Gazete Vatan Logo

Lapis Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Taşının En Bilinen Faydaları...

Lapis taşı gece taşı, mavi taş ya da gök taşı olarak bilinir. Dünyadaki en değerli madenlerden biri olan lapis taşının ağırlığı 2,4 ile 2,6 arasındadır. 

Lapis Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Taşının En Bilinen Faydaları...

Lapis taşının sertlik derecesi 5,5 ile 6 arasındadır. Taşın kendi özgül ağırlığı da 2,4 ile 2,6 arası olarak bilinir. Lapis taşı sarı pirit ışıltısına sahip bir taştır ve dünyadaki değerli madenler arasında sayılır. Lapis taşı genellikle koyu mavi veya lacivert renginde olur. Dünyanın birçok yerinde saf olmayan haliyle çıkarılan lapis taşı hidroklorik asit ile karıştırıldığında H2S gazını ortaya çıkarır.

Lapis taşının faydaları da oldukça fazladır. Özellikle süs eşyalarında ve takılarda kullanılan lapis taşını isterseniz takı olarak üzerinizde taşıyabilir isterseniz süs eşyası olarak evinizde bulundurabilirsiniz. Ana bileşeni lazurit olan lapis taşında lazurit oranı %25 ile %40 arasında olur.

Lapis Taşının En Bilinen Faydaları...

Lapis taşının faydaları çok fazladır ve insan vücuduna olan büyük faydaları ile bilinir. Küçük çocukları korkularına karşı koruyan lapis taşının tansiyonu düzenleyici etkisi de vardır. Fiziksel ve iletişim yeteneklerini de harekete geçiren lapis taşının kaygıları azaltma etkisi de bulunur. Boğazda ve seslerde etkili olan lapis taşı odaklanmaya yardımcı olur, kan basıncını düşürür ve uykusuzluk ile baş dönmesinde de etkili olur.

Haberin Devamı

Düşüncelerin netleşmesine, yoğunluk kazanmasına katkısı olan lapis taşının zihin açmaya da katkısı büyüktür. Lapis taşı kişileri psişik düşüncelere karşı korur ve kemiklerin kuvvetlenmesini de sağlar. Lapis taşının ayrıca kişilere etkili ve kararlı bir enerji verdiği de bilinir.

Gerçek Lapis Taşı Nasıl Anlaşılır?

Gerçek lapis taşının anlaşılması için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Her ne kadar farklı çeşitleri olsa da lapis taşının içinde genellikle değişik mineraller olur. Sarı, beyaz ve mavi tonları üzerinden de lapis taşını anlayabilirsiniz. Işık tutulduğu zaman gerçek lapis taşının yapısı parlak ve pürüzsüz olur.

Sahte olmayan bir lapis taşına ışık tutarak bunu anlayabilirsiniz. Tüm faydalarından yararlanmak için kullanılan lapis taşının mutlaka gerçek olması gerekir. Süs eşyası olarak lapis taşını kullanmak fayda sağlasa da vücuda değmesi ve takı olarak taşınması çok daha etkili olur.

Haberin Devamı

Lapis Taşı Nedir?

Lapis taşı anlam bakımından mavi taş olarak da bilinmektedir. Diğer isimleri arasında ise gece taş ve gök taşı isimleri bulunur. Göz kamaştıran bir renge sahip olmasından dolayı dünyadaki en değerli madenler arasında bulunur. Lapis taşının Mısır Kralı Tutankamon'un mezarını süslediği de bilinmektedir. Ayrıca lapis taşının içerisinde birçok mineral de bulunur.