Güvenli Alan

Güvenli Alan

Son dakika güvenli alan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güvenli alan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güvenli alan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güvenli Alan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güvenli alan gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.403 güvenli alan haberi bulunmuştur. Tüm güvenli alan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bir Yer Var sergisi 2 Mart'a kadar Hara'da...
Bir Yer Var sergisi 2 Mart'a kadar Hara'da... Yaratıcı hayal gücünü besleyici alternatif bir mekan olması amacıyla kurulan Hara’daki Bir Yer Var Sergisi, 2 Mart'a kadar ziyarete açık olacak. Hara, Çarşamba ve Cumartesi günleri 12:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
15.02.2024 Yaşam
Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor?
Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor? Türkiye’nin yüreğine önceki akşam Pençe Kilit bölgesinden gelen 9 şehidin ateşi düştü. PKK’lı teröristlerce üs bölgesine saldırı girişimi sırasında çıkan çatışmada şehit olan 9 Mehmetçik terörün kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor? İşte taşeronların, yani terör örgütlerinin kullanıldığı Türkiye’yi yıpratma savaşlarının detayları...
14.01.2024 Gündem
Gazze'den son dakika haberleri! Lübnan sınırında tansiyon yükseldi, İsrail ordu sözcüsünün sözleri şok etti...
Gazze'den son dakika haberleri! Lübnan sınırında tansiyon yükseldi, İsrail ordu sözcüsünün sözleri şok etti... İsrail Gazze'deki sivillere bomba yağdırmaya devam ederken bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT) ve Wall Street Journal'dan (WSJ) gündeme adeta bomba gibi düşen iki haber geldi. NYT İsrail'in ABD'den talebini yazdı, WSJ ABD'nin İsrail planını deşifre etti. Hamas ise İsrailli esir bir kadının ilk görüntülerini yayınladı. İsrail ordu sözcüsünün röportajdaki sözleri ise şok etkisi yarattı. İsrail hükümetinden yapılan açıklamaya göre Hamas’ın saldırılarında 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.
17.10.2023 Dünya
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor.
14.09.2023 Ekonomi
Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili sözleşme uyarısı! 20 gün süresi var
Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili sözleşme uyarısı! 20 gün süresi var Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Uzmanlar, sözleşmedeki maddelere dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.
24.05.2023 Ekonomi
Sağlık Bakanlığı’ndan ‘çadırda soba’ uyarısı: Güvenli alan oluşturun
Sağlık Bakanlığı’ndan ‘çadırda soba’ uyarısı: Güvenli alan oluşturun Sağlık Bakanlığı, deprem bölgesindeki çadırlara kurulan sobalarla ilgili, “Çadırın büyüklüğüne bağlı olarak en az bir metre güvenli alan oluşturulmalı. Sobaya yakın bölgede uyunmamalı. Çocuklar asla yalnız bırakılmamalı” uyarısı yaptı.
2.03.2023 Gündem
Tüm dünya için büyük tehlike! 'Ukrayna ve Rusya ile görüşmelere başladım'
Tüm dünya için büyük tehlike! 'Ukrayna ve Rusya ile görüşmelere başladım' Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Zaporijya Nükleer Santrali'nde güvenli alan oluşturmak için Rusya ve Ukrayna ile görüştü.
12.09.2022 Dünya
Türkiye'deki yabancı sayısını duyurdu! İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan flaş göçmen açıklaması
Türkiye'deki yabancı sayısını duyurdu! İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan flaş göçmen açıklaması İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, CNN TÜRK canlı yayınında Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Çataklı görseller ile desteklediği açıklamalarında, "2017'den sonra Suriyeliler resmen gelmemeye başlamış. Fırat Kalkanı Operasyonu ile beraber güvenli bölge oluşturduk. Zeytin Dalı ve Barış Pınarı ile beraber orada durdular. Askerimizi gönderdik ve operasyonları yaptık. 10 milyon göçmen gelmesi ihtimalini bu sayede 3 milyonda tuttuk." dedi.
11.05.2022 Gündem
Otoyollarda hız sınırı artırılıyor! Bakan Soylu duyurdu
Otoyollarda hız sınırı artırılıyor! Bakan Soylu duyurdu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibarıyla otoyollarda hız sınırının artırılacağını açıkladı. Buna göre, otobanlardaki azami hız sınırı 120 km'den 140 km'ye çıkacak. Ceza limiti ise 154 km olacak. Bununla birlikte Soylu Türkiye'de mültecilerin durumuna ilişkin "Dünya tarihinin güçlü göçmen krizlerinden birisini yaşıyoruz. Yaşanan demokratik kıyımı kimse görmüyor" dedi.
5.05.2022 Gündem
Geleceğin askerleri görücüye çıkıyor! İlk kez...
Geleceğin askerleri görücüye çıkıyor! İlk kez... Bu yıl sahada kullanılmaya başlanması hedeflenen Askeri Taktik Operasyon Kiti-ATOK, IDEF 2021'de ilk kez sergilenecek. Türk savunma sanayisi, yenilikçi teknolojileri kullanarak güvenlik güçlerini, geleceğin operasyon ortamına hazırlıyor.
14.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Emeklilikte yeni dönem! Resmen değişti 12’ye çıkarıldı ve...
Emeklilikte yeni dönem! Resmen değişti 12’ye çıkarıldı ve... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme. Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmen değişti. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik'te değişikliğe gidildi. Bireysel emeklilik hesabındaki birikimin ve ödenen katkı paylarının fonlar arasındaki dağılım oranları veya tutarlarında bir yılda yapılabilecek değişiklik, 6'dan 12'ye çıkarıldı. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, "BES'te yeni bir döneme adım atıyoruz. BES, güncel piyasa koşullarına uygun ve esnek bir yatırım aracına dönüşüyor" dedi.
7.05.2021 Ekonomi
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem! Artık zorunlu oldu...
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem! Artık zorunlu oldu... Milyonlarca kişi için geçerli. Resmen yürürlüğe girdi. Bireysel emeklilik sisteminde (BES) yeni dönem. Emeklilik planı yılda en az 4 kez değiştirilebilecek. BES'ten ayrılmak isteyen katılımcı talep formunu posta veya elektronik iletişim yoluyla şirketine ulaştırır. Talep yazısı bilgi şirkete ulaştığı tarihten itibaren yirmi iş günü içinde bireysel emeklilik hesabındaki birikim ve devlet katkısı hesabındaki varsa hak kazanılan tutarlar şirket tarafından katılımcının belirttiği hesaba ödenir.
5.05.2021 Çalışma Hayatı
'Kovid-19 Kalkanı' hastanelerde denendi; göz ve cilde zararı yok
'Kovid-19 Kalkanı' hastanelerde denendi; göz ve cilde zararı yok Virüsleri 5 ila 7 dakika arasında yok ederek ortamı güvenli hale getirmeyi hedefleyen Far-UVC özellikli sistemin deneme çalışmalarında başarı elde edildi. Sistemi geliştiren ekipte yer alan Kardiyolog Prof. Dr. Ayhan Olcay, "Far-UVC'nin 10 yıldır canlılara zarar vermediği düşünülüyor. Biz bunu giyilebilir tekstil ile kombine ettik ve UVC geçirmeyen panço ile test ettik ve Far-UVC’nin güvenli bir şekilde kullanım yolunu bulduk. Anjiyografi ünitesinde 11 hasta ve 4 sağlık personelinin gözünde ve cildinde ise hasar gözlenmedi" dedi.
15.03.2021 Sağlık
Yunanistan'dan Türkiye'ye yeni provokasyon! Meis Adası'na konuşlandırdılar
Yunanistan'dan Türkiye'ye yeni provokasyon! Meis Adası'na konuşlandırdılar Milli Savunma Bakanlığı'ndan gündeme ilişkin açıklama yapıldı. Binbaşı Pınar Kara tarafından aktarılan bilgilerden Yunanistan'ın yeni bir provokasyon daha yaptığını belirterek, 'Meis Adası’na hücumbot konuşlandırılmıştır. Türkiye’nin tüm olumlu ve yapıcı çabalarına rağmen Yunanistan provokatif ve hukuk tanımaz eylemlerini sürdürmektedir' dedi. .
8.03.2021 Gündem
Helikopter kazasının sebebi belli oldu!
Helikopter kazasının sebebi belli oldu! Bitlis Tatvan’da 11 askerin şehit oluğu helikopter kazası ile ilgili kaza kırım heyeti çalışmalarını tamamladı. Kaza kırım heyetinin ayrıntılı çalışmaları sonucu hazırlanan raporda, “4 Mart 2021 saat 14.25’te Muş ile son görüşme yapılmasını müteakip, saat 14.30’dan itibaren ani hava değişimi ile olumsuz hava şartlarıyla karşılaşılmış, bulut içine girilmiştir. Bunun üzerine pilotlar tarafından geri dönüş kararı verilmiştir. Ancak maalesef saat 14:41’de kaza kırım meydana geldiği değerlendirilmektedir” denildi.
8.03.2021 Gündem
Öğrenilmiş otizm artıyor!
Öğrenilmiş otizm artıyor! Kontrolsüz teknoloji kullanımının çocuğun gelişimi üzerindeki olumsuz etkilerine işaret eden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu durumun öğrenilmiş otizme neden olduğunu söyledi. Bütün gün bilgisayar, tablet ya da televizyonla zaman geçiren çocuğun iletişim kuramadığını belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Öğrenilmiş otizm şudur: Bütün gün bilgisayarla uğraşan çocuk, iletişim kuramıyor. Nasılsınız amca diyemiyor hemen. Bilgisayarla tık tık oynuyor o öğrenilmiş otizmdir. Erişkin yaşta çok zeki, deha diyorsun ama herkes gülüyor, anlamıyor. ‘Neye gülüyorlar?’ diye anlam veremiyor çünkü duygusal okuryazarlık becerisi gelişmemiştir. Öğrenilmiş otizm artıyor” diye konuştu.
22.02.2021 Sağlık
Milli gemilerin güvenliği Dalgıç Tespit Sonarı ile artacak
Milli gemilerin güvenliği Dalgıç Tespit Sonarı ile artacak Kıyılardaki stratejik tesis ve askeri üslerin güvenliği için kullanılmaya başlanan Dalgıç Tespit Sonarı, yeni versiyonuyla açıklardaki askeri gemiler ve sondaj gemilerinin güvenliğini üst seviyeye çıkaracak.
18.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Pfizer ile BioNTech'e ait koronavirüs aşısı Türkiye'de uygulandı
Pfizer ile BioNTech'e ait koronavirüs aşısı Türkiye'de uygulandı Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Pfizer ile BioNTech'e ait COVID-19 aşısının gönüllülere uygulandığını belirterek, "Firmalara ait aşıda tatmin edici sonuçlara ulaşıldı" dedi.
20.11.2020 Gündem
HES kodu olmadan nerelere girilmez? HES kodsuz İstanbul’da hangi ilçelere girmek yasak?
HES kodu olmadan nerelere girilmez? HES kodsuz İstanbul’da hangi ilçelere girmek yasak? İstanbul’da HES kodu olmadan girilemeyecek noktalar açıklandı. Koronavirüs vakalarının yüzde 40’ına ev sahipliği yapan İstanbul’un bazı ilçeleri için HES kodu zorunluluğu getirildi. Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre, HES kodsuz İstanbul’da hangi ilçelere girmek yasak? İstanbul’da HES kodu olmadan nerelere girilmez?
9.11.2020 Gündem
HES kodu olmayanlar giremeyecek!
HES kodu olmayanlar giremeyecek! İstanbul Beyoğlu Belediyesi, corona virüs salgınına karşı Türkiye’de 'Güvenli Alan' uygulamasını başlattı. Uygulama ile belediyenin tüm hizmet binalarına girişlerde HES kodu kullanımı zorunlu hale getirildi.
26.09.2020 Gündem
'Ölmek istemiyorum' diye ağlayıp tükürmeye başladı! Corona virüslü çıktı
'Ölmek istemiyorum' diye ağlayıp tükürmeye başladı! Corona virüslü çıktı Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde kızı ile denize girerken plajda "Ölmek istemiyorum" diye bağıran ve ağlayan Dilek Muratoğlu'nun (31) yapılan kontrolünde corona virüs pozitif olduğu ve karantinada olması gerektiği anlaşıldı. Müdahale için sahile gelen sağlık personeli kadının elini bir an olsun bırakmadı.
15.09.2020 Gündem
Bakan Koca'dan 'şehirlerarası seyahat' açıklaması!
Bakan Koca'dan 'şehirlerarası seyahat' açıklaması! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, '100 bin aktif insanın' şehirlerarası seyahate çıktığı iddialarına ilişkin, "100 bin aktif hastamız yok. Bahse konu yaklaşık 100 bin kişi o tarihe kadar seyahati HES kodu sayesinde engellenmiş, izolasyonda olması gereken pozitif ya da temaslı kişileri ifade ediyor" dedi.
12.09.2020 Gündem
'HES' çağrı merkezi ve sosyal medya hesapları açıldı
'HES' çağrı merkezi ve sosyal medya hesapları açıldı Sağlık Bakanlığı, pandemiyle mücadelede en önemli mobil uygulama olan 'Hayat Eve Sığar'a (HES) yönelik vatandaştan gelecek soru, görüş ve öneriler için çağrı merkezi ve sosyal medya hesabı oluşturdu.
9.09.2020 Gündem
AVM'lere 'Güvenli Hizmet' belgesi geliyor!
AVM'lere 'Güvenli Hizmet' belgesi geliyor! AVM'ler Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından 'Güvenli Hizmet' belgesi ile belgelendirilecek. AVM'lerin yaşam ve ticaret alanlarında kalite, hizmet, hijyen standartları geliştirilecek, müşteri memnuniyeti sağlanacak.
8.09.2020 Gündem
Güvenli alan nedir? Hayat eve sığar güvenli alan ve karakod nedir? (Hayat eve sığar uygulaması güvenli alan)
Güvenli alan nedir? Hayat eve sığar güvenli alan ve karakod nedir? (Hayat eve sığar uygulaması güvenli alan) Koronavirüs salgını etkisini sürdürmeye devam ediyor. 700'lü rakamlara kadar gerileyen vaka sayıları yeniden 1200'lü rakamlara çıktı. Buna bağlı olarak Hayat Eve Sığar uygulamasının yeni özelliği devreye girecek. Vaka sayısını azaltmaya yönelik HES uygulamasına Güvenli Alan uygulaması eklendi. Vatandaşlar bu uygulama sayesinde AVM, restoran, kafe ve taksilerin güvenli olup olmadığı öğrenilebilecek. Hayat eve sığar uygulaması güvenli alan hakkında merak edilenler…
16.08.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Güvenli Alan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güvenli alan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.