Gök Taşı

Gök Taşı

Son dakika gök taşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gök taşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gök taşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gök Taşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gök taşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 108 gök taşı haberi bulunmuştur. Tüm gök taşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
2024 AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ? Ay tutulması ne zaman 2024, saat kaçta gerçekleşecek? MART yarı gölgeli ay tutulması nasıl olur?
2024 AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ? Ay tutulması ne zaman 2024, saat kaçta gerçekleşecek? MART yarı gölgeli ay tutulması nasıl olur? Ay tutulmasının Türkiye’den izlenip izlenmeyeceğine yönelik araştırmalar hızlandı. 2024'ün ilk Ay tutulması ise Mart ayı içinde olacak. Türkiye'den Güneş ve Ay tutulmalarından sadece biri görülebilecek. 2024'te gökyüzünde 2 Ay tutulması, 4 süper Ay, 12 dolunay ve 10'dan fazla gök taşı yağmuru görülecek, yıl boyunca bazı gezegenler teleskop olmaksızın izlenebilecek. Peki, Ay tutulması ne zaman 2024, saat kaçta gerçekleşecek? MART yarı gölgeli ay tutulması nasıl olur?
25.03.2024 Gündem
Lapis Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Taşının En Bilinen Faydaları...
Lapis Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Taşının En Bilinen Faydaları... Lapis taşı gece taşı, mavi taş ya da gök taşı olarak bilinir. Dünyadaki en değerli madenlerden biri olan lapis taşının ağırlığı 2,4 ile 2,6 arasındadır. 
16.01.2024 Yaşam
Japonya’da ateş topu şeklinde gök taşı görüldü
Japonya’da ateş topu şeklinde gök taşı görüldü Japonya'nın başkenti Tokyo’nun Kanto bölgesinin farklı kesimlerinden görülen gök taşı sosyal medyada ilgi odağı oldu.
15.01.2024 Dünya
Perseid meteor yağmuru başlıyor! Ateş topları gibi görünecek
Perseid meteor yağmuru başlıyor! Ateş topları gibi görünecek Halk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen, yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak ve saatte 60- 100 adet arasında görülebilecek. Dünya atmosferine giriş hızları saniyede 59 kilometreyi bulacak meteorlar, ateş toplarını andıran görüntü verecek.
8.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Perseid meteor yağmurları! İstanbul'a gök taşı mı düştü? Sakın şaşırma, Bu daha başlangıç...
Perseid meteor yağmurları! İstanbul'a gök taşı mı düştü? Sakın şaşırma, Bu daha başlangıç... İstanbul'da 6 Ağustos'un kapanıp 7 Ağustos'a girilen ilk saatlerde birçok insan, ilginç bir gök olayına tanıklık etti. Bir metropol olmanın da getirdiği bir sonuç olarak ışık kirliliğine maruz kalan ve parlak yıldızları görmenin dahi zorlaştığı İstanbul'da tanıklık edilen ışık patlaması anları bazı İstanbulluların kameralarına da yansıdı. Elbette akla gelen ilk soru “Ne oluyor şimdi?” sorusu oldu. Bu soruyu peş peşe birkaç soru daha takip etmekte: Bir gök taşı yağmuruna mı tanıklık ediyoruz? Yoksa bir yerlere bir meteor mu düştü? Korkmamız gerekir mi? Nasıl bu kadar net görebildik? Ve bir daha nasıl görürüz?
7.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Dünya’dan ayrılıp kendini uzayda bulan meteor binlerce yıl sonra geri döndü! Bi tur atıp gelmiş...
Dünya’dan ayrılıp kendini uzayda bulan meteor binlerce yıl sonra geri döndü! Bi tur atıp gelmiş...   Her gidişin bir de dönüşü vardır. Bu deyişin meteorlara ithafen söylenmediği kesin olsa da şu an yaşananlara çok uyuyor.
18.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Öykü Çelik karın kaslarını paylaştı!
Öykü Çelik karın kaslarını paylaştı! Eski Survivor yarışmacısı Öykü Çelik değişimiyle herkesi şaşırtıyor. 2021 yılında katıldığı Survivor yarışmasında ünlüler takımında yer alan Öykü Çelik, kendini spora adadı. Sosyal medyadan spor sonrası karın kaslarını paylaşan Öykü Çelik'e yorum yağdı.
28.06.2022 Magazin
2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi?
2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Gökyüzü meraklıları 2022 Perseid meteor yağmurunun ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Yılda bir kez gerçekleşecek Perseid meteor yağmuru yıldız kayması olarak biliniyor. Peki, 2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Perseid meteor yağmuru neden olur? İşte detaylar…
20.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Tarlada çalışırken buldu! İnternette araştırınca gözlerine inanamadı
Tarlada çalışırken buldu! İnternette araştırınca gözlerine inanamadı Köyde inanılmaz olay. Tarla çalışırken buldu. Çankırı'nın Çatalelma köyünde çiftçi 45 yaşındaki Ramazan Şener, buğday ekili tarlasında bulduğu taşın gök taşı (meteor) olduğunu iddia ederek, incelenme yapılmasını istedi.
10.06.2022 Yaşam
6 Mayıs meteor yağmuru! Meteor yağmuru nedir, nasıl oluşur, ne zaman 2022? Meteor yağmuru 6 Mayıs’ta nereye düşecek?
6 Mayıs meteor yağmuru! Meteor yağmuru nedir, nasıl oluşur, ne zaman 2022? Meteor yağmuru 6 Mayıs’ta nereye düşecek? NASA 2019 yılının Kasım ayında 6 Mayıs 2022’de Dünya'ya Mısır Piramidi büyüklüğünde bir gök taşı çarpacağını söylemiş, bu göktaşı yağmurunda milyonlarca insanın hayatını kaybedebileceğini ifade etmişti. Söz konusu açıklamayı hatırlayanlar arama motorlarına yönelerek Meteor yağmuru ne zaman 2022, 6 Mayıs meteor yağmuru gerçek mi? sorularına yanıt arıyor. İşte 6 Mayıs meteor yağmuru ile ilgili merak edilenler…
6.05.2022 Bilim ve Teknoloji
3. dünya savaşı için Kahin Nostradamus’un verdiği tarih! 3. Dünya savaşı ne zaman çıkacak, Rusya Ukrayna savaşı 3. Dünya savaşı olur mu?
3. dünya savaşı için Kahin Nostradamus’un verdiği tarih! 3. Dünya savaşı ne zaman çıkacak, Rusya Ukrayna savaşı 3. Dünya savaşı olur mu? Nostradamus’un 3. Dünya Savaşı için tarih vermesi, akıllara Rusya Ukrayna savaşını getirdi. Ünlü kahin Nostradamus yüz yıllar önce yaptığı kehanetlerle yine gündeme geldi. 3. Dünya Savaşı tarihini vermesi, gözleri Rusya Ukrayna savaşına çevirdi. Adolf Hitler'in gelişi, Londra'daki büyük yangını, John F. Kennedy suikastını bilmesiyle şaşırtan Nostradamus 3. Dünya savaşı için de tarih vermiş. Rusya Ukrayna savaşı  devam ederken 3. dünya savaşı için Kahin Nostradamus’un verdiği tarih merak konusu oldu.
25.02.2022 Gündem
Tarlasında servet buldu! Meteorit olabilir, gramı 60 dolar...
Tarlasında servet buldu! Meteorit olabilir, gramı 60 dolar... Denizli'de geçen yaz tarlasında, bölgeye has olmayan koyu renkli farklı yapısıyla dikkat çeken taş parçaları bulan Ali Urhan (54) örnek alıp, Ankara Üniversitesi Yerbilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (YEBİM) götürdü. Yapılan incelemede taşın 49 ayrı element taşıdığı ve meteorit (gök taşı) olabileceği tespit edildi. Meteoritin gramının 60 dolar olduğunu söyleyen Urhan, tarlasına piyango düşmüş gibi hissettiğini söyledi.
20.02.2022 Gündem
Mantar toplamaya çıktı, tesadüfen gördü! 180 bin dolara satıldığını öğrenince...
Mantar toplamaya çıktı, tesadüfen gördü! 180 bin dolara satıldığını öğrenince... Kırıkkale'de çiftçilik işiyle uğraşan bir vatandaş, mantar için çıktığı araziden irili ufaklı yaklaşık 100 kilogram ağırlığında gök taşı topladı. Zeki Baran, yaptığı açıklamada, irili ufaklı olarak tarlasından topladığı gök taşlarını satmak istediğini söyleyerek, "Yine aynı benim gibi bir tane çiftçi vatandaşımız Çorum’da bulmuş 58 kilogram. Amerika’ya 180 bin dolara sattığını öğrendim internette. Onda gördükten sonra benim taşlarla karşılaştırdım. Aynı taş olduğunu fark ettim." dedi.
14.02.2022 Yaşam
İstanbul’a meteor mu düştü? Yeşil ışık saçan göktaşı nereye düştü, meteor düşmesi nedir?
İstanbul’a meteor mu düştü? Yeşil ışık saçan göktaşı nereye düştü, meteor düşmesi nedir? Meteor düştü mü, göktaşı nereye düştür? İstanbul'a meteor düştüğü iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu. İzmir, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'de görüntülendiği söylenen meteorun gerçekliği arama motorları aracılığıyla sorgulanıyor. Peki, İstanbul’a göktaşı mı düştü, meteor nereye düştü? İstanbul'a meteor mu düştü? Görülen yeşil ışık nedir?
1.02.2022 Gündem
Meteor nedir, meteor düşmesi sonucu ne olur? Göktaşı neden düşer, düşerken neden alev alır?
Meteor nedir, meteor düşmesi sonucu ne olur? Göktaşı neden düşer, düşerken neden alev alır? İstanbul'a göktaşı düştü iddialarının ardından vatandaşlar meteor hakkında yaptıkları aramaları çoğalttı. Sosyal medyada en çok konuşulan konu olan meteor düşmesi sonrası meteor düşmesi nedir, göktaşı düşerken neden alev alınır? sorulara yanıt aranmaya başlandı. Peki, Meteor nedir, neden düşer?
1.02.2022 Gündem
Devasa asteroid dünyaya yaklaşıyor! NASA araştırmacıları uyardı yetkililer alarma geçti...
Devasa asteroid dünyaya yaklaşıyor! NASA araştırmacıları uyardı yetkililer alarma geçti... NASA tarafından finanse edilen araştırmacıların yaptığı uyarı yetkilileri alarma geçirdi. Bundan çok kısa zaman önce Dünya'ya "hareket etmiyor gibi görünerek" yaklaşan devasa asteroid örneği ise felaketin boyutunu gözler önüne seriyor.
18.01.2022 Dünya
Gökyüzünde 2021'in son şöleni
Gökyüzünde 2021'in son şöleni İki Güneş, iki Ay tutulmasıyla dört önemli gök olayının yaşandığı 2021 yılının son gökyüzü şöleni 'Geminid (İkizler) gök taşı yağmuru ile 13-14 Aralık gecelerinde yaşanacak. Bu iki günde gökyüzünde saatte 120'ye yakın meteor görülebilecek.
13.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Geminid (İkizler) gök taşı yağmuru, 13 ve 14 Aralık geceleri görülecek
Geminid (İkizler) gök taşı yağmuru, 13 ve 14 Aralık geceleri görülecek İki Güneş, iki Ay tutulmasıyla dört önemli gök olayının yaşandığı 2021 yılının son gökyüzü şöleni 'Geminid (İkizler) gök taşı yağmuru ile 13-14 Aralık gecelerinde yaşanacak. Bu iki günde gökyüzünde saatte 120'ye yakın meteor görülebilecek.
13.12.2021 Gündem
NASA tarih vererek duyurdu: Atom bombasından 800 kat daha güçlü 2018 AH adlı gök cismi Dünya'ya yaklaşıyor
NASA tarih vererek duyurdu: Atom bombasından 800 kat daha güçlü 2018 AH adlı gök cismi Dünya'ya yaklaşıyor Dev gök taşı Aralık ayı sonlarında Dünya'ya doğru yola çıkıyor. NASA'nın bildirdiğine göre, dev bir asteroit gelecek ayın sonunda gezegenimize yaklaşacak. Bilim insanları, 2018 AH adlı bu gök cisminin, Dünya'ya çarması halinde, gezegenimizde çok büyük bir insani ve maddi yıkım yaşanacağı konusunda uyardı. Araştırmacılar, asteroidin 30 Haziran 1908’de Sibirya’nın Tunguska bölgesine düşen ve 12 megatonluk bir patlamaya neden olan meteora eşdeğer bir hasara yol açabileceğini açıkladı. Bölgede bugün bile ağaç yetişmezken, asteroidin 2. Dünya Savaşı'nda Hrioşima'ya atılan atom bombasından 800 kat daha güçlü olduğu belirtildi. Peki, 2018 AH Dünya'ya çarparsa neler yaşanacak?
29.11.2021 Bilim ve Teknoloji
İspanya'da gök taşı parçası ele geçirildi
İspanya'da gök taşı parçası ele geçirildi İspanya'da jandarma, 1947'de ülkenin kuzeyindeki Leon kentinin Reliegos ilçesine düşen gök taşının bir parçasının internetten 50 bin avroya satılmaya çalışılırken ele geçirildiğini duyurdu.
28.10.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA açıkladı: Otobüs büyüklüğünde gök taşı Dünya'yı sıyırıp geçti
NASA açıkladı: Otobüs büyüklüğünde gök taşı Dünya'yı sıyırıp geçti Otobüs büyüklüğünde bir gök taşı, 17 Ekim Pazar günü Dünya'nın yakınından geçti. NASA verilerine göre 2021 TG14 adlı gök taşı, yakın geçiş sırasında gezegenden yaklaşık 250 bin km. uzaktaydı. Bu da aslında geçiş sırasında gezegene Ay'dan daha yakın olduğu anlamına geliyor. Zira Ay'ın Dünya'ya ortalama uzaklığı 385 bin km. olarak belirlenmişti.
19.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Van'da bulunan göktaşı Uluslararası Meteorit Veri Bülteni'ne işlendi
Van'da bulunan göktaşı Uluslararası Meteorit Veri Bülteni'ne işlendi Güvenlik görevlisi Osman Hezer'in, Van Gölü kıyısında bulduğu 81 kilo 400 gram ağırlığındaki meteorit, ABD'deki Ay ve Gezegen Enstitüsü tarafından yapılan inceleme sonucunda sertifikalandırıldı.
2.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Asteroidler, uzayın gizemlerine kapı aralıyor
Asteroidler, uzayın gizemlerine kapı aralıyor Gezegenlerin ve uyduların oluşumundan artakalan malzemelerin öbekler halinde birleşmesiyle oluşan gök cisimleri olan asteroidler, Dünya'ya çarpma olasılığıyla tehdit oluşturuyor.
30.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Ağacın dibinde buldu! 2 yıldır kasada saklıyor, etrafının yanık olduğunu görünce...
Ağacın dibinde buldu! 2 yıldır kasada saklıyor, etrafının yanık olduğunu görünce... Antalya'nın Demre ilçesinde yaşayan Mehmet Güngör (73), doğum yeri Kaş'ta bulduğu gök taşını satmak istiyor. Güngör, 2 yıldır çelik kasada sakladığı 1 kilo 70 gram ağırlığındaki taşın Türkiye'de literatüre giren 16'ncı gök taşı olduğunu ve uygun fiyat verene satacağını söyledi.
8.03.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Gök Taşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gök taşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.