Grizu

Grizu

Son dakika grizu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan grizu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını grizu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Grizu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan grizu gelişmeleri de dahil olmak üzere 228 grizu haberi bulunmuştur. Tüm grizu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Amasra'daki maden faciasında ses kaydı ortaya çıktı
Amasra'daki maden faciasında ses kaydı ortaya çıktı Bartın'ın Amasra ilçesinde 42 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasında, işçilere, "Ayağı boşaltın, boşaltın komple" talimatının iletildiği ses kaydı ortaya çıktı.
16.01.2023 Gündem
Facianın yaşandığı madendeki yangın sönme eğiliminde
Facianın yaşandığı madendeki yangın sönme eğiliminde Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağında süren yangın, faciadan 45 gün sonra sönme eğilimine girdi.
28.11.2022 Gündem
Bartın'daki maden patlamasında can kaybı 42'ye yükseldi
Bartın'daki maden patlamasında can kaybı 42'ye yükseldi Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasından sonra İstanbul'da tedavileri süren maden işçilerinden biri yaşamını yitirdi. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 42'ye çıktı.
4.11.2022 Gündem
Maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı, 16 kişi serbest bırakıldı
Maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı, 16 kişi serbest bırakıldı  Bartın'ın Amasra ilçesinde maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle olmak üzere 16 kişi ise serbest bırakıldı.
1.11.2022 Gündem
Bartın'daki maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı
Bartın'daki maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişinin ifadeleri alınırken, adliyeye sevklerine başlandı. Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 madencinin hayatını kaybettiği müessesenin müdürü Cihat Özdemir tutuklandı. Tutuklananların sayısı böylece 8'e yükseldi.
31.10.2022 Gündem
Madenci ailelerine destek! Maaş ve kamuda iş
Madenci ailelerine destek! Maaş ve kamuda iş Bartın’daki maden patlaması sonrası harekete geçildi. AK Parti’nin yapacağı son çalışmanın detayları ortaya çıktı. Yakınları maden kazalarında hayatını kaybeden ailelere aylık bağlanacak, aileden bir kişi de kamuda istihdam edilecek. İşte detaylar...
19.10.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez: İstanbul'daki 6 madenci hariç yaralılar taburcu oldu
Bakan Dönmez: İstanbul'daki 6 madenci hariç yaralılar taburcu oldu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulda, Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin bilgilendirme yaptı. Bakan Dönmez, "En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak. Sorumlu kimse çıkartılacak ortaya. Kara kutudaki konuşmalar incelenecek, ihmal varsa gereği yapılacak" dedi.
18.10.2022 Gündem
Bakan Mahmut Özer, şehit olan 41 madenciyle ilgili flaş kararı duyurdu
Bakan Mahmut Özer, şehit olan 41 madenciyle ilgili flaş kararı duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Amasra’da madendeki patlamada şehit olan 41 madencinin çocuklarının eğitim masraflarının bakanlık tarafından üstlenildiğini açıkladı. Bakan Özer, "O yavrularımızın tüm eğitim masraflarını biz karşılayacağız. Burslar vereceğiz, tüm okul, kırtasiye masraflarını biz karşılayarak onları yalnız bırakmayacağız” dedi.
17.10.2022 Gündem
Grizu patlaması soruşturmasında müfettiş sayısı 6'ya çıkarıldı
Grizu patlaması soruşturmasında müfettiş sayısı 6'ya çıkarıldı Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin adli soruşturmada, görevli savcı sayısı 6'ya çıkarıldı. 
17.10.2022 Gündem
Madenci 9 arkadaşıyla çektirdikleri fotoğrafı paylaşıp, 'Geriye bir ben kaldım' yazdı
Madenci 9 arkadaşıyla çektirdikleri fotoğrafı paylaşıp, 'Geriye bir ben kaldım' yazdı Bartın'ın Amasra ilçesindeki, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne ait ocakta meydana gelen grizu patlamasında 41 kişi yaşamını yitirirken, işçilerden geriye kalan fotoğrafları yürekleri dağladı. Yıllık izinde olması nedeniyle patlamadan kurtulan Gürkan Yıldırım, 9 arkadaş çektirdikleri fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşarak, Söz bulunmaz yer altını anlatmaya, acımız çok büyük. Resimden bir ben kaldım dedi. 
17.10.2022 Gündem
Bartın'daki maden faciasında yeni gelişme: Yangın kontrol altında
Bartın'daki maden faciasında yeni gelişme: Yangın kontrol altında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'da grizu patlamasının olduğu ocakta yangının büyük oranda kontrol altına alındığını belirterek, "Havayla temasını kesmek üzere iki baraj kapısı inşa edildi. Şu anda da yangın sönümlenmek üzere. Giderek şiddetini azaltıyor" dedi.
17.10.2022 Gündem
O madenci eşi DHA'ya konuştu: Yüreğimiz ağzımızda bekledik
O madenci eşi DHA'ya konuştu: Yüreğimiz ağzımızda bekledik  Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlamada yaralanan eşi Burak Sümertaş'ı (27), teslim edilen çizmesi ile hastanede kapısında bekleyen Ceren Sümertaş (26), "Yüreğimiz ağzımızda bekledik ama şu an iyi. Eşimin çizmesiydi, bana teslim ettiler. Diğer ayağı ağrıdığı için ambulansta çıkarmışlar. O yüzden diğeri yok" dedi.
17.10.2022 Gündem
Bartın ne zaman il oldu? Bartın nerede? İşte Türkiye haritasında Bartın’ın yeri!
Bartın ne zaman il oldu? Bartın nerede? İşte Türkiye haritasında Bartın’ın yeri! Türkiye’yi yasa boğan Bartın Amasra’daki maden ocağı patlamasında 41 işçi yaşamını yitirdi. Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesindeki patlamanın ardından Bartın ve Amasra ile ilgili bilgiler sıklıkla araştırılıyor. Peki, Bartın ne zaman il oldu? Bartın nerede? İşte Türkiye haritasında Bartın’ın yeri!
16.10.2022 Gündem
Bartın'daki maden patlaması sonrası işçiler baretlerdeki çiple tespit edildi
Bartın'daki maden patlaması sonrası işçiler baretlerdeki çiple tespit edildi Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında yaşanan patlama ile ilgili detaylar ortaya çıkıyor. 41 işçinin hayatını kaybettiği facia, tüm Türkiye’yi yasa boğarken geride bıraktıkları ailelerin feryatları yürekleri dağladı. Madencilerin yerlerinin ise baretlerdeki çiple tespit edildiği ortaya çıktı. Sistemin Soma’daki grizu patlamasından sonra kullanılmaya başlandığı belirtilirken Türkiye’deki pek çok maden ocağında bu sisteme geçildiği öğrenildi.
16.10.2022 Gündem
Maden faciasından kurtulanlar anlattı: Dünya karardı, can yoldaşlarımız gitti
Maden faciasından kurtulanlar anlattı: Dünya karardı, can yoldaşlarımız gitti Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciası tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında önceki akşam meydana gelen grizu patlamasında 41 madenci hayatını kaybetti. Çok yönlü başlatılan soruşturmada ocağın teknik müdürü görevden alındı.Faciadan kurtulan madenciler o anları anlattı. Patlama sırasında ocakta bulunan maden işçisi Aydın Kalaycı, “İlk çıkanlardanım. Biz bir aileydik, akrabaydık. Ailemizi kaybettik. Öyle bir toz duman hayatımda görmedim” dedi
16.10.2022 Gündem
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son durumu açıkladı: 6 hastadan 5'inin durumu ciddiyetini koruyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son durumu açıkladı: 6 hastadan 5'inin durumu ciddiyetini koruyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlama sonrası Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edilen yaralı hastalara ilişkin, "6 hastamızın 5'inin durumu ciddi, 5’i de solunum cihazına bağlı. Yanık yüzdeleri yüzde 65-85 arası değişmekte. Önümüzdeki 3-4 günün yakın takiple seyirlerini görmemiz gerekecek." dedi.
15.10.2022 Gündem
Askere gitmeye hazırlanırken kurada adı çıkınca madenci oldu, patlamada şehit düştü
Askere gitmeye hazırlanırken kurada adı çıkınca madenci oldu, patlamada şehit düştü Bartın’da Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait maden ocağında meydana gelen patlamada şehit düşen 23 yaşındaki maden işçisi Rahman Özçelik toprağa verildi. Babaannesi askere gitmeye hazırlanırken kurada adı çıkınca madenci olan torununu anlattı.
15.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan maden bölgesinde! Can kaybı 41'e yükseldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan maden bölgesinde! Can kaybı 41'e yükseldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'nın Amasra ilçesinde maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu anki önceliğimiz işçilerimize ulaşmaktı. 41'inci işçimize ulaştık. O da rahmetli olmuş. Merhumlarımızın sayısı böylece 41 oldu. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. Erdoğan, "Elbette bu patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumluların kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturmayla ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı. Daha sonra Makaracı Köyü'nde Rahman Özçelik'in cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet olarak ailelere sahip çıkacağız” dedi.
15.10.2022 Siyaset
Maden ocağı neden patlar? Maden patlaması neden olur?
Maden ocağı neden patlar? Maden patlaması neden olur? Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamanın yaşandığı madende ilk belirlemelere göre grizu patlaması olduğu belirtilirken, patlamanın nedenleri araştırılıyor. Peki, Maden ocağı neden patlar? Maden patlaması neden olur? Maden patlaması nedenleri nelerdir? İşte detaylar…
15.10.2022 Gündem
Grizu patlaması nasıl önlenir? Maden patlamasına karşı alınacak önlemler ne?
Grizu patlaması nasıl önlenir? Maden patlamasına karşı alınacak önlemler ne? Dünyada önemli üretim alanlarından biri olan madencilik riskleri olan mesleklerden biridir. Madenciliğin en büyük risklerinde biri de gaz ve toz patlamaları oluşturur. Göçük, grizu ve kömür tozu patlamaları sektörün en başta gelen riskli durumların başında bulunur. Madencilikte gaz patlamalarıyla mücadele önemlidir. Alınacak önlemler ve önlemeye yönelik eğitimler maden sektörünün öncelikleri arasındadır. Peki, Grizu patlaması nasıl önlenir? Maden patlamasına karşı alınacak önlemler ne? Grizu patlamasını önlemek için ne yapılır? İşte detaylar…
15.10.2022 Gündem
Bartın'daki maden faciasıyla ilgili çarpıcı açıklama: Kana karıştığı zaman hemen öldürücü yönü olan bir gaz
Bartın'daki maden faciasıyla ilgili çarpıcı açıklama: Kana karıştığı zaman hemen öldürücü yönü olan bir gaz Maden Yüksek Mühendisi Ali Kahriman, CNN Türk canlı yayınında Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
15.10.2022 Gündem
Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu?
Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu? Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlamasında yaralı olarak kurtulan madencilere Hiperbarik Oksijen Tedavisi uygulanıyor. Basınç odalarına alınan madenciler yüzde 100 oksijen verilerek tedavi ediliyor. Peki, Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu? Hiperbarik Oksijen Tedavisi hangi durumlarda kullanılır? İşte detaylar…
15.10.2022 Sağlık
Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur?
Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur? Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında patlama meydana geldi. Madendeki patlamanın nedeninin ise grizu patlaması olduğu belirtiliyor. Peki, Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur? Grizu patlaması neden olur? İşte detaylar…
15.10.2022 Gündem
Bartın'da maden ocağı faciası! Bakan Dönmez patlamanın nedenini açıkladı
Bartın'da maden ocağı faciası! Bakan Dönmez patlamanın nedenini açıkladı Bartın'daki maden ocağındaki patlama ilişkin açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Galerilerimizde havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor. Kısmi göçükler var" dedi. Bakan Dönmez patlamanın nedenini de açıkladı.
15.10.2022 Gündem
Bartın'da acı bekleyiş devam ediyor! 'Gaz, genizleri yakıyordu'
Bartın'da acı bekleyiş devam ediyor! 'Gaz, genizleri yakıyordu' Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen patlamada mesaisi biten maden işçileri, olaydan hemen sonra yer altında mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak için seferber oldu. Yer altında kurtarma çalışmalarına katılan işçiler, o anları anlattı.
15.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Grizu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki grizu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.