Gazete Vatan Logo

Bartın'daki maden patlamasında can kaybı 42'ye yükseldi

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasından sonra İstanbul'da tedavileri süren maden işçilerinden biri yaşamını yitirdi. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 42'ye çıktı.

Bartın'daki maden patlamasında can kaybı 42'ye yükseldi

Bartın'da meydana gelen grizu maden patlamasında hayatını kaybedenlerin sayısı 42 oldu.

Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı.

Maden kazasında kalbi durduktan sonra hastaneye ulaştırılıp hayata döndürülen hastanın 3 haftalık yaşam savaşını kaybettiğini duyuran Bakan Koca, diğer yaralı madencilere ilişkin de bilgi verdi.

Koca, ''Bilindiği gibi, Bartın’dan getirilip, İstanbul’da tedavi altına alınan hastalarımızdan biri taburcu edilmiş, biri ise önceki gün yoğun bakımdan servise alınmıştı. Halen 3 hastamız yoğun bakımda. Birinin durumu ciddiyetini koruyor'' dedi.

TANER ŞENİN EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Bartının Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamada yaralanan Taner Şen (30), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Taner Şenin Amasranın Gömü köyündeki babaevine jandarma ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı. Taziyeleri kabul eden Taner Şenin dayısı madenci Tayfun Kayhan, Ben olayın yaşandığı gün gündüz vardiyasındaydım. İşimizi bitirdikten sonra evimize geldik. Kazanın olduğunu duyunca ocağa giderek, tesisatlarımızla aşağıya indik. Ben yeraltında yürürken, yeğenim Taner Şeni fark ettim. Onu birkaç arkadaşımızla dışarıya çıkardık. Dışarıya çıkartırken, bilinci yerindeydi. Taner acı içerisinde olmasına rağmen biz olayla ilgili sorular sorduk. Çok net cevap veremedi, ama bilinci yerindeydi. Sonra biz yeniden ocağa girdik. Başka yaralıları çıkardık. Sonra İstanbulda tedavi görüyordu. Şimdi de üzücü bir haber aldık. Şu anda acımız büyük dedi.

Haberin Devamı