
İsmail Demir: Yeni sürprizlerimiz olacak Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yakın zamanda savunma sanayiinde yapılan projeleri anlatarak, "Yeni sürprizlerimizin olacağını da belirtmek isterim. Önümüzdeki günlerde bizi takibe devam edin" dedi.
21.03.2023 Ekonomi
Eren Abluka Sonbahar-Kış-24 Operasyonu başlatıldı
Eren Abluka Sonbahar-Kış-24 Operasyonu başlatıldı İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır’da 645 Personelin Katılımıyla Büyük Çaplı “Eren Abluka Sonbahar-Kış-24 (Diyarbakır/Lice-Arıklı) Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş” Operasyonu başlatıldı. Operasyonun ilk gününde tespit edilen sığınakta 1 adet havan mühimmatı İle 144 kilogram toz esrar ele geçirildi.
22.01.2023 Gündem
Pençe-Kilit ile mağaralar teröristlerin başlarına yıkıldı
Pençe-Kilit ile mağaralar teröristlerin başlarına yıkıldı Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) 17 Nisan 2022'de başlatılan Pençe-Kilit Harekatı ile mağaralar teröristlerin başlarına yıkıldı.
15.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Havan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki havan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.